Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Bestx: Budget DIY eGPU USB4/Thunderbolt csatlakozással – egy mining VGA új élete.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Mentett Pentium 1 alaplapok
- sziku69: Szólánc.
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- Napkollektor - csak úgy
- bacsis: Támogassááá', hogy ingyenesek maradhassúúúúnk!!!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nagya21
addikt
Na Hali!
Megjött az Natinal Panascodik ES-LV67 borotvám amit a euronicsban rendeltem meg 47K-áron.(most megint 60k)
Jelentem rezeg, a borotva, de mindenhogyan.......
A kés is, meg a fej is.......
Úgy lötyög a fej, mit a bólógatós tacskó a Trabant kalaptartón
A régi ugyanilyen szitás borotváim jóval merevebbek, és függőlegesen a fej nem is mozog, csak a sziták.
20% töltöttséggel jött, most feltöltöttem, és megy vissza a csomagolásba, mert kari meglepi lesz nekem..
Utazótók, szita védő müa, olaj, takarító fésű, és töltő a tartozék.
Üdv Nagya -
Hauptmann
veterán
Olvasgatom itt a hozzászólásokat, ultrahangos tisztító, stb. A gyári tisztítóállomás minek van? Az S9000 állomása tökéletesen elmossa a borotvát.
-
Jenne
őstag
válasz
GEPESZ66 #15158 üzenetére
Igen.
Sorrendben: kiütögetem a szitakeretből ami kijön, majd vissza helyére és egy kevés folyékony szappannal vagy JAR mosogatóból egy cseppet rá és így magában megjáratom fél percet kábé, utána a mosdóba eresztett vízben is még járatom a borotvát. Még ekkor is hoz ki belőle koszt. Látszik a vízen. Ez után jön az ultrahangosban való tisztítás. A többit már fentebb leírtam. Amikor megszáradtak a víztől, a már említett borotvatisztító folyadékban is megjáratom pár másodpercet. Újabb kiszáradási ciklus és jöhet a borotválkozás.
Jól el vagyok ezzel, de megéri ennyit ráfordítani. Régebben amikor még csak havonta 1x csináltam végig ezt a komplex tisztítást, és csak vízzel elmosva volt több héten keresztül, azt vettem észre, hogy amióta így tisztítom, olyan mintha mindig egy új borotvám lenne. Régebben a csak vizesnél ott éreztem, hogy 2-3 hét után már mintha kicsit kevésbé vágna vagy több idő kell egy-egy borotválkozáshoz. -
Jenne
őstag
válasz
GEPESZ66 #15155 üzenetére
Szia!
A borotva szita a késtartó kerettel együtt és a kések is mehetnek az ultrahangos tisztítóba. Én is így tisztítom, 5 percre beállítva az időzítőt. Magát a borotva testet nem szabad vízbe tenni!! Én azt csak annyira engedem bele a vízbe amíg a víz ellepi a felső részét ahol a kések vannak. Annyira csak, hogy ahol még van rajta maradék szőr azt is lehozza a 22 kHz. De tovább már nem engedem beljebb a vízbe a borotva nyelet!! 1-2 percig tartom benne, ennyi idő bőven elég mert ott, mert azon a területen nem sok kosz szokott lenni, bár van mindig némi koszolódás, de ott is szépen lehozza. Olyan tiszta mindig utána mintha új lenne a borotva. Miután ezek megvannak, utána folyó víz alatt elöblítem a szitát a késtartóval és a késeket, kirázogatom a vizet belőlük aztán jöhet egy kisebb száraz ruhán a kiszárítás (1-2 óra pihenés) és az újabb egy hét borotválkozás.
-
Nagya21
addikt
válasz
GEPESZ66 #15155 üzenetére
HAli!
Magát a gépet nemszabad viz alá meríteni, de lemosni igen.
Az újabb National Panascodikoknál aztat irgyák, hogy folyó víz alatt mosd el a késeket.
"Vízálló és átmosható
A vízálló kialakítású borotvát egyszerűen és higiénikusan tisztíthatja folyó víz alatt.
* Leöblítés előtt távolítsa el a külső védőlemezeket, és kapcsolja be a borotvát, hogy rezegjen."
Szerintem szónikus tisztítóba nyugodtan mehet a szita rész
Nekem a régi ES-LV65-S803-as borotvámat azt lehet használni zuhany alatt is, mert teljesen vízálló, IPX7-es.
Üdv Nagya -
Degeczi
nagyúr
válasz
GEPESZ66 #15149 üzenetére
Egy évtizede is forgalmazták már, akkoriban csak a "big" létezett (ami egyáltalán nem nagy, kell ekkora otthon, hacsak nem kizárólag apró ékszereket tisztítasz)
Kézi átmosásnál nem férsz hozzá a belső, rejtett zugokban lévő koszhoz, míg egy ilyennél a rezegtetett víz kimossa onnan is.
-
Zamma
őstag
Egy hete kerestem borotvát-szakállnyírót #15128, azzal egészíteném ki hogy fontos hogy kíméletesen tudjon kontúrt vágni, azaz ha kell a nyakon, pajesznál, bajusznál szépen vigye le szinte nullásra a szőrt a legkevesebb hámsérüléssel.
Egy ajánlást már kaptam a Braun 9000-es sorozatból [link] (ami nem tudom hogy ezt a feltételt maradéktalanul teljesíti-e...), esetleg másik ötlet? -
Zamma
őstag
Gondoltam megírom hogy mit tapasztaltam a már korábban többször ajánlott, Aldiban kapható Easy Home rezgő kerámia késes hajvágóval [link] kapcsolatban:
1. Beszerzés: írtátok hogy ritkán kapható, érdemes felhívni az ügyfélszolgálatot, mert ha a városodban nincs is, viszont jó fejel, mert működik a termék más üzletből való átkérése! Ez történt az esetemben is. A telefonhívűsomat követő 2. hétköznapon már telefonáltak is hogy megjött a kért termék. Vásárlástól elállás az átvételkor is lehetséges. Bontatlan csomagolásban jött 8900 Ft-ért, naná hogy átvettem...
2. Használat: feltöltött akkuval érkezett, némileg azért rátöltöttem. Fogása kellemes, nem túl csúszós és nem túl tapadós műanyag/gumi felülettel bír. A szörzetet kiválóan vágja, erős motorja van, nem tapasztaltam elakadást, gyengébb teljesítményt masszívabb részeknél sem.
3. Amire ne használd: kontúrozásra nekem nem jött be. Nullás gépnek arcon, azaz: pajeszkontúrt, bajusz- és szakállkontúrt ne akarj ezzel vágni (vagy legalábbis ne 0,5-ös beállítással - magasabbal meg nem érdemes, mert az már nem kontúr -, mert szó szerint szét fogod kaszabolni magad), saját tapasztalat, még napok után is érzékeny a szakáll alatti nyaki lterület!
Összbenyomás: mint haj- és szakállvágó bejött, kontúrozásra viszont nem. -
GEPESZ66
veterán
Vettem ioncserélt vizet.
Gondoltam csinálok citromsavas mosófolyadékot.
Belerakom pár percre, hogy a vízkövet leoldja.
Utánna az ioncsrélt vízbe folyékony mosószert rakok, s ebben áztatva leoldom a zsírt-
Majd ioncserélt vízzel leöblítem.
Majd hagyom holnap estig kiszáradni.
A citromsav jó lesz az ecet helyett? -
Jenne
őstag
válasz
GEPESZ66 #15134 üzenetére
Szia!
"...Minden este kinyitom a fejrészt, s lemosom folyó vízzel, majd hagyom kiszáradni..."
Lehet, hogy ez a tisztítási módod ez így egy idő után kevés lehet már. Én a körkéses Philips borotvámnál tapasztalom (főleg), pedig minden borotválkozást követően tisztítom ahogy Te is szoktad, hogy egy hét után ha kiveszem a körkéseket a keretből, és szétválasztom szitára és késekre, hogy bizony marad szépen a csapvizes mosás után is kosz a körkéseken belül. Oda van finoman ragadva körbe a sziták ívén belül. Ha nem is sok, de van. Egy hét után már. Ilyenkor jön mindig az ultrahangos tisztítás. Na az mindent leszed fémtisztára. Ugyan ezt az ultrahangos tisztítást végzem a rezgős Remington szita/késeknél is. Majd amikor kiszáradtak és újra összeraktam őket, egy ilyen borotva tisztító folyadékban még megjáratom a borotvákat 15-20 másodpercig. Ez tisztít is, fertőtlenít is és ken is. Ha kiszáradtak akkor összerakom a borotvákat. Olajozni ritkábban szoktam mert ez a folyadék ez elég.
Olajból nekem ez van , mert a Braun gyári olaját már elhasználtam. -
válasz
GEPESZ66 #15136 üzenetére
A rendszeres csapvizes mosásnak az a mellékhatása, hogy a kések lassan elvízkövesednek, nem csúsznak a szitában hanem tapadnak hozzá, sokkal nehezebben forognak. Ezt a plusz terhet a motor nem bírja, ezért nem jár egyenletesen. Áztasd be a komplett fejet ecetbe egy percre. Utána öblítsd le, és kend be olyan olajjal, ami borotvagéphez való. Hasznos, ha a borotván a kiálló három meghajtótengely tövét is megkened ugyanilyen olajjal. Egy gépésznek nem kell részleteznem, hogy egymáson csúszó fém alkatrészeknél a megfelelő kenés mennyire fontos, és a kemény víz mennyit árt ezeknek a csúszóforgó fém alkatrészeknek.
Igen, az olaj miatt a szőr beleragad a borotvafejbe.
Jótanács: ha minden nap mosod a fejet, csinálj saját mosófolyadékot: desztillált vízbe (de jó a szárítógépben összegyűlt víz is) pici folyékony mosogatólé. Abban mosd a fejet és desztillált vízzel öblítsd le. Olajból nagyon kevés kell, körkésenként egy csepp, de az a csepp tényleg pici legyen, akkor nem ragad bele a szőr az olaj miatt a borotvába. -
GEPESZ66
veterán
Van egy Philips akkus borotvám, 3 éves.
[link]
Minden este kinyitom a fejrészt, s lemosom folyó vízzel, majd hagyom kiszáradni.
A következő problémám van vele mostanában.
Feltöltés után is azt tapasztalom néha, hogy a kések fordulata elkezd ingadozni, alig forognak.
Ha kinyitom a fejet, s bekapcsolom, akkor úgy tűnik, hogy kellő sebességgel forgat.
Ti már tapasztaltatok ilyet akkus borotvánál?
Hány év után kell nektek újat venni?
A használati utasítás azt írja, hogy nem lehet 220V-ról használni.
Ez tényleg gondot okozna? -
Jenne
őstag
válasz
Nagya21 #15132 üzenetére
Ezt én is néztem, de aztán döntött a józanabbik énem és mégsem...
Nagyon nehézkes tartalék kést és szitát beszerezni hozzá. De bármelyik Panasonic borotvához is..Beszéltem tegnap a videopart áruházzal, Ők a hivatalos alkatrész és tartozék beszerzők a Pana szerviz felé (is), de azt mondta az ügyfeles, hogy hónapok óta nem kapnak semmit, hiába rendelnek. A szerviz alkatrészek is hónapos csúszásokkal jönnek meg , ha megjönnek, mert van hogy nem is kapnják meg a megrendelt alkatrészeket sem, nemhogy ezeket a tartozékokat. Egy helyen lenne tartalék kés/szita kombó, de az a kettő az 29 ezer forint plusz a posta. Így számolva már tényleg megéri inkább venni mindig egy újat ilyen akcióban. Pár éve még itt nálunk is volt Panasonic szaküzlet és egyben szerviz is, de már nincs...sajnos. -
Nagya21
addikt
Hali!
Na ma rendeltem egy új borotvát:
link
Ennyiért nagyon jó vétel.
Karácsonyi meglepi magamnak......
Üdv Nagya -
atua
aktív tag
válasz
gordonfreemN #15125 üzenetére
korábban én is ezzel szembesültem, két vákuumos philips-em is van, amiket imádok, de tavaly már a régebbit cserélni akartam az aksija miatt, csak lényegében nincs mire...
ha az árukeresőt megnézed kb. 3 vákuumos készüléket találsz, ebből a wahl megoldását próbáltam, ami két használat után a dobozában pihen, mert a philips-hez képest borzalmas...
végül a régi készülék kapott új aksit, így továbbra is a philips-eket használom felváltva... de hogy mi lesz utána...? -
Ezzel az "akkus is drótos is" kritériummal kb mindent kizártál. Nem kell félni az akkusoktól, azok csak az olcsó modellekben lutrik. 30 ezres kategóriában már 1-1,5 óra működés és gyorstöltés van.
Ha a Braunnal elégedett voltál, 30 ezer környékén már 9000-es sorozat is elérhető, pl. [link] -
Zamma
őstag
Sziasztok! Tud valaki mostani (vagy 2-3 hét mulva kezdődő) akciót olyan borotva/szakállvágóra ami hálózatról és akkuról is megy? Fontos még hogy hosszabb borostával is el tudjon boldogulni, a rezgőkéses bejött. Volt régebben egy Braun 5000 series kontúrvágós borotvám amivel meg voltam elégedve, de amit nemrég vettem ez a Philips Oneblade az egy kalap sza...mócát sem ér... Jó volna egy olyan is amit Nagya ajánlott, a kerámiás, de ha nem lehet kapni az is egy kalap... ;o) Ötlet, tipp? Köszi!
Árban teteje a 35 ezer, drágább most nem opció. -
d@vee
őstag
Sziasztok. Tudok valahonnan olcsó töltőt Braun Series 5-höz? A gyári töltőpad nagyon drága.
-
gordonfreemN
addikt
Sziasztok!
Veszem észre, hogy a philips megszüntette a vákuumos sorozatát. Lehet tudni mi ennek az oka? Van más gyártónálolyan ami jónak mondható?
Kivagyok tőle, hogy a borostámat csak hetente egyszer vágva pattog szanaszét a szőr...
És nem,nem akarok vátoztatni a gyakoriságon se, meg az eszközön (borotvára) se ha nem muszáj -
skt
tag
Sziasztok,
Jelenleg egy Remington MB4120-at hasznalok, semmi problemam nincs vele, csak az hogy elemes. Probaltam mar lecserelni, de barmit vettem igazabol, mindig az volt a baj, hogy amig a remingtonnal barmilyen meretre letudom vagni az arcszorzetemet (kb ilyen 1 centi kroul szokott lenni), addig mas nyiroknal, valahogy sosem hott ossze, a fejek annyira nagyok voltak, vagy messzire altak az arcomtol, hogy csak nagyon kicsire tudtam vagni, hosszabnal mar nem vagtak. Tudtok ajanlani valamit ami aksis es max 15 korul van? -
Mozaart
aktív tag
Kedves Topiklakók
A mai napon elfogyott a gyári műszerolajom.
Borotvám: REMINGTON PG9100 HERITAGE
.
Milyen olajat használjak, találtam BRAUNt, REMINGTONhoz nincs valami gyáribb?
.
Már a BRAUN olaját se találom sehol. Hol lehet ilyet kapni egyáltalán?
.
Nagyon Köszönöm! -
Directors
senior tag
Sziasztok!
Tudnátok ajánlani valami olcsòbb, de még használhatò szakállvágòt ?
A borostámat tartanám rendbe vele, ami amúgy sem túl erős, de nem szeretném hagyni hogy hosszú legyen. -
mzso
veterán
Hm, némi keresés után ilyen kifejezésekre találtam, hogy "balding clipper" meg "zero gap". De nem úgy néz ki, hogy olyan ár-kategóriában vannak amiben én mozgok.
-
Degeczi
nagyúr
Nekem is pont ilyen a bőröm, középkategóriás Philipstől brutálisan égett az arcom, rezgőkéses Braunból viszont még az egyszerűbb típusok sem irritálnak, még arcszeszt sem kell használjak borotválkozás után. Rezgőkésest viszont 1-2 naponta (nyilván az egyéni szőrnövekedési tempótól is függően persze) célszerű használni, mert ha hosszabbra hagyod nőni, a szőrszálak valóban nehezen találnak be a rosta lyukaiba, ezért borostához, rövid szőrhöz ideális.
-
mzso
veterán
válasz
Lami66 #15107 üzenetére
Hm. Akkor ezt is jól a maximum profithoz tervezték...
Lehet hogy akkor jobb kérdés, hogy van-e olyan szakállvágó ami 0,5mm alá is le tud menni."elektromos borotva is maximálisan kíméletes tud lenni"
Én egy nem túl gagyi mozgó körkéses Philips-szel próbálkoztam régebben. Tiszta öröm volt olyan jól égett az arcom amikor simára akartam borotválni, meg kb jobban vérzett mint pengéssel.
Volt egy ilyen Banggoodos rezgőkéses Povos. Az nem volt olyan agresszív, bár a gyalult hőr érzés azzal is megvolt. Csak marha sokáig tartott vele minden szőrszálat elkapni
-
Egy rendes elektromos borotva is maximálisan kíméletes tud lenni. Az alsópolcos nem a "rendes" kategória.
Ahogy az oneblade is kíméletes, nem biztos, hogy a klónja is az. A szakállvágónál rövidebbre vág, de nem simára. Cserébe rendszeres használat mellett, az egyik legdrágább megoldás a viszonylag sűrű fejcserék miatt. -
mzso
veterán
Helló!
Egy ilye OneBlade (vagy klón) az tud rövidebbre végni mint egy ilyen 0,5mm-es szakállvágó?
És vagy kíméletesebben mint egy rendes elektromos borotva? -
Grid001
csendes tag
Sziasztok
Segítséget szeretnék kérni. Philips 5000-és széria tartozékok honnan lehet szerezni ami a körkést fogja? Pontos nevét nem tudom, sajnos eltűnt,krpet mellékelek a hiányzó tartozékról: [kép]
Előre is köszönöm a segítséget! -
Jenne
őstag
válasz
Degeczi #15101 üzenetére
Szia!
Ha már szóba került a mozgófej a borotváknál. Én kipróbáltam a Panasonic ES-RT67 borotvát (is), ennek a feje az kábé 30 °-os szögben előre döntött, ebben az állásban fix és csak jobbra-balra oldal irányban mozog. Ellentétben például a Braunnal ahol előre-hátra is mozog a fej. Ez a Pana megoldás ez számomra sokkal jobban kedvelt, jobban tudtam irányítani a fej/szita felületét az arcomhoz. De maradok a Remingtonnál.
-
Degeczi
nagyúr
Akkor az 5-ös a jobb választás, mert annak még fix a feje, a kazetta pedig ugyanolyan kialakítású - és sokkal olcsóbb. Lényegében az egykori 3-as szériát turbózták föl, abból indulnak ki, egyértelmű visszalépés a korábbi 5 és 7 szériához képest.
Fölül az új 7-es, alul a régi 3-as kazetta:
Új hozzászólás Aktív témák
- Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 - 16" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- OLCSÓBB!!! Lenovo Thinkpad T480S üzleti i5-8350u 8th gen. 8-24Gb RAM 256GB-1TB SSD, több db, gar.
- Bomba ár! Dell Latitude 7400 - i7-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD IPS I CAM I W10 I Garancia!
- LG 27GN800P - 27" IPS - 2560x1440 - 144 hz 1ms - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDR 10
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest