Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• paler

aktív tag

válasz freddirty #1350 üzenetére

Köszönöm a sebesség infókat., :R ezzel a sebességgel én is kiegyeznék. A családba mindenkinek otthon optikai netje van, telefonon pedig a mobil net.

Persze akinek van ideje ezzel hobbizni akkor hajrá lehet felfedezni szabadon a sok újdonságot és plugint.
    Én sem szeretném feleslegesen „tele szemetelni” az alaprendszert, csak olyan pluginok érdekelnek amikkel az igényeimet az alaprendszer nem tudja kiszolgálni. Ezért is érdeklődtem pl. a Zenarmorról, hogy mivel jobb mint az alap tűzfal az OPNsensenek.
    Én sem szeretnék hónapokig kísérletezgetni különböző pluginok tesztelésével, főleg ha az én felhasználási szokásaimhoz igazából semmi pluszt nem ad.
    Igazából kiváncsi lennék hogy a cégünknél nem olyan régen telepített gyári DEC4040 – OPNsense tűzfalra van-e kiegészítő plugin telepítve?

#1351 ViZion

Az AGH én pluginként fogom telepíteni, és szükségem van rá.

OS-chrony: saját NTP szerver --> ez mit tud?

Crowdsec-et én azért nem tartom feleslegesnek ezen leírás alapján:
    A CrowdSec az OPNsense legújabb kiegészítője az ebben a szakaszban felsorolt lehetőségek közül. A CrowdSec hírszerzési információkat gyűjt a közösségtől, hogy az IP-címek hírnév-pontszámát generálja, amely aztán felhasználható a blokkolási listákon, ha rosszindulatú IP-ként azonosítják őket. A blokklisták segítségével megvédheti az egész hálózatát ezektől a rosszindulatú IP-címektől. A rosszindulatú IP-k hálózati szintű blokkolása mellett a CrowdSec alapértelmezés szerint védi az OPNsense webes felületét és SSH-interfalait a nyers erővel végrehajtott támadásoktól. A CrowdSec-et akár úgy is beállíthatja, hogy többszerveres konfigurációban más egyedi szolgáltatásokat is védjen a hálózatán.

Tailscale telepítés --> köszönöm a linket, majd meglesem… :R

• ViZion

félisten

válasz freddirty #1350 üzenetére

+1 a plugin dologra. Mondjuk törést nem okozott, de ez egy tűzfal, a lehető legkevesebb nem odavaló cucc fusson rajta. Még az AGH is külön van...
    Telepített:
    -OS-cache: webUI gyorsabban tölt be
    -OS-chrony: saját NTP szerver
    -OS-qemu: Proxmox igényli, adatokat kap opnsense-ből, ill. le tudja állítani
    -OS-theme cicada: szép szürkés-feketés téma
    Ennyi. Voltak mások, főleg eleinte, ill. amikor kerestem, h mivel monitorozzam, mert nem valami jó grafikonokat prezentál, de ezt az AGH megoldja.
    A hirtelen telepítések előtt érdemes keresgélni, Crowdsec és maltrail így esett ki.

Tailscale telepítés [link]

Új hozzászólás Aktív témák