- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- hege8888: Retro Kocka Kuckó 3
- Rap, Hip-hop 90'
- droidic: A fapados NAS tuningolása
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
TanisG
csendes tag
Szia Szirty!
Én egy hálózat monitoring rendszereszközt találtam. Etherneten vagy Modbusz-on keresztül kérhetek le vagy 15 féle adatot, ami bőven kielégíti minden támasztható igényt. Mint mondani szokás, ágyúval verébre eset. Ezért is érdekelne, hogy az eredeti felületes elképzelésemet milyen módon lehet megvalósítani. Ha belegondolok, nem lehet olyan nagy gond, hisz egyszerű multiméterekben is hasonló elvek alapján történik a kiértékelés és megjelenítés.
A következőképpen képzelem el:
- Mintavételezek egy külső analóg jelet (Itt ugye kérdés, hogy hány mintavételezés fér bele egy periódusba)
- Az adatok alapján meghatározom a csúcsértéket, majd osztom gyök 2-vel, így megkapom az effektív értékét az adót periódusnak.
- Az így kapott értékeket letárolom egy táblázatba, melyből már arra használom az adatokat amire akarom.A fent leírtak egy szinuszosan változó jelre értettem pl.: 1 fázisú váltakozó áramú fesz vagy áramra.
50Hz-es hálózatnál a periódus idő 200ms. Egy PLC program ciklus ideje 10-20ms, programtól és gyártótól függően. Elvileg elegendő számú mintavétel áll rendelkezésre ahhoz, hogy kiértékelhetők legyenek a mintavételezett eredmények.Van bukfenc a logikában, azonkívül, hogy elég macerás végigvezetni az algoritmust?
TanisG
Új hozzászólás Aktív témák
- Bezámítás! HP Elitebook 840 G11 üzleti notebook- Intel Core Ultra 5 135U 16GB DDR5 RAM 256GB SSD W11
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450 - i5-5GEN I 16GB I 256SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF B360-Pro i7 9700 16GB DDR4 512GB SSD RTX 4060 8GB ZALMAN S3 TG Zalman 500W
- Telefon felvásárlás!! Huawei P20 Lite/Huawei P20/Huawei P30 Lite/Huawei P30/Huawei P30 Pro
- ALIENWARE Area-51 R6 Threadripper Edition 1920X
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest