- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- t72killer: Fürdőkád kontra elektromosság: XXI.század
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gerner1
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- TheLázs: Mi várható el a betegtől...?
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
azazell0 #1052 üzenetére
Értem, köszi. És hol lehet ilyen késeket kapni? Bárhol ahol borotvát is? Mondjuk most vettem pár hónapja új borotvát, de majd ha cserélek kést benne akkor bepróbálok egy ilyet.
Egyébként milyen sűrűn illik kést cserélni? A leírásban talán valami egy évet írtak (?), de gondolom ez erősen függ a használattól is...
-
Steve66
csendes tag
válasz
azazell0 #1037 üzenetére
Szerintem a villanyborotvák a rövid és erős szőrrel boldogulnak legkönnyebben. A lágyabb és hosszabb szőr elhajlik, ráfekszik a bőrre, ezért nem tudja levágni a gép. Én szívem szerint lágyszőrzetű férfiaknak akik nem is naponta borotválkoznak nem ajánlanék semmilyen villanyborotvát. Pláne az olyan ifjaknak akiknek még az erősebb huzat is lefújja a képükről a szőrt
A hagyományos 2-3 pengés borotvák + zselé sokkal megfelelőbb nekik.
Egyébként a legszuperebb villanyborotvával is többször kell sikálni ugyanazt a területet az alapos borotválkozáshoz, lehetőleg a szőr növekedésével szemben. A kerekképűeknek könnyebb mint a szögletes, csontos arcúaknak. Nekem 10-12 perc minden reggel, ami a kések kopása miatt lassan növekszik. Ha eléri a 20 percet, akkor megérett a késcserére a gép, kb kétévente.
Hangsúlyozom, hogy az én tapasztalataim philipsre vonatkoznak. De szívesen bevállalnék egy próbahónapot braunból is, az összehasonlítás végett. Most úgy gondolom hogy az sem rosszabb borotva mint a philips, de feltehetően nem is jobb nála. De egy braunos próbahónap után elfogultságmentesen tudnám összehasonlítani a két különböző rendszert. -
Steve66
csendes tag
válasz
azazell0 #1035 üzenetére
Én nem kardoskodom egyik borotva mellett sem, mert úgy gondolom, emberfüggő kinek melyik a megfelelőbb. Volt alkalmam kipróbálni középkategóriás Braunt is. Nem csábított el a philipstől, de egy-két borotválkozás után nem szabad ítélkezni. Az, hogy kinek melyik jön be, az arcbőr érzékenységétől és a szőr erősségétől függ leginkább. No meg a hosszától.
Érdekes az eseted. Egy fapados philipsel kezdted. A fapados szinvonaltól nem kell nagy csodát várnod. Aztán váltottál csúcs Braunra, mégsem érzed hogy a braun annyival jobb lenne. Kicsit feljebb írtam, hogy a borotvagépben a penge a lényeg, mert az vágja a szőrt. Azoknak a minőségén múlik 95 %-ban a borotválkozás eredménye. A többi csak parasztvakítás. Az én 22 éves philipsem a legújabb csúcs körkésekkel ugyanazt az eredményt produkálja, mint a legújabb 60-80 ezres csúcsmodell. Az is igaz, hogy nem mutat olyan jól a fürdőszobában.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Suzuki topik
- Óra topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Hisense LCD és LED TV-k
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Micro Four Thirds
- Nem tudja garantálni a TSMC a tiltólistás cégek kizárását
- Futás, futópályák
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Linux kezdőknek
- További aktív témák...
- Intel Processzorok sok db : Xeon E5-1620V3, Pentium G4400T, i3 6100, i3-4130, i3-2140T
- LG 48C2 - 48" OLED EVO - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen5 CPU
- BESZÁMÍTÁS! Asus X570 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB FRACTAL DESIGN Meshify 2 650W
- HPE Apollo 4200 Gen9 2U rack szerver, 1x E5-2620v4, 64GB RAM, 24x3.5" 2U-ban! ÁFA-s számla, garancia
- Honor 90 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest