Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
SunMount3r
nagyúr
Hello!
Ez a kábel jó minőség és megfelel arra, hogy az eszközök és router között teremtsen kapcsolatot? 5m-es kell minimum. Ha tudtok jobbat, akkor linkelhettek is!
Köszi!
-
SunMount3r
nagyúr
válasz jerry311 #33884 üzenetére
Értem, akkor "csak sima" Cat5-ös nem jó?! Most épp azon filózom, hogy hova helyezem a router-t (ASUS RT-AC 55U) a szobában a Wi-Fi miatt és annak függvényében alakul a kábel hossz. Csak azt gondoltam, hogy esetleg a kábel minősége is befolyásoló tényező lehet pl. a net sebességére, vagy a megbízhatóságra. Pl. audió kábelből sem vennék soha "Hama minőségűt"...
-
SunMount3r
nagyúr
Hello!
Nemsokára tervezem egy router beszerzését. Ehhez kellenének 10m-es Gigabites kábelek a routerből az eszközökig. Mindenképpen Gigabites kellene és eddig ezeket néztem: Ez árnyékolt, ez nem árnyékolt. Ezek megfelelnének, elég minőségiek? Melyik lenne a jobb választás? Fontos egyáltalán, hogy árnyékolt legyen? Ha ezek közül egyik se jó, vagy tudtok jobbat/olcsóbban akkor linkelhetnétek azt is, esetleg még az E-Digital vagy az MM játszik mint webshop (az ingyenes szállításuk miatt).
Köszi!
[ Szerkesztve ]
-
SunMount3r
nagyúr
Hello!
Helyi LAN-on belüli file megosztást szeretnék csinálni, de nekem az eslő hsz.-ban leírtak kicsit máshogy vannak Win7-en:
hogy ''Otthoni vagy kisebb munkahelyi hálózat beállítása''
-Kapcsolódás módjánál 2. opció (helyi átjárón, vagy másik gépen keresztül)
-Szgép leírása: mindegy
-Szgép neve: mind1, de ékezet nélkül legyen (Laptop vagy CSALAD, ilyesmi)
-Munkacsoport neve: mondjuk OTTHON (uezt kell a másik gépen is beírni!)->Nekem egy "Home Goup" van létrehozva, de ennél nem lehet a fentieket megváltoztatni sehol (nem látok ilyesmiket). csak egy jelszót adott hozzá. A gép nevét és munkacsoport nevét sem lehet megadni, azt nem is látom, hogy hova lenne írva. Mi a teendő, hol keressem?!
Köszi!
[ Szerkesztve ]
-
SunMount3r
nagyúr
válasz Gubek-Einste #35606 üzenetére
A gépen a kapcsolat típusa Home és be van kapcsolva a File Sahring és mappákat is megosztottam már (Everyone-nak Read joggal). A csoport neve WORKGROUP nálam, de ez mindegy is. A lényeg, hogy egy Android-os média lejátszóval akarnám elérni ezeket a mappákat, de az nem talál/lát semmit. (Router az van).
Mit csinálok rosszul?
Próbáltam már, hogy a Home network beállításainál a Public Sahring-t is bekapcsolom, de úgy se jön elő semmi a média player-en. Amikor létrehoztam a Home network-öt akkor adott hozzá egy jelszót, de ezt nem tudom hová kellene beírnom a média lejátszóba vagy bármi. Elvileg egy sima LAN-on keresztüli SMB megosztást akarok csinálni...
A lejátszó menüjében van olyan hogy "LAN"->Search, de így nem talál semmilyen szervert/csoportot amihez csatlakozhatna...
Ha tudsz segíteni, köszi!
-
SunMount3r
nagyúr
válasz #79335424 #35612 üzenetére
Próbáltam már úgy is, de nem sikerül. Elvileg mindenkinek flottul megy a dolog a Himedia Topic-na is, tehát nálam lesz valami elállítódva. A Won 7-es gépről látom a lejátszót, csak az nem látja a gépemet. Próbáltam a KODI alól a SMB-t, de ott se és a lejátszó saját média centerében a "LAN"->Search-öt is , de arra is azt írja, hogy "No Server", pedig tuti ott kellene megtalálnia és kilistáznia.
A megosztott mappákra a "Mindenki->Olvasás" engedély van beállítva.
Home network-ön vagyok.
Win 7-es NIS van tűzfalként, ezen a lejátszónak "Trusted" szint van beállítva.
A Router pedig egy ASUS-AC55U tegnap konfiguráltam fel először, minden a varázslója szerint és működik is minden, kivéve ezt.
Egyéb 5-let esetleg?!
Köszönöm!
-
SunMount3r
nagyúr
válasz SunMount3r #35616 üzenetére
Mé annyit tennék hozzá, hogy a Win-es File explorer-ben ugye bal oldalt ilyenkor kilistázza a "Network"->Admin-PC->alatt a megosztott könyvtárakat, de itt (tehát azon a gépen ahol megosztottam őket) nem tudom megnyitni őket, hanem kiír egy hibaüzenetet "Can't acces..." a Windows. Ez így normális?
-
SunMount3r
nagyúr
válasz SunMount3r #35616 üzenetére
Sziasztok!
Már szenvedek egy ideje ezzel a problémámmal, teljes megoldást (és, hogy mi lehet a fő gond) továbbra sem találtam. Jó pár releváns Topic-ba kérdezősködtem, még külföldi fórum-on is, de a hiba igazi okát még nem tudtam megtalálni, bár már van némi előrelépés.
Most viszont egy ehhez kapcsolódó másik kérdésem lenne: A Win 7-es gépen a LAN-on megosztott mappákat, hogyan tudnám "virtuálisan" egy gyökér mappa alá rendezni? Tehát, hogy ne kelljen fizikailag is áthelyezni őket? Csak mert 3 különböző winyóról és sok másutt lévő mappáról lenne szó, amiket szeretnék 1 gyökérmappába tenni, így a media player-ben is könnyebb az elérésük, kezelésük és nem kell minden egyes mappa elérési útját külön bepötyögnöm... Meg egyébként is "elegánsabb" megoldás lenne. Van erre lehetőség Win 7 alatt?
Köszi!
-
SunMount3r
nagyúr
Hello! Az lenne a kérdésem, hogy a "Network Discovery" az Advances Sharing beállításainál az UPnP-t kapcsolja ki/be?! (Win7).
Ez az SMB-s megosztáshoz elengedhetetlen, hogy be legyen kapcsolva?
Mert én inkább kikacsolva tartanám az UPnP-t, ha enélkül is megy a hálózati megosztás...
(Amúgy a Router-emen kikapcsoltam az UPnP-t és úgy is működött a megosztás a LAN-on...)
Köszi!
[ Szerkesztve ]
-
SunMount3r
nagyúr
válasz Gubek-Einste #35810 üzenetére
A többi kérdésemre tudja valaki a választ?! Ebben a cikkben egyértelműen azt írják, hogy a UPnP az alapja a DLNA-nak is. Bár ilyen streaming-et most nem használok, hanem csak SMB-t, de ha valaha bekapcsolnám a DLNA-t, akkor ahhoz az UPnP is be lesz kapcsolva?
Illetve, hogy akkor ez a Network Discovery opció = UPnP?!
THX!
-
SunMount3r
nagyúr
válasz SunMount3r #35814 üzenetére
Ezek szerint itt senki nem tudja ezekre a választ?!
-
SunMount3r
nagyúr
válasz VeryByte #35843 üzenetére
Köszi, akkor a Network Discovery-nek nincs semmi köze az UPnP-hez... És olvasgattam is a témában és pl. az a cikk, amit linkeltem is azt írja, hogy a Network Discovery, az lényegében az UPNP-t kapcsolja be. De pl. ez is tök ugyan ezt írja. Meg még egy halom másik weboldal is...
A másik kérdésem pedig a DLNA-ra vonatkozott (tervezek egy NAS-t), hogy ott akkor már viszont kelleni fog az UPnP, merthogy a cikkek szerint azon alapszik...?!
Ezért kérdeztem ré többször is, mert elég ellenmondásosak itt az infók...
(Ja és ami választ kaptam itt rá eredetileg az is elég szűkszavú és nem igazán fedte le a kérdés lényegi részét...)
Köszi!
-
SunMount3r
nagyúr
Lenne egy kérdésem a még korábbi problémámhoz: ami az volt, hogy az Android-os media box-om nem látja a Win7-es gépet magától (SMB-vel) a LAN-on. Lehet ennek valami köze ahhoz, hogy a Router-ben ki van kapcsolva az egész IPv6 kezelés?! Mielőtt router-em volt és közvetlen csatlakoztam az egy szál bejövő UTP kábelen keresztül a net-ra, akkor biztosan volt IPv6 is. Vagy ennek semmi köze a LAN dolgaihoz?!
Köszi!
-
SunMount3r
nagyúr
válasz krealon #35897 üzenetére
Az a fura, hogy ha manuálisan adom meg neki a PC gép IP címét és a megosztott mappák neveit, külön-külön, akkor minden rendesen működik, ahogy kell, látja és olvassa is a tartalmakat az Android Box. Viszont amikor SMB Source (ill. LAN) search)-öt nyomok az Android-os Box-on, akkor magától nem találja a PC-t a hálózaton (No server). Erre keresném a megoldást, mert másoknál, ugyan ilyen média lejátszóval zokszó nélkül ment ez is és csak ez lenne a kézenfekvőbb és kényelmesebb megoldás.
Erre valami 5-let?!
Köszi!
-
SunMount3r
nagyúr
válasz krealon #35899 üzenetére
Asus RT AC55U routerem van. Honnan tudhatom, hogy van e rajta ilyen opció? (DHCP konfiguráló az biztos van.) Asus router emulator admin felület.
[ Szerkesztve ]
-
SunMount3r
nagyúr
válasz krealon #35901 üzenetére
Ha jól értem ehhez Linux kellene?!
Csak egy Win 7-es noti (ahonnan a megosztás történik) és az Android 5.1-es media box van a hálón.
Mert rákerestem és smb.conf file-ra ezek szerint ilyen nincs is Windows alatt.
Egyéb más 5-let, hogy a Win 7-es gépet tudjam beállítani fix master browser-nek?
Esetleg a router-t nem lehet annak beállítani?!
Köszi!
-
SunMount3r
nagyúr
Sziasztok!
SMB-n keresztül osztanék meg mappákat Win 7-es gépről Android-os kütyükkel.
Volt már pár mappám előzőleg megosztva, amiket lát és böngészni is tud a Tablet (ES File Explorer-el), de most, hogy újakat osztottam meg azokat nem tudja megnyitni, csak kilistázza.
A megosztási beállításoknál "mindenki"-nek van olvasási jog beállítva, csak úgy mint azoknál a mappáknál amiket lát, de ezeket valamiért nem...
Mivel lehet a gond?!
Köszi!
-
SunMount3r
nagyúr
Hello!
Asus RT AC55U router-em van és mióta használom a 2.4GHz-es Wi-Fi-t (bekapcsoltam az antennát) azóta furcsa dolgok történnek néha a Win 7-es gépemen: böngészés közben egyszer csak az egér görgője az oldalak görgetése helyett a "Nagyítás-Kicsinyítés" funkcióját aktiválja. Chrome-ban és Firefox-ba is egyaránt átvált ilyenkor Nagyítás-Kicsinyítésre és az se segít ha bezárom őket majd újra elindítom.
Ilyenkor kikapcsolom a Wi-Fi antennát az admin felületen és kb. 2-3 perc múlva újra helyreáll a görgő funkciója a böngészőben. Eddig 2x fordult elő.
Nem nagyon tudok más magyarázatot, minthogy valaki ismerheti a Wi-Fi jelszót és azzal valahogy csatlakotik a helyi hálóra és belemahinál azt asztali gépembe.
Szerintetek mi lehet ez? Tapasztalt már valaki hasonlót?!
Köszi!
Szerk.: Most megváltoztattam az SSID-t és bepipáltam, hogy "SSID elrejtése", de így is látható az éterben a hálózatom, csak "Other Network" néven. Nem lehet ezek szerint teljesen eltüntetni az SSID-t, hogy egyáltalán ne is látszódjon?
[ Szerkesztve ]
-
SunMount3r
nagyúr
válasz Gubek-Einste #37116 üzenetére
Az nem, de a billentyűzetem vezeték nélküli. A Chrome Topic-ban azt írták rá, hogy beragadhatott a Ctrl.
Összegabalyodik a 2.4GHz-es Wi-Fi-vel valahogy a billentyűzet?Te hallottál már hasonlóról?
-
SunMount3r
nagyúr
Sziasztok!
Mappákat akarok megosztani egy Win 7-es gépről egy másik Win 7-es géppel, de sehogy se jön össze.
A mappáknál "Everyone"-ra van olvasási engedély beállítva.
Az Android-os Tablet-emről rendesen tudok tallózni a megosztott mappákban, de a Win 7-es másik gépen nem, mert hibát ír ki.
Látja mind két gép a másikat, de a mappákat már nem.
Home network van beállítva mind két gépen és nincs se Homegroup se Workgroup...
Mivel lehet a gond?!
Köszi!
-
SunMount3r
nagyúr
válasz Gubek-Einste #37242 üzenetére
Hello!
Megpróbálom, de akkor az Android-os eszközök is látni fogják a mappákat?!
-
SunMount3r
nagyúr
válasz Gubek-Einste #37242 üzenetére
Egy Homegroup-ba raktam mind két gépet, úgy alapból nem volt változás. Aztán adtam olvasási engedélyt a "Homegroup"-nak is az egyik mappára és most annyi változott, hogy a másik PC-ről már látom a file kezelőben a "Homegroup" alatt kilistázva a másik gépről megosztott mappát, viszont belelépni most sem enged és ugyan azt a hibaüzenetet dobja ki ("[IWindows Cannot acces", vagy hasonló.). A többi mappát, amiknek "Everyone" van beállítva, még csak ki sem listázza.
Megnéztem Android-on és most is be tudok lépni az eddig megosztott könyvtárakba, de a frissen megosztottba, amit a "Homegroup"-nak is olvasás engedélyeztem abba nem.
A file kezelőben lejjebb kilistázza a "PC-Neve" alatt egy kis média ikonnal mind két gép egymást, mert be voltak pipálva a megosztásnál a "média file-ok" amikor létrehoztam a Homegroup-ot, ha oda rákattintok, akkor megnyitja a gép a média Center-t és úgy tűnik le is tudja játszani ezeket a file-okat, tehát valami kapcsolat van és működik, de ez nem az ami nekem kellene.
És még annyit, hogy ezekbe a mappákba a megosztó gépről sem tudok a "Network"-alatt belépni a file kezelőbe, itt is csak kilistázza a mappákat, amikot rákattintok akkor ugyan azt a hibaüzenetet dobja fel ("Windows Cannot acces")...
Mivel lehet a baj?!
[ Szerkesztve ]
-
SunMount3r
nagyúr
válasz SunMount3r #37253 üzenetére
Erre nincs valakinek, valami ötlete?! Most Android-ról minden megosztott mappát meg tudok nyitni rendesen. A másik PC-n (amiről el akarom érni), csak kilistázza a "Homegroup"-ban a mappákat, de bele lépni nem tudok, mert azt a hiba üzenetet dobja.
Megpróbáltam már mindent az Advances Sharing-ben is állítgatni, de semmi haszna.
Talán még annyi: Van egy Guest fiókom a megosztó gépen és ha a mappa tulajdonságainál a megosztásba, vagy a "Security"-allatt be volt rakva a Guest (és Deny volt beállítva rá minden jogosultságra), akkor az Android-os eszközökről sem lehetett elérni őket (hiába volt az "Everyone"-nak olvasási engedélye). Ha kiszedtem teljesen a Guest fiókot onnan, akkor már egyből látta az Android (és ugyan így volt a másik PC-vel, csak annál belépni még mindig nem tudok a mappákba).
És még egy dolog, amit nem értek: a mappa tulajdonságainál a Security alatt is meg lehet ugye adni a jogosultságokat, itt próbálnám megadni a "másik gép/User"-nek az engedélyeket, csak, hogy sehogy sem lehet. Csak a Local megosztó gép User-jeinek és Group-jainak lehet beállítani: amikor a "Locations"-re bökök, gondolom ott kellene kilistáznia a másik gépet is, de ott csak a megosztó gépet látom semmi mást.
Nem ezzel a Serutiy-s dologgal van valami bibi? Szeretnék már előrébb jutni, mert már mindent kipróbáltam, ami eszembe juthat, de ezt a fránya egyszerű SMB megosztást sem tudom létrehozni két Win 7-es gép között (miközbe meg Android-ról vígan elérem ugyan ezt a megosztást)...
Köszi!
-
SunMount3r
nagyúr
-
SunMount3r
nagyúr
válasz SunMount3r #37267 üzenetére
Most még azt nem értem, hogy létrehoztam ugye a Homegroup-ot, aminek mind két PC a tagja. De ugyanakkor a Computer->System alatt továbbra is azt írja ki, hogy "Workgroup"-ban vagyok. Itt rákattintok a Network ID-re és a pipát átrakom az "This is a Home Coputer; not part of Bussiness network"-re és újra indítom a gépet, de bootolás után ugyan úgy "Workgroup"-ban maradok, mintha nem csináltam volna semmit.
Ez normális jelenség?!
(Már a fenébe kívánom ezt a Win 7-et, hogy még a helyi megosztást sem lehet beállítani rendesen).
Köszi!
-
SunMount3r
nagyúr
Hello!
Már leírtam ide a kálváriámat korábban a Win 7-es SMB-s mappa megosztás kapcsán, de hátha most akadnának rá új ötletek:
2db Win 7-es gépről osztok meg mappákat, tudtommal mindent úgy állítok be a megosztásnál ahogy kell, berakom minden mappához a "Mindenki"-t is olvasási joggal. A LAN-t egy Asus Router közvetíti vezetékesen.
1: Android-os Tablet Wi-Fin-n keresztül gond nélkül látja és eléri az összes megosztott mappát és a file-okat is.
2: Az Android-os Média Box-om nem találja "Automatikus keresés"-el a megosztó gépeket, de ha manuálisan adom meg neki a gép ip címét és a mappák nevét, akkor az is rendesen eléri és olvassa őket.
3: A két Win 7-es gép látja ugyan egymást és a megosztott mappákat is kilistázza, de amikor meg akarok nyitni egy mappát, network error-os hibaüzenet dob. Ez oda-vissza érvényes mind 2 gépre.
4: Az a legfurább, hogy a Win 7-es gépekről a File kezelőben a "Network" alatt kilistázott megosztott mappák közül még azokba sem tudok belépni, amelyeket ugyan arról a gépről osztottam meg. Tehát a gép saját megosztásaiba sem. Persze ha a lemezről tallózom be a mappákat, akkor semmi gond sincs.
A gépeken Norton IS van telepítve, próbáltam már úgy is, hogy teljesen kikapcsoltam benne a tűzfalat, de úgy is ugyan ezt a hibát kaptam.
Valakinek esetleg lenne valami ötlete mivel lehet a gond, milyen beállítást kellene megpróbálnom?!
Köszi!
[ Szerkesztve ]
-
SunMount3r
nagyúr
Sziasztok!
Korábban már írtam ide, hogy nem megy a megosztás 2 Win 7-es gép között. A mostani konkrét szitu:
Van egy Android-os media Box-om, amin bekapcsoltam a SAMBA-t (felhaszn. és jelszó nélkül egyelőre), de a Win 7-es gépem nem látja. Pontosabban: A "Network" alatt kilistázza 3x is az "Other és a Media deices" alatt, de ugye nekem nem ez ami kell. Így az egyikre kattintva feljön a WinMediaCenter és ott tudok ilyenekben böngészni rajta, mint pl. "Képek", itt látom is a Box-on lévő összes képet és kb. ennyi. Természetesen normálisan, mint külön eszközt szeretném elérni, hogy rendesen tudjak tallózni a rajta lévő mappákban és file-okban, de ez nem akar összejönni.
Próbáltam már beírni az ip-jét is, úgy is valami "Hálózati hibát" dob ki a Windows, a Troubleshoot-er meg nem talál rá megoldást.
Android-os Tablet-ről, Wi-Fi-n elérem mind a Win 7-es, mind pedig az Android-os Box-om megosztásait gond nélkül, illetve a Box-ról is elérem a Win 7-es gép megosztásait. Csak Win 7-esről nem tudom elérni a Box-ot.
Win-en simán egy Homegroup-ban vagyok és be van kapcsolva a "hálózati felderítés" is.
Asus RT- AC55U Router-em van, szerintem ott minden jól van beállítva (legalábbis én nem piszkáltam)...Hol lehetne kezdeni a megoldást?!
Köszi bármi segítőkész ötletért!
[ Szerkesztve ]
-
SunMount3r
nagyúr
válasz SunMount3r #39312 üzenetére
Erre esetleg valaki?! Mindenhol kutakodtam a neten, de elég kevés az infó az ilyen esetekről, amit találtam az se működött.
Még talán annyi, hogy a cmd->net view parancsra a Win7-es gépemről nem talál semmit, amit kilistázzon. Ez normális?!
Köszi!
-
SunMount3r
nagyúr
Sziasztok!
100Mbit-es LAN portja van a notim-nak. Mostanában hogy olvasgattam a Topic-ot bekattant, hogy ezen lehet tök egyszerű lenne segíteni egy Gbit-es USB-s Ethernet Stick-el. USB 2.0-ás portról lenne szó, amivel ugye "elméletben" akár a 480 Mbit/sec is összejöhet. Jó ötlet ez szerintetek? Nem terhelné ez jobban a gép prociját és a rendszert, mint az integrált LAN portja?! (T4300-as a proci benne.)
És ha "zöld a jelzés", akkor milyen best-buy stick-et ajánlanátok hozzá?!
Köszi!
-
SunMount3r
nagyúr
válasz jerry311 #39368 üzenetére
100/50-es netem van, ebből jobb időszakokban meg szokott lenni a max 10MB körüli letöltési sebesség (most pl. csak 50Mbit körül mért ). De lehet ebből még majd 200/50-es előfizetés is, ki tudja...
Viszont: arra is gondoltam, hogy mivel a notim egyben a NAS-om is, ezért jól fog jönni a sávszéltöbblet, ha letöltés közben Stream-elni is akarok róla. Ehhez az adalék: Általánosan, ha már kb. 5-6MB-al töltök le, akkor hajlamos eléggé belassulni a rendszer (mondjuk ez lehet inkább a sokszálas letöltés miatt van). A remény az volt, hogy talán az integrált hálókártya is tehet a dologról és jobban járnék egy jobbfajta USB-ssel is akár.
-
SunMount3r
nagyúr
válasz Borisz76 #39372 üzenetére
Köszi, de az árai miatt valószínűleg nem egy Syno lesz az első NAS-om. A belépő "best-buy" Zyxel NAS326 a kiszemelt. Tudom sok téren jobbak a Syno-k, de lehet nekem ez is megfelelne egyelőre.
(#39374) Multibit : No igen, ez is szempont, de ezzel még egyelőre ráérek. Most 3db USB-s winyó van a noti-ra kötve, így lett belőle "NAS". Ha meglesz a rendes NAS is, mennek át ezek a winyók is arra. A noti-ba meg veszek egy SSD-t. Így nagy másolgatások se lesznek, inkább a közvetlen SMB elérés.
-
SunMount3r
nagyúr
válasz Johnzy #39414 üzenetére
Nekem is nagyon hasonló a gondom, csak 2 Win 7-es gép között. Az meg külön fura nekem is, hogy a gép még a saját megosztásait sem tudja megnyitni a "Network" alól a File Kezelőben. Kipróbáltam már én is mindent, amit csak neten felkutattam, de semmi eredmény. A vicc, hogy az Android-os eszközeim meg gond nélkül felismerik és elérik a Win-es gépek megosztásait. Már többször írtam ide az ügyben, de eddig senki sem reagált...
Addig egy tipp neked (ha eddig nem próbáltad még volna): a mappák megosztásánál állíts be "Mindenki"-nek engedélyt, az "Haladó" menü alatt is. (Mondjuk nekem ez se segített).
-
SunMount3r
nagyúr
válasz Core2duo6600 #39418 üzenetére
Nálam minden pontosan így van beállítva.
Kivéve ezt a részt: Gépház > Hálózat és .. kezdetű > Kapcsolat tulajdonságainak módosítása > Gép észlelhetővé tétele bekapcsolni-> Mert szerintem Win 7-en nincs ilyen opció.
-
SunMount3r
nagyúr
válasz #54715584 #39465 üzenetére
A többieket is kérdezem:
Nekem is leszokott ketyegni jó pár másodperc, miután HD-re vált a YT. Illetve vannak oldalak, amik néha eléggé "megvárakoztatóan" lassan töltődnek be. Pl.: [link]
A router-en van fix ip beállítva a PC-mnek, érdemes lehet nekem is a gépen beállítani inkább?!
Vagy/és a DNS-nek megadni valami mást a router-en (ahhoz nem nyúltam még)?![ Szerkesztve ]
-
SunMount3r
nagyúr
Hello!
Powerline tippre lenne szükségem.
A szitu: az egyik szobában a router, mellette a másik szobában lesz a céleszköz, ami egy Android-os TV box. A Box-on Gigabit Ethernet csati van és van ugyan Wi-Fi-je is, de ezek a TV-Box-ok nem éppen az erős Wi-Fi-jükről híresek, így gondoltam elébe megyek a "problémának". A kébelezéstr pedig macerás lenne megoldani akét szóba között közvetlenül.
100Mbit/s elég lenne úgy gondolom, de azt tényleg bírja.
És persze jöjjön ki minél olcsóbban és kockázatmentesebben (biztonságosan) a dolog.
Mit ajánlotok ennek megoldására?
[ Szerkesztve ]
-
SunMount3r
nagyúr
válasz Gubek-Einste #40187 üzenetére
Konkrét típust a szettre tudnál linkelni? Ahogy látom mind 11K fölött van (ennyiért már router vesz az ember), de ha olcsóbban is kijönne azt nem bánnám.
Az olyan ami Wi-Fit is tud az gondolom jóval drágább?
(#40188) python1: az bizony jó lenne, mert az aljzatosok drágábbak némileg.
[ Szerkesztve ]
-
SunMount3r
nagyúr
válasz Gubek-Einste #40194 üzenetére
Sajnos ez a gyerekek és az asszonya miatt is több tényezős dolog és nem ilyen eccerű (pont mint a Wi-Fi ). A fúrás egy dolog, azt még rendesen el is kell vezetni, körbe a fal mellett, rendesen becsatornázva, miközben van még egy terasz ajtó is közben, ami már profi munkát, időt és gyakorlatot igényelne, hogy rendesen, esztétikusan és gyak. észrevehetetlennek legyen megcsinálva.
Akkor a sima kábeles Powerline-ra tudsz/tudtok egy tuti típus linket adni, ami pl. már bevált és bizonyított?
Köszi!
Szerk.: mint írtam 100Mbit/s-nél nem kell gyorsabb.
[ Szerkesztve ]
-
SunMount3r
nagyúr
válasz qqcqqc #40197 üzenetére
Ez is csak végesetben kell majd, ha a rendelt Box Wi-Fi-je túl gyenge lesz hozzá, hogy azon Stream-elje a YT-ot 1080p-ben. A vezeték előnyeiről meg engem nem kell meggyőzni, mert pontosan tudom, nálam is kábellel van kiépítve a media Stream-elés, ott viszont kicsit más a "szitu".
Még 1 kérdés: olyat fogok akkor nézni, amin van elektromos aljzat is, ebbe lehet dugni akár 4-es, 5-ös elosztós hosszabbítót is gond nélkül? Pl. ha egy TV, DVD lejátszó, lámpa és kitudja még mi lenne rákötve az úgy is OK? Vagy akkor jobb elé egy T elosztó és abba dugni a Powerline adaptert és a T másik dugaszába meg a hosszabbítós elosztót? Melyik a jobb, biztosabb kombó?
[ Szerkesztve ]
-
SunMount3r
nagyúr
Hello!
Hogyan tudnék sebességet mérni LAN hálózaton belül? A Video stream-elő gépemről szeretnék mérni, hogy mennyi a stabil feltöltési sebessége. Van olyan progi ami ezt képes mérni, akár csak a router-ig?
Köszi!
-
SunMount3r
nagyúr
válasz krealon #41190 üzenetére
17%-os töredezettség már lehet "lassító" hatású?
A Notim-ra kötött USB-s winyókról stream-elek, de a notim hálókártyája csak 100Mbit-es. Torrent letöltés van, hogy 8-9MB-el is megy stabilan és eddig a video stream-eléssel sem volt gondom. De most van egy 54Mbit/s bitrátájú videó, amivel szaggat a lejátszás. A céleszköz egy Android-os média lejátszó (Gigabit-es). A feltöltés már nem menne annyira a noti-ról?
Ha bezárok minden egyéb alkalmazást (torrent-et is) a Win7-es Noti-n, akkor is szaggat az a videó.
(#41189) sugarforce : Sajnos a másik eszközön Android van. Így más megoldás kell.
Köszi!
[ Szerkesztve ]
-
SunMount3r
nagyúr
válasz krealon #41194 üzenetére
Tisztában vagyok a kadenciahelyesség hiányának hatásával, de ez biztos, hogy nem az (nagyon távol van attól). Rendszeres szaggatás, akadozás a képben, hangban, egyértelmű, hogy a megfelelő hálózati sebesség hiánya okozza. Annál is inkább mert teszteltem közvetlenül a lejátszóra dugva a winyót és úgy tükörsimán játszotta le. Eddig minden videót pöpecül vitt ez a felállás (Noti-ra rádugott 3db USB-s winyó, ami így a NAS szerepét tölti be), de ez az 54Mbit úgy tűnik elég szokatlanul magas bitráta ahhoz képest amiket le szoktam játszani. A többi videót röccenés nélkül viszi továbbra is így stream-elve. Csakis a feltöltési sebesség lehet az oka.
(#41193) sugarforce : Ok majd ránézek. De ennek is lesz akadálya attól tartok: Az Android-os lejátszómat csak mint média tároló eszközt ismeri fel a Win7. Tehát hiába kapcsolom be rajta a SAMBA megosztást, nem tudom megnyitni a tartalmát az intézőben (sem a TC-ben). Csak a Media Center nyitja meg rajta a média állományokat. ezzel már szenvedek egy ideje. Így gyanítom, hogy másolni sem fogok tudni a tárhelyére a Win7-es gépről.
[ Szerkesztve ]
-
SunMount3r
nagyúr
válasz SunMount3r #41195 üzenetére
Hát a Win7-es notim, a hálózaton lévő többi SAMBA megosztást egyszerűen nem látja és nem is nyitja meg. Így a Lan Speed Test-el nem tudtam mérni semmit.
A Router-emre rácsatoltam az egyik USB-s winyót, de azt se látta SAMBA-n keresztül. Csak FTP-vel TC alól. Így másoltam rá a notim-ról a TC-vel és 8700 és 5000 kilobyte/s között ingadozott a feltöltési sebesség. Ez ugye 40Mbit/s-re való leesést jelent, ami kevés az 54Mbit/s-es videóhoz.
Létezik, hogy ennyire gyenge legyen a notim (elvileg) 100-as LAN-ja? A winyók egy aktív 2.0-ás USB HUB-on keresztül vannak a notim-ra kötve, de kétlem, hogy a winyók olvasási sebessége lenne a probléma.
-
SunMount3r
nagyúr
válasz SunMount3r #41246 üzenetére
-
SunMount3r
nagyúr
válasz woodworm #41248 üzenetére
Miből gondolod? USB 3.0-ás port van a router-en, de még az USB 2.0 sebessége is sokkal többet engedne meg mint 40Mbit/s. Tudom, hogy router-ek nem NAS-ok, de azért ennyire nem lehet gyenge ilyen téren. És ez nem éppen egy "gagyi" router, hogy ebben ez legyen a gyenge láncszem.
-
SunMount3r
nagyúr
válasz sugarforce #41250 üzenetére
Gyári, erre ha jól tudom nincs CFW. Értem és tudom ezeket a korlátokat, de szerintem ennél azért csak többre lenne képes a router USB portja, ez még ehhez képest is nagyon gyenge sebesség.
Azt még megpróbálom, hogy a router-re kötött winyóról kezdem stream-elni ezt az 54Mbit-es videót a lejátszómra. Ha úgy nem akad, akkor egyértelmű, hogy a notim feltöltése a gyenge láncszem. És elvileg FTP-n onnan is tudok sebességet mérni a router-re.
A kábelre gondoltam még, de ha valahol sérült lenne, akkor gondolom maga a kapcsolat is megszakadna. Vagy okozhat ilyet a kábel?
Elvileg jó minőségű CAT5e kábelek vannak mindenhol.
-
SunMount3r
nagyúr
válasz sugarforce #41257 üzenetére
Amikor a TC-ben csekkoltam végig a feltöltést a sebesség eléggé ingadozott. A max amire felment ez a 8700 kilobyte, de szerintem még ez is kevés egy 100-as LAN-tól. Elég régi már a Windows a notim-on, de direkt kiléptem mindenből a teszt előtt, nem nagyon volt más terhelés közben. A proci meg egy 2.1GHz-es T4300 Pentium Dual-Core. Szóval vagy OP rendszer szinten van valami kavarodás, terhelés, vagy az Ethernet adapter ilyen gyenge alapból.
OK, feltételezzük, hogy a router USB-s írása is bejátszik, de akkor olyan módszer kellene amivel az írást teljesen kizárjuk.
Sőt, ha a router felé sikerült, akkor (elvileg) a média Box-ra is tudok FTP-n feltölteni a noti-ról. Csak ugye megint az, hogy a stream-elés és az írásos feltöltés nem ugyan az. Ezért kellene a Lan Speed Test, bár ahogy néztem akkor az is írással együtt méri a sebességet? A média Box-on az Okla tesztel megvan a 90Mbit/s-es átlag, ami a 100-as net-emhez illik. Szóval a letöltési sebesség ezen az eszközön szerintem rendben van. Tehát az 54Mbit/s-es videót simán tudná vinni. Ezért gyanakszom továbbra is a noti-ra.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hibátlan - GIGABYTE Z370 HD3 LGA1151v2 alaplap + Windows 11 Pro digitális licensz
- Hibátlan - INTEL Core i7-8700 LGA1151v2 dobozos CPU processzor
- Szép Tervező Vágó Dell Precision 5530 Laptop -80% 15,6" i9-8950HK 32/512 QUADRO P2000 4GB FHD IPS
- Apple Iphone 13 Pro - 256 GB (Space Grey)
- Komplett fénytechnika (Robotlámpa, stroboszkóp, vezérlő, állvány)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest