Új hozzászólás Aktív témák

• Sk8erPeter

nagyúr

válasz coco2 #8231 üzenetére

Szerintem nem veszekszünk, szakmai vita az nem veszekedés. :N
    1.) MySQL: "Szóval részemről nem tartom jelentősnek a penetrációját." Az lehet, a világon elég sokan viszont igen. De nem is ez a lényeg: van egy ingyenes, folyamatosan javított, karbantartott adatbázisszerver, ami gondolhatod, hogy nem amiatt lett népszerű, mert "szutyok". Nem is állította senki, hogy ez hatalmas terheléseket bír el, de leszarozni azért, mert Te nem ismered eléggé, és mert nagy cégek nem ezt használják a viszonylagos korlátossága miatt, enyhén szólva túlzás. Választani bőven lehet alternatívát, de ez egyike az ingyenesek közül egész jól teljesítő adatbázisszervereknek.

2.) A HipHop PHP-ről írt véleményed számomra nem egészen volt világos. Lehet, hogy félreérted a célját. Nyilván nem az optimalizált, kigyomlált kódba írogatnak a programozók a Facebooknál. :D Most ez nagyjából olyan, mintha arra gondolnál, hogy ki az a hülye, aki gépi kódot fog javítgatni. De jó lenne érteni, mire alapozva írtad ezt a "trehány munka"-hasonlatot...

3.) "C# & Java: a roseb akar egy majdnem olyan hitvitába belefolyni, mint a "melyik a jobb a linux vagy a windows?" - mert ez majdnem olyan."
    Most ezt az én válaszomra írtad? Mert itt én sehol nem kezdtem el fejtegetni, hogy a C# vagy a Java a jobb. :N (Mindkettőnek megvannak az előnyei és hátrányai egyaránt. Ahogy az összes többi nyelvnek.) Te amellett érveltél (leegyszerűsítve), hogy ezeket a C++ lazán lenyomja minden szempontból, és ezek nyugodtan eltűnhetnek a süllyesztőben ("[...] ASM is létezni fog, és valószínűleg a C++ is, de a .NET és Java, ezek szerintem fele annyira sem kemény részei az informatikának. Azok eltűnhetnek mind2-en a süllyesztőben nagyon könnyen. Igazából nem többek, mint hogy valakinek kipattant a fejéből, hogy a 386-os procinál megjelent memory managert meg lehetne valósítani felsőbb programozási szinten is, és ráhúzott egy absztrakciós szintet a C++ fölé, abból lett garbage collector és társai. Ennyi a managed kódos világ összes misztériuma."), ebből az jön le, hogy méltatlanul népszerűek, én arra hívtam fel a figyelmed, hogy ha ezek olyan használhatatlan szarok lennének, akkor valószínű, hogy nem foglalkozna senki azzal, hogy ezeket továbbfejlessze, és megpróbálja a programozók munkáját segíteni. Nyilván üzleti érdeke is ez cégeknek, de most emögé összeesküvés-elméleteket gyártani és világuralmi törekvéseket feltételezni nem sok értelme van. Ahogy az MVC esetében sem.
    "Viszont ez az elmélet csak 2-3 éve lett felkapott (már csak a gazdasági válság indulása után) annak ellenére, hogy létezik 30 éve."
    30 éve létezik MVC? Ez nekem valóban új. :)

Remélem ezeket az ellenérveket továbbra sem veszed "veszekedésnek", bár OFF, de jó néha szakmai témákról vitákba bonyolódni.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés