Új hozzászólás Aktív témák

• nepszter1

addikt

Miközben egy-egy kiszivárgó hírre várunk, információk lavinája zúdult ránk. Köszönhetjük ezt a PES Gaming.com szerkesztőségének, akik felvették a kapcsolatot a KONAMI egyik fejlesztőjével. Az említett szerkesztőnek már megadatott, hogy kipróbálja az új játékot, s egy interjú formájában több kérdésre is válaszolt.

A játékmenetet illetően mit tudsz elmondani? A PES 6-hoz vagy a PES 2008-hoz hasonlít jobban? Mik az újítások?
    Egyértelműen a PES 2008-hoz hasonlít, hiszen ezt a kezdeményezést kellett folytatnunk. Idén komoly erőfeszítések nélkül nem tudsz végigfutni a pályán Eto’oval, vagy éppen Ronaldinhóval. Hiába időzíted megfelelően a lépéseidet, a nagyszerű mesterséges intelligenciának köszönhetően a védők leszerelnek.

Az PES 2008-ban a játékvezetés szörnyű volt… Idén jobb lesz?
    A játékvezetés ugyan az lesz, mint a legutolsó játékban, de az ütközések sokkal realisztikusabbak. Ebből kifolyólag a döntések is helyesebbek. A partjelzők viselkedése szintén pontosabb lesz, így a leshelyzetek megítélésén is sikerült javítani.

A PES 2008-ban egyértelműen a gólszerzés a legegyszerűbb, s a támadó játékot preferálja. Idén is így lesz?
    A lövések másabbak lesznek, közel sem olyan könnyűek. A védők sokkal jobban fogják zárni a területeket, ezzel akadályozva az esetleges átlövéseket. A védelem lestaktikájának köszönhetően macska-egér játékot űzhetünk az ellenfél támadóival.

Új grafikai motor lesz, vagy marad a tavalyi?
    A grafika hasonló lesz, de a megvilágítások (reflektorfény, nap stb.) igen látványosra sikeredtek. Ettől határozottan szebb lesz az összkép, s a legjobb sport szimulátor címet is megkaphatja, bár még nem láttam a FIFA 09-et…

A PES 2008 kapusai – mondjuk ki – hulladékok voltak… Mondd kérlek, hogy javultak!
    Úgy tűnik, jobbak lettek, de még nem tudok százszázalékos álláspontot foglalni. Nem láttam még a lövésvariációk minden elemét.

Premier League licence? Ha nincs, mely angol csapatok engedélyét sikerült megszerezni?
    Liverpool és Manchester United, de minden játékosnak egyedi arca lesz.

Milyen ligák szerepelnek majd a játékban?
    A megszokottak: angol, francia, olasz, holland és spanyol.

És az „egyéb csapatok” kategóriában történtek komolyabb változások?
    Azt hiszem, hogy a Zenit Szentpétervár váltja a Bayern Munchen csapatát.

Mennyi stadion lesz? Esetleg bővül új arénákkal a játék?
    19 stadion lesz. Tudomásom szerint csak egy új aréna kap helyet, méghozzá a Wembley. Természetesen az Old Trafford és az Anfield Road is megtalálható lesz a két új csapatnak köszönhetően.

Említettél egy „Légy legenda” névre hallgató módot. Mit is takar ez?
    Létrehozol egy saját játékost, és egy adott csapatnál kezded a karriered. Csak magad irányítod (Lásd: FIFA 08, BE A PRO mód). Az idő múlásával a karaktered statisztikái fejlődnek, melynek köszönhetően újabb csapatok kínálnak szerződést. Én a Hull Citynél kezdtem, majd az Evertonnál folytattam pályafutásom.

Amikor megnövelted játékosod képességeit, akkor át tudsz térni online módra, hogy más emberek legendáival mérd össze erődet. Ettől globálisan változik a játék képe, s most már tényleg lesz okunk reggeltől estig játszani. Vannak online ligák, csapatok, de ebbe nem merültem nagyon bele.

Ez azt jelenti, hogy több ember is játszhat egy-egy csapatban?
    Igen. Persze nem tudom pontosan mennyi, de úgy hallottam, hogy 7 a 7 elleni játék a maximális kapacitás. De ezt ne vedd biztosra.

Vannak a játékban nagy nevek, amelyek fantasztikus statisztikával lettek megáldva, s vannak a szuper gyengék… Lesz globális értékrend változás?
    Az játékosok képességei hasonlóak lesznek, mint az elmúlt években. Úgy vélem, hogy Arshavin képességei jobbak lesznek, de közel sem bámulatos. Az erős fizikai felépítéssel bíró játékosoknak nincs szükségük visszaminősítésre, mivel az ütközések így reálisak. Visszatérve az eltérő erőviszonyokhoz: egy tapasztalt védőjátékossal szerelhetjük akár Messit is. Ez a kihívás, nemde?

Mi okozhat csalódást a játékban?
    Említhetek pár, nem túl nagy csalódást. Az ívelések és lövések újak, s egyben nehezebbek. Annyit változott a lövésrendszer, hogy szinte mindenki a nulláról indul. Nem jelent komoly előnyt, ha az előző részekben „mesterlövész” volt valaki. Ez nem rossz dolog, de elejében kellemetlenség.

Az is említésre méltó, hogy a „Légy legenda” módban nem hozhatunk létre kapust.

Összességében szerintem a legjobb futball játék lehet. Csak győzzük kivárni az októbert (Október 13, a várható megjelenés – a szerk.).

Sirandrish kiegészítése:

A Konami Európa szerte október 15-ét jelölte ki, mint kiváló sportjátékuk, a Pro Evolution Soccer 2009 megjelenésének dátumát. A térségben egyedül Anglia lóg ki a sorból, ahol két napos késéssel, október 17-én kerül kirakatba a játék. Japániában és az USA-ban valamikor novemberben kaparinthatják meg, a virtuális football szerelmesei, de előtte, szeptember 11-től Live és PSN rendszereken keresztül a demót is kipróbálhatjuk.

Az EA sikersorozata, a FIFA franchise legújabb része továbbra sem akar gyökeres változtatásokat eszközölni, inkább a finomhangolásra helyezi a hangsúlyt. A legnagyobb vetélytárs, a Pro Evolution Soccer 2009-es darabja azonban - a legújabb hírek szerint - számos fronton próbál változtatni.

A Konami korábbi bejelentése szerint az egész programot az alapoktól tervezték újra és új játékmódokat valamint grafikai revolúciót ígértek. Nos, a mostani infók szerint a fejlesztők nagyon is tartották magukat az ígéretükhöz. A grafikához nem kell sokat hozzátenni, elég csak ránézni a mellékelt képekre.

Finomítanak az irányításon is, ráadásul a passzok sikere már nem csak rajtunk múlik. Beleszámít a fű állapota (nedves, száraz vagy esetleg már letaposott), a légellenállás és természetesen az időjárás is. Lássuk most a két új játékmódot: a "Become a Legend" a FIFA "Be a Pro" módjához hasonlít. Itt is csupán egyetlen játékost (csatárt vagy középpályást) irányíthatunk, akivel igazi profivá kell válnunk. A "Legends" az új multi-mód, melyben a korábban létrehozott játékost irányíthatjuk online mérkőzéseken.

A Pro Evolution Soccer 2009 ősszel érkezik PC-re, PSP-re, X360-ra és PS3-ra, PS2-re és Wii-re is.

(teszt játékmegjelenés után)

Képek

Demo letöltése

[ Módosította: philoxenia ]

Új hozzászólás Aktív témák