Hirdetés
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- A fénynél gyorsabban
- Építkezünk 6. rész (2024)
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Reaper04
aktív tag
Szia!
Az a baj hogy az mondták hogy ilyen esetben amikor az adott ip t letiltom, akkor a router kioszt neki egy másikat. Ezért kell a mac address t tiltaniVagy ez nem ide tartozik ?
De jó lenne ha értenék hozzászerk: Ő .. most néztem ezt a parancsot amit írtál.
Ejj. Ez nekem nem áttekinthető Itt minden van csak MAC address nincs. Mit keressek ?
- Ethernet adapter helyi kapcsolat:
Kapcsolati szintű IPv6 cím: fe80::a419 ... ilyen számok
IPv4 cím: 192.168.2.101 Ez az ip címem ,amit általában használok.
Alhálózati maszk: 255.255.255.0
Alapért. átjáró: 192.168.2.1-Ethernet adapter Hamchi:
Ez nem fontos- Alagútadapter isatap {sokszámésbetü}
állapot: leválasztva-Alagútadapter Helyi kapcsolat
IPv6 cím: 2001:0.5ef5:73... stb
Kapcsolati szintű IPv6 cím: fe80::104f:28 ...stb-Alagútadapter 6T04 Adapter:
IPv6 cím: 2002:5b8:f145....
Alapért átjáró: 2002:c058 ...A MAC address az amit vastagon kijelöltem ? Az a leg szimpatikusabb
[ Szerkesztve ]
-
Soma01
veterán
Ez azért baj, szerintem ehhez piszkálni kell a páciens gépén is. Az meg hogy néz ki? Plusz nem is tud olyan hiteles lenni, mivel nem ért annyira hozzá.
Szerintem az a legegyszerűbb ha vesznek egy másik routert, ami tud ilyesmit. Vagy egy switchet és azt húzgálják ki lent a szülők. Így az sem fog látszani, hogy ki van húzva 1 kábel és a szülők irányítanak. De ehhez kell még majd +1 kábel vagy 2 Y elosztó.
-
club1
veterán
Hivatalosan előbb kell lennie a tv-internet splitternek és csak utána következnek az elosztók, mivel az internet esetében cél a stabilitás, a splitter elé tett elosztók meg ugye hozzá tesznek néhány dbm-et (azaz elvesznek a jelszintből).
A lényeg viszont az, hogy mindenképp szüksége van két kábelmodemre és splitterre, ha koaxon viszi tovább csatornákat és szeretné a bekötési pontnál is nézni a tv-t és használni a netet. Azaz marad a Cat5e v. 6 a bekötési pont kábelmodeme utáni routertől. -
Tosee
őstag
Nálam úgy néz ki a dolog, hogy van egy 3-as elosztó a folyosón, ami szétosztja a jelet a 3 helységbe! Abban a helységben ahol a kábelmodem is található azon a kábelen van egy splitter is! Tehát valószínűleg nálad is lesz, csak eddig nem figyelted...
A4-es rajzlapom, hasonló típusú Audira cserélném!
-
-
hejhoo
csendes tag
Leszedtem ezt az InSSIDer-t de ötletem sincs hogy működik ..... De ha jól látom ez azt mutatja hogy a router hogy műkszik de azt tudom, hogy a router jó mert csak az én gépemen szakad meg állandóan a net. De lehet tévedek és mást is mutat a progi... Ha igen légyszi segíts
Üdv.
WACKY WAVING INFLATABLE ARM FLAILING TUBE MEN
-
-
Fail3D!
addikt
hat felig megoldodna de win7 re a upc modem usb n nemtudom a gepre kotni ... amugy ja wan resze nincs utp re gondolom a link reszen meg nemtudom bealitani hoyg megossza... szoval akkor ez mogoldhatatlan? mennyiert tudnam eladni akkor a thome s wifis routert... illetve usb-n ha mukodne a thome-s router rakotnem agepre az megoszthatna ra a netet wifire nem? bar annak az usb resze sem akar mukodni egyenlore..
[ Szerkesztve ]
-
Virgil14
csendes tag
Én igazából ezt néztem: [link]
Hát, saját antennákat nem igazán szeretnék, így is nagyon kezdő vagyok még az ilyen témákban...Úgy akkor meg sem lehet oldani, hogy veszek egy antennát a routerhez, hozzácsatlakoztatom, az küldi a jelet a másik meg veszi(Amit te linkeltél, vagy amit én)? -
And
veterán
("Most néztem meg jobban a Lynksys WRT54GC leírását, egyik helyen tényleg azt írják, hogy a külső antenna opcionális."
Verziófüggő: a v1-es hardver beépített antennával rendelkezik, viszont van egy rejtett RP-SMA aljzata külső antennához. A v2-esnél az antenna a routeren kívül van, de nem leszerelhető, és ezen a verzión a csatlakozó is hiányzik. Létezik még a v3-as kivitel is, arról nincs ilyen jellegű információ, de ha a gyártó egyszer lespórol valamit, utána már ritka esetben tér vissza az alkalmazásához .) -
Virgil14
csendes tag
Na, azt az antennát meg is veszem, 900FT-ot nem sajnálok érte(főleg hogy kb 40m a hatótáv). A hálókártyából is azt megveszem amit te ajánlottál, csak még nem tudom hogy honnan, esetleg linket tudnál adni?Megköszönném. Aztán ha sikerült ezeket beszereznem akkor majd letudod írni lépésről lépésre hogy mit kéne csinálnom? Vagy most is jó, ha nem gond, elmentem, aztán majd nyár elején visszanézem, és megcsinálom.
-
honfoglalo
senior tag
Szia!
Próbáltam, semmi eredmény.
Arra gondoltam hogy a configban lehet valami tiltás. Amúgy helyesbítek: wifi egyáltalán nincs. Csak sima net, modemről. A wifi router ad jelet, a kapcsolatok közül kiválasztható és csatlakozni is lehet de a hálózat "ikonon" sárga felkiáltójel (nincs kapcsolat). Nem jön be semmi. A router configba hogy tudnék bejutni így, vagy hogy lehetne ellenőrizni hogy nem a router a hibás, hanem szoftveres a gond? -
Hard5tyle
csendes tag
"Ha a szolgáltatótól több IP címet is kapnál, akkor több PC-vel is csatlakozhatnál switch segítségével."
Itt arra gondolsz, amire club1-nek írt válaszomban (eggyel följebb) céloztam?
Úgy tudom, hogy egyáltalán nem lehet menedzselni a switcheket, így nem is próbáltam.
[ Szerkesztve ]
-
Nickhole
csendes tag
Wifivel is persze, de először a kábeleset próbáltam. Gondolván, ha alapból kábellel nem tudok netezni, hogyan is gondolhatnám hogy wifivel menni fog.
Én vagyok az aki eddig a wifis fórumba írt itt prohardveren. Komolyan már egy csomót utána olvastam neten. És sokan írják, hogy win7-el nehezen neteznek. Bár azért nem sokat értek az informatikához.
Na most az a helyzet, hogy otthon nálunk múlt héten kötötték be a neten egy hozzáértő ember. Én viszont nem voltam ott, hogy lássam mit csinál. Tesóm szerint routeren IP cím alapján szűrünk otthon.
De komolyan, hogy lehet az hogy kábellel nincs netem? Eddig XP-m volt és működött kábellel is és wifivel is. Csak a MAC alapján szűrünk ezt be is írtam akkor a routernél a megfelelő helyre és volt is netem. Viszont elromlott a gépem és vennem kellett egy újat ezen viszont már win7-van. Ugyanúgy próbáltam beállítani a wifit, viszont nem ismeri fel a hálózatot.Minden új rajta driverek pl amik a netezéshez kellenek. De nem is lehet baja a gépemnek, hiszen otthon tudok netezni, csak az albiban nem.
[ Szerkesztve ]
A routeren netezők soha nem adják fel, akik feladják sohasem neteznek
-
Nickhole
csendes tag
De wifizni sem tudok. Letiltotta? És hogy tudom engedélyezni? Voltam egy info boltban ott azt mondták megjegyzi a címet a win7, meg az adatokat ha egyszer már próbálkoztam. Ezeket kellene kitörölni. De honnan? Hogyan? Esetleg a win/systemből? Meg hogy ne pipáljam ki az IPV6-ot és úgy próbáljam, de az sem segített.
Ja a laptopomon nekem is 64 bit-es a Win7t. Otthon is Xp-s a főgép, meg az albiban is. Esetleg a kábellel lehet baj? már ilyet is hallottam.
[ Szerkesztve ]
A routeren netezők soha nem adják fel, akik feladják sohasem neteznek
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Vezetékes FEJhallgatók
- Windows 11
- Milyen egeret válasszak?
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Anime filmek és sorozatok
- DIGI kábel TV
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest