- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- lezso6: Nem látszik a kurzor Chrome alatt a beviteli mezőkben?
- Lalikiraly: SÜNI energiaital.
- user2: Kia Ceed Gold 160 1.5 T-GDI MY2024
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Gurulunk, WAZE?!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- bambano: Bambanő háza tája
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
bazsi44 #9976 üzenetére
Igazából annyi a lényeg, hogy ne add fel, ha elsőre nem sikerül valami, olvass utána, gyakorolj sokat (fontos, hogy amit olvastál, próbálgasd is ki, mert szerintem csak akkor lehet jól megérteni a működését), stb. Szóval kitartás, ugyanez vonatkozik a többi nyelvre is.
Ha a tanárod meg utálja az egészet, akkor lehet, hogy jobb is, hogy nem tőle tanulsz.
Egyébként becsülendő, hogy már középiskolában ennyire ráfeküdtél a témára, csak így tovább!
-
Mad_nv
csendes tag
válasz
bazsi44 #9966 üzenetére
Valószínűleg azért dob ott hibát, mert érvénytelen a query eredménye, vagyis hibás a lekérdezés. Nézd meg hogy a tábla neve valóban "table"-e, és az oszlop neve "name". Ilyenkor egyébként legjobb az, ha előtte pl. phpmyadminba beírod a lekérdezést és ott leellenőrzöd a helyességét, aztán ha működik, akkor beírod a PHP kódba.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
bazsi44 #9962 üzenetére
Én egy szóval sem mondtam, hogy ne kérdezgess.
Csak kértem, hogy használd a válasz linket, azt' annyi.
Nem választottál ki adatbázist.
Egyébként normális esetben így kéne kinéznie, ahogy itt a példakódban látható: [link]
hosttal, felhasználónévvel, jelszóval...aztán kiválasztva a megfelelő adatbázist. -
PazsitZ
addikt
válasz
bazsi44 #9960 üzenetére
Egyébként elírtam:
echo '<div>'. $result['description'] . '</div>';
helyett:
echo '<div>'. $row['description'] . '</div>';Bár a jelenlegi hiba nem emiatt van, egyébként tényleg nem kötözködés, csak ne csak másold, hanem értsd is meg, amit írsz.
Feltehetőleg valami a lekérdezéseddel van, mert nem resource-t kapsz vissza.
próbáld lekérni mi a hiba:echo mysql_errno($link) . ": " . mysql_error($link) . "\n";
Magyar leírás: [link]
-
PazsitZ
addikt
válasz
bazsi44 #9954 üzenetére
Ha jól értem a kérdést: mondjuk az urlt így adod meg: webshop.php/?page=nike
Akkor page változóban lesz az nike érték.
A kódban ezután pedig eldöntheted melyik tartalmat jeleníted meg:if ($page == 'nike') {
$result = mysql_query("SELECT * FROM table WHERE name='nike'");
} else {
$result = mysql_query("SELECT * FROM table WHERE name='adidas'");
}
while ($row = mysql_fetch_assoc($result)) {
echo '<div>'. $result['description'] . '</div>';
}Az url szépítéséhez meg htaccess, és vagy url routing használható.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
bazsi44 #9954 üzenetére
Igazából nem értem a kérdést. Van már egy nike menüpontod, az megnyit egy oldalt, azon az oldalon kell megjeleníteni ezt az adatbázisból lekért tartalmat.
Amúgy ez most csak egy ujjgyakorlat? Csak próbálgatod? Ha éles webshopot szeretnél, akkor azt ne Te írd meg, használj kész alkalmazásokat (lásd biztonság és egyebek). Ha csak gyakorolsz és tesztelsz, akkor nem szóltam egy szót sem, bár én a helyedben nem pont webshoppal kezdeném a gyakorlást, mert az túl komplex lehet, hanem mondjuk formok feldolgozásával, adatbázisba feltöltésével, az oda felvitt adatok megjelenítésével, sessionökkel, biztonsági kérdésekkel, stb.
Persze ez csak magánvélemény. -
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
bazsi44 #9952 üzenetére
Végig is kell rohangászni a lekért eredményeken.
A php.net-es oldalon is van példa: [link].Valahogy így:
$nike_result = mysql_query("SELECT * FROM table WHERE name='nike'");
while ($row = mysql_fetch_assoc($nike_result)) {
echo '<div>'. $row['description'] . '</div>';
}Itt persze a $row['description'] csak egy példa, attól függ, mik a mezőnevek a tábládban.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- E-roller topik
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- Amatőr csillagászat
- Kerékpárosok, bringások ide!
- PlayStation 5
- Elektromos cigaretta 🔞
- AliExpress tapasztalatok
- Goddess of Victory:Nikke
- További aktív témák...
- Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 Prémium
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
- Dell és HP szerver HDD caddy keretek, adapterek. Több száz darab készleten, szállítás akár másnapra
- Csere-Beszámítás! Sapphire Pure RX 7900XT 20GB Videokártya! Bemutató darab!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged