- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- total90: SSD és HDD árak 2026-ban – most kell vásárolni, vagy várni 2028-ig?
- Lalikiraly: Commodore The C64, Ultimate
- Meggyi001: Hol szálljunk meg Párizsban?
- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Doky586: SecureBoot kulcsok frissítése (2026 nyara)
Új hozzászólás Aktív témák
-
stratova
veterán
Köszönöm válaszod.
Valami hasonlóra gondoltam én is. Ha jól emlékszem az Ubuntu szerverek graf. felület nélkül jönnek alapból, ami ugye erőforrás takarékos, nomeg szerverre minek alapon konzolból csinálná a dolgokat az embör.
Ámde lehet-e olyat, hogy még a rendszer indítása előtt (grubnál) kiválasszam, hogy grafikus felülettel vagy anélkül induljon, ha épp tartalék gépnek használnám szerver helyett. Megoldható ez egyetlen Ubuntu használatával ahelyett, hogy konzolból indítsak graf felületet vagy akkor már célszerűbb egy szerver és egy desktop Ubuntu egymás mellet (20 GB HDD-n csak elférnek ketten). Alapértelmezetten pedig a szerver indul. Feltételezve pl., hogy épp nem én használnám.Ha te használsz graf. felületet milyet? (korábban nézegettem az xfce és lxde megoldásokat de a függőségek miatt elegem lett belőlük, nem merültem el a témában). Illetve milyen megfontolásból használsz 8.10-es verziót (nem régebbit vagy újabbat)?
Majd igyekszem összevadászni a gép pontos specifikációját.Közben kicsit körülnéztem, úgy látom nem érdemes keverni a két feladatkört egy rednszerben.
Új hozzászólás Aktív témák
- A Razer új klaviatúra-zászlóshajóját meglátva biztos félrenyeled a teát
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- GL.iNet Flint 2 (GL-MT6000) router
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Autós topik
- Feltörték a regisztrációmat vagy elvesztettem a belépési emailcímet, 2FA-t
- Tőzsde és gazdaság
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i5 9400F 6 mag 6 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro Max 256GB Space Black-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4143
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C/A Universal Dock G2 (5TW13AA) (DisplayLink)
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B450M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 4070 12GB DeepCool CC560 CoolerMaster 750W
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest