Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Ganger
    aktív tag

A borda forróságát azért nézd meg légyszíves..THX
    A feszek a leg mellékesebbek ebben az esetben,ha a többi normális...
    Viszont a nyár miatt tegyél bele 2-3darab 8 vagy 12 centis ventit a gépbe,hogy ezzel is segítsed magad (géped)...
    A procit mindenképpen alább kell vinni hőben,mert ki fog lépni a gép a bioszba a winfos alól vagy csak restartol,de sípoli mindenképpen fog,amikor ősödék játszanának rajta...

Ilyen hosszabb távu műküdésre apellált gép esetében én mindent lehűtök alaposan... Vinyót,procit,memet he lehet,meg vga-t és tápot és persze a hidakat,ha van rá módom... Ja és ha van benne dvdíró,akkor az is kap belül egy kisebb ventit.... Nálam ez a mérvadó,ja meg egy jókora táp is...
    Ha valakinek halk gép kell,akkor ne sajnájja rá a pénzt meg a időt sem.

Winner_hun barátom hónapokat szenved egy-egy hűtésével,hogy maximálisan halk legyen.... Közben meg lehetne oldani vízzel mindent,de az már méregdrága lenne... Én meg vízzel nyomom egy részét é pénz nélkül szedett vedett alkatrészekkel és szopok is rendesen vele....
    Kéne valami értelmesebb radiátort vennem,ami legalább akkora,mint egy 5000-es autónak a hűtője;] De még a bontóban is 70K az alja:O
    Annak meg semmi értelme,hogy itt a ph-ról vegyek 8-at,mert ott is 70-80K lenne a vége...
    Akarok csinálni egy peltieres hírtelen fagyasztót,de ahhoz kell vagy négy 100W-os peltier is,ami megint csak 60K....
    Most egy wartburg hűtővel szenvedek,amit már kezd szétmarni a folyadékom is,meg nincs rá normális csatim,így ereszt is minimálisan,meg sapka sincs rajta,így magasabban is kell lennie a gépnél,íyg nemtom kívülre rakni sem...
    Mindegy...

Tegyél bele bőven hűtést és akkor nem lesz gond....

Hali! :)

A borda meleg, sot forrosag also hatara :))

A hutesrol: hat azt szoktam belepakolni rendesen.

Ugyebar most filozok egy ketfazisu folyadekhutesen: Azt akarom kideriteni, hogy egy kisebb radiator kore epitek egy nagyobb hutodobozt, a dobozban meg egy joval nagyobb hofelvetelre kepes folyadekot helyeznek, mit ami a vizhutes radiatorjaban van.

Ez ugyebar jobban elvenne a hot a radiatortol, mint a sima leghutes.

Persze mar most tudok egy rakas problemat amit ki kellene kuszobolni, de szerintem a kozeljovoben ezzel fogok szorakozni.

Szeretnem azt elerni, hogy egy kisebb radiatort igy becsomagolva nagyobb hatasfokra sarkaljam. Bar nem tudom mennyire lesz kivielezheto.
    Olyan folyadek kell ami gyorsan nagy mennyisegu hot vesz fel, le de ezt ugyanilyen gyorsan le is adja megfelelo korulmenyek kozott. Szoval ilyen folyadekot gazos talalni, de mar van egy-ket kozelito otletem, csak meg kell nezni a megfelelo irodalmakat.

Lehet mocskos nagy zsakutca az egesz, de egy probat meger.

Szerinted?

Új hozzászólás Aktív témák