- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Graphics: OnePlus 13R - Üzemidőbajnok és remek képességek
- eBay-es kütyük kis pénzért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Graphics: Hello Moto! - Kipróbáltam a Motorola Moto G55 5G-t. (videó is)
- t72killer: Fürdőkád kontra elektromosság: XXI.század
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- t72killer: Egy gyors töltőteszt
Új hozzászólás Aktív témák
-
Watcher45
tag
Tetszenek a minimalista papírtárcák [link] csak az áruk nem.
A neten található DIY oldalakról gyűjtött tanácsok alapján pl. [link] elkészítettem egy prototípust. Sajnos csak ez az A4 méretű karton állt rendelkezésemre, ami bár mutatós, de a fekete színe úgy tapasztalom, hogy fog, így ezt hordani nem fogom egyelőre. Valami jó alapanyagból viszont tetszetős darabokat lehet kihozni pár perces munkával.
-
petipetya
nagyúr
IKEPOD Money Clip Metal Wallet
I-Clip alternatíva lehetne, de sehol sem kapható
Amazon, ebay: sold out, pedig az 1 cm-es vastagsága okán (i-clip 1.4 cm) már rendelném is. 3 változata van, melyek közül a Classic esetén a legkönnyebb hozzáférni a kártyákhoz.
-
petipetya
nagyúr
i-clip alternatíva?
Az ebay-es topicban említettek egy alis boltot, ahol láttam egy ZEEKER ZKMW004 nevű tárcát. Az i-clipEUR + szállítási költség árához képest a cakumpakk 30 USD-s Zeeker mindjárt barátibb.
A háromfelé hajtogatott ugyanúgy lehet behelyezni a hátulján lévő clip alá, ahol annak 1/3-a kilóghat, megkönnyítve ezáltal a kivételt:
A zárója egyben gyors elérű bankkártya fülként is funkcionálhat:
A belsejében lévő kártyák kivételét pedig a kis kémlelőnyílás könyíti meg:
A sörnyitó hasznossága pedig vitathatatlan a nyugati világban.
-
petipetya
nagyúr
LabooLeather-t ismeritek? Nem találtam hozzá honlapot, vagy más hazai elérhetőséget.
Ehhez a tárcához várom a válaszát a vastagságáról. Érdekes kivitelezés, két komponens van egymásba illesztve varrás nélkül, és az alsó-oldalsó hűtőrácsszerű hajlítás pedig elég vagány.
-
-
Valakinek nincs véletlen Visconti vertikális elrendezésű pénztárcája? Nagyon megtetszett viszont 12-14e ft kintről. Kicsit húzom a szám erre az összegre.
-
petipetya
nagyúr
Az orosz államadósság fejében érkezett ez a Leather Card Holder (12 USD volt, ingyenes szállítással).
Valódi bőr, kellemes illatú, erős anyagú, puha tapintású, a szélek égetve vannak, és a varráson látszik a kézműves munka. 11.5 x 8.5 x 0.7 cm, a fő zseb mélysége 7 cm + 1-2 mm (vagyis a Forint félbehajtva is könnyedén belefér. A gyári fotók egyikén látható cégér viszont nincs belenyomva. A csomagolás a spárgával, logózott bőr lezáróval a zsírpapírban elképesztő volt - így simán lehet ajándékba adni, nagyon esztétikus és elegáns. A zöld varrás egyáltalán nincs túlzásba víve, így éppen annyira vagány tőle a matt fekete tárca, amennyire Kitt volt a piros futófénnyel az elején:
Remek kompakt tárcának lehet használni, mivel félúton van a minimalista, és a hagyományos tárca között, persze közelebb a minimalistához. Azt tudjuk, hogy egy papírpénz (és itt nem a lepedő méretű angol fontra gondolok) háromfelé hajtva éppen bankkártya szélességű lesz. Az i-cliphez hasonlóan ebben is nagyon kényelmes használatot tesz lehetővé az, hogy a pénz alsó 1/3-a be van hajtva, így a többi 2/3 része látható, amely által már-már bifold wallet módjára kezelhető (lásd az egyik fotón).
-
Llew
senior tag
Sok kártyás (7 belül + 4 kívül) pénz + aprós RFID-es tárca ~$5
5-6 kártyás pénzcsipeszes, RFID-es tárca.
Hasonló, csak zsebben a pénz és nincs RFID.
Undivided utánzat?
Kicsit más, de a Belroy kulcstokját is lemásolták. Kicsit sajnos túl is gondolták a pénzzsebbel, így pont elszáltak a mérettel. Az eredeti nagyon tetszik, pont tűrhető méretű, de 45-49 dollár/euros áron drága.
-
Real_Necro
veterán
válasz
Real_Necro #32 üzenetére
A zárópántban még nem vagyok biztos.
-
petipetya
nagyúr
válasz
Real_Necro #30 üzenetére
Milyen kialakítású lesz, és hol rendelted be?
-
Real_Necro
veterán
válasz
Real_Necro #20 üzenetére
10 körül lesz a vége, kicsit átdolgozva, megrendeltük, kb 1 hónap, mire elkészül.
-
petipetya
nagyúr
válasz
Real_Necro #28 üzenetére
Kb. 41 USD-ig (postaköltséggel együtt) nem kell aggódnod a plusz terhek miatt.
-
petipetya
nagyúr
Undivided Wallet alternatívát találtam, de kinek is jó ez?
Orosz változat:
- 35 USD, ingyenes szállítás
- az oldalak 1 cm-el nagyobbak, így a félbehajtott forint is belefér
- a belső rész 3 rekeszre van osztva: kártyák, apró és papírpénz
- nincs külső gyors elérésű fül, így inkább a napi szinten készpénz használóknak ajánlottUndivided Wallet:
- 35 USD, ingyenes szállítás
- méretéből adódóan három vagy négyfelé hajtva fér el benne a forint
- a belső rész egyetlen közös tér, elválasztó fakkok nélkül
- a külső gyors elérésű fül a napi szinten bankkártyát használóknak kényelmes -
petipetya
nagyúr
válasz
Real_Necro #25 üzenetére
Bankkártyás fizetésnél is van, ráadásul az átutalás során ott a tranzakciós díj is, melyet nem így hívnak, de a gyakorlatban az bizony tranzakciós díj.
-
petipetya
nagyúr
válasz
Real_Necro #23 üzenetére
Csak kártyás fizetés van. Nálam a gugli 10.166 HUF, míg a bankom kalkulátora 10.173 HUF összeget mond - nyilván ez utóbbi áll közelebb a végösszeghez.
PayPal által nem tudom, hogy mennyivel lenne több/
kevesebb, ám ott is van lehetőség a PayPal vagy a bank általi átváltásra. Mivel a PayPal átváltása drágább, így nyilván ott is inkább a bankod váltását állítod be, ezáltal a végeredmény ugyanaz, mintha közvetlenül bankkártyával fizetnél.Egyszóval jobban jársz a PayPal nélkül, igaz így ugrik a vásárlói védelem, ha idehaza lenyúlja a postás.
-
Real_Necro
veterán
Az Undivided csak bankkártyával fizethető? Paypal nincs? Nem rendelkezem deviza számlával így kérdés, mennyi lenne a végösszeg?
-
petipetya
nagyúr
válasz
TheMiller #21 üzenetére
Hátha itt találsz megfelelőt, mind bőr és viszonylag olcsó, ingyenes szállítással: etsy kívánságlistám
-
TheMiller
tag
hagyományos (fekvő, bőr/műbör) van valami jó deal? ajánlott márka?
-
petipetya
nagyúr
válasz
Real_Necro #18 üzenetére
Az Undivided minden pénzt megér, mivel a tartalma dinamikusan változhat, és ez meg sem kottyan neki. A belső rekeszt könnyedén fel lehet osztani:
- egyik oldalt a papírpénz, háromfelé hajtva
- középen pár kártya, az egyik szélső a munkahelyi belépőkártya, hogy az érintkezzen az apróval
- és végül az apró, melyek az előbb említett belépőkártyához súrlódnak (annak úgysem árt)Pár használatot gyorsító trükk:
- vásárlás után a visszajáró papírpénzt négyféle hajtogatva lehet a leghamarabb eltenni bele, majd később a munkahelyen vagy otthon háromfelé hajtva el lehet rendezni
- a papírpénz az előbb említett módon, háromfelé hajtva, egyesével (tehát nem együtt hajtogatva) biztosítja a leggyorsabb elérést, ha a kasszánál fizetünk, ráadásul ilyenkor a többi papírpénz nem látható az avatatlan szemnek
- az aprót nem lehet rendezni, így csak matematikailag lehet fejben tartani a tárcában lévő mennyiséget: 234 (235 Ft apró), 345 stb.
- pénz használata esetén a cél az, hogy minél több kisebb címletet adjunk ki a tárcából, amely ezáltal vékonyabb lesz (pl. 800 Ft esetén ne ezressel, hanem 500 + a legkisebb és legtöbb apróval fizessünk)A külső gyors elérésű fül pedig nagyon kézhez áll a bankkártya számára.
Készpénzt nélkül persze mindez jóval egyszerűbb.
Az anyaga nagyon jó minőségű, erős, tartós, nem karcolódik, és kellemes tapintású.
-
petipetya
nagyúr
Szép ez a Pyramid, és láthatóan könnyű a kártyák kezelése, ugyanakkor a zárnak köszönhetően védve vannak benne.
Ugyanezt vettem észre, hogy a Ridge féle tárolóknál nehéz a kártyák használata, hiszen túl erősen taoadnak egymáshoz. Dettó ez tapasztalható az elasztikus kártyatartóknál is.
-
petipetya
nagyúr
válasz
Real_Necro #14 üzenetére
A bifold jellegű, "egy kártya egy fül" tárcák általában 6 kártyáig tömhetőek. Nem találtam olyat, ahol ennél több kártyát nem ömlesztve lehetne tárolni, talán travel wallet kategóriában lehet (azt nem ismerem).
-
jupp008
senior tag
Tegnap megérkezett a Ridge Wallett kínai koppintása, amit elsősorban kíváncsiságból rendeltem ill. egy olyan irattartónak amire nem kell különösebben vigyáznom.
pro: olcsó, nem néz ki rosszul, nem a legjobb minőségű az összeállítás - de azért nem is olyan rossz
kontra: sajnos vastag, kártyák kiszedése nem annyira egyszerű és gyors mint várná az emberA jelenleg használt Pyramyd Wallett -em nem fogja leváltani egyenlőre, de aki tényleg olcsón keres hasonló tárcát, annak ajánlom.
-
Real_Necro
veterán
Elkezdtem keresgélni Travando alternatíva után és szomorú látvány fogadott. GenTo néven majdnem ugyan azt megtaláltam és a feltöltött vevői fotók között van sok erős kritika, sajnos jogosan: [link]
Elbizonytalanodtam... hol találok megfelelő anyagokból készített tartósan használható kártyatartót, aminek a belseje nem a "fóliás" és elfér benne 9 kártya? Pénzt nem akarok benne tárolni.
-
royalka
őstag
Jóreggelt, sziasztok. Valami apró barát (zippes), pénztárca ötlet van valkinek? Valami szövetre gondoltam a bőr nem az én világom.
-
Zola007
veterán
válasz
petipetya #10 üzenetére
olyan jó lenne mint az Allett, csak negyede áron
ha látsz olyasmit Ali/ebay egy privátot dobj légysziEgy ilyet találtam múltkor, de jó lenne valami kevésbé dzsunka márkévvel [link]
Nem vagyok sznob, de azért naegyelőre a nem-chipes kedvezmény, adó, TAJ, stb. kártyákat bescanneltem és feltöltöttem telóra, így már "csak" 10db van bankkártyával együtt és elférek egy lapozható kártyatartóban, de készpénzre sajnos az tovább sem megoldás
-
Fred23
nagyúr
AliExpress biztosan jó hely a keresgélésre, ha a linkelt nem is jön be!
-
petipetya
nagyúr
A méret/kapacitás növekedésével egyenes arányban csökken a kinézet/anyaghasználat. Az igényeidnek ezt az Allett tárcát találtam. Van még a kínálatukban nylonból készült tépőzáras változat is. Megtömve: youtube
YALUXE
20 kártya + készpénz elfér benne, ám ez női tárcaAmi még eszembe jutott, de példákat nem tudok rájuk mutatni, mivel ekkora tárcákat sosem kerestem:
- nylon trifold, ezernyi kártyához való hellyel
- cipzáras kártyatartó, ám ezekbe csak összehajtva fér el a pénz
- travel/passport wallet (ezeknek szokott nagy lenni a kapacitása) -
Llew
senior tag
És ezeket a kártyákat rendszeresen napi szinten használod is? Én 6-8 at hordok egy kitolósban, de abból csak a bankkártyát meg azzal együtt kb minden második bankkártyázásnál egy pontgyűjtőst használok napi szinten. A személyi, jogsi az talán ha 1-2 havonta előkerül, a többi még ritkábban.
Az a baj, hogy a már a 10 db kártya mennyiség (a 20 már rengeteg) és a nem tömbösített/kitolós gyűjtő + kis méret tényezők nagyjából kizárják egymást. A RFID blokkolós a legkisebb nehézség.
Mérlegelned kell, hogy a sok kártya vagy a kis méret a fontosabb. Vagy van pl ez, ami részben kitolós, de a gyakran használtaknak van külön 2 zseb. -
Zola007
veterán
Nem biztos, hogy az a legjobb megoldás amit írtam
A problémám az, hogy van 14db kártyám + 5db személyes/bankEddig egy 14 lapos kártyatartót használtam és egy ilyen jellegű pénztárcát
A kettőből szeretnék egyet csinálni
A kártyatartóba nem fér több és a KP sem
20 forintos RFID-védő alufólia csak felb_sz agyilag
A pénztárcában pedig a 5 kártya + KP-n kívül nincs semmi, cserébe alig fér zsebembe. -
Zola007
veterán
Egyúttal keresnék
- fém / vastag barna bőr
- RFID blokkolós
- nem kitolós kártyatartót
- amiben van hely papírpénznek csipesszel vagy félbehajtva (tehát elsőrendűen nem pénztárca)
- kisebb mint 2 x 8 x 12 cm
- 15 dollár alatt -
Zola007
veterán
Ide várunk mindenkit, aki pénz, bankkártya, kedvezménykártya, kupon, útlevél és "tudjuk mi" tárolására keres megfelelő alkalmatosságot hazai vagy külföldi beszerzéssel.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Techsend Electric Scooter Cyber Monster elektromos roller 2024, garanciával, eladó!
- Eladó a saját tesztemben szereplő PVY Z20 Pro Evo elektromos kerékpár kiváló állapotban, házhozszá
- Siemens EQ6 Series 700 premium ritka tipus keveset használt
- iENYRID Aokda A1 (Új) elektromos roller eladó
- ROLLEREK: ÚJ, Újszerű, Használt 30+ db listát tudok küldeni
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF Z790 i7 14700KF 32GB DDR5 1TB SSD RX 6800XT 16GB Pure Base 500 White 1000W
- HDMI 2.1 8K 60Hz - 10 méter hosszú
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! ASUS TUF Gaming FX707VI GAMER notebook - i7 13620H 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB W11
- Telefon felvásárlás!! Honor Magic6 Lite, Honor Magic6 Pro, Honor Magic7 Lite, Honor Magic7 Pro
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest