- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Pajac: tpm.msc
- M0ng00se: Hardvert áruhitelre?
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Rap, Hip-hop 90'
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- bitpork: MOD Júni 13 Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
Új hozzászólás Aktív témák
-
don_peter
senior tag
Kedves fórumozó kollégák!
Olyan kérdésem lenne, amely a speciális (ékezetes) karaktereket érinti.
Van egy API, amellyel tanulásként vacakolok, egy adatbázis lekérdezés van benne, amelyet szeretnék json struktúraként átadni egy alkalmazásnak.
A gond az, hogy ha valamilyen speciális karaktert tartalmaz (pl. ékezetes betűk) egy-egy mező, akkor annak a mezőnek a struktúrában NULL lesz az értéke és az alkalmazás, amellyel fel akarom dolgozni az adatokat keresztbe áll.
Adatbázis lekérdezés elégé egyszerű:SELECT nev, leiras FROM emberek LIMIT 10
Aztán jöhet a json struktúra:
json_encode($records);Arra rájöttem, hogy még mielőtt json-ak átadom a $records tömböt, kellene bejárni és minden hol, ahol van speciális karakter (ékezetes karakter) azt kicserélni a megfelelő utf kódra, de akár hogy próbáltam eddig, valamiért nem változott meg, nem írta felül az értéket. Nem szedtem külön a recordot, magában akartam megoldani.
Aztán eszembe jutott, hogy ezt esetleg lekérdezésnél is meg lehet oldani, de az meg nem volt szép és valamiért SQL felületen működött, de szerveren futtatva már nem.SQL REPLACE(mezo, mit, mire)
Aztán ha több karaktert kell cserélni, akkor ennek ismétlése annyiszor, ahány karakter érintettSQL REPLACE(REPLACE(REPLACE(mezo, mit, mire), mit2, mire2), mit3, mire3)
Kérném a segítségeteket, hátha van valakinek egy kitapasztalt és jól működő megoldása erre a problémára.
Köszi előre is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- sziku69: Szólánc.
- Milyen légkondit a lakásba?
- Metal topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Custom vizes számítógép játékra! I7 12700KF / RTX 3090 / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Sigma 150-600mm f/5-6.3 DG OS HSM C ( Canon ) -Újszerű-
- Dell Latitude 7410 Strapabíró Ütésálló Profi Ultrabook Laptop 14" -80% i7-10610U 16/512 FHD IPS MATT
- Új MSI KATANA 15 Gamer Tervező Laptop 15,6" -35% i7-13620H 10Mag 16/1TB RTX 4060 8GB FHD 144Hz
- HP Omen - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDR 400 - USB-C - KVM Switch
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B450 R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Zalman i3 FSP 600W
- 12.000 ft tól elvihető ELITRO Bankmentes , kamatmentes vásárlás .Cooler Master GM2711S Monitor
- Gombászkönyvek egyben
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest