- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- NASsoljunk: ZyXEL NSA-310 és az FFP
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Szevam: „Rendszerleállás” – egy AI képzeletbeli halál utáni élménye
- Argos: Szeretem az ecetfát
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
Új hozzászólás Aktív témák
-
cucka
addikt
válasz
Sk8erPeter #3445 üzenetére
És milyen célból? Nekem elsőre kicsit feleslegesen bonyolultnak tűnik, persze biztos valamilyen szempont nem jutott még eszembe.
Nagy php-s keretrendszer, magas szintű absztrakcióval. Röviden: a file feltöltés ugyanolyan űrlap elem, mint a szöveges, checkbox, legördülő, stb.. Az űrlap elemeinek lehet értéke, az értéket el lehet menteni adatbázisba, tehát a file feltöltéssel felvitt bináris adatot és a szöveges mezőbe beírt szöveget egyenrangúan kezelem.
Amúgy előnye például, hogy az adatbázisban található az összes adata a weboldalnak. Adatbázis automatikus mentése könnyen megoldható, az import/export is egyszerű, tehát ilyen előnyei vannak. Nem kell foglalkozni a filerendszer sajátosságaival, nem kell tudni, hogy melyik könyvtárban vannak a képek, nem kell odafigyelni, hogy különbözőek legyenek a filenevek, nem okoz gondot több százezer kép tárolása, ilyesmi. Természetesen figyelni kell a sebességre, ezért készült hozzá filerendszer alapú cache-elés is.
Ebben a topikban főleg apróbb, egyszerű programokról van szó, ennek a módszernek az előnyei pedig inkább nagy rendszerekben érvényesülnek.(#3446) 8nemesis8
Igen ilyesmire én is gondoltam, de hogyan állapítom meg, hogy visszahozták e!?
Például a visszahozás dátuma az adatbázisban alapértelmezésként NULL. Ha visszahozták, akkor beállítod az aktuális dátumot. MySQL-ben a null-ság ellenőrzését valahogy így oldod meg:
select * from tablanev where mezonev is null
select * from tablanev where mezonev is not null -
8nemesis8
veterán
válasz
Sk8erPeter #3445 üzenetére
Hát akkor ebbe az irányba kezdek el gondolkodni, mert ahogyan én csináltam dátumok alapján egymásba ágyazott selectekkel és vagy 5-6sorban úgy részben lett jó megoldás.
Egyébként lehet valami éppen aktuális, mai dátumot lekérni valahogyan phpvel?
Mert akkor kivétel időpontjához azt adnám meg.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 12 Pro Max 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A20e/Samsung Galaxy A40/Samsung Galaxy A04s/Samsung Galaxy A03s
- Wacom Cintiq DTK-2260 - Digitális rajztábla
- QNAP TS-870U-RP 8 lemezes Rack NAS
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged