- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Austin F.: MOD Android: Appok teljes képernyőn – immerzív mód
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- ricshard444: Fényképező ? Telefon helyett
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- droidic: YouTube videók és playlistek letöltése GUI-alkalmazással
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Pajac: 10 a 12-ből (HD4400 iGPU)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
8nemesis8 #3441 üzenetére
Most csak első kósza ötlet, ami eszembe jutott, persze ennél lehetnek elegánsabb megoldások is, pl. csinálsz egy külön oszlopot "allapot" névvel, és ott mindig változtatod az állapotot, attól függően, hogy épp kölcsönözhető vagy sem. Ez szerintem így nagyon egyszerű. És amikor pedig lekérdezést hajtasz végre, akkor valahogy így:
SELECT * FROM videotekatabla WHERE allapot = 'kolcsonozheto';___________
Szerk.:
(#3442) cucka: rendben, köszi az eddigi válaszokat is, tényleg utánaolvasok, mindenesetre elég sokat segítettél.
(#3443): hmm, akkor sorry. Valszeg le vagyok maradva.
"Én már megcsináltam párszor"
És milyen célból?Nekem elsőre kicsit feleslegesen bonyolultnak tűnik, persze biztos valamilyen szempont nem jutott még eszembe. Pl. az, hogy mondjuk egy fájlt nem akarsz tárolni, hanem csak a tartalmát.
"Egy file tartalma is adat." Jó, ezt valóban félreérthetően írtam, my fault.
-
cucka
addikt
válasz
8nemesis8 #3441 üzenetére
Nevezzük a filmek táblát film-nek, a kölcsönzés táblát kolcsonzes-nek. A kölcsönzésben tároljuk el egy mezőben, hogy a kölcsönzés lejárt-e. (Ez azt jelenti, hogy a filmet visszahozták.)
Ekkor a következő query lesz jó:
select * from film
where not exists
(select * from kolcsonzes
where kolcsonzes.lejart=0 and kolcsonzes.film_id=film.id
)A lejárás feltételét úgy tárolod, ahogy akarod, nyilván a rá vonatkozó feltételt eszerint kell megadni, itt a példa kedvéért a legegyszerűbb megoldást választottam.
Új hozzászólás Aktív témák
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Creative Sound BlasterX G5 (70SB170000000) (Sound Blaster) (DAC)
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX B550-F GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest