- Tomasz72: Ventilátor upgrade
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Gurulunk, WAZE?!
- M0ng00se: Hardvert áruhitelre?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- btz: Internet fejlesztés országosan!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Atos23
senior tag
Halihó!
Elég hülye voltam mindig is a webprogramozáshoz, és ez így is marad, de sajnos egy öregeknek szóló villamosmérnöki levelező képzésen kitalálták, hogy weblapot kell készítenünk.
Reggel óta próbálom megoldani ezt az elméletileg tök egyszerű feladatrészt a komplett weblapomhoz, de sajnos nem megy, pedig a stackoverflowt már rongyosra olvastam.
A feladat ezen részében egy php oldalon be kellene kérnem néhány text adatot, majd ezzel machinálnom MySQL-ben.
Sikerült is megoldanom, egészen addig tök jól működik, amíg egy darab adattal variálok, pl. az elsődleges kulcs alapján ki akarom törölni az egész rekordot.HTML:
<form name="form" action="" method="POST">
<input type='number' name="torlesid" id="torlesid" value="">
</form>PHP:
$torlesid = $_POST['torlesid'];
$sql = "DELETE FROM lista WHERE id = '$torlesid'";A feladat későbbi részében már több text adatot kellene bekérnem, és ezekkel az adatokkal feltölteni a rekordot. Na itt azt gondoltam, hogy okés, akkor legyen több input, és több változó, és már készen is vagyunk. Na ekkor dőlt össze minden, mert kizárólag az első változó működik, a többi már nem.
Hogyan tudom megoldani, hogy több HTML textboxból csináljak változókat, és azokat beadjam az SQL parancsnak? Stackoverflown csak olyan példát láttam, ahol egy textbox adatait adjuk át.Ez a nem működő próbálkozásom:
HTML:
<form name="form" action="" method="POST">
<input type="text" name="adid" id="adid" value="id">
</form><form name="form" action="" method="POST">
<input type='text' name="adhelyszin" id="adhelyszin" value="Helyszin">
</form><form name="form" action="" method="POST">
<input type='text' name="adfajta" id="adfajta" value="Fajta">
</form>PHP:
$adid = $_POST['adid'];
$adhelyszin = $_POST['adhelyszin'];
$adfafajta = $_POST['adfajta'];$sql = "INSERT INTO lista (id, helyszin, fajta) VALUES ('$adid', '$adhelyszin', '$adfajta'); ";
Előre is köszi minden ötletet, hogy mit ronthatok el a változók átadása terén!
Új hozzászólás Aktív témák
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40A9 docking station
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W10 I CAM I Garancia!
- Bomba ár! HP ZBook FireFly G8 - i7 I 16GB I 512SSD I 15,6" FHD Touch I Nvidia 4GB I Cam I W11 I Gar!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest