- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Otthoni hálózat 1 Gbit felett?
- Egy újabb érdekes eset [Update HSZ-ben]
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Windows 11 24H2
- AMD RX6300 kisteszt
- NASsoljunk: ZyXEL NSA-310 és az FFP
Új hozzászólás Aktív témák
-
t_a_m_a_s
addikt
válasz atok666 #55296 üzenetére
Köszi, és mindenkinek aki már feltette Nekem a copas által linkelt gebasz volt reggel, aztán le is töröltem a letöltött 400 megás filet. Majd pár nap múlva gondolom feldobja megint a lehetőséget. Ebben a frissítés dologban androidon már egész jól képben voltam, itt még nem annyira.
Holnap majd jól beletépünk...
-
copass
veterán
válasz Mercutio_ #55292 üzenetére
saját hívásnak is megvan a varázsa, de ott is beleszólmörfi. haver mondta hogy 4 tekercs ment kukába mert eltört a film tartó tégely vagy mi menetközbe. faxa. 1 napi munkája kuka...nemvót ideges!
[ Szerkesztve ]
"amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis"
-
Mercutio_
félisten
válasz aleister #55291 üzenetére
Ha maga hívja élő nincs laborgond.
Azt ne felejtsétek el,hogy míg nektek készségszintű a PC és a PS/LR használata, addig másnak lehet maga a PC is csak megyeget egy képfeldolgozó progi egyenesen kínai.
(általában és idősebbeknek gondolok, ctg nem tudom milyen szinten áll)Nemtom volt-e: ma ingyenes a Nik Collection
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
aleister
veterán
válasz Ear001 #55288 üzenetére
A szinekkel szerintem nagyon rossz peldat hoztal.
Regebben ez kb kimerult abban, hogy milyen filmre fotozott az ember, valamint laborban ebbe meg bele tudott nyulni picit. Ez tobb okbol is nehezseget jelentet. Egyreszt elore el kellett az egeszet tervezned. A befuzott film predesztinalta a szinvilagot. Masreszt a laborban dolgozohoz voltal kotve az utomunkat illetoen.
Ezzel szemben a digitalis eraban RAW-ban vegigfotozol mindent, majd otthon, kényelmesen nekiallsz a szineknek. Annyiszor valtoztatsz,ahanyszor jol esik, es azonnal latod az eredmenyt.Es meg nem emlitettem az ultimate megoldast, ha teljesen el is van valahogy baltazva a dolog, meg mindig atrakhatja az ember FF-be egyetlen kattintassal, mert az annyira muveszi.
Szoval szerintem szinekkel pont allati nagy konnyebbseget jelent a digitalis atallas.
(#55289) copass
Ennyi.[ Szerkesztve ]
Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.
-
Ear001
addikt
válasz aleister #55282 üzenetére
"Ha valaki analóggal ügyes, akkor nem lenne szabad digitális vázon megbénulnia. Pont, hogy ki kéne tárulnia előtte világnak, hisz egy rakat terhet levesz az ember válláról a technika."
Ezzel vitatkoznék egy kicsit. A digitális világban is beszélünk Oly jpeg-ről, Fuji filmszimulációról, amiket, ha a fejünk tetejére állunk, akkor se tudunk csak csúszkahúzogatással elérni. Ugyan ez legalább ennyire megvan az analóg világban. Amikor először volt szerencsém Contax G-vel fotózni, gyakorlatilag újra kellett gondolnom mindent, amit addig színekről, és ennek kapcsán negatívokról, diákról, fotópapírokról tudtam-gondoltam.
Ha ehhez a szinthez kell felnőnie egy digitális gépnek, akkor a helyzet könnyen zavarba ejtő lehet. Próbálsz úgy fotózni, ahogy a Contaxal már megszoktad, és az eredmény reménytelenül más és rosszabb. Nem a digitális szabadságot érzed meg, hanem a reménytelen elveszést, hogy hova kell nyúlni, hogy legalább a közelében legyen a régi analógnak.
-
t_a_m_a_s
addikt
Ájfónosok! Aszongya a telefon, hogy elérhető a 9.3. Majd myomom hogy frissítse, erre kiírja hogy nem lehet mert nem kapcsolódok a nethez... Miközben kurvára van net, wifin megy minden rendesen... Mifasz van elállítva? Vagy csak mobilnettel lehet? Nem hinném...
Holnap majd jól beletépünk...
-
aleister
veterán
válasz Ear001 #55276 üzenetére
Én csak az utolsó oldal terméséből ítéltem meg. Ez 146 hozzászólást jelent, aminél több szerintem nem kell egy neten keresztüli vélemény alkotásról.
Ezekből az derült ki, hogy:
- a feltöltött képei nem ütik meg az ottani belépő szintet sem (a rájuk érkező kommentek alapján nem csak én, hanem mások is így gondolják)
- 1-2 alapvető dolgot nem tud, vagy épp tévedésben van vele kapcsolatban
- más dolgokban viszont jó meglátásai vannak, bár ezek sok esetben közhelyek (pl "először fejben komponáld meg a képet")Ez véleményem szerint az olyan emberre illik rá, aki utánaolvas dolgoknak; figyelemmel követi más fotósok munkáját, melyekből levon bizonyos dolgokat; és ebből a tudásanyagból próbál felépíteni valamiféle sajátos "így kell fotózni" rendszert. Ellenben a beleölt elméleti anyaggal nincsen szinkronban az elkészült képek minősége. Ez vagy a kevés képszámnak (nem képel eleget), vagy a tehetség hiányának tudható be.
Az ilyeneket szoktam én elméleti fotósnak nevezni.Az utolsó mondatodat meg nemigen tudom hova tenni. Ha valaki analóggal ügyes, akkor nem lenne szabad digitális vázon megbénulnia. Pont, hogy ki kéne tárulnia előtte világnak, hisz egy rakat terhet levesz az ember válláról a technika. Ha az esetében adott a fototechnikai tudás és a látásmód, akkor miért nem köszön ez vissza a digitális képein? A másik, hogy átböki fulll manuálba, MF-be a vázat, és kvázi kap egy kényelmes analógot, szóval még csak ez sem mentség.
Végezetül, nem kizárt, hogy Neked van igazad, de tudod lehet valaki a világ legkedvesebb embere élőben, ha itt úgy viselkedik, mint egy paraszt, akkor olyanként lesz elkönyvelve. Ez igaz erre az esetre is. Amíg ilyen fotókat látunk tőle -amit linkelt-, nem az "irígylésre méltó portfólió"-val fogjuk jellemezni.
Egyébként nyitott kapukat döngetsz. Szerintem én állok itt a legpozitívabban hozzá.
-
Studi
veterán
Majd egy hétig voltam topikgazda a PH-n. Remélem nincs összefüggés.
-
Balinov
titán
válasz Real_Necro #55277 üzenetére
Na ja, de ahogy látom betalalt a haladoba is
Torzo the yellow teljesen jól szólt
10yrs, 41.5kg, 3yrs 42.7kg (Lab) :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/
-
madgie
titán
válasz Real_Necro #55277 üzenetére
Lehet reggel volt még és harmatolásnak olvasta
-
Real_Necro
veterán
válasz Ear001 #55276 üzenetére
Azt azért nem értem, egy legképzettebb amatőr fotós miért nem tudja mi az, hogy harmadolás?
„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
-
Ear001
addikt
válasz aleister #55264 üzenetére
Hát contaxg tényleg nem egyszerű figura, de hogy csak elméletben tudjon fotózni, Az egyik legképzettebb amatőr fotós, akivel valaha megismerkedtem, igazán irígylésre méltó portfólióval, igaz, ezek mind vegyszeres-papíros-nagyított képek, a digitális világban még ismerkedni kell...
[ Szerkesztve ]
-
fi:zi'k
nagyúr
válasz Mercutio_ #55272 üzenetére
Stim. Ott csak a promótálás ment mindig.
Amúgy mik ezek a csoda képek, amikről beszéltek?
---
34. sajtófotó: Sajnos nem sok időm volt, kvázi végigszaladtam a tárlaton. Van pár elég ütős kép, de soknál csak vakartam a fejem, hogy ez most miért is. Persze ha lett volna időm, akkor lehetett volna vadászni a fotósokat és kérdezni, vagy épp a zsűri elnökkel végig járni, de idő hiányában erre nem került sor.[ Szerkesztve ]
96.5% MORE WUB-WUB ◄◄|►► Hirdetéseim: https://goo.gl/khUC1Y ◄◄
-
madgie
titán
Ingyévan minden nik plugin, tessenek tőteni!
-
Mercutio_
félisten
válasz Lassú Víz #55267 üzenetére
Ő valami fejhallgatós/házimozis topicból rémlik, ott mintha nem lett volna ilyen trollcsi, meg is lepődtem, aztán lehet ott is csak elméleti szakemberkedett
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
copass
veterán
válasz Real_Necro #55266 üzenetére
ezek keserítik meg az életünket amikor fotóznánk! szelfibottól meg hülyét kapok, egy srác 1 órán keresztül tartotta azt a xart, bele az énekes arcába fél méterről! láttam a videót, hááát öcsém ezért kár volt!
-
Balinov
titán
válasz aleister #55268 üzenetére
b+ megneztem azokat a kepeket..nem tudom, ki az a kopasz, de amikro a szobaba van meztelen felsotestel az FZ hugara es a racsos ablakos kepozonre emlekeztet.
10yrs, 41.5kg, 3yrs 42.7kg (Lab) :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/
-
aleister
veterán
válasz copass #55265 üzenetére
Jah, azt láttam.
Nekem a kedvencem azt volt, amikor linkelte ennek a Perlaki Mártonnak az érdemtelenül túlsztárolt képeit, és erre jött ez.
(#55266) Real_Necro
Mondhatni nyílt ütött a fejébe egy ötlet.(#55267) Lassú Víz
Könnyű a premium usereknek.[ Szerkesztve ]
-
Lassú Víz
addikt
Nálam contaxg már egy jó ideje ignorált felhasználó. Kb akkor szabadultam meg tőle amikor fattyu beképelte a nem tudom eldönteni, hogy troll vagy csak hülye kérdést.
Azért az elég bosszantó amikor az utolsó ötven hszbe vagy háromszor be van idézve, hogy mire nem való a topik, és csak jönnek.
A mérnökkel már egy órája vitatkozol valamin, mire rájössz, hogy ő ezt élvezi.
-
Real_Necro
veterán
Azzal nincs gond, hogy nem tud, azzal van, hogy megmagyarázza, de erről ennyit.
Az aktok egyébként tényleg ötletesek, kíváncsi leszek majd a kész sorozatra.
WD-t láttad? Dokicsajnak vág az esze...
Copass:
Látod, elég a jó marketing és mindent el lehet adni.
[ Szerkesztve ]
„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
-
copass
veterán
szájkaratéjos...nekem ott vágta le az agyam a szíjat, több másik emberrel együtt, hogy védik ezt a sok vanabít.
de most komolyan. megy a simisimi oszt xar. wb fos, dől mint az állat, leesik a fél világ, kiáll a fejiből a fa, kompó semmi. és még megdícséri és gratulál az új gépéhez! wtf?!
simisimiből nem tanul, mert hiába mondod neki hogy ez így nem jó, nem érdekli, belevan szerelmesedvemagába! oda szarni az asztalra oszt jóvan, akkor látja hogy nem jó valami.
a valóságban az az érdekes hogy ezek el se jutnak egy fotós közösségbe.
de ha mégis, akkor a eléggé a szélére szorulnak, nem képesek bekapcsolódni a beszélgetésbe. stbstb. valóságban megáll a tudomány!én mondjuk a másik véglet vagyok, nyáron egy fotós talin sikerült beszólnom picsarészegen egy eléggé híres fotósnak, de úgy poénra (ő se volt már szomjas) hogy mindenki csak nézett. persze nem sértődött meg, beszólt ő is. aztán ittunk tovább! rejtély hogy éltem túl ennyiféle pálinkával felesezni!
volt ott is egy nagyonokos, aki ért is hozzá, de annyira magas szinten érzi magát hogy a levegő ott ritkább vagy nem tudom, de nem sokat söröztünk vele!1 hónap múlva a pali írja nekem fészen: képem? mondom hogy? hát kiállítás nyárvégén pesten mittoménhol. hát de én xar vagyok te, hát mit. azt mondja akkor húzzak bele!
nézem hogy kik lesznek, mondom neki hogy én minek oda te?! ne foglalkozzá vele, csináljképet![ Szerkesztve ]
-
aleister
veterán
válasz Real_Necro #55260 üzenetére
Az egyetlen jó képet töröltétek. Szemetek! Megölték Kennyt!
Ez a contaxg gyerek a nikonosban is mondott valami furát, de ott sikerült az alapjainál rövidre zárni a dolgot. Egyébként annyira nem irritáló, mert láthatóan jól viseli a kritikát és illedelmes is. Ha nagyon akarom, azt is belelátom a mondandójába, hogy valamiféle segítő szándék motiválja - amellett persze, hogy szereti a saját hangját hallani. Sokszor nem is mond hülyeséget. Az más kérdés, hogy láthatóan tipikusan az az ember, aki csak elméletben tud fotózni.
Gondolom ez az, ami a nagyérdeműnél kiverte a biztit.Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.
-
Balinov
titán
válasz Real_Necro #55260 üzenetére
milyen rendet? Ki? nem latok hsz-t?
szerk: torolt hsz-t
[ Szerkesztve ]
-
Real_Necro
veterán
-
nagyúr
válasz madgie #55250 üzenetére
Én 2 perc után már untam. :\
(#55259) madgie
Kb 3 percig bírtam, nem volt rossz, de ez szvsz túl aprólékos. Most így hirtelen meg nem mondom a mi slide show-nk milyen hosszú, de nekem kb 3 percnél van a határ, ahonnan már elvesztem az érdeklődést.[ Szerkesztve ]
-
madgie
titán
válasz Real_Necro #55251 üzenetére
Tök f@szán építi fel az egészet, megvan benne a stop-motion varázslata, mégis modern.
Az átlag esküvői bemutatókban repül a drón, rohannak a világba a stabilizált HDSLR-ekkel. minimál DoF premierplánban, nagggyonborrrzasztóan komolyak vagyunk kisugárzás mindenütt.
Itt meg gondolkodik, mesél, tréfál. Nekem ez most nagyon bejött.
-
Balinov
titán
válasz aleister #55252 üzenetére
van, eloszor nem voltam biztos benne, de most mar szinte 100%,hogy trollkodik. pedig nem ujonc, hanem sajatavataros kedvenc
-
aleister
veterán
válasz copass #55223 üzenetére
Ezt mi állati könnyen megoldottuk, rendeltünk egy művarnyút.
Tegnap épp láttam meló közben. Effektív.Esetleg sólyom sziluett kinyomtatva is beválhat. A lényeg, hogy mindkét esetben át kell bizonyos időközönként helyezni.
(#55242) Real_Necro
A kezdősben van troll? Úgy hiányzik már valami jó kis flém! Amióta a nikonosban topicgizda vagyok vissza kell magam fogni...félkarú óriásnak érzem magam.[ Szerkesztve ]
-
Real_Necro
veterán
válasz t_a_m_a_s #55246 üzenetére
Igen, de ne vedd át Merci szerepét...
De végre béke van... meg most jöttem Csempevarázsból, elhoztam a mozaikokat. Már csak 1 hét és átvesszük a kulcsokat.
Madgie:
Ennyire bejöttek a seggek?
[ Szerkesztve ]
-
madgie
titán
Srácok, ez milyen zseniális. Stop motion lagzi, lehidalok
-
jjeahh
nagyúr
No megkeresett valami helyi többek között esküvő fotós-videós cég, hogy tetszenek nekük a fotóim és dolgozhatnék velük... Azt viszont valszeg nem nézték, hogy a képeket mivel lőttem (egy zacsi ebayes manuál, többek között helios, ami heti kétszer darabokra hullik) Gondolom amúgy sem könnyű melló az esküvőfotózás, túl nagy felelősség, sok szívás, valszeg nem lenne nekem való akkor sem ha adnak cuccokat amivel melózzak...
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
Balinov
titán
válasz Real_Necro #55245 üzenetére
valami nem oke ott (a szajtepest leszamitva) x emberre akarok valaszolni, a Capa-s idezetre egy ilyennel
de a RIOS dob egy "Érvénytelen adatok!" hibauzenetet10yrs, 41.5kg, 3yrs 42.7kg (Lab) :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/
-
copass
veterán
válasz Real_Necro #55242 üzenetére
atyúristen jelen! kiszólított?!
-
t_a_m_a_s
addikt
-
-
jjeahh
nagyúr
válasz Real_Necro #55242 üzenetére
Kezdő topik? Tényleg irritáló már...
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
t_a_m_a_s
addikt
-
Real_Necro
veterán
Úgy bírom, hogy mindig akad egy önjelölt zseni, aki mindenre tudja a választ és mindenkit kiegészít és atyaúristen szindrómában szenved...
-
-
athomi
veterán
válasz copass #55235 üzenetére
6 perc biciklire lakok a munkahelyemtől, nem tudom érdemes e belefecölni a pénzt, hogy ne ázzak meg, ráadásul a munkahelyen öltözködéssel kezdenék, meg öltözködéssel végeznék. Lehet egyszerűbb megázni
(#55226) jjeahh: ezen a tetőszerkezeten percek óta agyalok.
[ Szerkesztve ]
-
copass
veterán
válasz fi:zi'k #55233 üzenetére
jó persze, de egy sima héjkabátba úgy beleizzadok félóra tekerés után hogy folyik belül a víz. annál azért jobb.
de jobb mint szarrá ázni! sportra meg úgyis spéci kell. futásra akarok még venni egy esőszélkabátot, mert még mindíg elég cúgos kicsit!"amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis"
-
-
copass
veterán
nah igen, van olyan is ami lélegző anyagból van, de az drágább picit. ez is jóféle.
[ Szerkesztve ]
-
copass
veterán
válasz athomi #55229 üzenetére
jah esőnadrágom is van! nem ez, de ez a lényege, hogy felé tudom venni az utcainak.
[ Szerkesztve ]
-
athomi
veterán
válasz jjeahh #55226 üzenetére
A madárcsicsergés teljesen más tészta, azzal semmi gond, sőt, én szeretem hallgatni a galambbúgás viszont baromi zavaró tud lenni.
Tavaly egy társasház padlására felmentem, kb. 100-200 elhullott galamb, 100-200 élő galamb, meg helyenként bokamagasságú szar fogadott. A bűz, a levegőben szállószarpor ahogy a könnycsatornáidba mélyen behatol, az leírhatatlan. Mivel veszélyes hulladék, így sok százezres, vagy akár milliós a kár.Én tegnap rongyosra áztam a biciklin. Gyűlölöm az esőt, -15-ben is kellemesebb tekerni, mint az esőben.
[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
A flexet, kalapálást megértem, de a csicsergéssel, kakaskukorékolásal nem értem mi a gond, szerintem kimondottan nyugtató, meditatív hatású Ha ez is zavar valakit akkor valszeg már csak egy privát full hangszigetelt stúdió segíthet... Még a természetben is vannak erős hangok pl már csak a tücskök ciripelése is szvsz túlszárnyal minden madarat, van egy viskónk az erdő szélén és néha ott alszok, tele van szarvassal, rókával, medvével stb a hely szal tapasztalatból mondom
Más: mostmár tényleg "beköszönt a tavasz", az ablakból ma reggel ez a látvány fogadottFb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
copass
veterán
válasz athomi #55224 üzenetére
nálunk a parkban egy idióta helyihülye eteti, a múltkor rajtakaptam és összeszedettem vele.
mert ha csak a park lenne ott lexarnám, de pont az ovi kerítése mellett jutott eszébe szétszórni. 20méterre meg ott a bölcsi.
naplementét lőttem a 6-ikról és akkor láttam meg, 70-200 at nyélre fogva mentem le úgy hogy most felrúglak!
a galamboknál csak a kutyásokat utálom jobban. vki csinált egy olyat pesten vagy nemtudom már, hogy minden kutyaszarhoz odarakott egy picit zászlót! lehet megcsinálom én is.mindíg van egy idióta aki beviszi a szarját a játszótérre, aztán csodálkozik ha ordítok vele![ Szerkesztve ]
-
-
-
Mercutio_
félisten
Látom megint elkerült a "vidéki" élet, kertesház romantika
Mi panelben, de simán nyitott ablaknál alszunk, illetve reggel bezártam, mert nem tudtam aludni a kiba madaraktól (vidéki élet alapkövei aka madárcsicsergés)Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
Real_Necro
veterán
-
rbalint88
addikt
válasz fi:zi'k #55216 üzenetére
Ahol talasz helyet... Ha az nem tul tavoli, akkor a korut tuloldalan barhol, ott csak 265/ora, nem 440, mint a nagymezoben. Vagy westend parkolo 350-ora. De ennyi erovel kb gyalog is mehetnel.
A mai napot inkabb kivettem volna betegszabinak, ha latom elore, hogy ilyen fostos lesz. Na nem baj, mar csak 8-at kell aludni es django elszabadul.
-
jjeahh
nagyúr
Vazz... nálatok is ilyen "szép" idő van?
-
nagyúr
Urak, Nagymező utca körül hol érdemes parkolni?
-
Balinov
titán
válasz aleister #55213 üzenetére
hat ja, 3-4 evvel ezelotti itteni matchbotos probalkozast leszamitva kb nalam is olyan 20eve volt a csonti rendszeresen a napirenden.
-
aleister
veterán
válasz Lassú Víz #55210 üzenetére
Nálunk az előző kécóban olyan kialakítású volt a kanapé, hogy hátul volt benne végig egy kb 10x10-es járat. Na a görénykék rendszeresen oda spejzolták el az elcsent húscafatokat. Ez egy idő után rendesen elkezdett illatozni a nyári hőségben.
Az egyik hosszú hétvégén még megörvendeztettek minket egy marék kukaccal is, mert beköpték a legyek jól.Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.
-
Lassú Víz
addikt
válasz copass #55205 üzenetére
Majdnem ilyen volt nálunk is, szerencsére kis mennyiséggel. Két nap után jöttünk rá, hogy a szag forrása a fagyasztó szekrény, aminek a világító bekapcsoló gombja nagyon tetszett az akkoriban 1,5 - 2 éves lányomnak...
Másik sztori. Asszony nagybátyja nyaralt a horvát tengerparton, közben sógorra bízta a fűnyírást korlátozott kulcsmennyiséggel és riasztókóddal. Sógor kitolta az elektromos fűnyírót az utcára, és megnyomta a kapu távirányítóját. A vas tolókapu legyőzte a vezetéket némi csitt-csatt árán . Biztosíték tábla a zárt részen, ahogy kell. Mázlijuk volt, a fagyasztó megúszta, de a nyugodt nyaralásnak lőttek, amikor a sógor megkérdezte, hogy most hogyan tovább?
A mérnökkel már egy órája vitatkozol valamin, mire rájössz, hogy ő ezt élvezi.
-
aleister
veterán
válasz Real_Necro #55208 üzenetére
A remény hal meg utoljára.
-
Real_Necro
veterán
válasz aleister #55201 üzenetére
Júliusban lenne 10 éve, hogy panelban lakunk. Persze addigra nem fogunk már...
Az első 5-6 év nyugisan telt. Szomszéd gyerkőcei néha futkároztak a folyosón stb, de nem zavart senki. Aztán beköltözött fölénk egy család albérlőként és kezdődött a ramazúri. Idétlen szülők idétlen gyerekekkel. Mindenki ordít mindenkivel, tányér törik stb... aztán megy ez évek óta.
A mellettünk lakó család 15 évet húzott le a lakásban és tavaly nyáron eladták. helyükre jött egy 3 tagú família, neveletlen 4 éves kisgyerekkel, sikítozó apukával. Persze ők annyira nem zavaróak. Alattunk nyugdíjas néni lakik, évekig szagolhattuk ahogy heti 2x kelkáposzta főzeléket kozmál a gázra. Aztán felújításkor gondoskodtunk arról, hogy a szagok mérsékelve jussanak a lakásba. A panelprogram után pedig folyamatosan költözik vagy újít valaki, megcélozva a nagyobb ünnepeket, hogy amikor az ember már otthon lenne nyugiban, akkor is hallgathassa reggeltől estig, ahogy szegény jómunkásember az 5ezer Ft-os ütvefúrót nyektetve próbál lyukat alkotni a falba. Persze hallottunk már olyat is, hogy képet akart felszögelni az illető... mondom panelba...Na nekünk ennyi most elég volt. Ahogy néztük nyugis környékre költözünk, remélem az is marad.
-
Balinov
titán
Sracok, ha van valaki, aki a Nemet amazonrol venne valamit szoljon, van 5€-s kupon kodom amit 25-ig kell elhasznalni.
-
Balinov
titán
válasz copass #55205 üzenetére
huh...Anyamek epp most hoztak tegnap kis kostolot a 7vegi csonyavagasbol...
ha nem mondja akkor Vera, hogy te, szerintem ez hullaszag (marpedig o csak tudja) akkor nekem fel sem tunik...hiaba, allergiasezlony volt..pont mentunk ki Anyuekhoz Abdara ebedelni, jovunk haza erre ott a tuzolto meg mentoauto...na akkor lejott 0.001sec alatt, hogy szar van a palacsintaban.
Halistennek amugy semmi gondunk nem volt azzal a panellal, anyum kollegajae volt, joval a piaci ar alatt fizettunk, igaz, faterral az egeszet ki kellett festeni (fosulis csorok laktak ott)..Mondjuk erdekes hely volt, annak ellenere,hogy nekunk semmi kellemetlen nem volt benne...elso telen a nappaliablakot kellett 2-3 10-es facsavarral osszehuzatni, mert lebegtette a szel a csipkefuggonyt, meg egyszer epp ettunk a konyhaba, mikor kinezve a lampas csomopontra epp lattuk mindketten, hogy az addig kb szabalyosan kozlekedo 3-as golf egyszercsak a savot megkozolve belecsattan az elotte levo 2 autoba...mint kesobb kiderult, szegeny kozepkoru faszinak epp ott kellett ugy hatsofalit kapnia, hogy a neje ott ult mellette az anyosulesen. Maig nem felejtem el, ahogy a szegeny mentosok ott probaljak ujraeleszteni
-
copass
veterán
válasz Balinov #55204 üzenetére
huhbaz. én keltem már arra hogy kékpirosvillogófény, nézeki ablakon kosárban gyön fel egy tüzoltó, integetek neki hogy helló mivan. azt mondja tűz nincs, gyönnek kopogtatni. nénike szomszédjának hajnali kettőkor jut eszébe hogy a barátnője otthon van-e.... sokan szerették az öregasszonyt akkor este!
bomlásról jut eszembe:
haverom elment nyaralni 2 hétre és előtte áramtalanított, amikor hazaért ajtót nyitva döbbent rá hogy miért volt ez nagy hiba....a fagyó tele volt disznótorossal...killbill vége kb...[ Szerkesztve ]
-
Balinov
titán
válasz aleister #55201 üzenetére
Mi Veraval 2,5evig laktunk panelbe a Lajta uton..10emeltes, 2x2savos utra nezo, de 6-ikon lof**szt se lehetett hallani. Halistennek a 2 szomszedunk is csendes volt, foleg a jobboldali, mert arra az 1-2 het nemlatas utan a tuzoltok tortek ra az ajtot, miutan a masik szomszed beszolt,hogy szeretne, hogy a rothado szagot (amit aznap Vera is eszrevett) kivizsgalnak.
Szegeny hullaszalitoknak nem volt kellemes munka, 2 hete bomlott a nyari melegben...lattuk, ahogy 4 legeny 2db fekete zsakban viszi le a 6ikrol...Hallott007-essel beszelgetett utana a Vera, szerinte ugy 2 hete hunyhatott el a joember...a makunk az volt, hogy nem a velunk szomszedos kiszszobaban, hanem az egyel arreb levo nappaliban, nyitott ablaknal... mi csak az utolso nap ereztunk valamit, de az alatta lako is mikor feljott beszelgetni mondta, hogy szegeny atyafi szoszerint lefolyt hozzajuk...
Na igy ne latogasson meg sose a szomszed..
-
daniduke
tag
válasz Real_Necro #55199 üzenetére
Nem tudom Nagy Sándor papagáj hangját hallottad -e ivarérés közepén de elég brutális
https://www.flickr.com/photos/133492723@N03/
-
copass
veterán
válasz Real_Necro #55182 üzenetére
én kertessel vagyok így. kifogsz egy barom szomszédot és örökéletre szívsz vele, mert ugye ott azért kisebb az esélye egy költözésnek mint panelba.
rtlkn láttam hogy vmi társasház földszintjére edzőterem költözött, pillérbe, főfalba befúrták a vasakat aztán annyi! fasza lehetett ott élni...[ Szerkesztve ]
-
aleister
veterán
válasz Real_Necro #55182 üzenetére
Nekünk megváltás volt a panel. Kb semmi zavaró hang nincs. Egyedül a wc-ben lehet hallani ezt-azt, mert ott ugye van egy közműalagút. Alattunk friss kisbaba van. Csak akkor hallom, hogy bömböl, ha nálunk síri csend van. Ergo, ha olvasok valamit. Akkor sem zavaró.
Természetesen az ütvefúrás, kopácsolás hangját vezeti szépen a panel, de hála égnek nem gyakori a költözés. Elég sok a nyugger, azok meg már röghöz vannak kötve.
Szóval ez egyedül szerencse kérdése. Ahogy a többiek is írják, társasházban is ki lehet fogni tuskó szomszédokat, panelben meg jó arcokat. Az más kérdés, hogy az esélyek különbözőek.
Új hozzászólás Aktív témák
- Melyik tápegységet vegyem?
- Magisk
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Assassin's Creed Shadows - Íme a gépigény
- További aktív témák...
- AORUS Z370, i7-8700K, GTX 1660 GAMING 6GB, 32GB 3200Mhz, 480GB SSD, MasterLiquid ML240L RGB
- ROG STRIX B450-F GAMING, Ryzen 7 2700X, GTX 1660 6GB, 32GB 3200Mhz, 480GB SSD
- AORUS B550M, Ryzen 7 3700X, GTX 1080 TI 11GB, 32GB 3200Mhz, 512GB NVMe SSD, NZXT Kraken X62
- Ej-ha Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -50% i7-1185G7 4Mag 16GB /256GB FHD IPS
- Bontatlan Új Lenovo ThinkPad X13 G3 13.3" -50% AMD Ryzen 5 Pro 6650U Hexa-core 16GB 256GB WQXGA FHD+
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest