Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
DrDobos
őstag
válasz kenwood3 #1844 üzenetére
Esetleg leirod a tortenetedet? Lehet, hogy tobbunknek tanulsagos
Mennyi szteroidot szedtel eddig? Illetve az lenne a fontosabb, hogy az utobbi 2/4 hétben mennyit kellett szedned, az alapjan talan tudok mondani ra valamit.
tisztanlatas miatt, meg en sem vagyok orvos..de jovore mar igen, bar lekopogom
Samsung Galaxy A55 5G
-
DrDobos
őstag
válasz kenwood3 #1846 üzenetére
Hmm.. erdekes tortenet. Ket gondolat: a hasban levo nyirokcsomok megnagyobbodasa akar felso leguti fertozes utan is elofordulhatnak, okozhatnak is hasfajast akár. A masik, hogy nem gondolom, hogy olyan sokat vetettek az elozo orvosaid, amilyen vizsgalatokat tudtak, meg is csinaltak. A crohn legtobbszor a vekonybel veget erintik, es ezt a szakaszt vastagbeltukrozesen is meg lehet tekinteni. Biopsziakat szovettani vizsgalatra nem vettek?
Az oltasra visszaterve: nyilvan a kezeloorvosod tudna erre neked biztos valaszt adni. Ha mostansag mesz vissza az orvosodhoz es nem gondolod surgosnek a covidoltast, en kivarnek, mert lehet lassan atallit teged a szteroidrol mas gyogyszerre, akkor valamivel de jobb immunvalaszod lesz az oltasra. Pontos ajanlast nem talaltam a Budenofalk-ra (budesonid) es az oltasra, hogy mikor erdemes oltatni, csak a szisztemas (pl. szajon at szedett) szteroidra.
[ Szerkesztve ]
Samsung Galaxy A55 5G
-
inf3rno
nagyúr
válasz kenwood3 #1846 üzenetére
A covid oltás provokálja az autoimmun betegségedet. Én keresnék egy immunológus szakorvost mielőtt bármilyen oltást beadatnék. Az biztosan jobban tudja, hogy mi a jellemző autoimmun betegeknél, és hogy lehet e adatni. Egyébként is célszerű ilyen szempontból is tájékozódni, nem csak gasztros oldalról, hátha tud valami hasznos tanácsot adni. Személy szerint nem sok hitem van az ilyen vizsgálatokban, mármint nekem nyomás érzés van jobb oldalt már 15 éve, voltam több epe ultrahangon, semmi az eredménye, pedig tudom, hogy valami az epeúttal nem stimmel. Nincs kedvem végigjárni a te utadat. Most elkezdtem kólát fogyasztani nagyobb mennyiségben, és fodmap diétát csinálni, ezek úgy tűnik helyrehozzák. Arra tippelek, hogy valami diszbiózis, gyulladás lehet a háttérben. Plusz van egy refluxom is, azon is szintén javít. Én nem vagyok híve ennek a minden áron élethosszig tartó savlekötőzésnek. Szerintem pont, hogy a túl kevés sav okozza a refluxosok nagyobb részénél a problémát, illetve a vékonybélben kialakuló baktérium elszaporodás, diszbiózis, azért most leirtom az összeset, és tolok rájuk egy resetet. Szoktak még széklet átültetést csinálni, ami elég undi, de állítólag még hatékonyabb, mint a fodmap és utána a probiotikumok. A Crohn esetében is működik úgy tudom. Szóval én arra tippelek, hogy a Crohnnál is diszbiózis áll fenn, és az provokálja folyamatosan a gyulladást. Úgy tűnik ezt valamennyire a tudományos kísérletek is igazolják, bár annyira soft science ez a téma, hogyha az ellenkezőjét írnám be, valszeg arra is dobna valamit a kereső. [link]
Buliban hasznos! =]
-
mzso
veterán
válasz kenwood3 #1844 üzenetére
Nekem folyton a hasmenés és a sok gáz. Igazán kötni sem tudom semmihez, legutóbb egy jó adag csilis bab után jött rám intenzíven, de máskor meg semmi. Tejes ételekre is vegyes tapasztalataim vannak. Ha rám is jött a némi hasmenés vagy méginkább sok gáz az 12+ órával később.
(Meg a gyomrom sem zár igazán jól, ettől függetlenül)
-
mzso
veterán
válasz kenwood3 #1853 üzenetére
Hát nem tudom, le meg fel akarnak dugdosni az embernek dolgokat mindenáron...
Intolerancia tesztekre meg nem is igazán gondolnak. Mondták menjek a bőrgyógyászatra ezzel, de nem biztos, hogy csinálnak is valamit TB alapon. (Még jó hogy a háziorvosnak sincs fogalma, a belgyógyásznak meg annyira sem...)
-
mzso
veterán
válasz kenwood3 #1930 üzenetére
Bah, pont ezt a szivatást és időpocséklást kéne elkerülni...
(Amúgy mi volt a baj, ha nem titkos?)"Az en kapszulam azita is megvan a fiokban"
És az hogy? Visszaadták miután kiolvasták a képeket? Jó kis fotóalbum.
Ebből azért látszik, hogy a gyártók megoldották, hogy az indokolatlanul magas összeget minden alkalommal le tudják gombolni...[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz kenwood3 #2155 üzenetére
Pantoprazolt szedtem 3 hónapig aztán leálltam vele, mert nem bírtam, folyamatosan fogytam, étvágytalan voltam. Családi halmozódás, előtte vírusos bélrendszeri fertőzés. Gastroscopian, patkóbélig átnéztek Helicobacter, Cöliákia mintavétel negatív. Annyi eltérést láttak, hogy rengeteg savam van ráadásul “epés”.
Étkezés át reformálással, rendesen ettem és ritkán hagytam üresen a gyomrom, viszonylag tünetmentes vagyok 10 éve. Amit nagyon sokáig szedtem az a Cerucal. Főként hányás csillapító, de a gasztroenterogus szerint gyorsítja a gyomorürülést és a nyelőcső végénél “szorosabbra” fogja a záró izmot. Másnak is adtam belőle amikor sikerült tele ennie magát, hatékonyabb volt mint egy Bilagit[ Szerkesztve ]
-
-
SOAD19
addikt
válasz kenwood3 #2383 üzenetére
Értem, köszi! Közben hívtak, hogy valaki visszamondta, úgyhogy holnap megcsinálják a vizsgálatot. Remélem, nem találnak semmi nagyon komoly bajt, az biztat, hogy 1,5 éve egy hasi ultrahang alapján minden rendben volt, ahogy sikerült lefordítani. Bár olvastam, hogy nem teljesen megbízható, a tükrözéssel lehet biztosan, kellő mértékben, pontossággal átvizsgálni a beleket, de a vékonybél egészét még azzal se. Arra, csak a kapszulás megoldás lehet jó.
Gyomor, vastagbéltükrözés is lesz. Mennyire viseli meg a szervezetet, beleket, gyomrot egy ilyen vizsgálat?
Az idegesít, hogy már rég el akartam volna menni gasztroenterológushoz, de a hátsó doki az allergológiára küldött, mert amúgy is allergiás vagyok. Igaz ki is jött, hogy csomó mindenre van keresztallergiám. Anyámnak is tavaly vették ki az epehólyagját, de reggelente sokszor van még mindig hasmenése, többször kell mennie wc-re. Őt is allergológiára küldte, muter nem is értette, hogy miért, majd mikor időpontot kért az ügyintéző se nagyon értette a dolgot.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Braun HC5030 hajvágó
- DJI Mini 4 pro - Fly More Combo - RC2 drón szett + Freewell Mega 16 Filter Pack (46)
- DJI Mini 3 pro drón kiegészítők - táska, propellervédő, ND Filter szett
- DJI Mavic 3 Classic FMC drón táska, koffer (Skyreat)
- DJI Air 2s FMC (Fly More Combo) drón - 5,4k video, 1" SONY CMOS - 3 akku (2S2)
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest