Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Robar

csendes tag

Na szóval. Leírom az esetet, ami a feleségemmel történt meg.
    Egy napon, amikor hazaértem a munkából a feleségem nagyon feldúlt állapotban volt. Kérdeztem, hogy mi történt vele és akkor elmesélte az aznap reggeli élményét. Miután én elmentem dolgozni ő még vissza feküdt pihenni az ágyba, de nem aludt. Ahogy ott feküdt egyszercsak valaki mesimogatta a haját, amitől ő egyből kiugrott az ágyból és végigfutott a hideg a hátán. Nézett szét de nem látott senkit. Viszont kezdte érezni, hogy a már régen meghalt nagymamája van jelen. Meg is szólította a feleségemet és azt mondta, hogy ne féljen tőle, csak annyit kér, hogy imádkozzon érte. Hát nem tudott megnyugodni egyhamar a feleségem ezek után, amit nem is csodálok. Aztán hogy mégjobb legyen, délután telefonált a feleségem édesanyja, és azt mondta vagyis kérte tőlünk, hogy imádkozzunk az ő édesanyjáért, vagyis a feleségem nagyiájért(aki ott járt délelőtt), mert aznap reggel exhumálták a holttestet és áttemették egy másik sírba.
    Mi csak álltunk és néztük egymást a feleségemmel és nem jöttek szavak az ajkunkra. Tehát ez jelentheti azt is hogy ha megbojgatnak egy sírt, akkor az illető aki ott nyugszik egy időre cselekvőképes lesz vagy lehet. Furcsa . A feleségemet még a mai nap is kirázza a hideg, ha arra a napra visszagondol.

• Robar

csendes tag

válasz zoltanz #1287 üzenetére

Ez nem éppen így van "sajnos". Ha valaki meghal az nem jelenti azt, hogy azonnal eltávozik. Sokszor látható és tapasztalható jelei vannak annak, hogy az illető személy még itt van. De ez az állapot csak átmeneti szerencsére. A másik eset a roszabbik, amikor túlról jön vissza ártó szándékú lélek, amit általánosságban démonnak neveznek. Az elhunyt emberek lelke nincs fölhatalmazva arra hogy szabadon járkáljon tetszése szerint. Isten gondját viseli minden léleknek, aki azt kiérdemli. DE! A gonosz lelkek nem tartoznak közvetlenül hozzá, hiszen ők megtagadták Istent és a létezését is. A FŐ gonosznak tartott sátán is egy lélek, aki magaköré gyűjti a gonosz lelkeket. Ő rendelkezik fölöttük, és akár el is engedheti, sőt küldheti is őket a mi világunkba. Viszont Isten megvóvja azokat, akik benne bíznak és hisznek. De így is megmarad a kísértés, amit ők produkálnak, a rosszra való csábítás. Vannak olyan esetek is, amikor látható formában is megjelenik a kísértő, gondoljunk csak Pio atya esetére, és még sok más esetre. Viszont a hétköznapi embernek kicsi a valószínűsége, hogy látható formában jelenjen meg, hiszen az akár a halálához is vezethet, a félelem és ijedtség miatt. Ettől óv meg Isten minket. Az, hogy hallani lehet motoszkálásokat, látni lehet alakokat az igaz, mivel bizonyos okokból kifolyólag tartózkodhatnak a mi világunkban is nem ártó szándékú lelkek. Erre van egy roppant érdekes esete a feleségemnek, amit majd leírok, ha lesz egy kis időm.

• Robar

csendes tag

válasz Wallz #1253 üzenetére

Érdekes, amiket leírsz. Nem lehet kellemes érzés azzal a tudattal lefeküdni este, hogy még lehet ott valaki rajtad kívül, akit nem látsz. Próbáltad már az EVP-t? Az is egy érdekes dolog. Hátha a segítségével meg tudnál valamit állapítani a zajok forrásáról.
    Egy esetet leírok még, ami nemrégen történt velünk. A feleségem éppen babát várt és egy nyári estén az ágyon feküdt. Én mellette ültem az ágy szélén, együtt örvendeutünk a kicsinek, simogattam a pocakját és beszéltem a babához. Kellemes tiszta idő volt, még szellő sem volt és csak a tücsök cirippelés hallatszott a csendes nyári estében. Egyszercsak a feleségem azt kérte, hogy hajtsam be az ablakot, mert bejönnek a szúnyogok. Még föl sem állhattam mellőle, s az ablak a szemünk láttára magától becsukódott, szépen lassan-nyugodtam. Szél nem volt, húzat sem volt. Mintha valaki figyelt volna ránk és gondoskodóan behajtotta azt. Érdekes volt, és az volt a legfurcsább az egészben, hogy semmi félelmet nem éreztünk, hanem szinte jóleső érzés volt.

• Robar

csendes tag

válasz Wallz #1248 üzenetére

Nem tudom hogyan halt meg a lány, és azt sem tudom, hogy hogyan nézett ki. Még a barátom se látta soha, mert állandójelleggel be volt zárva a szobájába és felügyelet alatt volt. Kérdeztem a barátomat hogy hallott esetleg valamit, zajokat - hangokat a szobájából, de azt mondta, hogy nem volt soha semmi különös zaj. Valószínűleg nem az az őrjöngős fajta lehetett, mert akkor nem is lehetett volna ott tartani és ápolni a lakásban. Szomorúnak tartom, hogy vannak ilyen emberi sorsok is, és lehetnek még ennél roszabbak is, amiről nem tudunk. Mindenestre a jelenség a halála után kezdődött el, s így nagy a valószínűsége, hogy összefügg vele.
    Most hogy az épületet lebontották, kíváncsi lennék, hogy az üress telken is folytatódik?

• Robar

csendes tag

válasz Wallz #1246 üzenetére

Szia.
    Nem tudom, hogy olvastad-e az 1165hsz-emet. Abban írtam egy házról amiben furcsa jelenségeket tapasztaltunk meg a barátommal. Most a nyáron ott jártam ismét(mert azóta elköltöztünk abból a városból), és megdöbbenve láttam, hogy az épületet lebontották. Egy üresen álló gazos telek maradt belőle. Nagyon furcsán néz ki, mert egy házsor egyik tagja volt és most úgy virít az üres telek ott, mint a foghíjas ember mosolya. A szomszédoktól érdeklődtem, hogy mi történt az épülettel és azt mondták, hogy ott valami gondok voltak, mert több családnak, majd cégnek is kiadták, de egy sem tudott ott tartózkodni egy-két hónapnál tovább. És ami engem igazol, volt aki furcsa zajokra panaszkodott, és lépések zajára. Lehet hogy az a telek is ilyesmi lehet, amit te láttál.

• Robar

csendes tag

Sziasztok.
    A nyáron egyik rokonunknál voltunk vendégségben néhány napig. Egy hatalmas emeletes házban lakik egyedül, s az épület nagyon régi, de jó állapotban van. Egy este, amikor a két gyermek be akart menni az ebédlőbe, megkért a rokon, hogy oda abba az egy helyiségbe ne engedjük be a gyermekeket és mi se menjünk be ha lehetséges. Megkérdeztem, hogy mi az oka ennek, s azt válaszolta, hogy nem tudja megmagyarázni, de mindíg rossz érzés fogja el ott, ha bemegy. Napközben el voltunk foglalva a saját dolgainkal, mindenki a maga dolgára figyelt, míg egyszer csak a két gyermek sápadt arcal, lihegve szaladt oda hozzánk és sírós hangon mondták, hogy "ott" van valaki. Bementek az ebédlőbe a tudtunkon kívül. Már csak megnézem, hogy mi van ott, gondoltam, be is mentem, a feleségem is bejött, de semmi különöset nem láttunk. A két gyermek azt mondta, hogy hallották ahogy valaki ott szuszog. Az igazat megvallva nem volt jó érzés bent lenni ott, és hamar ki is mentünk. A rokonnak elmeséltem a történteket, és elárulta, hogy a nemrégen elhunyt feleségét látta többször ott.
    Ez szomorú. Sajnálom szegényt, de jobb lenne, ha elmenne onnan és békében nyugodna.

• Robar

csendes tag

válasz #21559296 #1193 üzenetére

Még nem tapasztaltam ilyet. Érdekesen hangzik. Mesélj róla még valamit légyszíves.

• Robar

csendes tag

Valóban !!! Minden ember egy más és más "világ". Van akinek nincs Isten, lélek stb. és van olyan is akinek van. Minden ember annyit ért meg a világból, amennyire képes. A tőlünk függetlenül létező dolgok akkor is valósak, ha mi nem vagyunk képesek felfogni őket, vagy nem akarjuk, vagy nem tudjuk. Egy dolog az elmélet, más dolog a valóság és a tapasztalat az, ami helyreállítja bennünk a valóságról alkotott képet.

• Robar

csendes tag

válasz #54715584 #1182 üzenetére

Ebben egy pillanatig sem kételkedem, hogy ott volt és elbúcsúzott tőled. Nagyon sok esetben , közvetlenül a halál beállta után az illető nem távozik el azonnal a mi világunkból és marad ideje még jeleket hátrahagyni, illetve elbúcsúzni szeretteitől, ahogyan erre rengeteg példa is van. Ez egy csodálatos engedmény részükre, ami által nekünk is örömöt és megnyugvást tudnak adni. Belenyugvást és megértést, ugyanakkor bizalmat is a túlvilág felé.

• Robar

csendes tag

válasz Hakudoshi #1181 üzenetére

Köszi a linkeket. Jól ismerem a moldvai esetet. Ott szó sem volt ördögűzésről. És a többi esetben sem. Azért írtam fenntebb, hogy csak nagyon indokolt esetekben van engedélyezve, amelyeket tanács vitat meg és Pápai engedéllyel lehet végrehajtani, egy erre a célra kiképzett egyházi személy által. Valóban történnek ilyen esetek, mint azt a linkben lehet olvasni, de ezek sajnos felelőtlen és meggondolatlan emberek rémtettei, vagy inkább bűncselekményei. A legtöbb ilyen jellegű dolog a tudatlanságból fakad.

• Robar

csendes tag

válasz #21559296 #1179 üzenetére

Ezt én is átéltem egyszer, pontosan úgy, ahogy leírtad. Nem sokkal azután, hogy nagymamám meghalt, azt álmodtam, hogy együtt sétálunk, ahogyan azt régen tettük és fogja a kezemet. Amikor fölébredtem éreztem a kezének a melegét, az érintését és nedves volt a tenyerem. Leírhatatlanul jó érzés volt. Szinte éreztem, hogy velem van.

• Robar

csendes tag

válasz Foglalt név #1174 üzenetére

Köszi a hozzászólást. És bocs, lehet, hogy részletesebben kellett volna leírnom, de nem sok időm van rá. Szóval képzeld magad a helyükbe. Adott egy alak, aki le van kötözve, vicsorog mint egy állat és közben arról beszél eltorzult hangon, hogy belelát a lelkedbe. Nem éppen mosolyt fakasztó helyzet szerintem. Egyébként én teológiát végeztem és sokat foglalkoztunk az exorcizmus kérdésével, úgy egyházjogi mint morális szempontból. Csak nagyon indokolt esetben alkalmazzák és ha igen, akkor meg van rá az ok. Roppant veszélyes dolog. Amit pedig fönt leírtam, az valóban megtörtént a 90-es években.
    Ilyen esetekben beszélnek démoni megszállottságról és sürgősen tenni kell ellene, mert az illető kárt tehet első sorban saját magában és a környezetében élőkben is.
    Majd még leírok egy esetet, ha lesz időm, valamikor este. Helo.

• Robar

csendes tag

Komolyabb hozzászólásokat vátam volna, de úgy látom, hogy nincs kinek már írni. Halott a topic. Viszlát mindenkinek.

• Robar

csendes tag

Leírok egy esetet, amit a pap ismerősöm mesélt, amin Ő maga is részt vett. Egy fiatal férfit megszállt a gonosz és vizsgálat alapján eldöntötték, hogy nincs más megoldás csak az exorcizmus, vagyis ördögűzés. Egy szerzetest kértek fel ennek az elvégzésére, aki előtte hosszabb ideig elvonult imádkozni és lelkileg felkészülni az eseményre. Rajta kívül még volt öt pap, akik segédkeztek neki. Kiértek a helyszínre és a megszállottat kezdték "jó útra téríteni". És itt egy érdekes dolog történt. Biztosan láttatok már hasonló jeleneteket filmeken, amikor a "páciens" le van kötözve és örjöng. Hát ott is az volt, eltorzult hangoktól kísérve. Szerintem a filmek is az ilyen esetekből merítik az ötleteket, vagyis a valóságból. Aztán... rákiabált a papokra, hogy "mi van, miért vagytok itt, talán kíváncsiak vagytok rám? ". Kettő közülük ki is futott a szobából rögtön. Nem voltak fölkészülve lelkileg ilyesmire és gyakorlatuk sem volt még tulzottan ebben. Aztán folytatta, hogy "úgy is látom a lelketeket, tudom minden gondolatotokat". Erre a szerzetes is hozzászólt, hogy "az én lelkemet látod-e?" "igen látom" A szerzetes kérdezte" a bőneimet latod?" Na ekkor lett igazán dühös és azt válaszolta, hogy "azt nem, mert bevitted a szekrénybe". Vagyis a gyóntatószékbe. Érdekes szerintem. Aztán még órákon keresztül "birkóztak" egymással, míg sikerült kiűzni. Azért kell több pap is résztvegyen ilyenkor, mert együtt erősebbek az imában éskönnyebb legyőzni, állítólag. Na meg aztán amikor elhagyja a testet a gonosz lélek, ha felkészületlen ember van ott a közvetlen közelben, azt is megtámadhatja, beleszállhat. Félelmetes!!! Mi a véleményetek ?

• Robar

csendes tag

válasz tbs #1166 üzenetére

Ez így viccesen hangzik, de sokkal többről volt szó ott és akkor. Az illető pap egy nagyon felkészült valaki ilyen témában, teljesen szaki. Többször vett részt valódi exorcizmuson, ahol félelmetes és igen veszélyes dolgok mentek végbe. Mesélt is néhány esetről.

• Robar

csendes tag

Sziasztok.Nemrég találtam erre a topicra, végigolvastam és nagyon érdekesnek találom.Megosztanék veletek egy esetet, ami velem illetve a barátommal történt. A barátom egy régi magánházban lakott(még akkor), ahol az épületet több család lakta, közös udvar, stb.Az egyik szárnyában az épületnek lakott egy asszony a lányával, de a lányt soha senki nem látta, mivel be volt zárva a szobájába állandó jelleggel, tekintettel a súlyos elmebetegségére. Majd történt egy napon, hogy a lány meghalt. Halála után kb. egy héttel, a barátom szólt,hogy éjjelente lépéseket hall a padláson. Ez egyre gyakoribbá vált, majd rendszeressé. Érdekes az, hogy mindíg 1 óra körűl kezdődtek a zajok. Először nem igazán volt zavaró, mert azt gondolta, hogy valameik szomszédnak támadt mászkálhatnékja, igaz elég furcsa időpontban. De miután kiderült, hogy a szomszédok nem jártak fel a padlásra, kezdett furcs lenni a dolog. Elmentem hozzá este és együtt vártuk az éjszakát, hogy lássuk, vagyis halljuk, hogy mi fog történni. És valóban ! 1 óra körül elkezdődött a lépések zaja. Az édesanyja is ott volt velünk és együtt borzongtunk. Arra gondoltunk, hogy meg kellene nézni a padlást egy lámpával. Kimentünk az udvarra és hátra kerültünk a padlásfeljáróhoz. Be volt zárva lakattal. Nem tudom Ti hogy lennétek vele, de nekünk nem volt merszünk kinyitni. Másnap világosban fölmentünk és teljesen meg voltunk döbbenve. Kb. 3-4 centi vastag síma porréteg volt érintetlenül a padozaton, s még csak nyoma sem volt lépéseknek az érintetlen porfelületen. Egy pap ismerősünk azt mondta, hogy meg ne próbáljunk éjjel fölmenni, mert abból nagy bajunk származhat, de nappal menjünk föl és tegyünk oda egy rózsafűzért és szentelt vizet. Mi ezt meg is tettük. Ez után meg is szűnt a járkálás a padláson, de csak egy-két hónapra. Utána megint elkezdődött és a barátomék el is költöztek onnan. A szomszédok is mind kiköltözek és most üresen áll a ház. Szerintetek mi lehetett ez? A pap nem árulta el nekünk csak sejtelmesen mosolygott, amikor azt kérdeztük, hogy démon, vagy ártó szellem lehetett-e.

Új hozzászólás Aktív témák