Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Szirty

őstag

válasz attrax #5113 üzenetére

Helló attrax!

Logo-val is megoldható szerintem, de az időtagok állításához analóg bemenet potméterrel szerintem drága.
    Alternatív megoldás lehet, hogy a vezérlést kiváltod ilyen programozható relé, az időreléket pedig meghagyod.
    A PLC indítja őket, az időrelé pedig visszamegy bemenetre. A módszer előnye (ha ez számít) hogy ugyanúgy lehetne állítani mint régen.
    Ha az időreléket ki akarod hagyni, akkor olyan programozható eszközt javaslok, aminek van kijelzője és billentyűzete vagy kapcsolható hozzá kisebb HMI egység.
    A Logo-nak iy van kijelzős változata, a saját kijelzőjén megoldható időtagok állítgatása, de a kijelző felület nem programozható szabadon, ami esetleg körülményessé teheti a beállítást. Ha jól tudom a logo-hoz lehet illeszteni kis HMI eszközt, aminek a képességeit nem ismerem,d e lehet hogy így már túl drága lenne.
    Ezeket érdemes átgondolni szerintem.

Illetve amit még valamennyire ismerek, az az UNitronics Jazz, ami egy HMI-vel egybe épített, előlapba szerelhető kis PLC, Ennek a HMI felülete szabadon programozható, az időtagok beállítása megoldható vele.

Új hozzászólás Aktív témák