Hirdetés
- juhi11: Karácsony esély, hogy észrevegyük: mások is valakik - még Isten is
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Torda: Így lehet fillérekből prémium okosotthon rendszert építeni 2025-ben
- GoodSpeed: Munkaügyi helyzet Hajdú-Biharban: észak és dél
- Gurulunk, WAZE?!
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
milszab
senior tag
Van nekem egy Soltek Sl-67ev1-es alaplapom és nagyobb procit akarok bele rakni! Namost a támogatáshoz a könyve ezt írja :
Supports Intel PPGA Celeron / FC-PGA Celeron / Pentium II / Pentium III (Coppermine) CPUs at 300MHz up to 1GHz or higher.Akkor most csak ezt a coppermine procit tudom belerakni? vagy másmient is? mEr nézegettem neten és ven 1 ien proci hogy "Intel Pentium III-S Tualatin 1400/512/133 1.45V"
és azt írják hogy ez a PII nak a legnagyobb procija! De ugye ehez kell venne mien slot1-es foglalatot,meg hűtőt! ÉS akkor így menni fog ez szerintetek????Mer ugye most 550-es procim van de az így 1ben van a foglalattal
-
milszab
senior tag
válasz
Badman 4ever
üzenetére
A játékot próbáltam ami akadozott,meg aflash-es játékokat és nem volt jobb sehogy sem...
-
milszab
senior tag
Igen, folyamatban van már 1 másik vinyó! Igaz csak 40-es lecc, de ugyanien gyors amit leírtál! Akkora elég lesz abba! Hát majd leírom ha beleraktam mien változások lettek...
-
Badman 4ever
őstag
Ez egy lassú winyó, én egy 6 GB-os ugyanilyen Fujitsu-ról toltam az op.rendszert és a játékokat anno és minden úgy szaggatott, mint az istennyila. Cseréld le egy gyorsabbra, ha tudod, lehet, hogy nagyon sokat segít, én is imádom, hogy a 6 GB-os 5400 RPM-es 512 KB-os gyorsítótáras winyó helyett egy 160 GB-os 7200 RPM-es 8 MB-os gyorsítótáras lemezről dolgozik a Win.
-
milszab
senior tag
válasz
Badman 4ever
üzenetére
Ien a vinyó!
Lemezes eszköz fizikai információk:
Gyártó Fujitsu
Merevlemez család XV10
Fizikai formátum 3.5"
Formázott kapacitás 10.24 GB
Lemezek 1
Adatrögzítő felületek 2
Fizikai kiterjedés 146.0 x 101.6 x 26.1 mm
Max. tömeg 600 g
Átlagos forgási késleltetés 5.56 ms
Forgási sebesség 5400 RPM
Max. belső adatsebesség 302.4 Mbit/mp
Átlagos fejpozicionálási idő 9.5 ms
Sávváltási idő 1.2 ms
Max. fejpozicionálási idő 18 ms
Csatoló Ultra-ATA/66
Pufferelt adatsebesség 66.6 MB/mp
Puffer mérete 512 KB
Felpörgési idő 8 mp -
milszab
senior tag
válasz
Badman 4ever
üzenetére
Hár arra jutottam,hogy tök mind1 mennyire húzom a procit, nem lesz jobb semmi...Lehet nagyobb kéne bele és megoldódna a gond...AMúgy most 733-on megy úgy hogy az alaplapon átraktam 1 jumpert és most 133*5,5
Amúgy alapban 100*5,5 -
Badman 4ever
őstag
Ha ezt állítod megnő a proci sebessége a következőképpen:
Ha az alap FSB 100 MHz:
124 MHz: 682 MHz
133 MHz: 731 MHz
140 MHz: 770 MHz
150 MHz: 825 MHz
Ha az alap FSB 133 MHz:
124 MHz: 512 MHz (csökken a sebesség)
133 MHz: 550 MHz (alapsebesség)
140 MHz: 578 MHz
150 MHz: 620 MHz
De nem biztos, hogy bírja a proci. Ha nem bírná, próbálkozhatsz többletfeszültség ráadásával. -
milszab
senior tag
Vagy pedig még a biosban van 1 oan hogy CPU HOST Clock
ezt esetleg ha állítom? Itt ienek vannak : 124/31, 133/33, 140/35, 150/37 -
milszab
senior tag
Sziasztok!
Van nekem 1 P3-as gépem és szeretném kihozni belőle a maximumot! A procim p3 copprmine 550E, alaplap soltek sl-67ev1, 3*256/133 ram 3-3-3-6 időzítéssel, Geforce fx 5200/128ram videókari!
Az alaplapon lehet juper-ezgetni elég sok mindent! És van 1 oan is amivel a szorzót lehet állítani! Nemtudom ezzel gyorsabb lesz--e ha feljebb állítom!Aztvettem észre hogy vannak ezek a fash-es játékok és tökre szaggatnak!Megnéztem everestben és maxon használja a procit! Nah most csak ezért érdekelne hoyg tuningal lehetne-e jobbá tenni vagy csa ha vennék bele valahonnan 1 nagyobb procit! Jah meg van 1ien kis 1szerűnek látszó lövöldözős játék és az is akad ha már több dolog van a monitoron! Gondolom nem a videókari itt se a hibás hanem a proci nem???
Köszi -
törölt tag
válasz
petrelli86
üzenetére
Csak 1330MHz-es van ( 10 x 133 MHz ), 1300MHz-es nincs ( 9,77 x 133 ).
Az említett SL5VX is 1330MHz-es.
-
Badman 4ever
őstag
válasz
petrelli86
üzenetére
Attól lehet húzva is, mert ez a proci bizony elég ritkának tűnik...
-
petrelli86
aktív tag
egyébként énis úgy tudtam, hogy P3-ból nem készült 1,3ghz..
csak egyik kollegám már az édesanyja életére is megesküdve állította hogy neki pedig biza 1300MHz-es P3-asa van
én erre rögtön azt válaszoltam, hogy tutira oda van húzva..
ezért mondom hátha itt egy kicsit kiokosítanak..
de ezek szerint akkor nem ámított a srác
-
ata99
tag
Ja. FC PGA2
-
ata99
tag
Nem találom sehol, hogy tua. Nem véletlen ez az a sebtiben visszavont cuppermin.
-
ata99
tag
válasz
Badman 4ever
üzenetére
Ritka lehetett, min a fehér holló. Egy első generációs tua P3.. L2-256kb
-
kovsol
titán
válasz
TomBoy1986
üzenetére
nekem abitom volt i815ep -s chipsettel amiben 200 ig lehett állítani, de nem volt olyan procim amivel tudtam volna tesztelni
nekem 700-as procim volt amivel 900 pár Mhz jött össze annó
kerestem régen ilyen jó féle 1Ghz prockót persze nem sikerült találnom -
ata99
tag
Na tuti, hogy nincs1.3-as P3. Mindenhol csak az 1.3-as cerkáról irnak.
-
ata99
tag
válasz
petrelli86
üzenetére
Na tőled ilyen kérdést nem vártam volna. Tudtommal a P3-ból az 1.4-től kisebb csak az 1.266-os.Legalábbis Intelnél az 1.333-asról soha nem hallottam csak az AMD-nél. Persze, ha mégiscsak volna akkor én tévedek.
-
petrelli86
aktív tag
skacok P3-asból is gyártottak 1,3ghz-est??
vagy csak a cerkából? -
Alister71
nagyúr
válasz
Taifa Díaz
üzenetére
A Tualatin megeszi reggelire.

Tudnál feltenni egy Vantage képet, hogy mit megy a Phenom II és a 4870 páros?
-
Taifa Díaz
őstag
Coppermine PIII foreva

-
Bandeee
tag
válasz
Badman 4ever
üzenetére
Kösszi akkor, már nem is izgatom akkor annyira magam azon az 54-55 fokon! esetleg majj beszerzek egy nagyobb hűtőt rá!!! 
-
Bandeee
tag
Mennyi az ideális hőfok? Vettem egy remek 1400-as S-ses procit és pillanatok alatt föl megy 53-54 fokra, ez noormális?
-
Pista0001
addikt
válasz
Badman 4ever
üzenetére
Nagyon buta a biosa szegénynek, majd megnézem lehet-e feszt emelni. A többit jumperelni lehet, biosból csak szorzót lehet állítani, de úgy nem működik jól, biztosabb ha az is jumperrel van beállítva. Sajnos abból "főzök" ami van.
Köszönöm a segítséget, ha lesz eredmény közlöm.
-
Badman 4ever
őstag
válasz
Pista0001
üzenetére
Ha a biosban tudod állítani, akkor az eszközöktől függ, meddig bírják a tuningot, ugyanis az FSB-től függ minden sebesség a PCI, AGP, memória, és ezek az eszközök nem szeretik ha tunigolják őket, ez minőségüktől függ. De az elvileg 900-950Mhz-ig azért tudnia kellene. Bár én belenyúltam egyszer egy 850MHz-es P3-ba(SL4CC) amely 3% tuningot(875MHz) is csak plussz feszültséggel bírta.
-
Pista0001
addikt
válasz
Badman 4ever
üzenetére
Köszi!

Szerinted egy 800MHz-es P3-ast ebben a lapban meddíg lehet húzni? 8*133 a max amit jumperelni lehet. SL52P a proci típusa.
-
Pista0001
addikt
Sziasztok.
P3-as kérdésem van, de nem tuning. Van egy P3-as konfigom, ami az egyik tápomról indul szépen, a másikról nem. Kimértem multiméterrel a feszültségeket az ATX csatin, minden rendben, de -5V-os szál nincs. Lehet hogy ez a "hiba"? Kell a p3-nak a -5V?
-
Badman 4ever
őstag
Lehet, hogy írni kellene a témáról. Összehasonlítanám az itthoni gépek teljesítményét, az enyémmel. Érdekes lenne, azt figyelembe véve amit eddig tesztelgettem.

-
Badman 4ever
őstag
Íme egy kis érdekesség amit a gépem produkált (lásd:cuccok): [link]
-
Badman 4ever
őstag
válasz
TomBoy1986
üzenetére
Rendben
. -
TomBoy1986
veterán
válasz
Badman 4ever
üzenetére
Nekem most RAM projekt van már csak (768MB már elég lesz), meg veszek bele pár régi VGA-t a teszt kedvéért
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
A Seagate elképesztően gyorssá és halkká tette. Majd csinálok pár képet a rendszerről

-
Badman 4ever
őstag
válasz
TomBoy1986
üzenetére
Minden szaggatás csak a tetű winyók miatt van. Tervbe vettem egy SATA-vezérlőt és egy 200Gb-os HDD, az úgy már király lesz.
-
TomBoy1986
veterán
válasz
Badman 4ever
üzenetére
Egy iszonyat, de akkor te is tudod

-
Badman 4ever
őstag
válasz
TomBoy1986
üzenetére
Nekem is pont ilyen winyóm van csak fele méretű 20Gb-s csigabiga. Ja és a három winyó hangosabb az összes többi alkatrész összhangerejénél (ami 5 ventillátort jelent).
-
TomBoy1986
veterán
válasz
TomBoy1986
üzenetére
Ez csak pillanatnyi kisiklás volt a jelek szerint, s ráadásképpen a HDD-nek köszönhető. Nem tudom, hogy láttatok-e már olyan HDD-t, ami szó szerint a leghangosabb a gépben. Nem azért, mert kerreg, hanem van egy alap zúgása

Quantum Fireball lct20, 40GB, 5400RPM => tetű lassú, hangos és kicsi
No mindegy, emiatt újra formáztam a dolgot, egy másik HDD-re tettem fel a rendszert, s hirtelen teljesen hangtalan lett a konfigom

Seagate Barracuda 7200.7-es, 80GB-os

A rendszeren egy Spire Falconrock II hűtő foglal helyet, melyről leszedtem az eredeti ventilátort (fém házas, Spire), s egy Zalman ZM-F1 foglal rajta így helyet. Ez a hűtő a CPU hőmérsékletét tuning mellett, 100%-os terhelésnél 35°C-ban maximálja

Terheletlenül pedig mindössze 23-25°C úgy, hogy végig 1800RPM-re van leszabályozva. -
Badman 4ever
őstag
válasz
TomBoy1986
üzenetére
Íme javítva: [link]
Nem tudom elsőre mért nem szúrta be. -
TomBoy1986
veterán
válasz
Badman 4ever
üzenetére
01-nek nem az igazi a címe.

-
Badman 4ever
őstag
válasz
TomBoy1986
üzenetére
-
TomBoy1986
veterán
válasz
TomBoy1986
üzenetére
-
zoltanz
nagyúr
válasz
Badman 4ever
üzenetére
Kinek a pap kinek a paplan
Attól függ ki milyen beálítotságú game k terén (FPS, stratégiai, szerepjáték stb) , és esetleg nem támaszt túlzott követelményeket ezen területhez, akkor biztos megtalálja a számítását. -
zoltanz
nagyúr
Kis fesz emeléssel bírják a 166 MHZ -es FSB -t is a jó RAM ok. Azért nem gyenge egy Tualatin P3 -ka 1,8 GHZ körűl megkergetve, persze általános célokra csak.
-
válasz
TomBoy1986
üzenetére
Érdekes ezeket a régi gépeket tuningolni... nagyobb örömet lelek benne, a mai prociknál nem kihívás a tuning
-
Badman 4ever
őstag
válasz
TomBoy1986
üzenetére
Nálam is van egy 100-as memó, azért megy csak 141-en az FSB.
-
TomBoy1986
veterán
Korai volt az öröm, sajnos nem stabil teljesen 150MHz-en, de megeshet hogy azért, mert van benne egy PC-100-as RAM is.
Egyébként egy Acorp 694-XA lapban csinálgatom, kb. egy Mercuryval azonos szintet képviselő lap, így tuning terén

Na mindegy, majd még ügyeskedek egy kicsit.
-
válasz
TomBoy1986
üzenetére
Nálam is van egy P3-s konfig, de abban 866-s van, azt stabilan 1Ghz-ig tudtam húzni, de 1.1Ghz-n is ment, csak nem volt stabil. 1100 nálam 6,5x169-el jön ki, szerintem azt már nem bírják a ramok/proci. 4*128MB noname 133-s van benne

-
tzsolesz
nagyúr
1db 256Mbos Infeneo 133Mhz CL3-as RAM van benne.
-
válasz
TomBoy1986
üzenetére
-
TomBoy1986
veterán
Soha nem volt P3-am, ezt a korszakot az AMD Thunderbirdök társaságában vészeltem át, de most bizony beszereztem egyet

3000Ft volt együtt az alaplap+CPU+RAM+VGA+hálókártya, úgyhogy szerintem megérte. A lap nem egy nagy szám, tudom de akkor is

Elvileg 150MHz-es beállítást láttam a BIOS-ban, de nem tudom, hogy a CPU képes-e erre az órajelre. Na meg feltehetően az sem segít, hogy 3db memória van a gépben. Feszültséget emelni nem tudok, de majd próbálkozok

-
Badman 4ever
őstag
válasz
tzsolesz
üzenetére
Ha 150-en megy az FSB az 7,5*150=1125MHz. Szép teljesítmény, hogy a memóriák eddig bírták.

Régi lapoknál előfordulhat hőmérséklet mérési probléma, de egy kis paszta sohasem árthat.
Ráeresztenék egy EVEREST stabilitástesztet vagy ORTHOS-t minimum 10-30
percre.
Egyébként ezeknél a lapoknál az FSB-ből generálja a memórisebességet, az összes buszsebességet (AGP,PCI,ISA,stb.), és a hidak közti átviteli sebességet is.
A ventillátorprobléma, pedig SpeedFannal megoldható (de csak óvatosan
). -
tzsolesz
nagyúr
Nah, a lapon 166x8 a legnagyobb beállítás, de azon el sem indul. Az a baj, hogy a RAM-okat egynlőre még nem tudom külön leosztani. Legalább is nem találtam lehetőséget a beállítására. Ahogy húzom a procit, ő automatikusan generálja az FRS-ből a RAM osztást, és frekit.

Egyenlőre 7.5x150-en vagyok, így elindul, és stabil is, de az ecerest 68C-ot ír a CPU-ra terhelés nélkül. Ami egy kicsit gyanús, mert a hűtő hideg. Lehet újra kellene pasztáznom....

A venti így is 5000 környékén pörög, ami sikít mint az állat.

-
tzsolesz
nagyúr
Nah, egyben a kis P3-as gép. Építettem neki egy házat. Egy régi WD30Gb-os vinyóval, meg egy régi Sony íróval összeállt a kis virgonc.
A hangproblémát próbálom még megoldani. -
Badman 4ever
őstag
válasz
petrelli86
üzenetére
Átnyálaztam a BIOS-od francia leírását
és tudom, hogy mit kell állítanod.
Van egy ilyen sor, hogy "Ext. Clock (PCI)" , amivel a PCI-t tudod visszaosztani.
Annak 1/4-en kellene álnia (133:33).
Illetve a "DRAM Clock"-ot állítsd "HCLK-PCICLK"-ra. Elvileg így az FSB-ből kivonja a PCI sebességét, tehát: 133-33=100. (Bár én egy mukkot nem értek franciául csak számítógépül
) -
Badman 4ever
őstag
válasz
petrelli86
üzenetére
Ez bőven elég kell, hogy legyen.
Nekem is hasonló van és azzal 45 fok körül mozog a hőmérséklet.
Kell lennie ott egy ilyesminek a BIOS-ban: 4:4:1 vagy hasonló aránypár.
Elvileg ha találsz ilyet, az a FSB : MEMÓRIA : PCI arányát adja meg.
Azt állítsd úgy, hogy: 4:3:1 és ekkor a frequenciák a következők lesznek: 133:100:33.
Ha húzod az FSB-t arányosan nő a többi is.
Általánosságban a memók 140-ig bírják, a PCI 40-ig. -
petrelli86
aktív tag
ilyen prochűtésem van:
[link]
elég lesz ez a tuning-hoz? -
petrelli86
aktív tag
válasz
Badman 4ever
üzenetére
133as a proci fsb-je,az fsb-t tudnám állítani egészen 200-ig..fogalmam sincs hogyan kell visszaosztani a ramokat

-
Badman 4ever
őstag
válasz
petrelli86
üzenetére
Ha tudod a szorzót azt állítsd fel mindenképp, ha nem, jön a + feszkó.
A memóriákat visszaosztottad? Mert azok nem szokták szeretni a húzást.
Illetve 100 vagy 133 MHz-s a Tualatinod FSB-je? -
petrelli86
aktív tag
az fsb-t fentebb toltam nem sokkal (2-3mhz) növekedett is a cpu órajele kemény 15mhz-et..

nemtom mi a gáz, de még az xp se hajlandó beboot-olni. Mit rontok el? Növeljem a feszkót vagy a szorzót? -
Badman 4ever
őstag
válasz
petrelli86
üzenetére
Mostanában én tartom itt a frontot de nem voltam gépközelben egy napig.

-
Badman 4ever
őstag
válasz
petrelli86
üzenetére
Elméletileg van egy kapcsoló, ahol ENABLE-re vagy USER-re kell váltani, hogy húzhasd a procit. Nálam ez úgy működik (mivel nálam is abit lap van), hogy a proci frequenciaválasztót addig állítod amíg a USER gomb nem lesz elérhető. Utána már tudsz állítani FSB-t, szorzót, feszültséget.
-
petrelli86
aktív tag
sehol senki?

-
petrelli86
aktív tag
aloha!
van egy régi ezerkettes (nem lada
) tualatin péhármasom abit vh6t lapban, a softmenü3-ban hiába állítgatok akármit..nem tudom feljebb húzni a procit,vki esetleg nem tudná elárulni hogyan kell?? 
köszi előre is a segítséget
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
Badman 4ever
üzenetére
Szépek , gratula.

Te, egész jó lett a kép.

-
tzsolesz
nagyúr
válasz
Badman 4ever
üzenetére
Szép eredmények.

Kivéve az utolsó előtti P3-as.

-
Badman 4ever
őstag
válasz
tzsolesz
üzenetére
Nálam elindul a video.
Hát igen attól, hogy valami régi, még nem biztos, hogy rossz.
És ha már P3 tuning a topik neve akkor, pár általam elért eredmény:
P2 400 MHz - 533 MHz
P3 Celeron 700 MHz - 1050 MHz
P3 850 MHz - 875 MHz (ennyit is csak feszültségemeléssel bírtam elérni)
P3 1400 MHz - 1484 MHz (+feszültséggel ~1600 instabilan) -
tzsolesz
nagyúr
válasz
Badman 4ever
üzenetére
Ugyan a link nálam nem jó (valamiért nem indul el a videó), de találtam ott érdekességeket.

-
Badman 4ever
őstag
Még egy video: [Crysis on Pentium 3]
-
Badman 4ever
őstag
válasz
tzsolesz
üzenetére
El is hiszem. Nekem még elfekvőben van egy Compaq Deskpro Small Form Factor gép egy slotos P2 400-zal. Ha slot-fcpga átalakítót beteszem egy 850-es P3-mal az alaplapi 4MB(!)-os ATI VGA-val tudok régebbi NFS-t játszani, Q3-azni, és Warcraft3 is elmegy simán. Elvileg nem valami nagy gép, de még nem volt szívem eladni.
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
Badman 4ever
üzenetére
Most hogy láttam ezt a videót, eszembe jutott, hogy kb. 4 hónapja adtam el az egyik P3-as gépemet.
az egy Gigabyte GA 6bxc alaplapból, egy slot foglaltú P3 (600mhz@800Mhz)-ból 512Mb SDRAM-ból, egy MX440 64Mb-os NV kariból, és két 4.7Gb-os quantum vinyóból állt. Jah, és volt benne egy NEC DVD író.
Eladtam, mert kellet a VGA-ra a pénz 13K-ért. Ne tudd meg hogy hogy meg bántam, jó kis konfig volt. 1024-ben ment rajta a Far Cry low beállítások mellett.

Amúgy az gondolom nem volt jobb proci, mint a mostani mi? Azt sem tudom, milyen mag volt a cpu-ban. Csak azt hogy 600Mhz, 256L2 cahce.
-
Badman 4ever
őstag
Íme néhány érdekes videó:
[link]
[Most Wanted P2 alatt]-Én is játszottam 400-as P2 és GeForce3 társaságában NFSMW-t. -
tzsolesz
nagyúr
válasz
Badman 4ever
üzenetére
Köszi szépen. Sajnos még nem állt össze a gép. Így nem tudom kipróbálni a tuningot. A másikat ezért meg még egyszer nem akarom szétszedni.
Csak egy ház kell neki csak. Kap majd valami gagyit, oszt jónapot. -
tzsolesz
nagyúr
válasz
Badman 4ever
üzenetére
Értem, a melegedéssel szerintem nem lesz gond, mert alapon 17-18C-os a proci everest szerint. Így lehet hogy majd egy kis feszt is.
Nem szokványos kis pga370-es hűtő van rajta, hanem a borda is kilóg fél-fél centit, és a venti is teljesen lefedi ezt a méretes bordát.Hogy lenne jó elérni mondjuk egy 1300Mhz-es szintet? (szorzó*fsb)
Jah, igen nekem is X230-om van, amit imádok. Nagyon jól szól. Haverok irigykednek is rá.
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
Badman 4ever
üzenetére
Az Intel a teljesítményt feláldozta a sebesség miatt.
Ez egy nagyon kifejező mondat egyébként. De ha nem ebben szövegkörnyezetben mondjuk akkor értelmetlen lenne.
De én értem amit mondasz.
Én így fordítottam le, amit mondtál.
Az Intel a teljesítményt feláldozta a Mhz-ek hajkurászása miatt.

-
tzsolesz
nagyúr
válasz
Badman 4ever
üzenetére
Értem én. Gondolom ha a P4 640-est alulhajtottam volna 1000Mhz-en még a P3-as szintjét sem érte volna el. HT letiltása is egyébként szépen meglátszott a cpu queen teszteken.
Mondjuk ez prescott magos volt.

-
Badman 4ever
őstag
válasz
Badman 4ever
üzenetére
Ezért van, hogy 2GHz-s P4-et és 2,533-as P4 Celeront ver az 1,4GHz-s P3-as vagy akár a Te 1GHz-s P3-ad.
-
Badman 4ever
őstag
válasz
tzsolesz
üzenetére
Olvasd el az EVEREST topikot, ott is írja, hogy
"A ZLib eredmenyt elegge le tudja fogni a memoria lassusaga. Pl. ha a Willamette alatt PC133 SDRAM van, az eleg lassu tud lenni, de a Rambus DRAM-mal sem szarnyal: a ZLib tesztben (clock-for-clock) egy jo Tualatin P3 siman lenyomja a P4+Rambus parost."
-Ez épp az általam említett p4 1,5Ghz, mert az Willamette magos.
A P4 architechtúráról ezt írta az ottani szaki:
"A ZLib-nel a cache is szamit, de inkabb maga az architektura a gyenge. A P4-et nagyon magas orajelek eleresere terveztek, clock-for-clock viszont a hosszu pipeline miatt nem tudja hozni a P3 szintjet."
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
Badman 4ever
üzenetére
Ezzel azt akarod mondani, hogy nem minden a cpu queen teszt?
Játékokban mondjuk számít az újabb architektúra, L2 cache mérete, stb... Gondolom.
Nekem egyébként azokkal a P4-ekről elég rossz tapasztalatim vannak.
A P4 640-esemmel szemben, azzal megvoltam elégedve.
itt van kimásoltam a benchmark txt-ből a sort. 3.7Ghz-en járattam.
P4 640 HT 3700 MHz MSI P35 Neo (MS-7360) P35 DDR2-768 SDRAM 5-5-5-15 CR2 4155
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
Badman 4ever
üzenetére
Anyám nem semmi procid van. Jó lenne nekem is egy kis tuning. Mert ha a LGA775-ös cerka D326-osom elég volt egy radeon 9550-es kihajtására, akkor ennek is elégnek kellene lennie szerintem. Bár nem tudom az AOpen i815E lap támogatná-e a 9xxx-es szérás radeonokat, de kétlem. Azt sem néztem még hogy milyen az AGP-je (2x, 4x ?)...
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! Asus Z390 i7 8700K 16GB DDR4 512GB SSD RX 7600 8GB Rampage SHIVA Corsair 550W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 13 Pro Max Sierra Blue ProMotion 120 Hz, Pro kamerák 128 GB Használt, szép,100%
- DELL PowerEdge R740 rack szerver - 2xGold 6130 (16c/32t, 2.1/3.7GHz), 64GB RAM, 10Gbit HBA330, áfás
- 100/100 - 0Perc - WD BLACK SN850P 1TB - Playstation 5
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi