Új hozzászólás Aktív témák
-
spanyoll
addikt
válasz #40935168 #35799 üzenetére
Abból az lenne, hogy mindenki hozna magával 1-1 liter házit, betennénk egy nagy zsákba, húzna mindenki egyet, aztán beszélgetés közben kóstolgatná folyamatosan a másik által hozott lityót amíg még a szájához tudja emelni a poharat.
[ Szerkesztve ]
"Super perfundo on the early eve of your day."
-
Freddy76
addikt
válasz #40935168 #35795 üzenetére
Itt ugyebár arról van szó, hogy volt egy pár fórumozó, aki szerette a whisky-t, mások nem, és elindult a beszélgetés, hogy a whisky =/= Johnny Walker. Voltunk J.bravo-val kóstolón, bejött, így indult a dolog. Szóval a résztvevők vagy nem fogyasztanak whisky-t, vagy csak kivételes alkalmakkor, és többnyire nem is ismerik a whisky érdekesebb oldalát. No, innentől kezdve jön az eredeti sor:
1. Tisztességes blended whisky. Semmi extra, jó cucc, ennyi. Megfizethető.
2. Egy bourbon. Más világ, más alapanyag. Tökéletesen mutatja, hogy mi a különbség a skót és az amcsi whisky (whiskey) között.
3. Single malt. Hoppá-hoppá, emberek, mi is ez? Tiszta, telt, mégis bársonyos pia. WTF? Szóval ez a híres single malt whisky.
4. Japán. Hm, japó? Klassz. Olyan, mint az előző. Szóval ezt is csinálnak már?
5. Tőzeges füstös íz- és illatbomba. Lesz, akinek bejön, lesz, akinek nem. Lesz, aki lepetézik tőle, lesz, aki nem tudja eldönteni, hogy szereti-e. De közömbös nem marad senki.Na szóval, az én gondolatom az, hogy a fenti sorból a 4. pontot cseréljük ki:
4. Sherry hordóban érlelt single malt. Hoppá, ott a cseresznyés illat, tényleg itt a boros íz, valahol mélyen. Olyan, mint a 3., csak van benne kis fűszer.Nyilván egy gyakori whisky-vedelőnek érdekes, hogy a japán is jó, de aki most ismerkedik csak a whisky-vel, annak talán érdekesebb a kettes verzió. A 3-nál meg elmondjuk, hogy "ja, és ilyet a Japánok is tudnak".
"Uram, Ön részeg." "Hölgyem, Ön pedig csúnya. De én holnapra józan leszek."
-
törölt tag
válasz spanyoll #35796 üzenetére
Fenét. Rózsaszín. Bár már nemigen jönne rám, kezdenek feszülni a jó kis XL-es darabjaim, 96 vagyok. Nemsokára férfi. Amúgy meg azért nem, mert kurvakényelmetlen felmenni, ottaludni ki tudja hol, beb*ni, stb.
De örömhír Számotokra hogy már nézegetem a kecókat..
@ Freddy, a kóstoláson oké, hogy kiköpik. De akkor is szívódik nyálkahártyán némi alkohol... mennyit lehet kóstolni egyszerre, mondjuk egy délután alatt ? 10 ? 20 ? Amíg még az illető ítélőképes és az ízlelése megbízható, nem zsibbadt, stb.
[ Szerkesztve ]
-
spanyoll
addikt
válasz fi:zi'k #35790 üzenetére
Részemről jó, a pluszegyemet nem tudom elérni, róla nyilatkozok, amint tudok.
@Freddy: A japán vonal részemről mindegy, jobban értesz hozzá, tőlem aztán lehet albán is ha finom.
Hatodik tétel centekre méregetéséből én kimaradok, tehát ha most visszajelzéseket vársz, akkor részemről az felejtős, plusz szerintem ha jön akkor az emberem, akkor őt sem érdekelné ez így azt hiszem.
Lebonyolítás tökéletes, max annyi, hogy a végén is azért legyen valaki szerintem aki méregeti a szeszt, hogy jusson ha valaki szeretne. Nem mástól sajnálom, csak ne az legyen, hogy valaki inna még és elfogyott, mert a másik ivott már hármat belőle.
Pénzügyileg az 5000+500ftot vállalom, ha jön a barátom, akkor szintúgy, tehát az nem kérdéses.Mod: Azért lehet 11 fő szerintem, mert én írtam +1 embert, aki azt mondta, hogy jön. Amint tudok vele beszélni megkérdezem, hogy fix-e akkor 100%osan.
[ Szerkesztve ]
-
Freddy76
addikt
válasz fi:zi'k #35790 üzenetére
Nincs ellenvetés. Akkor most 10, vagy 11 fő? Mondjuk majdnem mindegy, egy üveg kell minden tételből.
Kérdések:
1. Tételek
Ez a sor maradna, azzal, hogy az utolsó, 5. tételt kicserélném erre, vagy erre.Kérdés még egy. A fenti sorban szerepel egy japán whisky, ami "csak" annyiban érdekes, hogy jó. Tehát japán whisky, jó whisky, ennyi, de nem más, nem jobb, nem rosszabb, akár skót is lehetne. A linkelt sorban tehát - reményeim szerint - a 3. tételnél mindenki csendben konstatálja, hogy "ez igen", majd a 4. japán tételnél ugyanezt. Mi lenne, ha kicserélnénk a japánt erre? Ez egy sherry-s hordóban érlelt whisky, tehát valamilyen szempontból különleges, érdekes. A japán whisky pont olyan, mintha egy jó magyar pálinkamester építene egy tornyos főzdét Franciaoszágban, majd ottani barackból főzne barackpálinkát. Semmi érdekes nincs benne azon túl, hogy francia...
Elég az öt tétel? Volt szó róla, hogy viszek egy hatodikat is, valami igazán különlegeset, és abból az iszik, aki ott kifizeti a két cent árát. Mehet így is, de nem tudom, ennek mennyi értelme van. Hajlok arra, hogy elég lesz az öt tétel.
2. Lebonyolítás
Azt nem tudom vállalni, hogy egy órás előadást rittyentek. Annyit tudok, hogy röviden, pár szóban bemutatok minden tételt, meg beszélhetünk pár szót a készítésről. Aztán kitöltünk, iszunk, dumálunk, majd újra. Tehát nem hiszem, hogy formális, leülős előadós kóstolót kellene tartani. Annyi, hogy a töltögetést kordában tartjuk, tehát egyszerre kapja meg mindenki a két centjét, majd rövid ismertető az adott tételről, ivás, beszélgetés, majd következő tétel. Mondjuk 15 percenként egy. Aztán a maradék már szabad préda, de csak a végén. Jó így?3. Pénzügyek
A whisky-ket megveszem, és hitelezem, és ott helyben szétosztjuk. De akkor arra kérném a résztvevőket, hogy egyezzünk meg: megveszem a fenti sort, és ahányan vagyunk, annyifelé dobjuk szét. Tehát ne legyen varia, hogy valaki mondjuk nem kéri az 5. tételt, és kevesebbet fizet.[ Szerkesztve ]
"Uram, Ön részeg." "Hölgyem, Ön pedig csúnya. De én holnapra józan leszek."
-
fi:zi'k
nagyúr
válasz Freddy76 #35789 üzenetére
Igen, most csütörtök.
10 fővel számolunk, bár ha te nem írtad be, akkor nem igazán értem, hogy miért van 10 voks.
5e/koponya a keret.Necroval múltkor azt beszéltük, hogy a párom és m3ssné is küld kaját, akkor elég lesz a további kaja/piára 500 Ft fejenként.
Bárkinek ellenvetése ezek ellen?
96.5% MORE WUB-WUB ◄◄|►► Hirdetéseim: https://goo.gl/khUC1Y ◄◄
-
Mercutio_
félisten
válasz Real_Necro #35784 üzenetére
Jah, azt mi is láttuk pár éve.
Múlt héten Spamalot volt, Balogh Annának is olyantorkahangja volt, hogy hinnyeEladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
spanyoll
addikt
válasz Real_Necro #35784 üzenetére
No ez az, hogy lassan nekem is vissza kell jeleznem programra, aztán ha pont akkor van amikor a whiskeyzés, akkor én is meg a pluszegyem is visszamondjuk sajna, aztán gondolom pénz szempontjából sem mindegy, hogy hányan leszünk.
-
Real_Necro
veterán
válasz spanyoll #35782 üzenetére
Ja, nem ártana fixálni, mert lassan rám szakad pár melódia és idő hiányában vissza kell lépnem ha még pár hetet toljuk...
Merci:
4. sorban max csukott szemmel tudtam volna nem észrevenni... Egyébként a "József és a színes szélesvásznú álomkabát"-ot néztük. Összvissz 2 órás kellemes zenés darab.
[ Szerkesztve ]
„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
-
Mercutio_
félisten
válasz Real_Necro #35781 üzenetére
Látom a lényeges dolgokra koncentráltál
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
spanyoll
addikt
Nektek nincs más programotok vagy én vagyok hirtelen ilyen elfoglalt, hogy jó lenne tudni, mi lesz a whiskeyzéssel? Csak mert rohadtul kéne egy programot besűríteni a hetembe, így meg nehéz, hogy nem tudom, hogy csütörtök vagy péntek. Köszipusziszercsilávcsi.
-
Real_Necro
veterán
válasz Freddy76 #35768 üzenetére
tempban... ezt nem lehet jóvá tenni...
Most jöttünk Madách Színházból... a darab nagyon jó volt, de a színészcsajok felhozatala is...
Szerk.:
Ja és Polyák Lillának még mindig eszméletlen jó hangja van.
[ Szerkesztve ]
„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
-
werttzui
addikt
-
*Ropi*
félisten
-
werttzui
addikt
PENTAX
-
aleister
veterán
válasz Real_Necro #35761 üzenetére
Én most délután állok neki.
Lent van a 2. is, de nincs hozzá felirat.Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.
-
m3ss
veterán
autobol is vintaaazs kell mi? ontsd le kromofaggal a fokat, jo lesz az par ev mulva
nekem is bejonnek ezek a stanceworks, stancenationos atok, az a baj kozlekedesre nem alkalmasak, legalabbis itthon. kiallni vele es lefotozni, majd visszallni..erre jok(#35762) Ear001 ma indul a kovetkezo szezon. elozetes alapjan jonak igerkezik...
https://www.instagram.com/jozsef.beko/
-
Mercutio_
félisten
-
t_a_m_a_s
addikt
válasz Real_Necro #35750 üzenetére
Andris, tudod, hogy nekem sem ez a fő csapásirány a zene terén Tegnap írtak róluk az indexen, hogy mekkora királyok már, gondoltam linkelek tőlük valamit...
Holnap majd jól beletépünk...
-
aleister
veterán
válasz Real_Necro #35740 üzenetére
Nem bazz!
De jó, hogy szóltál!Nézegettem az eztv countdown-t, mert éreztem, hogy valami kedvenc ismét aktuális, de ezek szerint már ment.
Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.
-
*Ropi*
félisten
-
Studi
veterán
válasz Real_Necro #35750 üzenetére
Freddyt?
-
-
Studi
veterán
válasz Real_Necro #35743 üzenetére
Nekem a mai napig a nagytesója van, D810-es (de lehet, hogy hazudok, és 820-as ). Egész korrekt gép, jól összerakva, kapott SSD-t, és egy fullHD monitort, bőven elvagyok vele. Még egy akkunyit kéne rá szánni.
-
törölt tag
Amúgy is rendszeres, hogy valakinek a vázát akarjuk pimpelni. Itt egy szép Leica M9 [link] Bár lehet hogy vótmá
[ Szerkesztve ]
-
t_a_m_a_s
addikt
-
t_a_m_a_s
addikt
Holnap majd jól beletépünk...
-
TayRol
nagyúr
válasz Real_Necro #35740 üzenetére
volt ilyenem, 5-6 éve, imádtam.
-
Real_Necro
veterán
-
törölt tag
-
TayRol
nagyúr
válasz Real_Necro #35737 üzenetére
milyen noti?
-
Real_Necro
veterán
No beárazták a Dell notit 12-15k-ra. Ha itt valakinek kellene 10-ért viheti, lassan feldobom apróra is.
-
*Ropi*
félisten
válasz Larry303 #35734 üzenetére
Én több kollégát is ismerek a mezőnyből, de mindegyiküknek ismerem jobb képeit...Most egyet emelnék ki, ahol minden egyben van: Csigó Gergőt.
A végén még kedvet kapok én is indulni.
[ Szerkesztve ]
Weboldalam: http://karpatisandor.hu
-
Karima
őstag
Ha van egy telefonnal készült videófelvételem, abból hogy tudok csak egy pár másodpercet hangot elmenteni legkönnyebben? Köszi
-
Byk01
őstag
válasz Ear001 #35723 üzenetére
Hát, az atipikus finom megfogalmazás erre
A tütü/tiara-ötvenegynyolc fordulatra még hasonlatot se tudok, annyira megdöbbentett"Az obi, amivel lelátsz a víz alá halakat fotózni a halszem (halszemlélő objektív rövidítése)." - .mf "A jövő mi vagyunk: a fiatalok és az emberek." - Drotár Adrienn
-
j.bravo
addikt
Ja értem, rossz a minta amit eddig láttál
Nekem volt mar szerencsém épelméjű tacskóhoz is.
A beagle-nk ellenben nem teljesen normális, de betudjuk annak hogy öreg és szenilis
De már ez se szobaméret szvsz.Ear001: valóban atipikus
[ Szerkesztve ]
Miiinden lehetséges. Meg az ellenkezője is.
-
Ear001
addikt
Ma volt balett fellépése a kiscsajnak, és a következő atipikus anyuka párbeszédnek voltam fűltanúja:
- Neked megmaradt a kontya?
- Hullámcsattal nem, csak kontytűvel.
- Tütü lesz rajtuk, vagy tündérszárny?
- Tütü. Tiarával.
- És mára mit hoztál?
- Ötven egynyolc.
- Fullfrémre?
- Nem, apéescé. -
A Zéé
addikt
válasz j.bravo #35720 üzenetére
a tacskók ideggyengék, vagy legalábbis nekem nem sikerült még szellemileg ép példánnyal találkoznom.
Egyik szomszédunknak volt, régebben átjárt játszani, amikor megunta megharapott mindenkit, és hazament. Haverom nővérének van, az mindenkinek nekitámad még családon belül is, hiába járatták kutyaiskolába, meg tanították. "Sógoréknak" van egy tacskó-yorki szerelemgyerek, az például teljesen kakukk. Beül "anyós" kerekesszéke alá, és ugat végig, amíg ott van. Ha reggel 6kor jön, akkor akkor áll neki, ha csak este 10kor mennek el, akkor addig tolja. Na többek közt miatta lett biztos, hogy nekünk sosem lesz ilyen szobaméretű kutyánkJust a simple Lineman...
-
Real_Necro
veterán
+Fizik:
Ezék elég aprók ahhoz, hogy jóllakj velük...
Én pl a garnélát meg sem tudnám enni, amikor nagyobb akváriumunk volt tartottunk szép nagy amano meg legyező garnélákat. Most csak sakura van, azok picik.
-
nagyúr
válasz Real_Necro #35716 üzenetére
Szólhattál volna, pár napja csináltunk ráksalátát.
-
A Zéé
addikt
-
-
A Zéé
addikt
válasz Real_Necro #35714 üzenetére
nem élünk még hivatalosan együtt
Asszonynak meg törpenyula van, szóval nálunk ő lesz a pótlék, majd ha lesz végre olyan munkám, amire tovább számíthatok, mint 3 hónap, és ki tudom fizetni az albérlet árát.Just a simple Lineman...
-
-
A Zéé
addikt
válasz Mercutio_ #35712 üzenetére
összeköltözés -> gyerekpótló közös kutya -> eljegyzés -> majd egyszer talán lagzi
ez a trendi mostanság. 28 éves vagyok, ismerek párszáz korombelit mondjuk + 5 év felfelé korosztállyal együtt, gyerek még alig van valahol, de
a kibírhatatlanyorki meg tacskó, néhol 1-1 havanese majdnem minden komolyabb párnál van.Just a simple Lineman...
-
Mercutio_
félisten
válasz Larry303 #35708 üzenetére
De, hogy mit keres egy szájba@t öleb esküvői képen...
Ha gyerek helyett van, akkor meg minek esküvő, annyi pénzből rengeteg kutyatáp vehető.Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
Larry303
addikt
https://www.flickr.com/photos/kocsisbalazs
-
aleister
veterán
válasz spanyoll #35696 üzenetére
Annyira azért nem volt jó.
Mondjuk az ilyenekért emelem a kalapom:
"Az én faszom egy festmény, ami nagyon szép lett,
a te faszod egy vödörnyi japán széklet.
Az én faszom az több országban be van tiltva,
a te faszod a Barátok köztből a TIIILDAAA."Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.
-
nagyúr
válasz Real_Necro #35701 üzenetére
Deneverés.
-
gab.m
senior tag
válasz Real_Necro #35701 üzenetére
Denemájas
-- Eladó cuccok: Világítástechnikai szett, Slik állvány Giottos fejjel, Dell U2312HM IPS monitor --
Új hozzászólás Aktív témák
- Akció! Dell E5440 laptop (14/i5-G4/4GB/256SSD) - 1 év garancia, 27 % számla
- Dell Precision M4500
- Mint az új! Steam Deck 1TB SSD + 64GB SSD + műanyag tok + hordozó tok + üvegfólia + Windows 11 Pro
- Samsung 50" 4K Crystal UHD WIFI TV UE50AU8002
- Akció! Dell Latitude E5540 laptop (15,6FHD/I5-G4/4GB/128SSD) - 1 év garancia, 27 % számla