- MasterDeeJay: SATA to SAS adapter
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- M0ng00se: Hardvert áruhitelre?
- bitpork: Ingatlan eladás
- bitpork: MOD Júni 28- Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
-
LOGOUT
Új hozzászólás Aktív témák
-
vz12
tag
Hali!
Anno amikor a DOS-os Pascalból (TP) átírtam egy progimat D3-ba én is találkoztam ezzel a problémával. Input + output célból volt egy rekordokból álló tipusos fájlom ami TP alatt tökéletes volt, de D3-ban nekem is elcsúszott beolvasáskor. Én magamtól rátaláltam a megoldásra, csak most kapásból nem emlékeztem hogy mi volt az.
De egy kis keresgélés után megtaláltam hogy melyik volt az a progi, és mivel szerencsére kommentelni sem felejtettem el (!) így az én megoldásomat most el tudom mondani. Fordítási direktívákkal (!!!) kellett játszani, na nem sokat de célirányosan.
Én ezt a kettőt állítottam be a program elején, lehet később is de legkésőbb a fájlkezelés előtt:
{$H-} // default is ShortString
{$A-} // NOT Aligned record fieldsA Project Options/Compiler menüpontban is le lehet szedni a 2 pipát a checkboxból, de így a programból kiadott utasításként hosszabb távon biztosabb a siker ...
A {$H-} sem árt, de főleg a {$A-} a lényeges, mert az alapértelmezett "+" valami automatikus szóhatárra illesztést végez, tehát 4 byte-os határra "tol" adatokat a rekordban (igazából nem tudom hogy mi célból), kikapcsolva meg nem tologat semmit, nekem így megszűnt az elcsúszás. Sajnos a "+" a default. Nekem gyanús hogy ez lesz a megoldás Nálad is, tehát ez(eke)t ki kellene kapcsolni.
Egy próbát megér.
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a téma összefoglalót!
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Házimozi belépő szinten
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Windows 11
- Hamarosan rézhiánytól szenvedhet az egész chipgyártás
- BestBuy topik
- Töltőtoll kedvelők/használók topicja
- Kiszivárgott a Pixel 10 Pro
- Kazy Computers vélemények - tapasztalatok
- További aktív témák...
- 0% THM részletfizetés, beszámítás! ÚJ 27% 3 év AMD RX 7900 XT / 7900 XTX készletről KAMATMENTESEN!
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Apple iPhone 14 Pro, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest