Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
nebulo5
senior tag
válasz DM-Fan #10544 üzenetére
Pont egy ugyanilyen U30-as készüléket szeretnék venni a hétvégén (ha még találok valahol)!
Jól jött Graviton fórumtárs érdeklődése és a kapott válaszok. Egy dologgal nem vagyok még képbe! Szeretnék a UPC-től SD kártyát igényelni. De sajnos, arra még nem jöttem rá, hogy az U30 tudná-e a kártyát fogadni, és üzemelni vele?
Vagy, valamilyen más megoldás jobb lenne? Jelenleg egy STB van, amin nincs HDMI kimenet, scart kábellel csatlakoztatom egy HD ready LCD tv-hez.
Az elmúlt két hétben végig olvastam néhány ezer hozzászólást, de erre nem találtam választ.
Sőt, be kell ismerjem, a hozzászólások alapján beszerzett infóktól, csak nagyobb "káosz" lett bennem tv-ügyileg....
Előre is kösz a választ![ Szerkesztve ]
Üdv: nebulo
-
nebulo5
senior tag
válasz dgyuri0123 #10551 üzenetére
Köszi az infót!
Most beszéltem a Pana shop-al, tegnap adták el az utolsó 50" U30-at!
Szóval, most kezdhetem előlről a kutatást: KERESEK Pana 50" plazmát! A 3D és egyéb nyalánkságok nem érdekelnek, csak a minél szebb kép! Minderre max. 200.000 a leg-leg több zsozsóm!
Lehet, még gyűjtögetnem kell, addig meg nézhetem a 32" LCD-t..... (de azért, nem fogok bele betegedni....)Mi az az: "1 napos EPG"?
[ Szerkesztve ]
-
nebulo5
senior tag
válasz DM-Fan #10558 üzenetére
Hát igen.... ebbe a variációba próbálom bele "nyugtatni" magamat... A legnagyobb gond, hogy a nyárára tervezett "büdzsé" (legyünk magyarosak ) már alig hagy lehetőséget, a hozzágyűjtéshez. De amitől a legjobban tartok, az az, hogy közben meglátok valami Hi-Fi cuccot, ami kihagyhatatlan áron kerül hirdetésre... Na akkor, lőttek a tv-nek! Amúgy is alig nézek tv adást, mert nincs mit nézni! Csak heti 1 - 2 alkalommal filmet. Az asszony kedvében szerettem volna járni, mert ő gyakran néz ismeretterjesztő csatornákat, meganyálat, híradót...
Na de majd kiderül! "türelem, Pana plazmát terem"Üdv: nebulo
-
nebulo5
senior tag
Totál csőd!
A Pana shopban tegnap vitték el az utolsót! A Digitalszalonban azért van még a honlapjukon, mert 1 db. félre van téve, de már előreutalással ki van fizetve...
A franc egye meg! Nagyon nem akar összejönni ez a tv vásárlás!
Az a leg cikibb az egészben, hogy minél bizonytalanabb, annál jobban akarok egy ilyen tv-t!!
(ezt nevezik:kihívások felvállalásának?.... nem is csoda, hogy iszik a Magyar! 2. sörömnél tartok... )Üdv: nebulo
-
nebulo5
senior tag
Hello Szakik!
Az elmúlt 2 hétben akárhogy is próbáltam bölcs döntést hozni, nem igazán sikerült! Annyit tudok határozottan kijelenteni, hogy a tervezett 50" helyett, csak 42"-os tv-t veszek. (az 50"-hoz eléggé macerás átalakítás kellene a szekrénysoron, hogy a tervezett helyre esztétikus körülmények között beférjen a készülék) Na meg ahogy kikövetkeztettem a sok - sok hozzászólás és a személyes megfigyeléseim alapján, talán a túlnyomóan SD minőségű csatornákhoz egyenlőre elegendő egy 42" os plazma.
A következő készülékek közül tudnék választani:
- P42UT30E- Ezt "kézalól" venném, de teljesen új, 1 év garival: 130.000 (ha megvan még)
- P42S30E MM-ben van még belőle 130.000 2 év garival.
- P42GT30E MM-ben van még belőle 199.990 2 év garival. (ennyi a max, amit tudok tv-re költeni
A 3D & LAN + egyéb nyalánkságok nem érdekelnek! Elsődleges a jó képminőség SD adásoknál.
Illetve, találtam még egy ilyet is! De sajnos, hiába olvastam el több ezer hozzászólást, nem tudok dönteni!
A készüléket talán 2 - 3 éven belül cserélném, de addig jó volna a fentiek közül az egyikkel "együtt élni"! Jómagam, kevés tv. műsort nézek. Hetente 1 - 2 filmet szoktam megnézni, DVD minőségben.
Hát ennyi lenne a "problémám"... Ha valaki adna okos tanácsot a tapasztalatai alapján, hálásan megköszönném!Üdv: nebulo
-
nebulo5
senior tag
Ha én indítottam el a kérdéseimmel/észrevételeimmel a "vitát", elnézést kérek! Nem ez volt a célom. Általában az adott témájú topic-okban, a hozzászólásokat csak irányadónak tekintem, hiszen ahány ember, annyi ízlés/elvárás/lehetőség...
Mindez mellett, inkább önmagamra vagyok kissé morcos! Talán a választási lehetőségek bőségének zavarában szenvedek. Persze, az anyagi lehetőségeim korlátain belül!
Önkéntelenül az jutott már eszembe, hogy régen (nem éppen tini korú vagyok) mikor még nem lehetett ennyi infót összegyűjteni (internet hiánya), mennyivel egyszerűbb volt a választás! Bementem mindazegy áruházba (vagy csak műszaki boltba), és a két polcra kirakott készülékből elvittem az ízlésemnek/zsebemnek megfelelő ketyerét....
Nem "nosztalgiázom", de a mai lehetőségek tára kínosan zavarba ejtő, ha valaki nem naprakész ismerettel rendelkezik..
( kis cinizmussal: vajon, a szingli csajok is ennyit hezitálnak egy - egy vibrátor beújításakor....? )[ Szerkesztve ]
-
nebulo5
senior tag
válasz fsb1000 #10821 üzenetére
Köszönöm a "megnyugtató" választ!
A szekrénysor faltól - falig van széthúzva, így a jelenlegi tv helyére pont befér a 42"-os készülék. Balga megoldás lenne, egy bútor asztalossal a két szélső modulból 10 - 10 centit "lefaragtatni"....
Mikor feleségem megtudta, hogy mit tervezek, alaposan kikelt magából (nem is alaptalanul) Pedig, tényleg kellő megértéssel viszonyul a hobbymhoz... Elviseli a 6.1 dobozok látványát a nappaliban.Üdv: nebulo
-
nebulo5
senior tag
válasz DM-Fan #10840 üzenetére
Egy kis "odafigyeléssel" rendesen ki lehet nyitni a szekrény ajtókat. A lebegőpolcos megoldás szinte lehetetlen, mert a szekrények totál tele vannak ruhával...stb. Azóta már (az akusztika javítás ürügyén), kb. 60 - 80 cm.-t csökkent a két front közötti távolság, és kb. 15 cm-el előrébb vannak a dobozok. Így, a szekrényajtók is rendesebben nyílnak.
Ahány filmet megnézek hetente (max. 2) már felmerült az az elgondolás, hogy felszámolom a házimozi rendszeremet. Csak sztereó maradna, amit naponta szoktam 1 - 2 órányit hallgatni.
Hogy kinek mi a divat?... hát, én már csak ilyen konzervatív maradok!
(mint írtam is korábban: nem egy tinédzser korú vagyok már...)[ Szerkesztve ]
-
nebulo5
senior tag
válasz fsb1000 #10847 üzenetére
Talán, itt jut leginkább kifejezésre az egyéni ízlés... Ha valaki rengeteget próbálkozott egy vasba összehozni a zenét és a házimozit, hát azok egyike én vagyok! Hála a "sorsnak", nem kell beismernem, hogy sokat buktam a kísérletezéssel! Szerencsére, van jó fülű tanácsadóm, aki már évtizedek óta (közel 20 éve) foglalkozik hi-fi szinten zenével. És persze, naponta olvasgatok fórumokon, a témával kapcsolatosan. Volt már nálam elég sok erősítő, hangdoboz, kábel, cd-játszó...stb. És az itten + egébb fórumtársaim rendszereit is hallgathattam már. Talán, némi viszonyítási alapra már szert tehettem.
Szem előtt tartva az anyagi lehetőségeimet, (amit a hobbymra költhetek vs. családi béke) már egyértelműen bebizonyosodott, hogy a jó zenei hangot és a sok.1 mozi hangot, nagyon nehéz (talán azért nem lehetetlen) egy vasból kihozni. De az ilyen rendszerek ára, számomra elérhetetlen.
Jelenlegi sztereó hanggal elégedett vagyok, tetszik! És inkább vallom azt az elméletet, hogy jobb egy -egy filmet sztereóban meghallgatni/nézni, mint házimozival zenélni!Üdv: nebulo
-
nebulo5
senior tag
válasz DM-Fan #10849 üzenetére
"Nagyjából sikerült is, elégedett is vagyok vele, ami fontos, mert sokat szól nálam a hangszeres zene. "
Ez a leglényegesebb dolog! És csak annyit tennék még hozzá: tudni kell egy határt szabni a zenei vonal fejlesztésében, mert vagyonokat lehetne rá költeni! Mindenesetre, örömmel tud eltölteni olyan dolog (és NEM kárörömmel), hogy a zenei rendszerem értékének a sokszorosáért vásárolt lánc, semmivel sem ad minőségesebb hangot, mint az általam (immár 3. éve) apródonként össze illesztgetett rendszer.Üdv: nebulo
-
nebulo5
senior tag
Nekem is sikerült végre eldöntenem, mit akarok... Szerda délután az árkádi MM ben szintén egy 42S30-at vettem! 120 volt, a vasárnap látott 130 helyett, és 9500-ért vettem hozzá + 3 év garit!
Tegnap, szabin voltam, egész nap nyúztam a tv-t! Nagyon tetszik a DVD minőségű film, de az igazi, a media playeren lévő mkv és HD formátumú filmek voltak! Amitől kicsit tartottam, az az sd tv műsor minősége! De (igaz, egyenlőre scart kábelen kapja a STB-ból, csak a jövő héten lesz meg a conax+UPC kártya) nagyon tetszik az így kapott kép!
A vásárlás előtti 2 - 2,5 hétben, visszaolvastam több ezer hozzászólást, és emlékeimben az maradt meg, hogy az első 100 - 200 üzemórában, a gyári beállításon érdemes hagyni a kép minőséget. Jól emlékszem? Vagy van valami egyéb képbeállítási mód, amit érdemes elkövetni?
Lehet, unalmas a sokadjára feltett hasonló témájú kérdésem, de minden okítást/tanácsot szívesen fogadok![ Szerkesztve ]
-
nebulo5
senior tag
válasz norral #11310 üzenetére
Igazad van! Valójában, ezt akartam írni én is! Most át állítottam (ha már nem probléma a 12 -14 órát ment képernyőnél sem) true cinema-ra, és jó volt látni a feleségem elégedett mosolyát! (nem volt a tv vásárlás mellett, mert hogy "elég nekünk a 32" LCD is" )
-
nebulo5
senior tag
válasz bogabi #11811 üzenetére
Gondolom, ezt ironikus poénnak szántad, amin akár mosolyogni is lehet..
Érdekesek ezek a MP3 vs. flac véleményezések. Csak sok esetben, automatikusan felmerül bennem a kérdés: az ilyen beszólások szerzői tényleg ennyire kaki hallással rendelkeznek, vagy csak annyira ramaty rendszeren történt az összehasonlítás, hogy nem juthatott kifejezésre a két kiterjesztés közti különbség?
Nekem sincs egy hű de pláne sztereó rendszerem, de simán kihallható a kettő közt a különbség.
Ha meg tényleg az első variáció játszik döntő szerepet, akkor nem érdemes "beleütni az orrodat" olyasmibe, ami nem a "te világod"....
Persze, demokrácia van, szabad vélemény nyilvánítás... + minden.... de akkor már inkább keress egy, a quantum elméleti vitákról szóló topicot, és ott villogtasd a "bölcsességedet".
vagy piszkáld ki a füledből a dzsemet...Üdv: nebulo
-
nebulo5
senior tag
válasz Mezga Aladár #11828 üzenetére
" Bocsi, nagyon is hallható a különbség, ha egy kicsit is igényesebb rendszeren hallgatod a zenét, high-end cuccon pedig kifejezetten bántó lehet."
pontosan erről van szó! Amikor a másik helységben is (akár résnyire nyitott ajtónál is) lehet hallani a teljes hang tartományt!
de ez már annyira off itten...Üdv: nebulo
-
nebulo5
senior tag
válasz t-bali3 #13151 üzenetére
1,5 hónapja "nyúzom" a 42" S30-as tv-t! Mielőtt a plazma mellett döntöttem, több ezer hozzászólást visszaolvastam a topic-ban, azóta napi rendszerességgel továbbra is olvasom.
Erős dilemmám volt a plazma vs. lcd technológiát illetően, ismerve az asszony tv nézési szokásait. Az első 1 - 2 hétben már - már betegesen figyeltem, figyelmeztettem a logókat illetően. Árgus szemmel lestem/lesem az esetleges ghost-ot, mert legtöbbet az Euro sport van nézve, illetve mostanság az M1, az olimpia végett. Amilyen gyakran olvasok itt a ghost-olásról, már - már azt kell higyjem, hogy nálam is biztos van, csak nem látom...
Akár, egy kis "önelégült cinizmus" is feltételezhető rólam, de valóban nem vettem észre ezidáig, semmilyen szellemképet a logók helyén. Elmondhatom (és remélem, "nem kiabálom el", de) szerencsésnek érzem magam a tv képernyőt illetően!
És köszönöm, hogy "utat mutattatok" a plazma technológia előnyeire!
Ma, vendégségben voltunk egy helyen, ahol háttérzajként az olimpia közvetítés ment egy lcd tv-ről. Hazafelé jól kitárgyaltuk a látottakat, és itthon elégedett vigyorral kapcsoltam be a tv-!Üdv: nebulo
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A topik plazma televíziókkal foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- LED / LCD TV topic topic
- Projektor topic topic
- Házimozi erősítő és minden, ami hozzá csatlakoztatható topic
- Házimozi belépőszinten topic
- Milyen asztali médialejátszót? topic
- PlayStation 5
- Politika
- Asszociációs játék. :)
- Synology NAS
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- Úgy tűnik, hogy elkészült a S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Milyen légkondit a lakásba?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest