- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- lezso6: Nem látszik a kurzor Chrome alatt a beviteli mezőkben?
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- Gurulunk, WAZE?!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ZUK Z2 - Kicsi a bors, de erős!
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- hdanesz: Elektromos autózás - Hyundai Ioniq 28 kWh - 2018
Új hozzászólás Aktív témák
-
cucka
addikt
válasz
Peter Kiss #6985 üzenetére
Utána néztem az 'inherit' módú View-gyártásnak, ez sokkal jobban tetszik, mert könnyebben és szebben valósítható meg
Ebben nem értek egyet veledjelentik az alját, ezeket még nem használtam, van-e valami hasznos megjegyzés hozzájuk?
Amit a php manuálban ír, az elég./felhasznalok/felhasznalo/bombadil_toma/edit
Ilyen url-ek helyett a hasonló struktúrát javaslom:
/felhasznalok/felhasznalo/edit/123
..ahol a 123 a felhasználó id-ja. Ennek oka, hogy framework szinten elég nagy szívás biztosítani, hogy a felhasználó neve az url-ben egyedi legyen, az azonosító viszont mindig az.M "mappa" nem lenne lényeges az area-ba, hiszen a Model az egész rendszerben megtalálható, de esetleg lehet valamilyen örökléses csavart betenni, ha arra van szükség.
Sem M, sem V mappára nincs igazán szükség. C és V mappákban lehet minden area-nak külön mappája, azon belül pedig a kontroller osztályok és template-ek. Szerintem így a legegyszerűbb.Autoload-ra tudsz mutatni valami hardcore-abb példát?
Perpill nincsenek nálam a fileok. Olyat tudok, amiben két mappában keres (framework szint és application szint) és cache-eli az eredményeket. Nem tudom, ez elég hardcore-e?Nálam a Controller azért kapja meg az action nevét a konstruktorban, mert már ekkor létrejön egy View objektum, aminek tudnia kell, mit renderel. Ez azért szükséges megint, hogy minél több mindent tudjon megvalósítani magától a rendszer (action végén csak return $this->_view van).
A view objektumot elég akkor példányosítani, amikor használod. Itt egy folyamatábra, hogy kb. mi történik:1. alkalmazás inicializálás, konfiguráció
2. a routing kitalálja az url-ből, hogy milyen kontrollert kell meghívni
3. a routing meghívja a kontroller ősosztály runAction függvényét
4. a runAction meghívja a kontroller megfelelő action függvényét a megfelelő paraméterekkel
5. az action megcsinálja a dolgát, majd meghívja a kontroller ős render függvényét
6. a kontroller ős render függvénye létrehozza a view objektumot, megfelelő paraméterekkel
7. a kontroller ős meghívja a view objektum render függvényét
8. a render függvény eredménye kikerül az stdout-ra, megjelenik a weboldal, öröm, boldogság
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S22 Ultra 12/256GB Megkímélt,Kétkártyás,Tartozékaival. 1 év Garanciával!
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 12/256GB Újszerű,Kétkártyás,Töltővel. 1év Garanciával!
- Üzletből, garanciával, Macbook Pro Retina 14" 2021, M1 32GB RAM/1TB SSD Space gray
- HP EliteBook x360 830 G8 Core i5 1145G7 2.6GHz/16GB RAM/512GB
- UF Lenovo Yoga 9i x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 14" -60% i7-1360P 16/1TB Iris Xe 2,8K OLED 90Hz
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Asus M5A99FX PRO R2.0 990FX chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- LG 55C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- Gamer szék noblechairs LEGEND TX Szövet Antracit
- Azonnal elérhető, raktáron lévő HPE Aruba switch-ek
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest