Hirdetés

2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Adattárolás  »  Pendrive probléma

Hozzászólások

(#4770) King Unique válasza Carasc0 (#4769) üzenetére


King Unique
titán

1. Először is, ez a "30GB kapacitásúnak látott" most egy névlegesen 32 GB-os pendrive-ot akar jelenteni, ami tárolókapacitása IEC szerint ~ 29,8 GiB, vagy elírtad és 30 MB-osnak látszik a fájlkezelőben az X GB-os pendrive? :F Illetve ha nem stimmel a tárolókapacitás a fájlkezelőben, akkor épp nemrég volt arról szó egy másik esetnél arról, hogy ilyenkor mi a teendő.
Másrészt ha írásvédett lett a pendrive és a linkelt leírásban lévő módszerrel nem sikerül ezt megszüntetni + parancssorban (+) törölni, újraparticionálni, újraformázni sem, valamint tartós az állapot a pendrive újracsatlakoztatása és másik gépen történő kipróbálás után is, akkor vsz a vezérlője tiltotta le az írást az egyes cellák elhasználódása / egyéb ok miatt, amivel sok mindent általában nem lehet kezdeni, a tönkremenetel egyik tipikus jele szokott lenni. Ez esetben marad a garanciális csere, vagy annak híján a kuka.

2. Először is, mit jelent ez a "feldobja az autorun ablakokat", első használatkor a Windows szokásos AutoPlay ablaka jelenik meg a választható opciókkal, vagy egyéb, netán valami Autorun vírus? :F Aztán ez az "Linux alatt is csak egy alkalmazás látott belőle valamit" sem derült ki, hogy pontosan mit jelent, + az 1. pontban említett törlés, újraformázás után is fennáll-e a probléma, ahogyan az sem, hogy a pendrive csatlakozója esetleg nincs-e deformálódva (feszegetés, user error...), az emlíett 6 PC egyik USB-portján (előlapi/hátlapi?) sem működik, stb. :F
Formázni általában akarja a Windows a pendrive-ot, a rajta lévő kötetet, ha RAW lett.
Ez az eset sem teljesen tiszta, de ha tényleg (?) megadta magát a pendrive, akkor értelemszerűen vagy garanciális csere, vagy kuka. Ha nem a pendrive ment tönkre, akkor meg lásd az előbb leírtakat.

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  Adattárolás  »  Pendrive probléma
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.