- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- bambano: Bambanő háza tája
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
- GoodSpeed: POCO X6 PRO 5G 12/512 GB vs Samsung Galaxy S24 FE 8/256GB
- sziku69: Szólánc.
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- Hieronymus: Amikor reggek nem indul az autó, küzdelem az ólomszulfát ellen
Új hozzászólás Aktív témák
-
Szirty
őstag
válasz
Bakareszia #4810 üzenetére
Helló Bakareszia!
Tényleg leírhattad volna milyen PLC-n milyen fejlesztői környezetben. S5, S7, 200? 300? 1200? 1500? Step7? TIA portal? Miért olyan nagyon nehéz pontosan kérdezni?
Mindegy nem találgatok, ha nem arra válaszolok amire szeretnéd, akkor így jártál:
S7-300/400-ra STEP7 5.4-ben pl. így lehet "léptetni" (ha egyáltalán ugyanazt érted léptetés alatt, mint amire én gondoltam, de ha nem, akkor megint egy így járás a kérdésed "javára").A DB szerkezete (a kép nem mutatja az egész blokkot).
Ez az egy sor minden I0.0 felfutó élénél a DB17-ben lévő 40 darab egymást követő integer értéket egyel lejjebb (a magasabb cím felé) lépteti és az elsőbe nullát ír. A léptetés után minden sor tartalma az előző sor korábbi tartalma lesz, az utolsó integer (DB17.DBW78) tartalma elvész.
A módszer a BLKMOV és a #TEMPArray megfelelő módosításával természetesen más méretű vagy más címen lévő adatok léptetésére is használható.
De ha nagyon sok adatot kell léptetni, akkor kimerülhet a data stack (nem fér el a kellő méretű TEMP tömb a memóriában). Abban az esetben más módszert kell alkalmazni. -
Dezsi82
tag
válasz
Bakareszia #4810 üzenetére
Üdv!
Ha jól sejtem, Siemens S7-300-ról beszélünk. Én ezeknél egy ciklust csinálok indirekt címzéssel. Átmásolom az egyik címet a másikba, és addig folytatom, amíg az elejére érek.
Másrészt mi lenne a konkrét feladat? Mert szerintem nem olyan gyakran szükséges ez. Lehet van egyszerűbb megoldás is, mint a léptetgetés
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- AKCIÓ! Lenovo IS8XM LGA 1150 DDR3 alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Honor 9X Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Realme 7i 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 123 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest