Hirdetés
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Gurulunk, WAZE?!
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- laskr99: DFI és DFI Lanparty gyűjteményem
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
-
LOGOUT
Új hozzászólás Aktív témák
-
Geriman25
csendes tag
válasz
Sk8erPeter #5247 üzenetére
Köszi a válaszodat
Amiket beraktál linkeket nem bírom megnyitni(egyiket se), azt írja Nem megbízható kapcsolat -
válasz
Sk8erPeter #5247 üzenetére
UML: Több nézet van. az én szempontom az, hogy az UML arra jó, hogy utólag - vagy előre, de fenntartásokkal - olyanok, akik nem értenek a kódhoz (rendszerszervezők, projektvezetők) láthassák, milyen folyamatok, esetek, stb. fordulhatnak elő az alkalmazásban.
Egy fejlesztőnek az UML lényegtelen. Ha előre megrajzolt, akkor úgyis változik, ha meg utólag generálom, azt nem magamnak teszem.
Éppen ezért szerintem egy fejlesztőnek igen kevés haszna származik az UML-ek olvasgatásából. (persze ha egy nagy rendszer csatlakozási pontjait, szervereket akarok látni, az más, most a kódra, alkalmazásra értek mindent). Én így látom.
Sőt! Kicsit tovább is megyek és azt mondom, nem adat és adatszerkezet alapú szemléletben kellene már gondolkodni. Ha én egy másik fejlesztővel beszélek, rajzolunk ugyan, de nem UML-t, hanem dobozkákat, folyamatokat, ahogyan az a kódban vagy felületen meg is lesz valósítva. Ebben az UML inkább hátráltatna, mint egy gyors skiccelés. A gyakorlat nálam nem igazolja az UML vélt erejét.
A sikerélmény szükséges az érdeklődés fenntartásához, de ha rögtön nekiáll valaki superclassokat írni és később akarja megtanulni az elveket, nehezebb lesz. Mellette lehet mórickázni, de ugye ismert a mondás: elmélet nélkül nincs gyakorlat és fordítva. Legalábbis akkor, ha az ember komolyan foglalkozik valamivel. Garázs szintű fejlesztéshez, meg számológéphez nem kellenek nagyon elvek, de nem szabad ott ragadni.
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a téma összefoglalót!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- OnePlus Pad 3
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- EAFC 26
- TCL LCD és LED TV-k
- OFFTOPIK: Earfun-lányok Sencsenben
- Okos Otthon / Smart Home
- Bemutatkozott a Motorola vékonymobilja
- Milyen széket vegyek?
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- További aktív témák...
- ÚJ HP ENVY 17 Nagyképernyős Multimédiás Laptop -45% 17,3" Brutál i7-13700H 16/1TB Iris Xe FHD IPS
- GARIS! Lian Li HydroShift !!!! LCD !!!! 360TL (RGB) - FEKETE
- BOMBA ÁR + GARIS - Lian LI GA II TRINITY 360 SL INF - VENTI MENTES
- BESZÁMÍTÁS! 32GB G.SKILL Trident Z5 RGB 7800MHz DDR5 memória garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő