- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Szólánc.
- CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Miért ne vegyél gagyi kínai LED izzósort...
- Bambanő háza tája
- Samsung LE40A536T1F LCD TV képhiba
- PLEX: multimédia az egész lakásban
Új hozzászólás Aktív témák
-
vilag
tag
Hali!
Nekem az előttem szólóhoz kísértetiesen hasonló problémám támadt.
Elkezdek írni egy lemezt (vagy csak olvasok róla) amikor a vele egy körön lévő rackben lévő samsung vinyó bent van, és az egész tetves gép lefagy. Ha viszot a vinyó rack nélkül van benne akkor (eddig) semmi gond.
Mielőtt valaki arra gondol, hogya rackem szar annak mondom, hogy a szervízben is ezt mondták és vetettek is velem egy másikat. Vettem is. Haza hoztam és nekem ugyan úgy szar (nekik állítólag másik rackel működött).
Már végig olvastam mind a 297 hozzászólást, de megoldásra eddig úgy vélem nem leltem.
Próbáltam már kábel cserét, tápkábelcserét, új racket, szal mindent ami eszembe jutott de semmi.
A boltban mikor visszahívtam őket ennyit tudott mondani a szervízes: ''nincs több ötletem, nézz utána a neten''
Mivel véleményem szerint ez egy seggfej ezért hozzátok fordulok hátha itt valakinek van valami okos ötlete.
Előre is kösz minden segítségért!!!!
(Egyébként egy 2007 áprilisi terméről van szó)
[Szerkesztve] -
Treb
tag
Hali!
Nemrég vettem 1 pio 112d-t és folyamatosan elrontja a lemezeket!
Többféle programmal is probáltam de ugyanaz volt a jelenség!
Elkezdi az irást és véletlenszerüen megáll valahol 5-6 percig teljesen megfagyva a gép utánna ujraindul lemeznek annyi!!
16x tdk-r-el probálkoztam!
Valakinek van ötlete?
[Szerkesztve] -
G.I.JOE
senior tag
Tudtok mondani Pesten olyan boltot, ahol lehet ilyet kapni, mert, ugyan lehet hogy csak én néztem rossz és túl kevés helyen, nem találok egyik árlistán sem SATA-sat. Köszi.
-
-
PDoki
tag
Köszi a választ. Akkor ez nem úgy működik, mint a CD-k, DVD-k esetében, hogy minél gyorsabban olvas egy olvasó(író), annál nagyobb sebességgel olvassa be az adatokat a lemezről? Az írási sebesség az ugye meghatározott, de az olvasási sebesség ezek szerint DVD-RAM esetében nem csak az olvasó gyorsaságán múlik?
-
PDoki
tag
Ha veszek egy DVR-112D-t, azt átflashelem 112L-re, akkor ugye előző hsz.-ekben leírt plusz tulajdonságokat kapja. Kérdés: Változik-e a DVD-RAM olvasási sebesség is? Mert a gyári specifikáció szerint ez a 112D-nél 5x-ös, míg a 112-nél 12x-es! S ezt tudja produkálni a régebbi 2x-es, 3x-os RAM lemezekkel is? Nem írni szeretném, csak beolvasni.
-
cor
őstag
igaz nem en kerdeztem de ez egy nagyon hasznos tanacs
elokerestem egy rw-s lemezt s mig ezeket a funkciokat ki nem kapcsoltam telleg nem hagyta magat letorolni mert sima r-s lemeznek ismert fel a nero...gyenge kezdés után erős visszaesés... - Sokkal több repülőgép van az óceánban, mint ahány tengeralattjáró az égen.
-
PPeter
addikt
Semmilyen jó meg rossz széria nincsen - azért mert valaki kifogott két rossz példányt, még nem kell itt kombinálni. A firmware frissítés tanácsos, mert a meghajtó saját belső programját és a lemezek adatbázisát frissíti, ami az írásminőségre van jó hatással, különösen az újabb lemeztípusoknál. Általában egy .exe fájl, amit elindítasz és mindent automatikusan megcsinál (lemez ne legyen közben a drive-ban és ne fusson semmi CD/DVD-író program).
PPeter - Privátokat van hogy hetekig nem olvasom. Éjszaka és vasárnap ebédidőben ne hívjon senki a DVD-írós problémájával, köszi! A BURN.HU már nem az én oldalam!
-
Xelo
addikt
én msot vettem egy Pioneer 112D-t, márciusi darab. ez jó szériából való? ill ez a firmware frissítés miből áll? mit kell tenni? és szükségem van-e rá
[Szerkesztve] -
Alpee
aktív tag
Sziasztok!
Erositsetek meg dontesemben: egy PIO DVR 112 javara mondtam le a NEC 7173A -rol. Jol tettem vagy nem? Meg meg lehet valtoztatni a dontest. -
PPeter
addikt
Ragyogóan működik az összes olyan 112D a környezetemben, amelyek 2006 decemberébenen készültek. Kizárt dolog, hogy dátum szerint behatárolható legyen egy rossz sorozat.
PPeter - Privátokat van hogy hetekig nem olvasom. Éjszaka és vasárnap ebédidőben ne hívjon senki a DVD-írós problémájával, köszi! A BURN.HU már nem az én oldalam!
-
Zoulfly
tag
Végre kicserélték az írókat!Rövid teszt után jónak tűnnek.Nincs gond a cd kezeléssel.2007 áprilisi széria.
112D FW 1.21
[Szerkesztve] -
3x3y
aktív tag
Nálam - alaplap csere után - jött elő az a probléma, hogy master Nec 7173 és slave Pio 111d nem bírta egymást elviselni egy kábelen. A 4X sebeséget sem lehetett produkálni... A Pio lement ide 1 slave-be, és az ide 2 slave-re tettem egy merevlemezt. Meglepő, de a probléma megoldódott. Talán neked sem kellene egy kábelre tenned a 2 írót. PPéter említette, hogy az XP-s drivert használd az alaplapi helyett, te erre azt válaszoltad neki, hogy valószínű az van fent. A valószínű kissé bizonytalannak tűnik. Töröld, indítsd újra a gépedet, az XP helyreteszi a drivert (sajátját)...na az már XP-s driver, az tuti.
[Szerkesztve]PF
-
PPeter
addikt
-
PPeter
addikt
Alcohol, BlindWrite, CloneCD stb. programok valamelyikének rezidens komponense blokkolja a helyes lemezfelismerést.
-
Tigi
őstag
Szia
Az a leggyorsabb ha neked teszem fel a kérdést.
Ha volt már ilyen kérdés akkor bocsi.
Tehát adott az adatlapomnál látható gép és van egy olyan gondom, hogy minden újraírható lemezt (CD, DVD) sima egyszer írható lemeznek lát és nem is hajlandó semilyen progival se törölni se a 112-es se a 110-es.
Na, ez mitől lehet?
Előre is köszi a választ.Azt mondtam, hogy ne fütyülj!!!
-
PPeter
addikt
Milyen alaplapod van? Ha Nvidia chipkészletes, akkor uninstalláld a Nvidia féle ATA/IDE drivert és hagyd azt, amit az XP magától tenne fel. Legyen egyedül egy biztosan jó ATA kábel végén, masterként jumperelve és ha több ATA/IDE vezérlő van az alaplapon, akkor véletlenül se a kimondottan RAID/HDD célokra dedikált vezérlőn legyen, hanem a lapkakészlet déli hídjának saját illesztőjén.
-
Pacmann
csendes tag
FW frissítve (1.21), NERO frissítve (7.9.6.0), DAEMON pirosan jelez ... CD még mindig semmi. DE, legalább nem rontja el, mivel pörgetni sem nagyon tudja (úgy hallom próbálkozik, de semmi)!
talán mad ha lesz időm átrakom a másik gépbe ...
azééé köszi -
Pacmann
csendes tag
értem értem ...majd megnézem, és visszajelzek mire jutottam, köszi
-
PPeter
addikt
Az nagyon régi Nero, nem ismeri direkt támogatással az íródat még, tegyél fel egy újat. A Deamont hiába veszed ki az indításból, ilyenkor csak a kezelőfelülete nem indul el, de a driver és az emulációs processz ilyenkor is pörög a háttérben.
-
-
PPeter
addikt
Feltétlenül frissítsd a firmware-t, mindenképp egy újabb Neroval probálkozz és ha van más CD/DVD-író, másoló, emulátor a gépen, akkor azokat szedd le, a Daemon Tools maradhat, de csak kikapcsolt védelmi emulációkkal (ilyenkor piros az ikonja a tálcán).
-
Pacmann
csendes tag
Szia mindenkinek,
Most vettem egy hete egy Pio 112D-t FW.:1.06! Az lenne a hatalmas gondom, hogy a CDket nem kezeli, ma reggel beraktam egy Philips CD-t, Én galád gondoltam kiírok egy két dolgot (álltalában nem írok CD-re, ezért csak most tűnt föl), betettem, indítom a nero-t .... pörgeti a CD-t... leál, végre elindul ... áthúzogatom amit ki akarok írni, elkezdem az írást ... elkezdem ... buffer feltöltve .... hallom sikít az író, nem tudja pörgetni ... elrontja (de kiadja üresen a CD-t, még leht használni újra). oké, nincs semmi baj, a philips nem nagy márka, jöhet egy Verba ... aha, ezt nem is látja. Vki találkozott ien gondal? vagy vmi vmi tippe? mellékeljek vmi képet, vagy akármit? vki segítsen pls... az előző írom egy NEC optiarc 7071 (talán) volt, az 2 hónapig bírta, útán teljesen tönkre ment (a vizsgaidőszak miatt bírta 2 hónapig, nem értem rá vele írni ... )
annál volt FW frissítés, ennél még nem mertem, nehogy a gari bánja ... azért nem viszem most azonnal vissza a srácnak akitől vettem, mert 301 km-re van!!
Van olyan, hogy kifogok 2 rossz DVD írót??? -
rszp
aktív tag
112D csak abból lehet amit utoljára belinkeltem. Bármilyen verzióra rátehető. Ennek csak a szervíz miatt van jelentősége. 1.09 a legalacsonyabb ami lehetséges.
Ami régebben volt 1.06 az az A12J-re volt átalakító, hogy a gyárival lehessen frissíteni és ez is bármire rámegy.
Ami a TDB oldaláról leszedhető és tartalmazza a flashert is, az mindenre rámegy. Pontosabben csak azzal oldható meg a crossflash.
[Szerkesztve] -
LaMotta
aktív tag
Hali!
Nekem még 1.06-os firmware van rajta. Anno leszedtem az106RPC1.zip-et. Ha valami gubanc lesz frissítésnél, akkor azt is ugyanígy vissza lehet pakolni?
L-esre bármikor tudok frisssíteni, ha mondjuk felteszem a jelenlegi legújabb eredeti firmware-t? Eddig még nem használtam ki a LabelFlash-t, addig nem fontos, de tervben van.
Köszi! -
rszp
aktív tag
válasz Lithium89 #255 üzenetére
112D eredeti visszaállítása
Ezt szedd le [link]
Először használd ezt belőle Pioneer DVR-112D_FW109RPC1.ZIP.
reboot
Majd jöhet ez Pioneer DVR-112D_FW109EU_updateTDB109.rar
reboot
És ha minden kész akkor lesz egy Pio112D FW1.09 egységed. A gyári frissítéseket használhatod mert az eredet RPC2 lett visszaerőszakolva és a flasher már nem pofázik. -
Lithium89
csendes tag
figyu rszp
112D-m van frissítettem 112L-re
de most nem tudok CD-t írni (konkrétan mindet elb@sszaÖ
Azt írtad h vissza lehet állítani az eredeti firmware-t, de bármit próbálok azt írja h ''Unable to Set Kernel Mode'' . Pls segíts visszaállítani!!!
Ja, bárki mástól is elfogadok tanácsot csak működjön
Bocs megoldódott
csak egy lemez volt a meghajtóban és ezért nem engedte a ''frissítést''
(mellesleg fogalmam sincs h mi köze hozzá )
[Szerkesztve] -
EdemMann
csendes tag
Sziasztok!
Nekem is van egy Pioneer 112D gyufásdobozom....
Az a baj vele, hogy a verbatim DVDimet nem akarja beolvasni a galád
16Xos-an írható dvd lemezek.
és már beolvasni is vakarózik...
Valami ötlet? minden segítségnek örülök!!!!!!!
Köszönöm!Memories don't live like people do-o ||| They allways remember you ||| Whether things are good or bad, its just the memories! (MosDef & DJ Honda - Travellin' Man)
-
-
addikt
Nekem a lemezek minőségével kapcsolatban, ami az írást illeti nem volt gondom a 11d-kel, pedig már megírtam egy két lemezt, mostanában pedig csak tdk, vagy ridata lemezeket írok itmediatól!
ui.:sztem maradok ennél a jó bevált íróknál, de valaki leírhatná a 112-sel kapcsolatban a melegedési tapasztalatait!A kicsire nem adunk... a nagyot meg leszarjuk!
-
Zoulfly
tag
válasz kleinguru #245 üzenetére
Üdv!
Szerintem, ha nincs problémád a mostani írókkal felesleges váltani!Nem volt 111 es írom de nem hinném hogy annyival jobb lenne a 112d.Bár az tény hogy a mechanikáján fejlesztettek valamit az írásminőség javítása érdekében.Ettől függetlenül megrendült egy kicsit a bizalmam a cd problémáim miatt.Sajnos másnál is tapasztaltam a környzetemben.Persze lehet csak a 2006 decemberi széria volt rossz.Figyelj rá ha esetleg mégis veszel! -
Sárpac
nagyúr
Honnan lehet a 1.21 firmwaret leszedni?
Alapfesz alatt a maximumon túl!
-
addikt
Szasztok, nekem a 111d(k) tökéletesen megfeleltek, nem melegdtek nagyon a 100dik egyfolytában megírt lemez után sem, és már vagy 5-500 dvd írtam velük ráadásul egyszerre ment mind a 2 (párhuzamosan írtam a lemezeket)... Emiatt, és azért mert még van rá garancia, el tudom adni, túl akarok adni rajtuk...
Az lenne a kérdésem, hogy érdemes e 112dre váltanom vagy vegyek megint két új 111d-t?!A kicsire nem adunk... a nagyot meg leszarjuk!
-
Zoulfly
tag
Úgy néz ki cserélni fogják az írókat!Megnéztem 2006 decemberi volt mindegyik.Valami gyártáshiba lehetett...
-
slaci007
senior tag
Egy nagyon jó és részletes teszt a 112D-ről.[link]
Tungsram 1896-2022
-
PPeter
addikt
-
Zoulfly
tag
Cd írással mi a tapasztalat?Nekem 2 db 112d van de egyik sem akart írni
Sajna csak a héten vettem észre.Vissza is vittem garba,várom a bolt válaszát. -
Zoulfly
tag
Próbálta valaki az új firmware-t?1.21
-
erdoke
titán
válasz kraftxld #235 üzenetére
Nem feltétlenül. A P965-ös lapon már nincs a déli hídban IDE-vezérlő, és az ilyen utólag ráhegesztett kombó (IDE+SATA) csodáknak gyakran gondjuk akad az optikai meghajtókkal, különösen az UDMA4-es csatolójúakkal. A 40 eres kábel ugye csak UDMA2-ben engedi az írót kommunikálni, amit valmiért jobban visel a vezérlő.
A legjobb aláírás a héten
-
hammered
csendes tag
Pár napja raktam össze az új gépemet gigabyte 965p-ds3 alaplap,e6700 proci,2 gb ram,pio 112d író.Ha cd-ről telepítettem valamit vagy mp3-at,flac-et csináltam akkor érezhetően elkezdett lagolni a gép,az egér szagatott,a hang recsegett és ha elindítottam közben valami zenét akkor iszonyatosan lelassult a hang és recsegett.Előtte ezeket simán tudtam csinálni 2.6 os p4-el.Gondoltam mindenre és a végén beraktam egy régi pio 108-as írót a gépbe ami tökéletesen működött,amiből kiderült hogy a dvd író a ludas..Visszaolvasgatva a hozzászólásokat láttam több tippet is majd az alaplaphoz kapott 80 eres kábelt lecseréltem egy 40 eresre amitől rendbejött minden...Nem írtam még vele sok lemezt meg de amit megírtam azt nem rontotta el.
[Szerkesztve]
[Szerkesztve]http://silkiehun.atw.hu/
-
Calibos
addikt
Melyik nerot érdemes használni a Pioneer 112-hez?
-
atus7377
aktív tag
Sziasztok!
Segítségre lenne szükségem!A szerkezet a harmadik cd-t rontja el a következő üzenettel:Lézer beállitás hiba.Ez vajon mi a vérbajt jelent? Firm:1.15 Nero 7.7.5.1Az nem jó... a klasszikus, az igazi, az egyetlen format c: ... by Dilikutya
-
PPeter
addikt
Támogatja az ODD-k kezelését az az ATA/IDE kontroller, amire rákötötted? Kábelt cseréltél már? Mi az eszközök elhelyezése, kábelezési sorrendje? Milyen alaplappi chipkészletről, IDE-vezérlőről van szó?
-
malus
csendes tag
Sziasztok!
Tegnap vettem meg a zsír új gépem cuccait. Este össze is raktam. Betolom a boot cdt felrakja nehezen az xp-t. Aztán ne olvas semmilyen lemezt a pio 112! semmit! Mikor benne van lemee belassul a windows, de nagyon . Lehet,h túl sokat segítettem neki,h bemenjen a házba? Vagy vmi más gond lehet? Köszi -
mleslie
tag
Az normális, hogy azokat a lemezeket, amiket eddig az Optiarc (Sony-NEC) 7370A-m meg tudott írni 2x sebességgel, azoknál csak 4x sebbességtől felfelé ad választási lehetőséget?
De pl. a HP 8x lemezemre viszont felajánlja a 12x-es írást, amit viszont a NEC nem tett! -
Fostex
csendes tag
Helló!
Köszönöm a válaszokat!
Páran írták, hogy 112L-re flashelés után nem olvassa a meghajtó a CD-R és CD-RW lemezeket. Ez álltalános probléma ezzel a FW-el vagy más probléma? Mielőtt flashelem a drive-ot ezt meg szeretném tudni.
A másik kérdésem, hogy milyen DVD-RAM drivert használjak XP alá?
Üdv.: Fostex
[Szerkesztve] -
GeorgiXlX
csendes tag
Vettem egy PIO 112D-t. Átflasheltem 112L-re. Most nekem is az van ,hogy a cd ,cd-rw lemezeket nem olvassa,Lehet,hogy már elötte sem,mert a cd-t nem probáltam.
A DVD-t simán viszi,rendesen írja olvassa.Próbáltam másik gépen is ,semmmi...
Most vissza gariba,de már félek tőle. Lehet , hogy valamit elrontottam mikor átflasheltem?
Vagy a PIO rossz? -
rg2107
csendes tag
Sziasztok
Itt ahogy elnézem nálam jóval járatosabbak is jelen vannak dvd író ügyileg, remélem tudnak tanácsot adni.
Vettem egy Pio DVR-112D-t, eddig összesen 1 lemezt tudott megírni, kb 6-ot elrontott. Najó, 2 lemezt írt meg (1 TDK 16x és egy Fuji 2x dvd-rw-t). A rontott lemezek tdk illetve ridisc korongok. A notebookban levő matshita dvd-ram ugyanezeket a korongokat gond nélkül megírja, a pio meg gyakrolatilag folyton elhal. (Nero 7.5.xx illetve dvd decrypter 3.5.4.0) 2 féle halál van, az egyiknél írási hibát ír a lemezre, a másiknál pedig szimplán kiürül a puffer és semmi nem történik. Egyetlen lehetőség a táp kikapcs. Hibát csak a decrypter ír, a nero mindíg elhal
Primary master egy 80-as samsung hdd, sec master a pio, sec slave egy pio dvd-120 olvasó.
mind2 ide csatornán 80 eres ide kábelek vannak. Ha teszt módban íratok akkor semmi gind, ugyanazt az image-t ugyanazt a lemezt élesbe írva meg puffer ki és sehová tovább.
Valami javaslat?
Még annyi hogy a nero nem hajlandó a dvd120-ról olvasni, cd lemeznek látja a dvd-t, a decryoter viszont gond nélkül megy a dvd120-al is.
Előre is köszönöm...
R.G.RG
-
WindyJoe
aktív tag
Hali!
Nekem egy elég érdekes problémám lenne ezzel az íróval.
A jelenség a következő:
2 író 1 kábelen pio112 és pio110 (vagy nec 4550, vagy pio108, vagy egyedül... tökmind1)
a másik író (nem a 112-es) rendesen ír/olvas, akár használok más ide-s cuccost, akár nem, a 112-es viszont amint elkezdek ide egységet olvasni, még ha csak egyszerű winyóolvasási teszt, vagy másik dvd íróval olvasási teszt akkor is, azt műveli, hogy lemegy az olvasási sebessége 1×-es alá, kb 0,5×-ös-re.
Tehát ha pl írok egy lemezt ellenőrzéssel, akkor megírja a lemezt 8-10 perc alatt, ahogy kell, majd olvasásnál nem megy gyorsabban 3×-osnál, de inkább csak 2×-en, mivel idés winyóról olvas közben. Vagy ugyan ez a helyzet on the fly írásnál is. próbálgattam nero cdspeed és diskspeed-el és valóban úgy van ahogy gondoltam:
pio112 + ide olvasási művelet nincs = csodaszép nero grafikon 5,5×-12×-ig
pio112 + elindítom a diskspeedet = abban a pillanatban lemegy 0,5×-re az olvasás + diskspeed megy max olvasással 60-65M/s
bármi más író + ide olvasási művelet nincs = csodaszép nero grafikon 5,5×-12×-ig
bármi más író + elindítom a diskspeedet = csodaszép nero grafikon 5,5×-12/16×-ig + diskspeed 60-65M/s-ről lemegy kb 50M/s-re
Már kipróbáltam mindent ami eszembe jutott: Másik kábel, 40 eres kábel, egyedül slave, egyedül master, firmware: 112L, 112, 112D, alaplapon biosfrissítés, winfos újrarakás, teljesen másik gép. Mindenhol, mindig ugyan azt csinálja. Egyedül még a legújabb 115-ös fw-t nem próbáltam ki, de már nem fűzök hozzá túl sok reményt.... ):
Valakinek valami ötlete?
Ha vissza teszem eredeti 112D fw-t, akkor gariba vissza lehet iylen hibajelenséggel vinni?
Amúgy tökéletesen ír, felületellenőrzés is jó, minden jó, csak az síma egyszerű olvasás esik nehezére. Ami miatt nekem használhatatlan.
Előre is köszi a válaszokat.Ki korán kel, egész nap álmos és fáradt lesz! (:
-
Fostex
csendes tag
Helló!
Vettem egy 112D-t, 112L-re akarom flashelni. Végigolvastam a topicot és többféle verzió van, ha jól olvastam. #211-es hozzászólásból kiderül, hogy vissza lehet csinálni 112D-re. Az lenne a kérdésem, hogy pontosan hogy csináljam a 112L-re flashelést, hogy visszaállítható legyen 112D-re. A12L-re flashelés nem érdekel.
A másik kérdésem, hogy tudja-e az író ezeket: Accurate stream, C2 hibainformáció, puffereli-e az audio adatokat, CD-Text, UPC/ISRC. Az EAC beállításához kellenek ezek.
Előre is köszönöm a válaszokat.
Üdv.: Fostex -
-
erdoke
titán
Valamilyen utólag integrált IDE-vezérlő van a lapodon, de kapásból nem tudom, miféle. Ezeknek gyakran van gondjuk optikai meghajtókkal, különösen az első BIOS verziókkal. BIOS frissítése, IDE kábel cseréje 40 eresre segíthet. Persze csak az után, hogy a szoftveres tényezőket (Alcohol, CloneCD, Daemon Tools bekapcsolt emulációval, stb) kizártad.
A legjobb aláírás a héten
-
gamer72
csendes tag
üdv!, ha valaki tud segíteni javaslattal, akkor szívesen veszem.
a történet: pioneer dvr-111D-m volt új konfigurációval (gigabyte 965GM-S2; iP4 Core 2 Duo 1,86GHz; GF 7950GT 512MB ASUS....). Ebben a felállásban a dvd meghajtó nem működött tökéletesen olvasáskor, folyton elállítódtak a videókártya beállításaim minden egyes új lejátszásnál. (cd dvd írást nem próbáltam).
Garancia csere dvr-112D-re. Ez frankón olvassa a dvd-t és cd-t is. Viszont nem hajlandó írni sem cd-t sem dvd-t. Eddig próbáltam Fuji dvd+rw 1-4xhigh speed, Verbatim dvd+rw 1-4x, és Verbatim cd-rw 8x-12x hi-speed. 1.15software-val frissítve előtte 1.06.
Nero7-vel: A hibaüzenet: dvd írásnál: (rövid idő alatt) meg sem pörgeti és DVD írás hiba (lemez formatálást sem végzi el. Ha lemez teljes törlést próbálok, azonnal dobja is ki)
cd írásnál: (hosszabb idő alatt) megpörgeti, dolgozik 87%-ig és következő üzeneteket adja: érvénytelen írás státusz; sáv-vég nem hajtható végre; menet lezárás hiba; cd írás hiba.
Idáig jutottam: vezetékezést, csatolást nem néztem.
előre is köszi -
Csipisz
tag
Kiderült már, hogy valójában milyen belső rejtőzik a a 112-es dobozában?
XCapitol
-
PPeter
addikt
Egy DVD-íróval van a problémád. Nahát, pont van egy olyan topik aminek ez a címe. Jéé, pont az első hozzászólásában leírtak mindent, amit tudnod kell. Mik vannak!
-
metaldog
aktív tag
Hello mindenkinek, van egy nagy problémám, nekem is ilyen dcd íróm van és eddig minden dvd-t simán megirt, most meg vagy 2 hónapja van az a gond hogy bármilyen lemezt írok lassan írja a dvd-t pedig 16x-os sebességre állítom és egy 4.7GB-os dvd-t 44 perc alatt ír meg pedig amíg rendesem működött 13 perc volt ez az idő. Már próbáltam új drivert lecseréltem újabbra az alaplapi drivert de még mindig lassan ír. Mi lehet a probléma?
-
fefe9
tag
Köszönöm a válaszokat, sokat segítettetek, eszerint tévhitben voltam az eszközök sorrendjével. A vinyón lesz a rendszer, amíg nem lesz lóvé egy új sata hdd-re, utána csak adattárolásra lesz, de nagyon megbízható, csendes, nem válok meg tőle. A kábel az alaplaphoz adott forró új lesz, remélem, minden klappol majd. Jövő hét végére kiderül, addigra áll össze az új rendszer
Az írásnál nem igazán a sebesség a lényeg, inkább a jó végeredmény, időm van, nem ipari mennyiségben gyártom a lemezeket, hetente 2-3 megírt lemezem van...
[Szerkesztve]--- https://flic.kr/ps/37w6iv ---
-
PPeter
addikt
A vinyó menjen a kábel végére, masterként, a közbülső csatlakozóra pedig az író, slave állásban. Használj hibátlan kábelt, ne legyen agyon törve, hajtogatva, próbáld a lehető legjobban elhelyezni az eszközöket és a kábelt is. Előfordulhat, hogy nem fogod tudni kihasználni a gyorsabb írási sebességeket, ha ez a merevlemez egyben a rendszerlemez is, hiszen a virtuális memória és a rendszerlemezek intenzív használatából fakadó magasabb fájlrendszer-töredezettség lassítja a kommunikációt, amit ráadásul az elrendezés sem segít: ha egy kábelen van két ATA/IDE eszköz, mindenképpen lassabb a kettejük közötti kommunikáció, mintha külön vezérlőn vagy csatornán lennének.
-
ML320
senior tag
-
fefe9
tag
Üdv mindenkinek.
Jópár év kölcsönös megelégettséggel járó használat után pár napja megváltam a 107D-mtől, és új írónak a 112D-t szeretném. Egy dolog aggaszt: platformváltás lesz, az új alaplapomon (Gigabyte M55S-S3) csak egy IDE van, amire menne az író, meg egy Samsung 160gb-os vinyó, mivel új vinyóra még nincs cash... Gondolom a helyes sorrend: master az író, slave a vinyó, kérdés: esetleg van-e vkinek tapasztalata, mennyire viseli el az író, ha a vele azonos kábelen lévő eszközről írja az adatokat?
előre is köcc bármilyen észrevételt...--- https://flic.kr/ps/37w6iv ---
Új hozzászólás Aktív témák
- Ötletek, javaslatok, hogy még jobb legyen a PH! lapcsalád
- Apple asztali gépek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- BestBuy topik
- Philips LCD és LED TV-k
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Apple notebookok
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Tőzsde és gazdaság
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- További aktív témák...
- AKCIÓ! 1TB Samsung 990 PRO NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Samsung 980 PRO NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- kiváló állapotú 500GB USB3.0 külső 2,5" hordozható merevlemezek .
- AKCIÓ! 1TB Samsung 870 QVO SATA SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 3TB Western Digital RED SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest