Hirdetés
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- MasterDeeJay: Egy nem átlagos Asus videókártya (GTX950M 2GB GDDR3)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonnyolcadik rész - Az újrakezdés
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- N€T0X|N: Talaria tuning: meg kéne tudni állni!
- MasterDeeJay: ASRock B250M Pro4 coffeetime mod! (DDR4)
Aktív témák
-
DM-Fan
nagyúr
Nem a garanciapapír berakása, hanem a kivétele és kitöltése miatt szokták felbontani a dobozt.
Ha megérkezik, akkor nézd meg, hogy fóliázott-e a káva, alapvetően minden csomagolva van-e, majd a topicban leírt módon ellenőrizd az üzemidőt a szevizmenüből! Ha ott azt látod, hogy új, akkor minden rendeben, nem használt. Nézd át a panelt pixelhiba szempontjából, mert azt csak 3 napon belül tudod jelezni! Hallgasd meg a tápot, hogy zúg-e, próbáld ki az összes bemenetet!
-
DM-Fan
nagyúr
Korábban KTTech kollégának volt hasonló gondja az 50X10-esével, már alaplapot is cseréltek, az sem segített, majd új lakásba költözött és megszűnt a probléma. Kiderült, hogy a TV-nek soha semmi baja nem volt, hanem a hálózati feszültségingadozás okozta nála a problémát. Könnyen lehet, hogy utóbbi időben nálad is ez van.
-
thlacko
csendes tag
Nos tettem egy kört a városban, szemügyre vettem néhány plazmát.

Mondjuk tüzetesebben csak a Samsungokat tudtam megnézni, és hát nagyon elégedett vagyok.
A következőkkel találkoztam: Pana 42S30 (150-ért) és Samsung PS43D450A2WXXH, amit egy Euronicsban nagyon el akartak adni nekem még ma 120--ért, vagy 111,5-ért cetelem kártyával, és +10 az 5 évre kiterjesztett teljeskörü garancia náluk.
Illetve szerencsém volt még látni a Samu D490-esét is MM-nak hála, és végre a szabadon fogható kabhegyi jellel is megnézhettem a tv2-t és az rtl klubbot. Hát jobbra számítottam, nekem homályosnak, elmosódottnak tűnt a kép, persze világos volt, mellete mindenhol a hd parasztvakító anyag ment. Gondolom este sötét szobában nézhető lenne. Tényleg, a digi kétkártyás beltéri egysége analóg, vagy már digit jelet küld a tv-be, mert az eladó szerint analóggal még silányabb lenne a kép. :S
A médialejátszója egy összeállított teszt anyag csokorból csak 1 mkv-t nem támogatott, ami nagyon kellemes pozitív csalódás volt a samsungok esetébe.Nos a három közül a PS43D450A2WXXH lenne a befutó végül, de annyi lenne a kérdésem, hogy miben különbözik ez a sima ps43d450-től, amit a PC dreamshopból mondjuk házhozhoznak, beüzemelnek, tesztelnek, és adnak hozzá 3 kábelt kb 104 darab ezresért.
Illetve ti melyiket ajánljátok és miért? -
vbmn1
csendes tag
Megrendeltem a G30-as TV-t Panashop-tól. Kérdeztem, hogy mire kell figyelnem. Annyit mondott, hogy csak a csomag külső épségét kell ellenőrizni.
Valamint kérdeztem, hogy nem újracsomagolt-e a készülék. Azt mondta, hogy 1X már fell lett bontva, a Garanciapapír berakása miatt. Szerintetek ez igaz, vagy halandzsa?
Egyéb jótanács?
Ja, GLS hozza!
-
viizo
tag
sziasztok, adott egy Pana C2-es plazma, aminél előjött egy idegesítő hiba:
bizonyos időközönként ki- és bekapcsol. tökmindegy, hogy nézzük a dvb-t adást, vagy médialejátszón keresztül mkv-t, teljesen változó időközönként egyszercsak ki majd bekapcsol a tv. Ugyanazon az elosztón van erősítő, külső vinyó, médiajátékos, náluk nincs hiba, nem az áramhálózatban van a problem,
Van hogy napokig nem csinálja, van hogy egy óra alatt 3szor is ki-bekapcsol. Mostanra már idegesít, találkozott vki ilyen problémával? Hiába garis még a tv 1 évig, a szervíz gondolom elhajtana a fenébe, mert hol előjön hol nem a hiba.
Az update, fw frissítés funkció KI van kapcsolva, mielőtt vki erre gyanakodna.
hmmm?
-
BBéci
legenda
válasz
salapp
üzenetére
Tudtommal ilyen Seagate merevlemez van benne, azért nem vettem,mert ragaszkodom a WD-hez.
Azt elismerem, hogy nagyon jó vétel. -
Ed Parker
nagyúr
válasz
GeneraL_XTX
üzenetére
Jaaah, hogy ez csak erről szól hogy ne legyenek kezdetben statikus témák, amúgy minden mást szabad?
Tudsz valahol egy jó beállítást vt30-ra?
Ami jó 3D-re is. -
Ed Parker
nagyúr
válasz
DM-Fan
üzenetére
Köszönöm.
Itt a 3D-vel felmerült egy olyan dolog, hogy ezt a fényerőt lehet állítani a bejáratási idő alatt, mert a kép a szemüvegen keresztül bizony elég sötét és élvezhetetlen.
Mert ha nem szabad, az elég szívás, kb:1 filmet(2ora) nézek meg naponta,az 500 órám majd 9 hónap alatt jönne össze
-
salapp
addikt
válasz
M_AND_Ms
üzenetére
A török tesó-boltok (ALDI-LIDL) ugye maguk nem gyártanak se síkabátot, se merevlemezt. Mindent saját márkák alá gyártatnak, az árak alacsonyabbak tudnak lenni sok esetben, mint a szaküzletekben, mert borzasztó mennyiségeket rendelnek meg ezekből egyszerre, amivel beterítik a pimaszul nagy piacukat.
A termékek között vannak egészen kiválók és kevésbé jók. Minden esetben a konkrét terméket kell megvizsgálni, érdemes-e választani.
Pl. most volt 25K-ért 2TB-s, usb 3.0-ás külső vinyó, 3 év garival, amiről tudható, hogy WD a bélése. Ott nem nagyon kell vacillálni - legalábbis amíg nem normalizálódik a merevlemez-helyzet. -
DM-Fan
nagyúr
válasz
M_AND_Ms
üzenetére
"Jó példa erre az én gazdaGságos csíkos dobozos antennám, amit 750 Ft-ért vettem a Tesco-ba. És azóta sorba veri a 4-5000 Ft-os akármilyen csudaantennát. Több ismerőshöz ezzel mentem elsőnek beállítani a DVB-C vételt."
Akarod mondani DVB-T vételt, nemde?

Az említett Lidl-ös kábelt illetően meg személy szerint azért hanyagolnám, mert már így ránézésre is ultragagyi műanyagból van a csuklórésze, ami szerintem elég hamar megadja magát. Magam sem 10 eFt fölötti kábelt javasoltam pár HSZ-szel később másnak, hanem egy 5 méter hosszúság, még 7 eFt-ba sem kerülő minőségi szerelt kábelt. Ha arányaiban kiszámolod, nem sokkal drágább métere, viszont garantáltan minőségi. Igaz, nincs a végén ilyen óccsóműanyagcucc.
Ettől függetlenül még lehet, hogy ki tud fogni az ember értelmes cuccokat jó áron a Lidl-ben, de ezen a kábelen szerintem kár spórolni, mert igazán nem is spórol rajta.
-
M_AND_Ms
veterán
válasz
janos666
üzenetére
Aztán pont ekkor jön, hogy veszel egy ilyen ultraolcsó cuccost a Lidl-ben (vagy társai valamelyikében) és leesik az állad és nem érted, miért kerül az ugyanilyen minőségű cucc máshol háromszor ennyibe.
Jó példa erre az én gazdaGságos csíkos dobozos antennám, amit 750 Ft-ért vettem a Tesco-ba. És azóta sorba veri a 4-5000 Ft-os akármilyen csudaantennát. Több ismerőshöz ezzel mentem elsőnek beállítani a DVB-T vételt. Mindent egyből szépen befogott, aztán az ismerősök elmentek a bótba és vettek aktív, erősítős csodaantennát és egyszerűen nem tudják élvezni a műsort, mert kockásodik vagy be sem jön.
Hasonló példa a Lidl-s univerzális táv, ami ugyanannyit tud, mint a 3-szor drágábbak az MM-ben. Vagy a Lidl-s konyhaszekrény alá szerelhető rádió, mindenféle extra marhasággal (ébresztő, visszaszámláló, stb) és negyedannyiba kerül, mint a MM-be a Philips.
És még sorolhatnám. (akkutöltő, kenyérsütő, vérnyomásmérő, stb., stb.)Szóval szerintem, ez a kábel, pont az ára miatt megér egy bizalmi tesztet. Persze a szomszéd kábeblbubuc lehet, hogy kiröhög minket, de hát akinek csak 10 ezer felett kábel, a kábel az költsön rá jó sokat és véletlenül se nézzen ezen ár alá. (még a végén csalódnia kell és talál valamit)
-
junkpod
nagyúr
szuper kis oldalt linkeltél. itt végre szemléletesen látszik amit mindig is sejtettem, hogy a népszerű 37 incses kategória majdnem akkora magasságú csak mint egy 72cm-es normál tv

http://www.displaywars.com/37-inch-16x9-vs-72-centimetre-4x3ezért nem értem, hogy "fő" tv-nek minek vesznek ilyet... na mindegy nem az én problémám...
-
DM-Fan
nagyúr
válasz
Ed Parker
üzenetére
Mit kötöttél össze mivel?
Az ARC-t elméletileg minden korábbi HDMI-kábel is tudja, szóval nem hinném, hogy az lenne a ludas. Az ARC-t csak 1.4-es szabványú csatlakozó fölött tudják az eszközök, magyarán mind az erősítőnek, mind a TV-nek támogatnia kell ezt a funkciót (a TV-knél általában a HDMI2 jelölésű aljzat tudja, de oda is szokták írni) és be kell legyen kapcsolva az erősítőn is az opció. Így mennie kell, ha nem, akkor valamelyik eszköz nem 1.4-es aljzattal van ellátva.
-
janos666
nagyúr
válasz
< CyberBob >
üzenetére
Nem tudom, hogy >=50 vagy >50 (vagyis hogy az már beleesik-e vagy még épp nem...).
De szerintem a vibrálásra nincs érezhető kihatása, azt egyszer már átnyálaztuk, hogy a trükkös sub-field elrendezés miatt van, ami szándékosan minimalizálja a fénykibocsátással töltött időt a jobb mozgóképmegjelenítés és kevesebb 3D crosstalk érdekében.
Viszont úgy látszik neked van hozzá a legjobb szemed a topicban. Egy próbát megér, hogy megnézd valahol a nagyokat. (Mondjuk csak sötétben vagy esetleg térmészetes szórt napfényben mérvadó, egybként is pulzáló mesterséges fényben -pl. áruházak- bármi vibrálhat úgy, hogy fáj tőle a szemed 10 másodperc után.)
-
BBéci
legenda
válasz
Gasparius
üzenetére
Kompozit hangkimenetről nem tudok, az ugyanis videójel szabvány, magyarul összetettnek nevezik. Fogalmam sincs, mit értesz ez alatt.
Amennyiben az erősítődön nincs HDMI be- és kimenet, a médialejátszóból S/P-DIF (optikai vagy koaxiális) vezetékkel juttasd beléje a hangot, a kép mehet HDMI-n a tévébe, ahogy eddig
A hang késése nem függ a jelátvitel fajtájától, a megoldást már leírták. -
janos666
nagyúr
válasz
< CyberBob >
üzenetére
Elvileg igen, bár pontosan nem tudom. Lehet hogy copy-paste eljárással egyszerűsítik a mérnökök a munkájukat, és kevesebb cellamérettel variálnak, mint ahány panelméretet gyártanak (pl. 42-50 közt 0.5mm, 50-65 közt 1mm + változó hézagok).
Konkrétan a 2011-es Panasonic-oknál 50"-nál van egy ugrás. Az alatt az energiahatékonyabb "halszálka" elektródás kialakítás van, felette a hagyományos (ami nekem furcsa, hisz pont a nagy panelek fogyasztását nehezebb a szuporzöld vásárlók torkának szegezni, vagyis a 65"-on kéne spórolni minden watton... a képnek pedig elvileg nem hogy árt, de inkább használ annak is...)
-
Ed Parker
nagyúr
Tudna valaki abban segíteni,mért kapcsolgat ki-be a tv ha merevlemezt dugok rá?
Mindkettő 2,5"-os,amikor kiválasztom a sárga gombbal,fogja azt kikapcsol,azt vissza.
Próbáltam már hdd usb és a hátsó usb-n is.
Vajon mér van ez?
Kártyával jól müxik. -
< CyberBob >
őstag
válasz
janos666
üzenetére
"Ugye mindkét gyártónál a legnagyobb méretű panelnek a legjobb a feketéje, ez nem véletlen (minél kisebbek a képpontok, annál macerásabb fényt csiszolni belőlük)."
Ez azt is jelentheti, hogy 42,46 coloshoz képest az 50 colos erősebb világosabb képet ad a nagyobb képpontok miatt tehát nem a pixelek közötti üres részt növelik?
-
Gasparius
aktív tag
Utaltam már rá a korábbi hozzászólásomban a G30 - médialejátszó - erősítő viszonyra a hang tekintetében.
Most a következőket vettem észre:
A médialejátszóból HDMI-megy a TV-be, de így nem a legnagyobb élmény hallgatni pl. koncertet.
Ezért a lejátszóból kompoziton is megy hang az erősítőbe.
Most kipróbáltam, hogy ha a TV-ből megy kompoziton a hang az erősítőbe, akkor jobb a hagminőség, erről beszéltem a korábbi hozzászólásomban.
Viszont érdekes, hogy ekkor van egy érzékelhető késése a hangnak a képhez képest, kb 1 tized mp.
Mi okozza ezt vajon? Olyan, mintha a HDMI-n átvitt hang a TVbe időbe menne, de a TV a kimenetén, csak kis késéssel adná tovább az erősítőnek...ez természetes vajon?
Ha kiváltom optikaival a kompozit kábelt, megszűnik a késés? -
Stafni
aktív tag
válasz
honyike
üzenetére
Így tudod megnézni:
Szerviz menü
Nagyon meg kell nézni, hogy milyen az a készülék, és legyen nagy sok garancia rá!
-
honyike
aktív tag
Sziasztok!
Egy Panasonic TX-P42S20E típusú TV-nél hogy lehet kideríteni, hogy pontosan mennyit ment? Érdemes egyáltalán egy ilyen készüléket venni használtan? Vagy most inkább várjam meg a tavaszt, amikor a 2011-es modelleket kisöprik, mert lesznek jó akciók?
Köszi: Gábor -
meoindil
aktív tag
válasz
kmate07
üzenetére
Szia!
Ezekről célszerű a Samsung és az LG topikokban érdeklődni, biztosan szívesen segítenek. Viszont ha 120 ezer körül szánsz rá akkor mindenképp célszerű lenne számításba venned a Panasonic TX-P42U30-at! Az most akciós, az MM-ban és az Edigitalban is 120 ezer és most jár hozzá 5 év garancia, ami nagyon jó ajánlattá teszi!
-
janos666
nagyúr
válasz
kmate07
üzenetére
Ez mindkettő LCD, amiknek van saját fórumtémája. És mondanék valamit, de nem ismerem az olcsó LCD-ket, biztos mindkettőben LG féle TN panel van, mert ennyiért nem igen adja a Samu a saját xPVA-it (ahogy az LG se az IPS-eit), ami elég ratyesz.
Talán nézz rá olyasmikre, mint a Pana 42c3
-
kmate07
csendes tag
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni TV vásárlás kapcsán.
Az egyik multi kínálatában található 2 TV-vel kapcsolatban kérnék segítséget.Erről a két televízióról lenne szó:
és a másik készülék:
Ti mit gondoltok róla? A kettő közül érdemes-e valamelyiket megvenni és ha igen akkor melyik jobb?
Előre is köszi.
üdv. -
janos666
nagyúr
válasz
Stafni
üzenetére
Négyből megpróbálhatsz összefalazni egy quadhd megjelenítőt.

LCD-ből már ma is lehetne, plazmából azért kell még pár év ha ilyen léptékben akarnak haladni, mint mostanság. Ugye mindkét gyártónál a legnagyobb méretű panelnek a legjobb a feketéje, ez nem véletlen (minél kisebbek a képpontok, annál macerásabb fényt csiszolni belőlük).
-
erdoke
titán
válasz
Eskimoka
üzenetére
Közben én is bütyköltem egyet, akit érdekel, innen letöltheti. Csak beírja a coll/inch méretet a zöld cellába, és megtudja a felületet ill. egyéb méreteket.
-
Eskimoka
tag
válasz
erdoke
üzenetére
Igazad van, meg is csináltam. Elég érdekes az eredmény, de szerintem nem számoltam el magam. Megosztom, hátha mást is érdekel, vagy van összehasonlítási alapja:
32" : 2822,929168 cm2
37" : 3774,013702 cm2
42" : 4862,936574 cm2
46" : 5833,318476 cm2
50" : 6891,916914 cm2Szóval egy 50"-os elvileg majd két és félszer nagyobb egy 32-esnél... Nem semmi...
-
Ed Parker
nagyúr
Sziasztok,
Mit kell tudni erről a bejáratásról?
Ma vettem meg első plazmámat és kéne néhány tipp mire figyeljek oda.
Előre is köszi -
válasz
Gabor970
üzenetére
Jól van, jól van

Egyébként erre voltam kíváncsi, hogy az 550 nem csak a 3D miatt éri meg a magasabb árat.
Még egy kérdés: ha full HD a TV, de a forrás csak SD, vagy 720p, akkor szenvedek valamilyen képminőségbeli hátrányt, hogy a TV full HD?
Amit idéztél, azt milyen modellre írták?
-
Gabor970
addikt
ha az a cél, hogy mennél nagyobb különbséget találj, akkor én árulhatok neked 550-est 350e-ért is, és akkor mégnagyobb a boldogság. Ha nem kell 3d, akkor lemehetsz a 450-ig is, szerintem is butaság a 490-es, ha meg van pénz jobb készülékre, akkor 550, ami mellékesen 3d, de elsősorban nem amiatt venném azt, hanem az általában jobb képminősége miatt.
Volt itt már ilyesmi bejegyzés: "...megnéztem mind a 10 elérhető 3d filmet, eladó a két hetes 3d készülékem"
-
GeneraL_XTX
veterán
Egyetértek DM-Fan-al, ha 3D kell, a D550-nél ne add alább. A 490 mind felbontásban, mind szolgáltatásokban, mind általános képminőségben és fekete szintben bőven rosszabb modell.
Ha elég csak a HD-Ready akkor vegyél egy Pana C3-at, a HD-Ready 3D nem véletlenül annyira olcsó. Ezért sincsenek 720p-s HD relese-ek sem.
-
-
Eskimoka
tag
Sziasztok!
Hol tudnám megnézni, hogy mekkora a hasznos területe egy-egy méretkategóriának? Gondolok itt arra, hogy egy 16:9 képarányú 32"-os tv-nek XY négyzetcentiméter a hasznos képterülete, egy 37-esnek Z... és így tovább. Keresgéltem google barátunkkal de csak hülyeségeket találok.
Köszi a választ. -
DM-Fan
nagyúr
"a 490 nem újabb modell? Árban kb. ugyanannyi. Akkor nem érdemes azt választani inkább? Vagy csak a 3D a különbség köztük?"
Nem, nem újabb, mindkettő D-szériás, tehát mindkettő idei modell. Árban nem mondanám azonosnak, a D490 20 eFt-tal drágább, akár a 43"-os, akár az 51"-os méretkategóriát nézem. Igazából csak a 3D-vel több a 490, de az ilyen felbontásban csapnivaló. Nézd meg saját szemeddel, de én ezért a funkcióért biztos nem adnék egy fillérrel sem többet, nemhogy 20 eFt-tal. 2D-ben teljesen ugyanolyan képe van a két modellnek.
-
Gabor970
addikt
hol 150 a 490-es? Mert ahol az 150, ott az 550 200. Mondjuk ez sem kevés difi. Én úgy emlékeztem, hogy valahol mostanság volt 200 körül akcióban 4 szemüveggel az 550, és 175 körül megy a 490, Hmm, nemtom. Ha van a zsebedben elkölthető 200, szerintem inkább az 550-et vedd meg, ha nincs, akkor meg úgysincs miről beszélni.
-
DM-Fan
nagyúr
válasz
meoindil
üzenetére
Az IFC leginkább sportközvetítéseknél lehet hasznos, ahol fontos, hogy a gyorsan mozgó objektumok még kontrasztosabbak legyenek, pl. tenisz.
A 24p-hez semmi köze nincsen, a 24p anyagok enélkül is tökéletesen folyamatosak a Panasonic plazmákon, az IFC csupán egy plusz interpolációs algoritmus, ami azonban sok esetben már természetellenesen folyamatossá, szappanoperaszerűvé teszi a filmeket, ami a feature-filmeknek nem tesz jót, ráadásul artifaktol is tőle a kép. Sportközvetítéseknél, bizonyos dokumentumfilmeknél viszont nagyon látványos tud lenni.
-
Gabor970
addikt
válasz
-atom360-
üzenetére
nem lehet, hogy az anyagban van a hiba? Nekünk is PS50C430 van a legutolsó (áprilisi) firmware-el. Nem tapasztaltam hasonlót, igaz, szinte csak MKV-t nézünk, illetve dvd-ből gyakorlatilag csak fileátnevezéssel készített mpg file-okat. .... most jut eszembe, a jerico c sorozatot sd divx-ben szedtem le, és azzal sincs gond. Másfél év alatt kb 5 alkalommal fagyott le a mienk. Nagyon sokat megy, és ennek legalább a fele mediaplayeres.
-
DM-Fan
nagyúr
A HD-Ready 3D-t felejtsd el, nagyon gányul néz ki rajta a 3D-anyag! Ha 3D kell, akkor az 51D550-nél ne add alább!
Ha mindenképp Samsung és elég a HD-Ready is, akkor az 51D450 a megfelelő választás (fölösleges plusz összeget áldozni a D490-re), Panasonic-ban az 50C3 az alternatíva ilyen méretben. Utóbbinak kisebb a felbontása és nincs beépített médialejátszója, viszont az általános képminősége és feketeszintje egy hangyányit jobb.
-
Idáig a PS51D550 volt a kiszemelt áldozat, de olvasgattam még a témában és rájöttem, hogy lehet, hogy elég nekem a HD Ready TV is. A nézett anyag kb. így oszlik meg 720p - 65%, SD - 10%, digitális TV adás (szerintem az is SD-ben) 25%. Igazából nem is nagyon néznék full HD anyagot. Akkor nem is érdemes full HD TV-t vennem, ugye? Nagy valószínűséggel az elkövetkező pár évben elég lesz nekem a 720p is.
A Samsung PS-51D490-ről mi a vélemény?
Passzív 3D-s plazma létezik?
Előre is köszönöm a válaszokat.

-
hakke
csendes tag
Valaki említette itt a fórumon hogy a szappanoperahatás elkerülése végett ki kell kapcsolni a 600HZ-t.
No most valaki segítene nekem hogy a menü-ben melyik menüpont alatt találom?
Tv tipusa 46G30 büszke tulaja vagyok... -
DM-Fan
nagyúr
válasz
tibor.sz
üzenetére
"És arról mi a véleményed, hogy bármilyen szempontból szükséges lehet-e a blu-ray lejátszóba is wi-fi, ha már a tv-n úgyis van?"
Azért lehet szükséges, mert a BD-ken ugyebár szoktak lenni online elérhető funkciók, ún. BD-Live tartalmak, amik miatt hasznos. Ezen felül én már pl. szembesültem olyannal is, hogy egy adott BD elsőre az istennek se akart elindulni, csak azután, hogy a lejátszót online állapotba helyeztem. Később már ment offline BD-lejátszóval is.
Ezen túlmenően a BD-lejátszókon rendszeresen frissíteni kell a firmware-t, ami kényelmes WiFi-n keresztül, illetve nyilván egy esetleges DLNA megosztás is kényelmesebb ilyen formán, mint kábelezéssel.De igazából ha megoldott, hogy a lejátszóhoz menjen LAN-kábel, akkor nincs jelentősége, hogy WiFi-s a lejátszó vagy sem.
-
erdoke
titán
válasz
Stafni
üzenetére
PC-vel kapcsolatban nincs tapasztalatom egyik plazmával se, ami az ismeretségi körömben működött/működik, de a retekklub (és hasonló) logók akár néhány nap intenzív tévézés alatt beéghetnek, de néhány hét alatt mindenképpen. Modelltől és beállításoktól is függ.
Viszonylag egyszerűen megelőzhető egyébként: Ha valaki sokat néz agresszív logós csatornákat, az elején a műsorok többségénél, később mondjuk minden másodiknál ki kell zoomolni a logót. Hosszú távon csak kkor kell erre figyelni, ha nagy fényerő és kontraszt mellett 2-3 óránál többet megy folyamatosan ugyanaz a csatorna, tehát 1-1 hosszabb műsort nyugodtan meg lehet nézni aggódás nélkül.(#48524) -atom360-
Esetleg nem egy firmware frissítés óta jelentkezik ez a probléma? -
-atom360-
csendes tag
Hello. Mostanában egyre töbször fordul elö, hogy lejátszás közben lefagy a samsung plazmába (50c430) épitett lejátszó, filmnézés közben. Próbáltam vadiuj külsövinyóval is, ugyanazzal az eredményel. Tudom, hogy nem csucs tv, meg a belsö lejátszó sem ér sokat, de eleinte nem volt probléma. Ha valaki tudja a jelenség okát megoszthatná velem. Egyébként HD filmeknél nem fordul elö csak kisebb felbontásu vegyes tartalmaknál, sorozatoknál. Köszi elöre is.
-
Stafni
aktív tag
válasz
erdoke
üzenetére
Ha ennyi a bejáratás, akkor 1 év is eltelik nálunk!
Mennyi idő kell egy beégéshez? Mozi módban használjuk a panelt. PC-s összeköttetésnél meddig lehet kint az asztal? Mennyi idő alatt ég be a panel?
A kikapcsolás pihenteti a panel, vagy csak ha folyamatosban változó képet kap? -
tibor.sz
tag
válasz
DM-Fan
üzenetére
Köszönöm a gyors választ!
És arról mi a véleményed, hogy bármilyen szempontból szükséges lehet-e a blu-ray lejátszóba is wi-fi, ha már a tv-n úgyis van?
Azt én is tervezem, hogy később majd veszek egy megfelelő célhardvert is a médialejátszásra (popcorn hour, dune hdi, novatron). Addig is arra gondoltam, hogy amit a Pana tv beépített lejátszója nem játszik le, azt esetleg egy Samu blu-ray lejátszój igen.
Persze mint mondottam ez egyelőre csak költői kérdés, hiszen a tv még nincs is meg, nyilván először ki kell próbálni a beépített lejátszóját, és olyan anyagot próbálni szerezni hozzá, amit megeszik.
Még egyszer köszönöm a választ.
-
-
thlacko
csendes tag
válasz
DM-Fan
üzenetére
Rendben. akkor jó eséllyel meg is van a befutó. Persze most jön az emberi telhetetlenség, gondolom ennek a lejátszója, vagy sd foglalata esetében felejtő az mkv formátom, sőt talán még az xvid, divx is
Erről tapasztalat?"Ez komoly probléma, csapnivaló lesz a minőség!"
Tudtommal ez olyan komoly probléma, hogy össze se lehet kötni a kettőt, én nálam fordított a helyzet, új gép hdmi-vel, régi tv svideoval, és eddig úgy tudtam egyik analóg, másik digitális ezért felejtős a dolog.
"De azért odafigyelni meg kell tanulni, pláne, ha sok az RTL."
Hát az RTL az mindenképpen sok lenne, szinte kizárólag az szól, persze amennyit én otthon vagyok és látom. De a csatorna és korhatárlogók eltűnnek reklám alatt nem, vagy másból ered a probléma? Sorry erről még nem tudok semmit.

-
Hsanyika1
senior tag
-
DM-Fan
nagyúr
válasz
tibor.sz
üzenetére
1.
"meg tudom-e nézni valahogy, hogy milyen firmware-verzió van a TV-n"Igen, meg tudod, a TV felhasználó által elérhető menüje is lehetőséget ad erre.
"jól értettem, hogy a frissítés úgy zajlik, hogy vagy WI-FI-n vagy LAN-nal kapcsolódom az internetre és Viera Connecten keresztül automatikusan frissít?"
Jól értetted, de lehetőség van manuális úton elvégezhető frissítésre is pl. SD-kártyán keresztül. Erről bővebben itt olvashatsz.
2.
"tudja-e valaki, hogy a Pana DMP-BDT 310 és 110 között van-e (jelentős) képminőségbeli különbség (figyelembe véve a VT30 képességeit is)?"Ugyan nem ismerem a két modellt, de nem hinném, hogy annyira szignifikáns különbség lenne a képük között, nem ez szokott lenni a fő eltérés, maximum a testreszabhatóság és funkciók terén szoktak eltérni.
3.
"Ahogy láttam, itt a fórumon viszonylag egyöntetű vélemény, hogy a Samsung tv-k beépített lejátszója valamivel jobb (pontosabban több mindent lejátszik), mint a Panáké."Tény, hogy jobb, de a Samsung-oké sem játszik le mindent!
"Megoldás-e erre, ha a Pana tv-hez Samu blu-ray lejátszót veszek, mert tudtommal azokban is van a tv-éhez hasonló médialejátszó. És ha igen, melyik lejátszó lehet már megfelelő?"
Jellemzően az asztali BD-lejátszók azért valamilyen szinten kötöttek, nem kifejezett médialejátszók, csak médialejátszásra is képes eszközök. Szerintem sokkal jobban jársz, ha mindkét célra külön dedikált eszközt választasz. Én is így tettem, mert nem találtam olyan BD-lejátszót, ami minden igényemet egyszerre elégítette volna ki lemezes lejátszás és médialejátszás terén. Szerintem első körben vedd meg a BD-lejátszót, addig is használd a VT30 lejátszóját (azért elég korrektül használható).
-
tibor.sz
tag
Sziasztok!
Plazmapártiként régóta olvasgatom a topicot és sok érdekes dolgot tudtam már meg, amiért köszönet mindazoknak akik idejüket nem sajnálva többszáz hozzászólásban segítettek és segítenek folyamatosan a fórumozóknak.
Vannak azonban olyan kérdések, amelyekre nem találtam választ keresővel sem. Remélem 1-2 héten belül megjön az új TV-m (VT30), és addig szeretném magam "kiokosítani" a segítségetekkel.
Szóval:
1. Firmware kérdéskör:
- meg tudom-e nézni valahogy, hogy milyen firmware-verzió van a TV-n (úgy tudom - szintén innen a fórumról - hogy a legfrissebb október 18-án jött ki, de azt hogy tudom megnézni, hogy az én TV-men már az van-e?)
- jól értettem, hogy a frissítés úgy zajlik, hogy vagy WI-FI-n vagy LAN-nal kapcsolódom az internetre és Viera Connecten keresztül automatikusan frissít?2. Blu-ray lejátszó kérdéskör:
- tudja-e valaki, hogy a Pana DMP-BDT 310 és 110 között van-e (jelentős) képminőségbeli különbség (figyelembe véve a VT30 képességeit is)? Mert a katalógus adatai alapján csak az derül ki, hogy a különbség a 2. HDMI, a beépített WI-FI, a High-Clarity Sound és az érintésmentes érzékelő. Nyilván a képminőség nem derül ki a katalógusból, ezért is kérdezem. Tudtommal BBéci tesztelt már 310-et, vajon 110-el van-e tapasztalata?
- Lényeges-e bármilyen szempontból az, hogy a lejátszóban is legyen WI-FI, ha már a TV-ben úgyis van?3. Beépített médialejátszó kérdéskör:
Ahogy láttam, itt a fórumon viszonylag egyöntetű vélemény, hogy a Samsung tv-k beépített lejátszója valamivel jobb (pontosabban több mindent lejátszik), mint a Panáké. Megoldás-e erre, ha a Pana tv-hez Samu blu-ray lejátszót veszek, mert tudtommal azokban is van a tv-éhez hasonló médialejátszó. És ha igen, melyik lejátszó lehet már megfelelő?
(Tudom, hogy a legjobb egy rendes külső médialejátszó lenne, de egyelőre az még nem nagyon fér bele a keretbe, az majd a következő lépcső lesz.)Ez lehet, hogy így egyszerre kicsit sok lett, és bocs, ha láma is, de azért kérdezem, mert tényleg nem tudom.
Előre is köszi.
-
janos666
nagyúr
válasz
meoindil
üzenetére
Van egyáltalán olyan célcprocesszor hagyományos consumer termékekben, ami viszi az L5.1-et? Szerintem még a DXVA kompatibilis kódolású RIP-ekből sem viszi mindet. (a DXVA egy PC-s szabvány, de egyrészt jó közelítés lehet már a kereteiből kifolyóan is, másrészt torrenteken ezekbe futsz bele...)
-
meoindil
aktív tag
Végigolvastam az utóbbi hónapok hozzászólásait, és kiszűrőztem az S30-ra vonatkozóakat külön. Tudom hogy volt róla szó de nem találom újra:
A DTS hangot a beépített lejátszó ugye lekeveri sztereóra? (Úgy értem lejátsza, attól függetlenül, hogy a külső hangkimenetre mit ad ki.)
Milyen kódolásig játsza le az mkv fájlokat: 5.1-ig?Pc-ről lejátszva a filmeket kinek milyen program vált be?
A válaszokat előre is köszönöm! -
vbmn1
csendes tag
válasz
GeneraL_XTX
üzenetére
Köszönöm Neked és DM-Fan-nak is a válaszokat.
Ha már Pana, akkor legyen PanaShop.
Huh mióta készülök már erre (1,5 éve), hogy legyen egy jó TV-nk.
-
DM-Fan
nagyúr
válasz
thlacko
üzenetére
Az előttem szólóhoz hasonlóan én is Pana 42U30-at ajánlanám. A 120 eFt-os keretből egyszerűen nem lehet kihozni ennél jobb fullHD TV-t, nagyobbat meg pláne (még HD-Ready-t se). Ez pont 120 eFt-ból áll meg és év végéig megkapod rá az 5 éves garanciát.
"De ezzel meg az lesz a baj, hogy a laptopon kizárólag svideo kimenet van, a tv-n meg ugye hdmi bemenet."
Ez komoly probléma, csapnivaló lesz a minőség!
"Azt is bele kéne kalkulálni, hogy tuti nem fonak ilyesmire figyelni, hogy bejáratás, beégés, szóval ebből a szempontból a legigénytelenebb márka, modell lenne a nyerő."
Ilyen szempontból is a Pana-val járnak a legjobban, ott van jelen legkevésbé ez a probléma. De azért odafigyelni meg kell tanulni, pláne, ha sok az RTL.
-
DM-Fan
nagyúr
válasz
Gasparius
üzenetére
2.
"A koax kontakt lehet korrodált, vagy nem tökéletes?
A DVB-T vétel érzékenyebb a csatlakozás minőségére, mint az analóg?"Nem hinném, hogy erről van szó, inkább légköri zavarra tippelnék, eléggé olyan idő van.
3.
"Ennyit számít az, hogy HDMI-n meg a TV-be a hang?"Szerintem nem, inkább arról lehet szó, hogy a médialejátszó D/A dekódere gyengébb, mint a TV-é.
"Érdemes lenne optikai kábellel kiváltani a komopzitot TV és az erősítő között?"
Érdemes lehet, tekintve, hogy így elmarad egy D/A konverzió és a végberendezés (erősítő) fogja azt végezni. Viszont azt nem tudom, hogy a külső HDMI-forrásról érkező hangot a Pana TV-k kinyomják-e optikaira és ha igen, akkor multichannel-ben teszik-e ezt, de tudtommal nem.
4.
"PIP lehetőség nincs a G30-ban?"Elég régóta nincs ilyesmi manapság.
5.
"Az időzítésnél nem lehet úgy beállítani a TV-t, hogy egy adott időben bekapcsoljon?"Sosem próbáltam ilyet, mi értelme lenne?
6.
"mikor rdemes ezekkel variálni, vagy maradhat automatikuson?"Hagyd automatikuson! Ha nincs gond vele és rendesen felismeri a kadenciákat, akkor minek variálnád?
-
Kornel
veterán
-
thlacko
csendes tag
válasz
DM-Fan
üzenetére
Nos kissé bonyolódik a dolog. Mindketten garanciapártiak vagyunk húgommal, ezért tendálunk a fullhd felé, feltéve ha az 5 év az teljeskörű, és nincs apróbetű.
Amúgy nézési szokások miatt nem kéne a fullhd, mert sztem kb 4 m-ről, ha nem távolabbról szokott szoktak tv-zni az otthoniak.
Másnem majd mikor hazamegyek, viszek jó 1080-as filmeket, és odarántom a fotelt 1,5-2m-re.
De ezzel meg az lesz a baj, hogy a laptopon kizárólag svideo kimenet van, a tv-n meg ugye hdmi bemenet.
Olvasgattam, és ez a 24 p-s lejátszási módot azért jó lenne, ha tudná a készülék, ha esetleg nálam köt ki majd valami úton módon az idők folyamán.Azt is bele kéne kalkulálni, hogy tuti nem fonak ilyesmire figyelni, hogy bejáratás, beégés, szóval ebből a szempontból a legigénytelenebb márka, modell lenne a nyerő.
És a fő dolog, amit még nem mondtam, hogy szinte kizárólag RTL klub és TV2 jönne az égből a leendő tv-re a digi tányéron keresztül.
Árat valóban nem írtam, 100 volt az eredeti elképzelésem, most hajlunk a 120 irányába.
Mindezek fényében mi lenne a legjobb vétel? -
kiki22
senior tag
garanciat amugy nem lehet vasarolni a keszulekekhez mint a laptopokhoz ?

-
Gasparius
aktív tag
1.
Azok közül, akik CRT-ről, vagy LCD-ről váltottak plazmára, néhányan írták, hogy sötétebbnek találják az S30 képét mint a korábbi tévéjükét.
Én is így vagyok a G30-cal, de be kellett lássam, hogy eddig a CRT tv-n abnormális színeket néztem.
Most alkalmam volt összehasonlítani úgy a két TV-t, hogy mindkettőt láttam egyszerre, ugyanazzal az adással.
A CRT világosabb, de nem valódi színnekből álló képet ad.
Egyszerűen a G30-on olyan a kép, mintha egy üveg nélküli ablakon keresztül a valóságot látnám, és ez a lényeg.2.
Internetre váltáskor az addig nézett TV adás ugye a képernyő közepére zsugorosik. Ekkor nekem a kép a kis képen összekockásodik, illetve szétesik, mintha nagyon gyenge lenne a jel. Ez csak DVB-T-nél van. Most nagyképernyőn is tapasztaltam. A koax kontakt lehet korrodált, vagy nem tökéletes?
A DVB-T vétel érzékenyebb a csatlakozás minőségére, mint az analóg?3.
Médialejátszó (WD Elements Play) csatlakoztatása mellett eddig a hang kompozit kábelen ment az erősítőbe, a TV nem kapott belőle. Most a G30-ba ugye HDMI-n megy a hang a lejátszóból, onnan kompoziton adom tovább az erősítőnek, és jobb minőségűnek hallom a hangot. Ennyit számít az, hogy HDMI-n meg a TV-be a hang?
Érdemes lenne optikai kábellel kiváltani a komopzitot TV és az erősítő között?4.
PIP lehetőség nincs a G30-ban?5.
Az időzítésnél nem lehet úgy beállítani a TV-t, hogy egy adott időben bekapcsoljon?6. És végül lhet hogy hülye kérdés:
A médialejátszónál a HD tartalmaknál a kimenet kiválasztási lehetőségei:720p50Hz
720p60HZ
720i50Hz
720i60Hz
1080p50Hz
1080p60Hz
1080i50Hz
1080p60Hzmikor rdemes ezekkel variálni, vagy maradhat automatikuson?
Egyébként az ájulásom folyamatos továbbra is, a TV minden képzeletemet felülmúlja eddig.
Aktív témák
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Ubuntu Linux
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- 4K vs 8K – Megéri-e a 8K TV 2026-ban?
- Túllépne a DRAM limitjein a Neo Semiconductor-féle 3D X-DRAM
- Autós topik
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- Linux haladóknak
- Ha Darwinra hallgat az AI, nehéz lesz megállítani
- További aktív témák...
- Szinte Új HP HyperX Cloud Flight Wireless Bolti ár:50k INGYEN FOXPOST
- ÚJ Corsair HS65 Wireless Fehér Bolti ár:47k INGYEN FOXPOST
- Új APPLE AIRPODS PRO 3 GEN bontatlan aktiválatlan 1 év garancia AZONNAL ÁTVEHETŐ Deák Térnél.
- Dobozos Szinte Új HyperX Cloud Alpha Bolti ár:27k INGYEN FOXPOST
- Logitech G Pro X vezetékes fejhallgató
- Apple Watch Series 11 46mm GPS + Cellular Karcmentes állapot 100% akkumulátor
- Dell Latitude 7340 2-in-1 i5 13.gen, 16GB DDR5, 512GB SSD, QHD+ érintőkijelző, ÚJ ÁLLAPOT!
- HP ELITE 8000 SFF PC: passzív VGA HDMI, C2D E8400 + 4GB RAM
- Eredeti DELL 330W töltők (ADP-330AB D)
- 264 - Lenovo ThinkBook 16 (G7 ARP) - AMD Ryzen 5 7535HS, no GPU
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Erről tapasztalat?