Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• freddirty

senior tag

válasz paler #1347 üzenetére

Vpn sebességre tudok tapasztalat alapon reagálni. Az n100 bőven elég lesz gigabit sebesség kiszolgálásához és wg vpn szerververhez is. Kérdés a wg másik fele mi lesz? Én openvpnről váltottam és a hétvégi ház és a lakás van összekötve telekom optikai neten /1 gbit/sec mindkét oldal/ wireguarddal. Az opnsense van egyik oldalon (kb. N100 sebességű procival) a másik oldalon egy jóval gyengébb asus ax86u pro. Kb 600-700mbit/sec a sebesség a két site között. A bottleneck nyilván az asus de persze a wg-nak is van overheadje.
    Én nem használok semmilyen plugint, legyen minden standard és jól kitesztelt. Mint mindennél itt is az üzemeltetés a kulcs. Nem egyszer kellett visszaállnom virtual server backupból, mert opnsense update után mert valamit elcseszerintettek/továbbléptek és már nem működött jól úgy mint előtte. Az openvpn és az idióta állandó konfigurációs változásaik vettek rá pl. a wg migrációra.
    Persze akinek van ideje ezzel hobbizni akkor hajrá lehet felfedezni szabadon a sok újdonságot és plugint.

Új hozzászólás Aktív témák