Hirdetés

Aktív témák

• Újabb Intel CPU-árcsökkentés
    [Szerző: kentaur | Dátum: 2003-04-10 16:00 | Forrás: Hardware-mag.de]

A (H)ardOCP munkatársainak információi szerint csökkenteni akarja egyes processzorok árát az Intel.

Az áresés az új Pentium 4 C típusú CPU-k piacra kerülésével függ össze, és azt az Intel április végére, május elejére időzíti. Az előzetes tervek szerint a folyamat három lépcsőben zajlik majd és gyakorlatilag az összes modellt érinteni fogja.

Április 20-án a 3,06 GHz-es Pentium 4, a 3,06 GHz-es Xeon, a 2,0-2,5 GHz-es Pentium 4-M és az 1,7-2,2 GHz-es Mobile Celeronok árát csökkentik. Ezt követi április 27-én az 1,8-2,4 GHz-es asztali PC-kbe szánt Celeron processzorok áresése. Végezetül (május 11-én) a 2,6, a 2,66 és a 2,80 GHz-es Pentium 4-es CPU-k árai kerülnek sorra.

Szal, mint a mellékelt ábra mutatja, azért ahhoz az Intelnek is lesz szava, hogy hogyan alakulnak a két gyártó termékeinek árai egymáshoz viszonyítva.
    Badarság tehát kijelenteni szvsz, hogy ''így, meg úgy lesz, én tudom a frankót, ti meg hülyék vagytok'' a két cég managementjéhez képest valszeg ipari tanulók vagyunk, de én mindenképpen.
    Azért az AMD csúnyán megégetheti magát, ha az Intel tényleg árat csökkent mostanában. Amúgy az AMD árpolitikája elég agresszív volt, a piaci részesedés drasztikus emelését célozta a nyereség rovására, ami a vásárlónak természetesen jó, de ha az Intel most okos árpolitikát folytat az AMD komoly bajba kerülhet, ez viszont a vásárlónak nem jó. Ráadásul már nem is lesz olyan hűdefasza cég az AMD a vásárlók szemében, ha tartósan magasabbak lesznek az árai, mint az Intelé.

Aktív témák