- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- TheLázs: Mi várható el a betegtől...?
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- bobalazs: Alulfeszelt GPU profilok FPS teljesítményének összehasonlítása 10 játéknál
- Graphics: Hello Moto! - Kipróbáltam a Motorola Moto G55 5G-t. (videó is)
- GoodSpeed: POCO X6 PRO 5G 12/512 GB vs Samsung Galaxy S24 FE 8/256GB
- MasterDeeJay: Kínai DDR5 második felvonás - Puskill PSK-D5M4800BH-16G
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Új hozzászólás Aktív témák
-
C0lumb0
csendes újonc
Üdv!
GreenDeed márkájú pénztárcákról valaki tudna nekem véleményt írni mennyire jó minőségűek? Édesapámnak szeretnék venni egy vadászos modellt. [link] Próbáltam a keresővel a márkára rákeresni a topikban, hátha találok véleményt, de nem jártam sikerrel.
Esetleg ebben az árkategóriában 5-10 k között melyek a legjobb vételnek számító bőr férfi pénztárcák? (papírpénz, némi aprópénz, kb 8-10 kártya - okmányok, bankkártya, stb - lennének benne tartva) -
petipetya
nagyúr
válasz
-secret- #102 üzenetére
Loyal Stricklin Johnny Wallet Sample
A sample miatt féláron vettem, ez náluk azt jelenti, hogy nem ment át a minőségellenőrzésen karcolás, színárnyalat stb. miatt. Valószínűleg a szaúdi hercegnek nem felelne meg, de számomra így is tökéletes a cucc, hiszen semmilyen hibát nem fedeztem fel benne - igaz, az általános csomagolással ellentétben nem kaptam hozzá vászonzsákot. A kártyákon kívül egy kis backup papírpénz/bérlet is eltárolható a hátsó részben, de aprónak már nincs hely (igaz, fémpénzt és úgy általánosságban készpénzt nem is használok a mindennapokban).
-
Ki mit használ az idei évben?
Nekem is megjött a kedvem a kártyatartós mutatványhoz viszont még mindig szeretném ha tudnék bele aprót tenni.
-
petipetya
nagyúr
válasz
petipetya #93 üzenetére
Időközben feltűnt a Zeeker shopban a Trayvax Contour koppintása is: Zeeker ZK014
-
Digitalpimp
senior tag
Sziasztok!
Érkezett egy ilyen tárca: [link] Sajnos a jelenlegi helyzet miatt bő 2 hónap volt a szállítás, vonattal jött. A nyomkövetés valós, de majd 1 hónapot "valahol" csak volt. Viszont a tárca szuper. Tényleg bőr, kellemes illattal és tapintással, az aprópénzes zseb is vastag anyagból készült. A varrás szép egyenes, dupla soros mindenütt. Van elég kártya hely, illetve van 2 ablakos zseb is. Adtak hozzá egy RFID tasakot is. A papírpénzek simán beleférnek, nem lógnak ki felül, a tárolója kettéosztott, meg van még egy hosszú cipzáros rekesz is. A mérete jó, elég lapos, akár nagyobb zsebben is elfér. Remélem a tartóssággal se lesz gond. Részemről ajánlott. -
maestro87
őstag
Sziasztok!
Tudtok ajánlani olyan vékony pénztárcákat ami magyar pénz kompatibilis, belül ablakos (min 1 ablak) és az aprónak is van hely?
Hasonlót használok, de ez a fajta még üresen is vastag, elfoglalja az egész zsebemet, plusz a papírpénzt is körülményes beletenni.
Szóval nem tudom melyik fajta lenne a legjobb nekem.
Aliexpress-ről lenne a legjobb. -
petipetya
nagyúr
válasz
Real_Necro #97 üzenetére
Gratula, nagyon szép 👋
-
fradi81
veterán
Ilyet vett már valaki?
-
Immy
őstag
válasz
petipetya #93 üzenetére
Köszönöm a válaszod.
Kezdek rájönni, hogy egyre kevesebb esetben használom a pénztárcát, ezért inkább ezt az útlevel tartosat neztem, amit sokkal praktikusabbnak gondolnék.
EXPLORER PASSPORT WALLET
[link]Aliról lemondtam, mert Mese nincs ebből meg kell venni az eredetit és az örök.
-
petipetya
nagyúr
Kedvelem és figyelemmel kísérem őket. Az anyaghasználat elsőrangú, a termékek esetén viszont lehetnek felhasználótól függő hibák: Contour esetén túl sok kártyával a felsőt karistolhatja, az Element túl szoros zsebben a gombbal nyomja a legfelső kártyát (ezért a chip neva gomb alá kerüljön) stb. Azt ne kérd, hogy linkeljem be a videókat, mivel brutál sokat láttam a témában, a szponzorált "csak jókat mondok" és mezei használok őszinte véleményét is. Ha nem lenne ennyire túlárazott, akkor vennék egy Contour-t.
Az AliExpress-en elérhető Zeeker tárcák a Trayvax pár modelljét is lekoppintották, így olcsón kipróbálható, hogy felelne meg a mindennapi használatra egy adott felépítésű Wallet.
OG 2.0 klón:
Szimpatikus lenne, ám a paracord és a clip megnöveli a vastagságát. Ezt leszámítva a clip nyomja oda a kártyákat a mások oldalon lévő fémhez, így azok nem eshetnek ki.Element Klón:
Remek cucc, imádom. Ez alapján a Trayvax Element is tökéletes lenne a mindennapi használatra.Ascent klón:
Kívülről szép, ám meghatározott kártyát képes befogadni, annak több vagy kevesebb esetén már kevésbé használható. Ez alapján a Trayvax Ascent sem lehet ideális választás. -
Immy
őstag
Sziasztok,
Traywax márkáról mi a vélemény? -
Tuomas
addikt
Üdv!
Van valakinek tapasztalata, hogy itthon honnan érdemes pénztárcát rendelni/nézegetni?
Olyat szeretnék, amiben van hely némi aprópénznek, de a mérete kompakt, könnyen hordozható. 2-3 bankkártya, személyi, jogsi, lakcímkártya, adókártya hasonlók mennének bele. Színben sötét barna/fekete jöhetne szóba, elegáns, letisztult formájút szeretnék.
Tetszenek a Bellroy felé tárcák, de azok baromi drágák -
petipetya
nagyúr
A közelmúltban a birtokomba került két Zeeker Wallet, melyek az amerikai Trayvax klónjai. A fotóikra bökve olvasható róluk pár gondolatom:
Ami onnan kimaradt:
- Nyilván a bőr minősége nem Trayvax, ám mindkét modell esetében cserélhetőnek tűnik, melyekhez csak pár eszköz kell: bőrdarab, megfelelő csavarhúzó, szike, tű, cérna, bőrlyukasztók, patent készlet, fém vonalzó és YouTube videó a varrás módszeréhez. Ezek egyenként filléres áron beszerezhetőek az aliról. Nem tervezem, csak előre elgondolkodtam rajta, ha később tönkremenne a bőr.
- A fém megmunkálása hasonló egy Vostok órához: érezhetőek az élek, az egész nyersnek tűnik, ám éppen ez adja az erejét és patináját. Nekem bejön.
- Kiegészítik egymást -
tamas.nick
aktív tag
-
Aidan85
aktív tag
Szasztok,
Serman brands 1.s koppintást vagy méretben hasonlót talált már valaki olcsóbban, mint az eredeti?
-
jupp008
senior tag
Ezt a tipust rendeltem kipróbálásra (ha nem tetszik akkor valakinek ajándékba).
-
Kérlek ajánljatok nekem kártyatartót 8-10 kártya, bankkártya és papírpénzre.
Eddig a Dash Wallet vertikális elasztikus tartója jött be a legjobban, de ez már nem kapható, csak a horizontális, amit most is használok, de nem annyira jó. -
CHIPman
nagyúr
Üdv.
8 kártyának (ebbe beleértve a lakcímkártyát is, azt be tudom gyömöszölni egy másik mellé akár), némi kp-nak (mindegy mennyibe hajtva), és pár microSD-nek meg SIM kártyának szeretnék valami minél kisebb "tárcát", lehetőleg 10-20$ között.
Esetleg olyan is érdekelhet, amin "zárható" a kártyarész+kp rész, nem akarnék elhagyni belőle semmit. Telóval fizetek, naponta 1-2x, ritkán 3x használok kártyát, nem feltétlenül kell gyors elérés.Előre is köszi.
-
petipetya
nagyúr
Firefighter Wallet koppincs kb. az eredeti huszadannyi áráért:
Eredeti Firefighter: link
-
petipetya
nagyúr
válasz
petipetya #48 üzenetére
Pár napig 25 USD áron kapható ez a Zeeker Wallet, amely ezzel jóval barátibb az eredetijétől (Tayvax Element Wallet), ezért már úton is van egy.
-
petipetya
nagyúr
válasz
petipetya #70 üzenetére
Erről koppintották:
Decadent Minimalist DM1 - Aluminum -
petipetya
nagyúr
válasz
petipetya #70 üzenetére
Két nap használat után még nem véreztem el, mivel az élek nem vágták fel az verőeremet a bolt közepén.
Mennyire biztonságos? Rázogatva, ütögetve sem esik ki belőle az egyetlen vagy több darab kártya. Normál zsebből gond nélkül élő lehet venni fejjel lefelé is, viszont szűk/telepakolt zseb esetén nem tudok nyilatkozni.
Kézben tartva az egyik kártyát kifelé húzva a többi is könnyebben jöhet kifelé. Mivel az "ajtaja" kézben tartva sosem néz lefelé, így ez inkább előny mint hátrány.
Érintés nélküli fizetéshez nem kell kivenni a kártyát, persze ehhez érdemes a szélén tartani azt, amint a fotón látható.
A papírpénz háromfelé hajtva egy bankkártya szélességét adja, így könnyedén elfér benne, persze ilyenkor kevesebb plasztik tárolható mellette.
Kiknek ajánlom?
- aki a mindennapokban bankkártyával fizet, és ehhez nem szeretné kitolni a gyorselérésű fülből
- aki a mindennapokban pesti bérletet használ, és nem szeretné folyton elővenni a tárcából, vagy nem akar emiatt átlátszó tokot használni a telóján
- aki a munkahelyi fényképes belépőkártyát nem szeretné folyton elővenni a tárcából
- ezek kombinációja -
petipetya
nagyúr
Mennyire kell már fegyvermániásnak lenni, hogy valaki ilyen tárcát használjon, amit ráadásul egy pisztollyal reklámoznak? Ez már szerintem is túlzás, de egy Amerikából kinézem, hogy az öv egyik oldalán a 9 mm-es, a másik oldalán pedig ez fityeg:
https://www.kickstarter.com/projects/lmcco/m1911-h-worlds-first-reloading-card-holder -
-
petipetya
nagyúr
válasz
tamas.nick #73 üzenetére
"Nem jó, de nem is tragikus". Érezni az éleket, de szerintem nem annyira, ahogy előadták.
-
petipetya
nagyúr
válasz
tamas.nick #71 üzenetére
Ha fémszíjas órát hordasz, akkor szerintem az ezüstöset. Az értékeléseknél találtam ezt a fotót:
-
petipetya
nagyúr
Kártyatartó érkezett, az egyetlen pozitív különbség a gyári leíráshoz képest, hogy 8 helyett max. 9 kártyát bír el. Ezenkívül minden paramétere hajszálnyira megegyezik azzal, amit írnak. Ha csak 1 db kártya van benne, az sem esik ki belőle. A bérlet bankkártya méretűre van vágva, de lehet anélkül is beleférne. A kártyatartó végeinél lévő kis gátak akadályozzák meg a kártyák kiesését, és azok behelyezésekor jól hallható kattanással jelzi, hogy a helyükön vannak. Az anyaga valóban alumíniumnak tűnik, mivel műanyaghoz túl fémes a tapintása. Így elsőre tetszik a cucc.
-
petipetya
nagyúr
válasz
petipetya #53 üzenetére
Elkészült a prototípus. Ám azt le kell szögezni, hogy semmit sem értek a bőrhöz, a vastagságához, így jelenleg egy vacak papírvékony anyagból csináltam mindezt: az aliról jött, a szőrtüszők helye alapján disznóról származhat, de ezeknél ki tudja (kicsit nagyobb az ökológiai lábnyoma, mint a parafából készült Moral Origin Minima tárcámnak) 😁
Két különbség van a YouTube videóhoz képest:
- a rugalmas zsinór egy alátétre van rákötve, mert egy sima csomó kisebb felületen nagyobb nyomást gyakorolna a lyuk széleire - egyszerű fizikai
- egy V-alakú vágás segíti a legfelső kártya kivételétA pénz nekem mindig mumus egy ilyen minimalista tárcában, főleg hogy a papír és a műanyag kártya remekül csúszik egymáson, így ebben a koncepcióban növeli a szétcsúszás veszélyét. Próbáltam 2/3-1/3 arányban hajtani (ahogy az i-clip walletes videókban látni), de szerintem a szokásos háromfelé hajtás a legjobb.
A gyakorlatban: számomra használhatatlan, hiszen a bal kezemben (tehát a bénábbikban) lévő tárca simán széteshet fizetés közben, míg a daily diver Undivided Wallet esetén csak kiveszem a kártyát a gyors elérésű fülből és már tartom is a terminálhoz, miközben a bal kezemben bármilyen szögben tarthatom, nem esik ki belőle semmi, nem kell rá figyelni, ezáltal nem vonja el a figyelmemet. És akkor még szót sem ejtettünk a készpénz használatáról.
Végül az anyaghasználat: habár úton van egy vastagabb bőr anyag is, így érzésre farmerből lenne ideális ilyet készíteni, mivel a vékony bőr túlságosan hajlékony, a vastagabb pedig túlságosan merev ehhez (persze lehet másnak nem).
-
jupp008
senior tag
válasz
tamas.nick #67 üzenetére
Sajna olcsón elég nehéz jót találni. Ahogy írod vagy gagyi és vastag lesz, ill. anyaghasználat miatt RFID védett.
-
jupp008
senior tag
válasz
tamas.nick #65 üzenetére
Stílust és összeget nem írtál, így széles a skála ... de valami hasonlót ajánlanék
-
tamas.nick
aktív tag
Keresem a leendőbeli kártyatartómat, de az igazit még nem találtam meg.
9 kártyát nyeljen be, legyen nagyon vékony, könnyen lehessen belőle előkapni a kártyákat és NE legyen RFID védelemmel ellátva.Tudtok ilyet ajánlani?
-
petipetya
nagyúr
Vajon a világ legvékonyabb pénztárcájának kikiáltott tárca méltó a nevéhez? Napokon belül kiderül...
-
petipetya
nagyúr
válasz
petipetya #27 üzenetére
Undivided alternatíva ismét, habár a 11.5x8 cm alapján látható, hogy a forint ebben is inkább háromféle hajtva fér el kényelmesen. A fő különbséget a külső zsebek jelentik, melyek által a belsejében lévő pénz/apró/kütyük nem keverednek a bankkártyákkal. Szállítási költséggel együtt 7800-8000 Ft-ra jön ki a német amazonról.
-
-
petipetya
nagyúr
válasz
Real_Necro #54 üzenetére
Megérkezett?
-
petipetya
nagyúr
Igaz, közben megtaláltam a patentos verziót is
Van egy nyelv keresztben, amely megakadályozza a tárca tartalmának kiesését. Mondjuk itt ráhagyhatott volna még fél centit keresztben, mivel így kicsinek tűnik széltében.
-
petipetya
nagyúr
Nem rossz, de mégis afelé hajlok, hogy egyrészt majd minél kevésbé sértsem meg a bőrt, másrészt az elasztikus zsinór cserélhető legyen (kinyúlik, másik szín tetszik stb.).
Ezért azt találtam ki, hogy a bőrön lévő pici lyukon bemegy majd a rugalmas zsinór két vége, melyeket egy lapos alátéthez fogok kötni. Ezáltal a zsinór feszülése nem fogja terhelni a bőrt a lyuknál, mivel lényegesen nagyobb felületen oszlik el a nyomás - mint amikor nem két lábbal áll valaki a vékony jégen, hanem teljes testével ráfekszik, hogy ne szakadjon be alatta. Az egyetlen bumszli csomó helyett két kisebb máris nem vastagítja annyira a felépítményt. Az alátétet pedig mindkét oldalról feszítené a zsinór, így nem tudna elcsúszni.
A patent is eszembe jutott, csak nem tudom miként kell beilleszteni a helyére. Józan paraszti ésszel lyuk kell a bőrre, belemegy a patent, és végül kalapáccsal óvatosan ellapítom a belső részét, ezáltal rázárva a bőrre. YouTube-on biztosan van ehhez is instrukció. Kérdés, nem-e gyenge hozzá a bőr. Ám ezzel csak fix méretre lehetne becsukni a tárcát, ami megint csak nem jó.
-
petipetya
nagyúr
válasz
Real_Necro #54 üzenetére
Kíváncsian várjuk.
-
Real_Necro
veterán
válasz
Real_Necro #32 üzenetére
-
petipetya
nagyúr
válasz
Watcher45 #50 üzenetére
Ez a videó nekem is meghozta a kedvemet egy saját trifold wallethez: youtube
Berendeltem hozzá az aliról ezt a "bőrdarabot" (30x10) és egy rugalmas zsinórt. A videó alatti kommentek egyikében a sarkokat érmével oldották meg. Ezenkívül szerintem egy kislyukú alátétet is érdemes majd a zsinór csomója és a bőr közé tenni, hogy véletlenül se csússzon át a lyukacskán. 2000 Ft eszmei értéket határoztam meg a maximumban, ahhoz képest az összesen 4,56 USD (kb. 1300 Ft) nem rossz.
Közben azon gondolkodom, miként lehetne a csomó általi puklit kissebbíteni? Talán ha a makaróni helyett lapos szalag alakú rugalmas szalagot nézek. Ezt még kitalálom, majd valamelyik este elalvás előtt, vagy reggel a vécén talán beugrik valami, mivel vizuális típus vagyok.
-
Watcher45
tag
Tetszenek a minimalista papírtárcák [link] csak az áruk nem.
A neten található DIY oldalakról gyűjtött tanácsok alapján pl. [link] elkészítettem egy prototípust. Sajnos csak ez az A4 méretű karton állt rendelkezésemre, ami bár mutatós, de a fekete színe úgy tapasztalom, hogy fog, így ezt hordani nem fogom egyelőre. Valami jó alapanyagból viszont tetszetős darabokat lehet kihozni pár perces munkával.
-
petipetya
nagyúr
IKEPOD Money Clip Metal Wallet
I-Clip alternatíva lehetne, de sehol sem kapható
Amazon, ebay: sold out, pedig az 1 cm-es vastagsága okán (i-clip 1.4 cm) már rendelném is. 3 változata van, melyek közül a Classic esetén a legkönnyebb hozzáférni a kártyákhoz.
-
petipetya
nagyúr
i-clip alternatíva?
Az ebay-es topicban említettek egy alis boltot, ahol láttam egy ZEEKER ZKMW004 nevű tárcát. Az i-clipEUR + szállítási költség árához képest a cakumpakk 30 USD-s Zeeker mindjárt barátibb.
A háromfelé hajtogatott ugyanúgy lehet behelyezni a hátulján lévő clip alá, ahol annak 1/3-a kilóghat, megkönnyítve ezáltal a kivételt:
A zárója egyben gyors elérű bankkártya fülként is funkcionálhat:
A belsejében lévő kártyák kivételét pedig a kis kémlelőnyílás könyíti meg:
A sörnyitó hasznossága pedig vitathatatlan a nyugati világban.
-
petipetya
nagyúr
LabooLeather-t ismeritek? Nem találtam hozzá honlapot, vagy más hazai elérhetőséget.
Ehhez a tárcához várom a válaszát a vastagságáról. Érdekes kivitelezés, két komponens van egymásba illesztve varrás nélkül, és az alsó-oldalsó hűtőrácsszerű hajlítás pedig elég vagány.
-
-
Valakinek nincs véletlen Visconti vertikális elrendezésű pénztárcája? Nagyon megtetszett viszont 12-14e ft kintről. Kicsit húzom a szám erre az összegre.
-
petipetya
nagyúr
Az orosz államadósság fejében érkezett ez a Leather Card Holder (12 USD volt, ingyenes szállítással).
Valódi bőr, kellemes illatú, erős anyagú, puha tapintású, a szélek égetve vannak, és a varráson látszik a kézműves munka. 11.5 x 8.5 x 0.7 cm, a fő zseb mélysége 7 cm + 1-2 mm (vagyis a Forint félbehajtva is könnyedén belefér. A gyári fotók egyikén látható cégér viszont nincs belenyomva. A csomagolás a spárgával, logózott bőr lezáróval a zsírpapírban elképesztő volt - így simán lehet ajándékba adni, nagyon esztétikus és elegáns. A zöld varrás egyáltalán nincs túlzásba víve, így éppen annyira vagány tőle a matt fekete tárca, amennyire Kitt volt a piros futófénnyel az elején:
Remek kompakt tárcának lehet használni, mivel félúton van a minimalista, és a hagyományos tárca között, persze közelebb a minimalistához. Azt tudjuk, hogy egy papírpénz (és itt nem a lepedő méretű angol fontra gondolok) háromfelé hajtva éppen bankkártya szélességű lesz. Az i-cliphez hasonlóan ebben is nagyon kényelmes használatot tesz lehetővé az, hogy a pénz alsó 1/3-a be van hajtva, így a többi 2/3 része látható, amely által már-már bifold wallet módjára kezelhető (lásd az egyik fotón).
-
Llew
senior tag
Sok kártyás (7 belül + 4 kívül) pénz + aprós RFID-es tárca ~$5
5-6 kártyás pénzcsipeszes, RFID-es tárca.
Hasonló, csak zsebben a pénz és nincs RFID.
Undivided utánzat?
Kicsit más, de a Belroy kulcstokját is lemásolták. Kicsit sajnos túl is gondolták a pénzzsebbel, így pont elszáltak a mérettel. Az eredeti nagyon tetszik, pont tűrhető méretű, de 45-49 dollár/euros áron drága.
-
Real_Necro
veterán
válasz
Real_Necro #32 üzenetére
A zárópántban még nem vagyok biztos.
-
petipetya
nagyúr
válasz
Real_Necro #30 üzenetére
Milyen kialakítású lesz, és hol rendelted be?
-
Real_Necro
veterán
válasz
Real_Necro #20 üzenetére
10 körül lesz a vége, kicsit átdolgozva, megrendeltük, kb 1 hónap, mire elkészül.
-
petipetya
nagyúr
válasz
Real_Necro #28 üzenetére
Kb. 41 USD-ig (postaköltséggel együtt) nem kell aggódnod a plusz terhek miatt.
-
petipetya
nagyúr
Undivided Wallet alternatívát találtam, de kinek is jó ez?
Orosz változat:
- 35 USD, ingyenes szállítás
- az oldalak 1 cm-el nagyobbak, így a félbehajtott forint is belefér
- a belső rész 3 rekeszre van osztva: kártyák, apró és papírpénz
- nincs külső gyors elérésű fül, így inkább a napi szinten készpénz használóknak ajánlottUndivided Wallet:
- 35 USD, ingyenes szállítás
- méretéből adódóan három vagy négyfelé hajtva fér el benne a forint
- a belső rész egyetlen közös tér, elválasztó fakkok nélkül
- a külső gyors elérésű fül a napi szinten bankkártyát használóknak kényelmes -
petipetya
nagyúr
válasz
Real_Necro #25 üzenetére
Bankkártyás fizetésnél is van, ráadásul az átutalás során ott a tranzakciós díj is, melyet nem így hívnak, de a gyakorlatban az bizony tranzakciós díj.
-
petipetya
nagyúr
válasz
Real_Necro #23 üzenetére
Csak kártyás fizetés van. Nálam a gugli 10.166 HUF, míg a bankom kalkulátora 10.173 HUF összeget mond - nyilván ez utóbbi áll közelebb a végösszeghez.
PayPal által nem tudom, hogy mennyivel lenne több/
kevesebb, ám ott is van lehetőség a PayPal vagy a bank általi átváltásra. Mivel a PayPal átváltása drágább, így nyilván ott is inkább a bankod váltását állítod be, ezáltal a végeredmény ugyanaz, mintha közvetlenül bankkártyával fizetnél.Egyszóval jobban jársz a PayPal nélkül, igaz így ugrik a vásárlói védelem, ha idehaza lenyúlja a postás.
-
Real_Necro
veterán
Az Undivided csak bankkártyával fizethető? Paypal nincs? Nem rendelkezem deviza számlával így kérdés, mennyi lenne a végösszeg?
-
petipetya
nagyúr
válasz
TheMiller #21 üzenetére
Hátha itt találsz megfelelőt, mind bőr és viszonylag olcsó, ingyenes szállítással: etsy kívánságlistám
-
TheMiller
tag
hagyományos (fekvő, bőr/műbör) van valami jó deal? ajánlott márka?
-
petipetya
nagyúr
válasz
Real_Necro #18 üzenetére
Az Undivided minden pénzt megér, mivel a tartalma dinamikusan változhat, és ez meg sem kottyan neki. A belső rekeszt könnyedén fel lehet osztani:
- egyik oldalt a papírpénz, háromfelé hajtva
- középen pár kártya, az egyik szélső a munkahelyi belépőkártya, hogy az érintkezzen az apróval
- és végül az apró, melyek az előbb említett belépőkártyához súrlódnak (annak úgysem árt)Pár használatot gyorsító trükk:
- vásárlás után a visszajáró papírpénzt négyféle hajtogatva lehet a leghamarabb eltenni bele, majd később a munkahelyen vagy otthon háromfelé hajtva el lehet rendezni
- a papírpénz az előbb említett módon, háromfelé hajtva, egyesével (tehát nem együtt hajtogatva) biztosítja a leggyorsabb elérést, ha a kasszánál fizetünk, ráadásul ilyenkor a többi papírpénz nem látható az avatatlan szemnek
- az aprót nem lehet rendezni, így csak matematikailag lehet fejben tartani a tárcában lévő mennyiséget: 234 (235 Ft apró), 345 stb.
- pénz használata esetén a cél az, hogy minél több kisebb címletet adjunk ki a tárcából, amely ezáltal vékonyabb lesz (pl. 800 Ft esetén ne ezressel, hanem 500 + a legkisebb és legtöbb apróval fizessünk)A külső gyors elérésű fül pedig nagyon kézhez áll a bankkártya számára.
Készpénzt nélkül persze mindez jóval egyszerűbb.
Az anyaga nagyon jó minőségű, erős, tartós, nem karcolódik, és kellemes tapintású.
-
petipetya
nagyúr
Szép ez a Pyramid, és láthatóan könnyű a kártyák kezelése, ugyanakkor a zárnak köszönhetően védve vannak benne.
Ugyanezt vettem észre, hogy a Ridge féle tárolóknál nehéz a kártyák használata, hiszen túl erősen taoadnak egymáshoz. Dettó ez tapasztalható az elasztikus kártyatartóknál is.
-
petipetya
nagyúr
válasz
Real_Necro #14 üzenetére
A bifold jellegű, "egy kártya egy fül" tárcák általában 6 kártyáig tömhetőek. Nem találtam olyat, ahol ennél több kártyát nem ömlesztve lehetne tárolni, talán travel wallet kategóriában lehet (azt nem ismerem).
-
jupp008
senior tag
Tegnap megérkezett a Ridge Wallett kínai koppintása, amit elsősorban kíváncsiságból rendeltem ill. egy olyan irattartónak amire nem kell különösebben vigyáznom.
pro: olcsó, nem néz ki rosszul, nem a legjobb minőségű az összeállítás - de azért nem is olyan rossz
kontra: sajnos vastag, kártyák kiszedése nem annyira egyszerű és gyors mint várná az emberA jelenleg használt Pyramyd Wallett -em nem fogja leváltani egyenlőre, de aki tényleg olcsón keres hasonló tárcát, annak ajánlom.
-
Real_Necro
veterán
Elkezdtem keresgélni Travando alternatíva után és szomorú látvány fogadott. GenTo néven majdnem ugyan azt megtaláltam és a feltöltött vevői fotók között van sok erős kritika, sajnos jogosan: [link]
Elbizonytalanodtam... hol találok megfelelő anyagokból készített tartósan használható kártyatartót, aminek a belseje nem a "fóliás" és elfér benne 9 kártya? Pénzt nem akarok benne tárolni.
-
royalka
őstag
Jóreggelt, sziasztok. Valami apró barát (zippes), pénztárca ötlet van valkinek? Valami szövetre gondoltam a bőr nem az én világom.
-
Zola007
veterán
válasz
petipetya #10 üzenetére
olyan jó lenne mint az Allett, csak negyede áron
ha látsz olyasmit Ali/ebay egy privátot dobj légysziEgy ilyet találtam múltkor, de jó lenne valami kevésbé dzsunka márkévvel [link]
Nem vagyok sznob, de azért naegyelőre a nem-chipes kedvezmény, adó, TAJ, stb. kártyákat bescanneltem és feltöltöttem telóra, így már "csak" 10db van bankkártyával együtt és elférek egy lapozható kártyatartóban, de készpénzre sajnos az tovább sem megoldás
-
Fred23
nagyúr
AliExpress biztosan jó hely a keresgélésre, ha a linkelt nem is jön be!
-
petipetya
nagyúr
A méret/kapacitás növekedésével egyenes arányban csökken a kinézet/anyaghasználat. Az igényeidnek ezt az Allett tárcát találtam. Van még a kínálatukban nylonból készült tépőzáras változat is. Megtömve: youtube
YALUXE
20 kártya + készpénz elfér benne, ám ez női tárcaAmi még eszembe jutott, de példákat nem tudok rájuk mutatni, mivel ekkora tárcákat sosem kerestem:
- nylon trifold, ezernyi kártyához való hellyel
- cipzáras kártyatartó, ám ezekbe csak összehajtva fér el a pénz
- travel/passport wallet (ezeknek szokott nagy lenni a kapacitása) -
Llew
senior tag
És ezeket a kártyákat rendszeresen napi szinten használod is? Én 6-8 at hordok egy kitolósban, de abból csak a bankkártyát meg azzal együtt kb minden második bankkártyázásnál egy pontgyűjtőst használok napi szinten. A személyi, jogsi az talán ha 1-2 havonta előkerül, a többi még ritkábban.
Az a baj, hogy a már a 10 db kártya mennyiség (a 20 már rengeteg) és a nem tömbösített/kitolós gyűjtő + kis méret tényezők nagyjából kizárják egymást. A RFID blokkolós a legkisebb nehézség.
Mérlegelned kell, hogy a sok kártya vagy a kis méret a fontosabb. Vagy van pl ez, ami részben kitolós, de a gyakran használtaknak van külön 2 zseb. -
Zola007
veterán
Nem biztos, hogy az a legjobb megoldás amit írtam
A problémám az, hogy van 14db kártyám + 5db személyes/bankEddig egy 14 lapos kártyatartót használtam és egy ilyen jellegű pénztárcát
A kettőből szeretnék egyet csinálni
A kártyatartóba nem fér több és a KP sem
20 forintos RFID-védő alufólia csak felb_sz agyilag
A pénztárcában pedig a 5 kártya + KP-n kívül nincs semmi, cserébe alig fér zsebembe. -
Zola007
veterán
Egyúttal keresnék
- fém / vastag barna bőr
- RFID blokkolós
- nem kitolós kártyatartót
- amiben van hely papírpénznek csipesszel vagy félbehajtva (tehát elsőrendűen nem pénztárca)
- kisebb mint 2 x 8 x 12 cm
- 15 dollár alatt -
Zola007
veterán
Ide várunk mindenkit, aki pénz, bankkártya, kedvezménykártya, kupon, útlevél és "tudjuk mi" tárolására keres megfelelő alkalmatosságot hazai vagy külföldi beszerzéssel.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Yettel topik
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Külpolitika
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- Assassin’s Creed Shadows teszt
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- További aktív témák...
- iENYRID Aokda A1 (Új) elektromos roller eladó
- Smart Fortwo - 600 Benzin - Kabrió - Klíma - Nagyon szép állapotban
- Siemens EQ6 Series 700 premium ritka tipus keveset használt
- ÁRCSÖKKENTÉS Jura Impressa C5 fehér kávégép eladó
- Új, bontatlan Tesla Smart Floodlight Battery Camera + Tesla 5W napelemmel - 1,5 év garival! -
- Új FULL HD webkamera + Számla
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- TAVASZI BOMBA AKCIÓK! STEAM, UBISOFT CONNECT, EA APP, XBOX EREDETI KULCSOK 100% GARANCIA
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 5 lemezes és digitális felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- BESZÁMÍTÁS! Noctua NH-D15 chromax.black léghűtés garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest