Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Sk8erPeter

nagyúr

válasz disy68 #16473 üzenetére

Igen, a DIRECTORY_SEPARATOR atombiztos megoldás, de mivel Windows-on is nyugodtan lehet használni a forward slash-t (/) az elérési útvonalaknál (attól még, mert Windows esetén a backslash (\) a bevett konvenció), ezért nem biztos, hogy megéri vele szenvedni (pl. ronthatja az olvashatóságot). Tudsz mondani olyan esetet, ahol a forward slash használata elvérezne?
    (Windows+IIS alatt én még nem találkoztam ilyen esettel (vagy csak nem emlékszem :D), de ettől még lehet.)

(#16471) fordfairlane:
    Ja igen, az végül lemaradt, köszi a kiegészítést.
    Mondjuk azért az esetek nagy részében a feltöltött kép elég közeli viszonyban van a konkrét webalkalmazással, szóval a webalkalmazás rootjához képest relatív útvonal talán az esetek többségében talán egy fokkal használhatóbb.

(#16472) PumpkinSeed :
    Mi az, hogy "más lehetőséget oda nem tudok elképzelni"? :DDD Ezt mire írtad? :)
    "uploaded_img/-el kezdtem"
    Az épp futtatott szkripthez képest az uploaded_img könyvtár elérhető volt, jól adtad meg az útvonalat? Oda tudsz bármit is írni? Pl. csak próbából file_put_contents() segítségével tudsz egy akármilyen fájlt létrehozni a célkönyvtárba?

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés