Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• coco2

őstag

válasz Szirty #6162 üzenetére

A kérdésem vállalkozás koncepciót érint, amiről nem tudom, mennyire nevezhető itt on-topic-nak, de ha már így alakult, ám leírom ide.

Előző hozzászólásokból értesültem róla - tőletek - hogy az ipari gép karbantartásból folyamatosan lemorzsolják az idősebb korosztályt, hogy elméleti fiatalokkal töltsék fel a helyüket. Amin jelenleg gondolkodom, hogy mennyire van jelen komolynak nevezhető szándék a fiatalok tényleges kiképzésére? Excel táblázatozgatni kezdetben igazából nem a legrosszabb kezdet, de abból aligha tanulnak meg teljes rálátást a napi munkafolyamatokra, és mindazokra a tényezőkre, amik a termelő gépsor hatékony kihasználásához kellenek. Természetesen gondoltam arra is, hogy teljesen csak dísznek van az egész történet, mert a főnök úgy akarja, hogy ha úgysincs munka a cégnél (sorban húzzák le a rolót a termelő cégek a piacuk elvesztése után, az üzleti kampec bármelyik céget elérheti a mai világban), nem kell senki hozzáértő ember sem, és legyen csak könnyen kirúgható mindenki. De azt én magam nem tudom felmérni. Azért kérdezném azokat, akik azon a munkapiacon mozognak.

Amit viszont szeretnék elkerülni a kérdés boncolgatásában, az az olyan irányú hitvita, hogy utáljuk a fiatalokat, mert ostobák, mert rendetlenek, mert dilisek, mert fegyelmezetlenek és a többi - igen, amúgy azok. De mindenki volt fiatal, igaz? Talán ezért kicsit jobb lett volna a privi. De akkor most leírtam ezt is külön.

A kérdésben bármilyen tippet köszönök.

Új hozzászólás Aktív témák