Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- bambano: Bambanő háza tája
- nonsen5e: DPD tapasztalatok
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- mefistofeles: Az újkori csalók...
- Kalandor: Habemus papam
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT
Alábbi írással szeretnék segíteni, hogy hogyan adjuk fel a motyónkat olcsón:
1., Ha nem fontos, ne dobozolj!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Benir8
senior tag
Sziasztok!
Múlt héten szerdán feladtam a csomagot utánvétellel. Másnap a címzett meg is kapta a csomagot, ki is fizette( ugye úgy köteles fizetni hogy átvegye a csomagot), de a pénz máig sem jött meg. Mennyi ideig jöhet meg a pénz, eltart egy hétig vagy több is? -
TaaT
nagyúr
válasz
}{3@Đ$}{0ot #5896 üzenetére
Kitöltöd a kitölteni valót, azt kinyomtatod. A papírt oda adod a csomag mellé külön, és kész.
-
}{3@Đ$}{0ot
addikt
Hali!
MPL futárral hogyan lehet küldeni csomagot? [link] Azt mondták hogy 850 Ft-os részbe belefér.
-
TaaT
nagyúr
válasz
Atomantiii #5893 üzenetére
MPL Vaterafutár csomagautomata 490ft
-
Atomantiii
addikt
Melyik most a legolcsóbb lehetőség egy 47x255x230 mm méretű és 1,8 kg súlyú műszaki cikk továbbítására?
-
totyak
aktív tag
válasz
Fancy-boy #5885 üzenetére
Még egy kérdés ehhez a témához így pár nap után.
Gondolom csak csomagra lehetne nyomonkövetést kérni, levélre ilyesmi nincsen? Brazília nem a korrektségéről híres. Az egy dolog, ha levélként feladom és nem ér oda, akkor kapok valamennyi kártérítést, de a vevő is nyugodtabb lenne, ha látná, hogy tényleg úton van a cucc.
-
Met
nagyúr
válasz
rolii92i #5888 üzenetére
A topic címe Posta, csomagküldés, nem csomag fogadás, főleg nem külföldről.
Hogy képzeled? Ha csomagot adnának fel neked belföldről akkor még lehetne keresgélni, de külföld, ismeretlen város, ismeretlen postai szolgáltatás.
Annak kéne utána néznie aki küldi a csomagot.Mond meg melyik étterembe menjek de ahol a legjobb áron kapom meg a legjobb ételt amit szeretnék.
De nem mondom meg mit fogok rendelni.
Na? -
rolii92i
tag
válasz
Fancy-boy #5885 üzenetére
Hali!
Nem tudom hogy ez a topic foglalkozik e nemzetközi csomagküldéssel,azért én megpróbálkozom egy kérdést feltenni.
Szóval Ausztráliából küldenének nekem ide Magyarországra egy sacckb(még képlékenyek a pontos értékek) 10-20 kg súlyú,több 100.000 Ft. értékű csomagot ami ruhákból állna össze,és lehetne ráérősebb tempó ha lehetne spórolni a költségeken.
Valaki tudna nekem segíteni hogy mindez mennyibe tudna kerülni?
Előre is kösz a segítséget -
Fancy-boy
addikt
Itt eltudod olvasni részletesen: [link]
"Az értéknyilvánítás küldeményének teljes körű biztosítását jelenti: amennyiben küldeményén összegszerűen feltünteti tartalmának (valós) pénzbeli értékét, a küldemény elveszése, megsemmisülése, sérülése vagy hiányossága esetén a feltüntetett összeg alapján kártérítést fizetünk Önnek."
Összefoglalva:
- Amennyiben levélként küldenéd Brazíliába, nem lehet rá értéknyilvánítást kérni.
( a táblázat szerint )
- Nemzetközi postacsomaghoz lehet kérni vagy az EMS már eleve tartalmazza. -
totyak
aktív tag
válasz
Fancy-boy #5881 üzenetére
Lemértem a cuccot becsomagolva. Befér 500g alá. Tehát ez 3420ft lenne elsőbbségi, ajánlott levélként és értéknyilvánítás nem kérhető, ha igaz.
Korábban írtad, hogy az értéknyilvánítás és a kártérítés két külön dolog. Mit kell beálítani, hogy a levél elveszése, megsérülése esetén megkapjam a termék árát és a postaköltséget és ne csak az a 30 dts legyen? És akkor az értéknyilvánítás mi? Elnézést, de nem értek ezekhez.
-
Fancy-boy
addikt
válasz
Gabesz1019 #5882 üzenetére
"A szükséges adatok megadása és a feladási díj kiegyenlítése után nyomtasd ki a személyre szabott címkédet és ragaszd fel a csomagra."
"A szállítási díj kifizetése az OTP Simple (OTP Mobile Szolgáltató Kft.) online rendszerében történik bankkártyával." -
Gabesz1019
senior tag
Webox automatába való csomag küldésekor az automatánál is ki tudom fizetni kártyával a csomagküldés díját? Vagy csak online?
-
jozsi252
veterán
500g-os csomag elsőbbségivel, ajánlottan: 2570+850. Értéknyilvánítás 5e forintonként 405ft. Most néztem meg a Postai díjszabást. Te ezeket az árakat honnan veszed? Nekem sokkal olcsóbbra jön ki. Posta 2016 díjszabás, beírod google, majd a pdf-et megnyitod, és ott szépen le van írva minden.
-
totyak
aktív tag
válasz
Fancy-boy #5872 üzenetére
Akkor, ha fel akarok adni egy kis méretű, 250g-os csomagot, elsőbbségivel, értéknyilvánítással, az EMS Pack oszlop szerinti 12825Ft-ot kellene fizetnem? Az majdnem annyi, amennyit a csomag ér. És persze nem is fér bele a 250g-ba, itt most csak a legkisebb kategóriákat néztem.
Nem hiszem el, hogy ennél olcsóbb megoldás nincsen.
-
Fancy-boy
addikt
Egyébként a nemzetközi ajánlott / elsőbbségi levél árában van egy alap értéknyilvánítás.
"A feladó által értéknyilvánítási összeg meghatározása nélkül, de ajánlott többletszolgáltatással feladott küldemény megsemmisül, teljesen vagy részlegesen elvész, illetve megsérül, a Posta kártérítési átalányt fizet."
"A küldemény megsemmisülése vagy teljes elveszése esetén a fizetendő kártérítési átalány összege 30 DTS (SDR).""A Posta a nemzetközi küldeményekhez kapcsolódó értéknyilvánítási összegek, illetve kártérítések meghatározásakor a következő DTS átszámítási kulcs átlagértéket alkalmazza:
"1 DTS= 408.5 forint" -
totyak
aktív tag
-
totyak
aktív tag
válasz
jozsi252 #5866 üzenetére
Megnéztem a postakalkulátorral mit hozna ki, elég durva árak jöttek ki.
Külföldre levélként:
- 1,5kg alatt
- elsőbbségi, ajánlott
- értéknyilvánítás nem állítható be5790 vagy 7005 Forint
Külföldre csomagként:
- 1,5kg alatt
- elsőbbségi
- értéknyilvánítás 15 ezer Ft8145 Forint
Ezeknél tényleg nincs jobb ajánlat sehol? Mondjuk tény, hogy Brazilia nem a szomszédban van.
-
totyak
aktív tag
Hölgyek, Urak! Braziliába küldve egy kisebb csomagot (régi fajta karton dobozs PC játék) hogy a legcélszerűbb? A legolcsóbb, legbiztonságosabb módszer kellene, nem feltétlenül a magyar postától, akár futár, vagy bármi szóba jöhet.
Olyan küldési módszer kellene, ahol biztosítva van a cucc, ha elveszik, az árát visszaadják. Az én mércémmel drága darab.
Köszönöm
-
G@ben
addikt
Jófogáson adtam el valamit háztól-házig szolgáltatással, a GLS veszi át tőlem, de nem egyértelmű a címzés. Nekem kell ráírnom mindent vagy a GLS hoz egy matricát, amin rajta van minden szükséges adat és nekem nem kell ráírnom semmit?
-
Frenky89
addikt
BK TRANS-ot ismeri valaki? Budapestről vidékre mennyi lehet náluk az átlag szállítási idő?
Tegnap kaptam tőlük egy gagyi e-mailt, hogy tegnap, vagy ma 8 és 17 óra között esetleg jöhet a kollégájuk a csomagommal, de ha véletlen még holnap sem érne ide, akkor hétfőn érdeklődjek.
-
rayoliviero
veterán
válasz
Fancy-boy #5857 üzenetére
A nevem angol formátumban adtam meg. Lehet az zavarta volna be a magyar postást? Ráadásul amúgy sem magyaros nevem van. De a cím egyezik, akkor nem lehet elvileg elrontani.
A postaládába beleférhet simán, attól függ mekkora a csomagolása 4 darab kis hangfaltüskének (olyan mint 4 darab 10-es csavar). De nézegetem naponta a postaládát, ott sincs benne sem a csomag, sem az értesítő. -
Fancy-boy
addikt
válasz
rayoliviero #5854 üzenetére
Általában nagyjából 1 hét, de előfordult már 2 hét is.
Amennyiben már 3 hete vársz a küldeményre, akkor valószínűleg elkeveredett.
Egyébként belefér a postaládába vagy értesítőt hagyna a postás? -
Met
nagyúr
válasz
rayoliviero #5854 üzenetére
Ragszám nélkül nem tudsz mit csinálni. Most van a 10. munkanap, még ne pánikolj.
-
rayoliviero
veterán
Angliából küldtek nekem augusztus 3-án Royal Maillel egy kis boríték méretű csomagot. Mivel nem ajánlva adták fel, így a Magyar Posta hozza elvileg.
De azóta nem érkezett meg sajnos. Mindenki azt mondja, hogy max 8 munkanapnak kellene lennie, mire megérkezik. Az már bőven letelt. Attól félek, hogy lenyúlták a csomagom.
Egy kis alkatrész van benne (hangfaltüske), ami a postás számára amúgy értéktelen, de nekem nagyon is értékes, mert itthon nem kapható.
Mit tudok csinálni? Mivel nem ajánlott a postán sem tudok reklamálni, nem?
-
jozsi252
veterán
Na közbe okosba meg tudtam oldani.
A dobozra raktam egy A4-es lapot, amire előtte kinyomtattam a feladót meg címzettet, ezt celluxxal ráragasztottam a dobozra, kb. a felét el is takarta, majd utána átlátszó sztreccsfóliával körbetekertem az egészet. És az egész 238g lett úgyhogy csak megoldódott.
Most van nálam is itthon vagy 4-5db de a címiratot nem tudom leszedni annyira rá van ragadva. Amikor ilyet használsz, akkor a feladót meg címzettet mivel ragasztod rá? Esetleg van etikett nyomtatód, vagy csak simán kinyomtatod a nevet címet, kivágod, majd egy átlátszó ragasztóval ráragasztod?
-
TaaT
nagyúr
válasz
jozsi252 #5849 üzenetére
Természetesen használtam ilyen tasakot, mivel halomban állnak itthon a kínai rendelések nyomán.
SzárnyasFeri: "és ezek mind vatera futárok, vagyis a vatera partnerei"
De egyik sem csak kizárólag a vatera partnere, ezek egyéni akciók
Tehát az MPL vaterafutár az én szememben MPL, csak olcsóbb mintha beesnék az utcáról.
Új hozzászólás Aktív témák
- Újszerű Garanciás Macbook Air M1-es (8GB/256GB) 2026.09-ig Garis)
- ÚJ BONTATLAN Apple MacBook Air 15" M2 8GB RAM 256GB Magyar billentyű garancia 1 év Deak t
- Bontatlan ÚJ IPAD PRO M1 M2 M4 11 12,9 Wi-Fi és 5g cellular 128--512GB DEÁK TÉRNÉL Azonnal Átvehető.
- AKCIÓ BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256GB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető
- Pioneer SC LX 502 7.2 4K Atmos házimozi erősítő
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Intel i5 13400F 32/64GB RAM RTX 4060Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Air 13" 2020 M1 8GB 256GB SSD notebook garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMTÁS! Dell Optiplex 7050 SFF asztali számítógép - i7 7700 16GB RAM 256 SSD Intel HD 630 Win10
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M i5 10400F 32GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i3 14100 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest