Új hozzászólás Aktív témák
-
mickemoto
őstag
válasz Piftuka #16079 üzenetére
Nekem is fémnyeles kétpengés sensor volt az első borotvám 97 környékén. Volt több nyelem is belőle idővel. Valószínűleg azért mert drága volt a cserefej vagy nem lehetett kapni, már nem emlékszem. Viszont akkoriban még nem hiszem hogy volt bic borotva. Lehet rosszul emlékszem. Most van még 6 darab használatlan sensor 3 a 8-ból az új, rosszabb szériából. Ez nekem kitart fél évig legalább. Igaz naponta, másnaponta borotválkozom, de sokáig használok egy pengét. Ha elfogy kipróbálom a wilkinsont. Tettem már kitérőt cserélhető pengés "úri borotvával" is, de az nekem nem jött be. Sőt van két elektromos borotvám is, egy 25 éves braun és egy 5 éves panasonic. A régi braun sokkal halkabb mint a pana és ha mindkettő új szitát kap akkor még simábbra is borotvál és kíméletesebben. 2000-ben 10 ezer forintért vettem. Hálózatról is üzemel, így ha tönkremegy az akksi akkor ugyanúgy használható, ellentétben az új Panával. De ezeket csak néha veszem elő, mondhatni változatosság képpen, mivel nekem praktikusságból a cserélhető fejes manuális borotva ami gyorsaságban a befutó. Sajnos minden téren jelen van a minőség romlás, így a borotvák esetében is. Általánosságban most jó esetben a csúcskategória olyan mint régen a alsó közép. Árban meg inkább hagyjuk is. De sok esetben már nem is kapni minőséget, bármennyibe is kerül.
[ Szerkesztve ]
-
Jenne
őstag
válasz Piftuka #15975 üzenetére
Szia!
"...A késekre vonatkozó megjegyzésed egyébként pozitívumként, vagy negatívumként értendő, kérlek?..."
Inkább semleges, de azoktól a késektől a szita mintázata miatt is ne várj sokat. Egysoros kések vannak benne, és a közép kategóriás borotváikban használatos.
A Mocha S-ben kétsoros kések vannak.A gonosz győzelméhez nem kell más, csak annyi, hogy a jók ne tegyenek semmit.
-
Jenne
őstag
válasz Piftuka #15971 üzenetére
Szia!
Én néhány héttel ezelőtt jártam a helyi Euronics-ben és ha már ott voltam, megnéztem ezt a Philis x5000-est. [link] (nem ezért mentem egyébként)
Fogása nem rossz, de Made in PRC ! Szita és a kések szinte ugyan azok mint a 3000-es és az 5000-es sorozatoknál. Akku kijelző is csak egy LED és USB töltésű mint a Mocha S. Szolgáltatásban nem tud többet mint a szintén kínai Mocha S, csak 2x drágább.A gonosz győzelméhez nem kell más, csak annyi, hogy a jók ne tegyenek semmit.
-
Piftuka
veterán
válasz Piftuka #15966 üzenetére
Srácok, a Philips S3000, S5000 és X5000 körkéses borotva szériái jó minőségűek?
A jelenlegi akcióban ~20.000 és 40.000 forint közötti áron vásárolható meg több féle modell a fenti szériákból.
Ezek megérik az árukat, vagy manapság a gyártótól csak a méregdrága 9000-es széria a jó, a többi felejtős?"Aquila non captat muscas."
-
Jenne
őstag
válasz Piftuka #15964 üzenetére
Szia!
S 9751 [link]
Hazai forgalmazásban "csak" az S9711 volt elérhető. [link]
Szerintem is nagyon jó vétel volt, mert a tisztítócenteren kívül mindent megkaptam. (gyári dobozt azt nem... ) Gyári kemény utazótokot, tisztító kefét, hajvágó adaptert, gyári töltőt. Ha csak azt számolom, hogy a töltő kábé 7 ezer és az utazó tok is ennyi lehet, már így megérte.
Nagyon érdekes ez a borotva, mert amint kézbe veszem vagy csak picit megmozdítom, aktiválódik a kijelzője 3 másodpercre és mutatja a pillanatnyi töltöttségi állapotot százalékos kijelzéssel. Az eddig használt és még mindig kifogástalanul működő S9031 borotvámnál (nem számkijelzéses csak három csík a töltöttségjelző) ott csak akkor látom rövid ideig, hogy mennyi töltés van, ha bekapcsolom.A gonosz győzelméhez nem kell más, csak annyi, hogy a jók ne tegyenek semmit.
-
tonyrulez
őstag
válasz Piftuka #15820 üzenetére
Most elkezdtem naplózni a használati időket, hogy valóban bírja-e azt a közel másfél órás használatot amit ők teszteltek. Aztán megy vissza ha nem.
Lehet hogy ezt a funkciót a borotvák 99%-a tudja, és csak én fogtam ki egyet az 1%-ból. Ez a Panasonic töltőre dugva nem hajlandó működni, talán még a használati útmutató is írja.
4 8 15 16 23 42
-
Jenne
őstag
válasz Piftuka #15613 üzenetére
Szia!
Én is tartottam attól, hogy ez a mágneses fejrögzítés ez nem biztos, hogy stabil lesz és borotválkozás alatt ha erősebben rányomom lehet le fog esni. De tévedtem, elég erősen és stabilan tart. Praktikus is és elég erősen tartja a fejet a mágnes borotválkozás közben.
Volt nekem Liberex körkéses borotvám, ilyen : [kép] Meglepően jó volt, szinte mondhatni, hogy hozta a drága Philips S931vágási végminőségét. Philips 10/10 akkor ez a Liberex 9/10 tutira. Ez is felpattintható fejes volt. Én abból a borotvából időnként ki szoktam venni/pattintani ezt a háromszög alakú fejrészt is, az alaposabb tisztítás végett, nem csak felpattintottam és csapvíz alatt kimostam. Sajnos elég gyenge műanyagból volt a nyél, mert kb a tizedik ilyen kiszedés után (ekkor fél éves az a borotva és tökéletesen működött) amikor vissza akartam pattintani a nyélbe, pedig ezt minden alkalommal nagyon óvatosan tettem, kitört a nyélből egy kis rész ott ahol belepattanna a fejrész rugós pöcke. Így sajnos használhatatlanná vált ez a borotvám mert nem tartotta már meg azt a rugós kis pöcköt.
A mágneses fejrögzítésnél ilyen gond nem lehet, max majd csak az, hogy amikor gyengül majd a mágnes ereje nem fog elég erősen tapadni. De ez sok év múlva lehet csak, amikorra gyengül majd az állandó mágnes ereje, addigra viszont a borotva sem fog már működni az akku elöregedése miatt.A gonosz győzelméhez nem kell más, csak annyi, hogy a jók ne tegyenek semmit.
-
whbear
senior tag
válasz Piftuka #15611 üzenetére
De mi a baj a mágneses rögzítéssel? Az akku hiba az megeshet bármelyik készülékkel. Esetleg rosszabbul vág a mágneses? Vagy a pajeszvágó miatt? Tényleg érdekel, nem kötekedni akarok.
Azért kérdezem, mert úgy látom, hogy maradok ezen az Enchen vonalon a fentebb megbeszélt okok miatt és most ismerem ki ezt a kínai vonalat. Egy éve még elképzelhetetlen volt, hogy kínai termékre azt mondjam, hogy ez bizony jó. Eljött ez az idő is.Arch Linux, Void Linux, Network Radios, VoIP, HAM
-
-
whbear
senior tag
válasz Piftuka #15606 üzenetére
Köszönöm szépen a választ. Egyébként én is azért vettem a Mocha S-t, mert nem volt kedvem 100 ezer felett adni márkás borotváért és már azok sem mennek el olyan sokat, valamint pár év alatt fejlődik a technológia és érdemesebb sűrűbben cserélni az olcsóbbat, főleg úgy, hogy a márkás Braun amit lecseréltem sokkal jobban tépte az arcomat új fejjel is.
Arch Linux, Void Linux, Network Radios, VoIP, HAM
-
Reynaldo
junior tag
válasz Piftuka #15601 üzenetére
Az akkor elég gagyi cucc, na de ezért is javasolja mindig Nagyi21 kizárólag a kerámia pengést, mert az más minőség, de nyílván nem csak a penge miatt. Azzal nem lenne gond az oroszlános sörény.
Sima Aldisról jókat nem hallottam még, se borotva, se hajvágó terén.STOP! Kérdésre csak privátban tudok válaszolni. Akit érdekel, annak majd elmondom hogy miért, de kb. a semmiért, de mindegy. Ja, nem mindegy, mert nem hagynak a topikban se beszélgetni, de mit tehetnék.!?
-
Nagya21
addikt
válasz Piftuka #15595 üzenetére
Hali!
Hát pedig ha belegondolsz, nem a haj hossza határozza meg mennyi jól-gyorsan vág a hajnyíró, hanem a rezgés szám, és a penge milyensége, és a haj dússága, szálvastagsága, nameg a tolás sebessége.
Üdv Nagya[ Szerkesztve ]
Telefonoknak 2 nagy ellensége van: H2O, és a Gravitáció
-
válasz Piftuka #15553 üzenetére
Néztem már Alin és eBay-n is és csak 5.4W amit találok, 9W-os nincs.◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
Jenne
őstag
válasz Piftuka #15535 üzenetére
Tudatosan betervezett amortizáció...
A fogyasztói társadalom és a modernkori tömegtermelés már évtizedek óta tudatosan gyárt olyan termékeket - és persze a cégek profitigényét és gazdasági érdekeit is szem előtt tartva –, amelyek már kevésbé tartósak, hamar elromlanak.
A termékek életciklusába tudatosan betervezett amortizáció a cégek részéről egy nyilvánvaló gazdasági érdek és üzleti stratégia, ami biztosítja számukra, hogy az általuk gyártott termék éppen aktuális verziója egy idő után elavulttá váljon, ezzel fenntartva az adott termék utáni folyamatos jövőbeli keresletet.
Ez sajnos egy teljesen logikus hozzáállás, legalábbis a cégek szemszögéből, hiszen az általuk foglalkoztatott embereknek munkát és fizetést kell adni, a munkahelyeket fenn kell tartani. Ehhez pedig a gyáraknak folyamatosan működnie kell és persze profitot is kell termelniük.A gonosz győzelméhez nem kell más, csak annyi, hogy a jók ne tegyenek semmit.
-
válasz Piftuka #15537 üzenetére
Igen, van különbség köztük, nem is kicsi!
Én tegnap a nyaki részen kézi lehúzóssal korrigáltam.
Hiába, ezt még meg kell szoknom és finomítani a technikán.◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
Flashback
addikt
válasz Piftuka #15532 üzenetére
Többféle borotvät hasznälok, és szerintem a Braun nagy elönye hogy könnyen javítható. Kb bärtmit kapsz hozzä, és könnyü is cserélni.
20 éve nekem is volt hasonló Philips borotvám és pár év után megadta magát az akksi. (Nimh). Akkoriban nem igen talältam hozzä csere darabot, pedig amúgy szerettem.profi gőzállomás eladó - Bocs nincs hosszú ö, ü és néha az á is ä :)
-
Nagya21
addikt
válasz Piftuka #15296 üzenetére
HAli!
Nem nem nem , nem mindenekfelett ajánlom a panát.........
Én személyes tapasztalatom alapján ajánlom a panát. Mert akcióban 48K ért egy nagyon nagyon jót kapsz.
PL ezt: [link] Karácsony előtt volt 48K.
Ez meg ajándék árban van most: [link]
De ez alá nem mennék: [link] ezt 22k ért vettem akcióba, azért ajándék volt.....
A remingtonok vannak hasonló árban, és azokhoz még viszonylag olcsók a kések.
Ha Baraun-Phil vonalat nézzük, ott sajnos nagyon nagyon elszálltak az árak.Mint irtam SH90 fejjel is volt Phil borotvám, 2 is.
Az első magasabb kijelzőjű egy töltés után megmakkant, vettem egy használt rosszab "felszereltségü" borotvát, átraktam a jobb fejet rá és úgy ment tovább a verkli....., de utána paráztam, hogy ez is egyik pillanatról a másikra beadja a kulcsot, eladtam, lett Braun....., majd jött a panascodik, és bevált ( pedig használt készüléket vettem), és most is azzal nyesem a szőrőm.
Üdv NagyaTelefonoknak 2 nagy ellensége van: H2O, és a Gravitáció
-
Jenne
őstag
válasz Piftuka #15292 üzenetére
Én Denim Black After Shave-et használok.
Összetevők:
Alcohol denat.
Aqua
Glycerin
Parfum
PEG-40 hydrogenated castor oil
Butyl methoxydibenzoylmethane
Ethylhexyl methoxycinnamate
Ethylhexyl salicylate
Benzyl salicylate
Citronellol
Coumarin
Eugenol
Geraniol
Limonene
Linalool
CI 14720
CI 42051
CI 47005A gonosz győzelméhez nem kell más, csak annyi, hogy a jók ne tegyenek semmit.
-
Nagya21
addikt
válasz Piftuka #15290 üzenetére
HAli!
Hát az első phil borotvám nekem is hasonló volt a madaras tescoban vettem és 30k volt az ára......( a Harkiv-BeboSher után) a szita ugyanez, csak sárgán világított a hosszúkás kijelző.
Ha ragaszkodsz hozzá, akkor persze az utángyártott alkatrészekkel tovább fog működni, de azok már nem valószínű, hogy hozzák a gyári minőséget.
Ha telik rá akkor vegyél egy újat, amin hasonló szita van mint a régin.
Én mindenképpen ilyet javasolnék: sh90, ez egy nagyon jó szitája a phil-nek.
A mostniakat nem ösmerem, de az áraikat látván nem is akarom, jó nekem a Panascodik.
Üdv NagyaTelefonoknak 2 nagy ellensége van: H2O, és a Gravitáció
Új hozzászólás Aktív témák
- "Egyszerű" Ügyfélkapu+ regisztráció
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- PH!otósok beszélgetős, offolós topikja
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Milyen széket vegyek?
- Google Pixel topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Politika
- További aktív témák...
- VILEDA Cleaner VR 302 porzsák nélküli robotporszívó
- ÚJ Besen BS20 Smart 11-22kW elektromos autó töltők GARANCIÁVAL, számlával, készleten
- Secretlab TITAN Evo "Neo Hybrid Leatherette" - XL - 5 év garancia Bontatlan, új Számlával
- Xiaomi Mi Electric Scooter Pro 2 - ELEKTROMOS ROLLER
- Üveg tolóajtó RS 120 85x205 cm