Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• vottokar
    senior tag

Hali vottokar!

Maradt a Siemens ''szerinti megoldás'', hogy floppiról bebootolni egy Win98 installal, felpakolni a rendszert alapban, majd ráfrissíteni egy XP Proffal.

Én ezt úgy oldottam meg, hogy floppy-ról bootoltam egy MSCDEX-es DOS-t, és onnan indítottam a win telepítőt. Lényegében csak egy ''átmeneti'' win telepítése maradt ki, miután rájöttem hogyan lehet a win telepítőt DOS alól munkára bírni....
    Később ghosttal lementettem a teljes telepített és beállított rendszert. Így ha baj van, akkor csak floppy be, DOS boot, mentés CD be, ghost.exe indít, és a teljes rendszert úgy ahogy van az összes programmal frissen készre telepítve kapom vissza 10 perc alatt.
    (az összes pereputty hagyományos telepítése sajnos napokig tart).
    Ha nem ismered, akkor ajánlom a ghostot. Ilyesmire hasznos nagyon...

[Szerkesztve]

Kollégám próbálta a Dos-os bootolást, azt mondta többfajta oprendszerrel is próbálkozott (Win2000, XP Prof), de nem tudott installálni, belefagytak a telepítők. Úgylátszik valamit elb*ott. Ezért estem neki én a 98-al. Így is csak a setupcor-al indult el a telepítő...
    Itthol már nagyon régóta használom a Ghostot. Mivel a PG munkahelyi, ezért ott benn ez az informatikusok dolga. :) Ők is használják, de hálózatra archiválnak. Tegnap már megvolt az első ghost. Majd lesz mégegy, ha fennlesz a Protool, meg a WinCC. De sajnos a héten nemigen lesz rá időm.. :(

Új hozzászólás Aktív témák