Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- bambano: Bambanő háza tája
- Olcsó/régi telefonok fotói egymás mellett
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Hieronymus: Rosszindulatú tevékenységek ellenőrzése IP alapján
- Torda: Így lehet fillérekből prémium okosotthon rendszert építeni 2025-ben
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
stratova
veterán
Köszönöm válaszod.
Valami hasonlóra gondoltam én is. Ha jól emlékszem az Ubuntu szerverek graf. felület nélkül jönnek alapból, ami ugye erőforrás takarékos, nomeg szerverre minek alapon konzolból csinálná a dolgokat az embör.
Ámde lehet-e olyat, hogy még a rendszer indítása előtt (grubnál) kiválasszam, hogy grafikus felülettel vagy anélkül induljon, ha épp tartalék gépnek használnám szerver helyett. Megoldható ez egyetlen Ubuntu használatával ahelyett, hogy konzolból indítsak graf felületet vagy akkor már célszerűbb egy szerver és egy desktop Ubuntu egymás mellet (20 GB HDD-n csak elférnek ketten). Alapértelmezetten pedig a szerver indul. Feltételezve pl., hogy épp nem én használnám.Ha te használsz graf. felületet milyet? (korábban nézegettem az xfce és lxde megoldásokat de a függőségek miatt elegem lett belőlük, nem merültem el a témában). Illetve milyen megfontolásból használsz 8.10-es verziót (nem régebbit vagy újabbat)?
Majd igyekszem összevadászni a gép pontos specifikációját.Közben kicsit körülnéztem, úgy látom nem érdemes keverni a két feladatkört egy rednszerben.
Új hozzászólás Aktív témák
- LG 65B4 - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- Akko 3098 /DE/PBT/RGB/Wireless/Hot swap/Yellow/Crystal switch
- 183 - Lenovo Legion Pro 7 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5090
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro Max 128GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3918
- Gamer egerek és billentyűzetek kitűnő árakon!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi