- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Pajac: PassMark - Lenovo ThinkCentre M83 i3-4130 HD 4400
- Parci: Ég veled, KEndre! :(
- sziku69: Szólánc.
- moha bácsi: VIII. Viharsarki Hobbi Elektronika Találkozó Békéscsaba 2025.06.14. szombat
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- droidic: Videó letöltés yt-dlp-vel (profi módszer)!!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
roliat
csendes tag
Sziasztok!
Jogosítvány hosszabbításához szükséges alkalmassági vizsgálatot bármely háziorvosnál el lehet végeztetni, vagy csak annál, akihez lakóhely vagy tartózkodási hely szerint be vagyok jelentve (egyszerűbben fogalmazva "saját" háziorvosnál)?
Sehol nem találok erre vonatkozóan egyértelmű információt. Előre is köszi, ha tud valaki segíteni!
-
tknof1871
őstag
válasz
HellGreg #1398 üzenetére
A probléma olyan, eleve csak a SOTE klinika foglalkozik vele. Nincs magánklinika. SOTE-n vannak azok az orvosok akik diagnosztizáljak, kezelik. Jelenleg 4 azaz négy(!) orvos van az egész országra.
Már a helyes diagnózis is későn lett meg. Több évtizedes történet ez. Meguntam.
-
tknof1871
őstag
Üdv!
Azzal nem mondok újat, hogy a magyar egészségügy nincs a világ élvonalában. Eljut valaki oda, hogy akkor megpróbál külföldön megoldást találni. De csak magyarul ért, nincs idegennyelv ismerete. Egész életét magyarországon töltötte. Nincs kapcsolata, tapasztalata, sosem csinált ilyet.
Nekem két szervezetet ajánlottak:
Lions Club
Rotary ClubEzeket nyugodtan meg lehet keresni? Hírből ismerek alapítványokat. Ezek a hírek többnyire arról szólnak, hogyan csapják be az alapítványok a kiszolgáltatott embereket.
Megjegyzem, nem pénzt akarok kérni. Ez az egész, külföldre utazni, teljesen új. Pláne orvosi, gyógyszeres kezelés miatt. Először azt szeretném tudni megvalósítható-e, pl nyelvismeret hiánya miatt, és mennyibe fog ez kerülni.
-
inf3rno
nagyúr
válasz
HellGreg #1394 üzenetére
Nem dob rá google semmit. Esetleg meg lehet kérdezni a kórházat. Amennyire én tudom elemeket spektroszkópiával szokás kimutatni, szóval ha bemész a BME Szervetlen és Analitikai Kémia Tanszékre, ott valószínűleg tudnak segíteni a vérből kimutatással. Árban nem tudom mibe kerül.
-
HellGreg
őstag
Sziasztok. Lehet kicsit túl specifikus a kérdésem, de hátha valaki tud válaszolni. Szlovákiában most van botrány abból, hogy az MR vizsgálathoz használt, gadolinium alapú kontrasztanyag nem mindig ürül ki a szervezetből teljesen, és általános, elviselhetetlen fájdalommal jár. Szlovákiában nincs lehetőség arra, hogy kimutassák a vérből a gadolinium jelenlétét. Míg Németországban igen. A kérdésem az, hogy vajon Magyarországon mi a helyzet ezen a téren. Apámat küldte az orvosa MR-vizsgálatra (Szlovákiában), de megijedt és nem mert menni. Ha Magyarországon fejlettebb a technológia, itt menne el, akár fizetősre is.
-
inf3rno
nagyúr
válasz
#04441088 #1392 üzenetére
Pont most volt reklámban, hogy van Cataflam Dolo Rapid, ami vény nélkül kapható, ugyanaz, mint a Flector Rapid csak nem vényköteles, és fele adag van benne, azt érdemes, ha nem akartok receptet iratni. A Panadol Rapid Extra paracetamol, meg lehet próbálni azt is, de valszeg jóval gyengébb, mint az aceklofenák, ami a fenti kettőben van. Aztán persze franc tudja, mert a fejfájás nem ugyanolyan, mint a műtét utáni fájdalmak...
A fázás és a fejfájás is valszeg emiatt van, igen. Több info nélkül nem nagyon tudok mit mondani. Ha érelmeszesedése van, és azért rossz a keringése, azon lehet javítani, ha komolyabb szív problémája van, azon legtöbbször szerintem csak a műtét segít.
-
törölt tag
válasz
inf3rno #1391 üzenetére
Nagyon szépen köszönöm a kielégítő válaszod, akkor próbálkozunk.
Flector Rapid-ot és Panadol Rapid Extra-t írta még az egyik kolléga privátban. Múltkor mintha Cataflamot vett volna be, de nem javult tőle.
Sajnos vannak neki keringési, szív problémái, nagyon fázós is, gondolom nagyrészt emiatt. Annyiszor voltunk már orvosnál, de folyamatosan csak az egymásra mutogatás és a találgatás megy, érdemleges választ még nem kaptunk az elmúlt 2 évben. Edzeni jár, mozog rendszeresen, inni is iszik a testmeretehez viszonyítva eleget. -
inf3rno
nagyúr
válasz
#04441088 #1390 üzenetére
Vény nélkül paracetamol, acetilszalicilsav, ibuprofen, naproxen, amiket kaphatsz. Eddig az ibuprofent szedte, ezek szerint az nem használ, vagy alacsony volt a dózis. A paracetamollal érdemes vigyázni, mert túl lehet adagolni, ami májkárosodáshoz vezet (az ibuprofen egyébként szintén), de meg lehet próbálni azt is. Nem tudom, hogy van e tablettában, mert általában csak ilyen megfázásra való forró italokba szokták tenni, de tulajdonképp végülis úgy is be lehet venni pl neocitránnal. Az acetilszalicilsav az aszpirin, annál meg ha túltolja, akkor vérzékeny lesz, de talán még az a legjobban tolerálható. A naproxen az az apranax dolo, szintén ki lehet próbálni. Ezek nagyjából egyformák, ember függő, hogy kinek melyik használ jobban. Vény köteleseknél aceklofenák (cataflam), amit esetleg még ki lehet próbálni, meg a metamizol (algopyrin). Elvileg a cataflam a legerősebb ezek közül, de én műtét után kicsit más tudatállapotba kerültem tőle, bár az is lehet, hogy benyugtatóztak tudtomon kívül. Vannak még opiátok, amiket jobb kerülni, mert rá lehet szokni, és nem is hiszem, hogy háziorvos felírná őket egy fejfájásra...
Egyébként sokszor keringési probléma okozza a fejfájást. Sok folyadék, só, magnézium bevitel, rendszeres testmozgás, ami jót tesz neki. Pl ismerősömnek már alig van mióta rendszeresen kocog ilyen napi 5-10km-t. Nem tudom mi a szakember rá, de érdemes lenne megnézetni, hogy pontosan milyen típusú fejfájás, mert van olyan is, amire nem igazán hatnak az ilyen fájdalomcsillapítók, meg olyan is, ami időzítetten jelentkezik, pl csak májusban, de akkor egész hónapban, és muszáj szabit kivenni. Olyan is van, hogy stroke vagy agytumor okozza, ha állandóan van, és nem akar elmúlni hetekig. Szóval elég sokfélék ezek is.
-
törölt tag
Hali.
Valaki tudna segíteni nekem?
Melyik a legerosebb vény nélküli és melyik a csak vennyel kapható fejfájáscsillapító? Asszony nagyon megerzi a frontokat, az Algo nevűeket nem nagyon váltak be. -
Atomgeszi
nagyúr
válasz
inf3rno #1388 üzenetére
Áh eszméletlen, ami a kórházakban megy. Én, ha tehetem húzom halasztom, csak ne kelljen odamenni.
Pár éve bent feküdtem 5 napot. Borzasztó volt. A jelenlétem alatt megfordult 6 nővér közül talán 1 volt az, aki igazán lelkiismeretes volt. A többi bunkó leszarom inkább dögölj meg az ágyon stílusú.
-
Atomgeszi
nagyúr
Igen, közben voltam bent másnap, mert nagyon csúnya volt, de hála istennek csak zúzódás.
Bár a sürgősségin (rokonnak köszönhetően) kedvesek voltak, de a röntgenes eléggé bunkó volt szombaton. Ráadásul rossz lábamról vett először lenyomatot, amit megkérdeztem, hogy biztos így akarja-e? És arra is elég bunkó reakciót kaptam, pedig én aztán még egy boltban is köszönök mindig, ha soha vissza sem köszönnek. Arról meg nem én tehetek, hogy szombaton kell dolgoznia klímás környezetben, mikor a váróban 20-an vannak klíma nélkül... -
Cs1csó
titán
válasz
Atomgeszi #1384 üzenetére
Természetesen el kell menni vele, egy röntgen kell (nekem a bokámmal volt már probléma meg a térdemmel és ott az lehet pl. probléma ha letörik a porcból egy darab az elkezd vándorolni és átvág pár ideget, a zárójelentésemre emlékszem "dislocatio nélkül" tehát nem tört le róla semmi hideg borogatás, póckolás és idő, ennyi kellett neki)
Sajnos az egészségügy nehéz időket él ha mész akkor készülj fel: vigyél enni és innivalót, legyen nálad kézfertőtlenítő gél, papírzsepi stb. (a mosdóban ritka madár a folyékony szappan és a papír kéztörlő) akár olvasni való is legyen nálad. A parkolásra is érdemes vigyázni, vigyen valaki oda te bebicegsz ő meg keres valami helyet messzebb (Debrecenben a Kenézy kórháznál pl. a nem messze lévő Tesco parkolóban lehet megállni és hátul van egy út ami nincs messze a kórháztól, a kórháznál a város egyik legdrágább parkolója van.)
Legutóbb kb. 2 éve a térdemmel egy szombat vagy vasárnap délután - kellett egy röntgen is - és mivel estem és sérült a térdem elég koszos talajon ezért tetanusz injekció is volt, de kb. 3 óra alatt végeztem.
Extrém sokan nem voltak, de attól még bőven volt ember.
-
kurion
senior tag
Sziasztok!
Vijoint One 60mg 3ml injekciót kaptam a térd ízületembe, és érdeklődnék hogy hasonló készítménnyel van e valakinek tapasztalata, mennyire időtálló a hatása, milyen gyógyszereket ételeket kell enni hogy a szinten tartás jól működjön.
Hialuronsavat tartalmaz egyébként az injekció.E helyett Ostenil Plus-t is javasoltak 2x2 injekcióban, viszont árban jóval combosabb eltérések vannak, plusz szerettem volna ha kevesebbet szúrják meg a térdem.
-
Atomgeszi
nagyúr
Hali!
Nem találok neten semmi infót, hogy a sürgősségin mennyi a várakozási idő egy lábujjtörésre.
Életem során 2x sikerült már eltörnöm, úgy néz ki éjjel sikerült megint, legalábbis érzetre ugyanolyan, mint a másik kettő, csak most bazira véraláfutásos is.
Szerencsére szombat van, úgyhogy tele a kórház is, ráérnek. Ja nem. Szóval emiatt nem tudom, hogy mennyit kéne várni egy szerencsétlen röntgenre. Egyáltalán mehetek a sürgősségire?
Ez a szép lilás véraláfutás ez gyönyörűen folytatódik a lábujj alatt is, mármint átellenesen. Eddig ilyen nem volt, csak lila.
Ja természetesen a szokásos zsibbadásos fájdalom, lüktetés megvan. Ráállni esélytelen.Itthon történt, szóval még lakásbiztosítás elvileg fedezi. Azért is gondoltam mindenképp elmenni orvoshoz minél előbb. Ötlet?
-
Arpee78
senior tag
válasz
Psychopeti #1382 üzenetére
igen
-
Psychopeti
senior tag
válasz
ArthurShelby #1351 üzenetére
Sziasztok! Ez egy kamu oldal lenne?
[link] -
Micsurin
nagyúr
Hello!
BP és környékén tudtok jó bőrgyógyászatot? Akár állami, akár magán.
Anyajegy vizsgálat miatt kéne.Köszi!
-
enginev3.0
félisten
Sziasztok
Valami jó gasztroenterológust tudtok ajánlani? Pest vagy Pest megye vagy Jász megye
-
Apollo17hu
őstag
Sótabletta szedését követően már nem először tapasztalom, hogy kilyukad a gyomrom. Legutóbb közvetlenül futás előtt vettem be, majd a félórás futás végén (kb. 1 óra múlva) olyan szinten kezdett el fájni, hogyha nincs nálam egy banán, akkor sztem nem tudtam volna hazasétálni. Egyedi a problémám, vagy a tablettát nem szabadna üres gyomorra bevenni?
-
freelanced
addikt
Üdv!
Budapesten tudtok jó magánrendelőt ajánlani ( vérvétel, stb. ? )
Köszönöm!
-
Patrick
addikt
Üdv!
Édesanyám elcsúszott a latyakos úton a munkahelyén. tudja mozgatni a bokáját, a lábfejét előre hátra, az orvos megnyomkodta, akkor fájt neki, amúgy érzékeny.
Lehet e bokatörés az, ha pl nem dagad be a boka, csak egy nagyon picit, nincsen se piros, kék, zöld folt a bokán, stb? A sürgősségi orvos azt mondta, semmi komoly, a röntgent végző nő azt mondta semmi komoly, erre gipsz, mert hogy el van törve... nem értem.
Lehetséges bokatörés? Én nekem a kezemen lévő ujjak voltak eltörve, de azok bedagadtak és ilyen zöldes kékes színűek lettek.
Persze laikusként, az embernek eltörik a csontja az kurvára fáj és nem tud ráállni, de ránehezedni sem a lábára.
-
Dimaj
aktív tag
Udv. Hátha olvassa valaki. Visszatérő fül problémám van. 2 napja bal fülem megint süket lett,nem hallok semmit. Legutóbb külső fül gyulladások volt. Szedtem én mindent ra , de nem jött rendbe teljesen a hallás . Most megint süket vagyok rá. A háziorvos tobrex szem cseppet irt ki rá, de ez nem lesz jó ide. Valaki tud ajánlani bevált készítményt ?
-
gergo5991
őstag
szerintetek mennyi a reális táppénz idő egy ilyen sérülés után? akinek nem birja a gyomra a vért ne kattintson most ide:
kb 30 kiló vaskonstrukció csipte be
előtte
utánaa köröm nem lett levéve, de fel volt lazulva kb az egész és minden moccanatkor tépte alatta a húst, szerencsére mára már nyoma sincs, mert hallottam körömsérülésekkor ha leveszik van hogy ferdén fog nőni, van hogy ragyásan stb stb
akit érdekel annak tudok anyagiakat is mondani privátban hogy hogy rendezte a biztositó
-
moma
őstag
Ráesett egy bögre néhány rája a lábujjamra és annyira fáj, hogy aludni sem tudok. Milyen orvoshoz menjek reggel ezzel?
-
-
Zeki
nagyúr
Szerintetek milyen dokihoz kellene mennem (vagy csak vérvétel elég?), ha tudni szeretném, hogy a melóban a 10 éve felettem lévő üveggyapot álmennyezet pora dolgozik-e a szervezetemben, azaz okoz-e valami bajt?
-
JoolsNOS
veterán
Sziasztok!
Kb egy hónapja rosszul mozdultam és belenyilallt a fájdalom a forgómba. Azóta is fáj hol jobban, hol kevésbé. Tegnap voltam dokinál, aki kezdődő porckopást diagnosztizált és felírt porcerősítőt.
Ez mennyiben lehet jobb pl egy bioteches arthrogardnál?
Mert az első atom drága, és kicsit olyan érzésem van, hogy a dokinak velük van valamilyen megállapodása emiatt azt ajánlja. A hatóanyagok kb ugyanazok... -
[Prolixus]
addikt
válasz
gergo5991 #1361 üzenetére
De akkor hasfájás miatt kerültél ügyeletre, később azt mondtad az orvosoknak hogy nincs panaszod (ergo hasfájás sincs)?
Amúgy orvos fordít: Nem sok a savad hanem refluxod van, ami meg a rekeszsérv miatt van. Erre van a "savlekötő", gondolom proton-pumpa gátló gyógyszer, szóval erre írtak kezelést. Ha találtak valami hegesedést akkor korábban volt valami nyálkakártya felmaródás, esetleg fekély, ez vérezhetett, ez okozhatott fekete székletet. Fekete széklet vérre figyelmeztet, azon belül is a felsőbb részekből származó vérre, mert az már részben bomlott/emésztett vér (ezért fekete, ha friss vér lenne akkor vöröses lenne a széklet).
Egy átlagos labornak része a CRP is, ha gyulladás van a szervezetedben akkor azt kimutatja, vagyis ha colitis-ed lenne magasnak kellett volna lennie a CRP-nek már korábban is. Különböző colitis-ek vannak, de általánosságban igen, jellemző mindre a hasfájás és/vagy hasmenés, úgyhogy ha székrekedésed van, hasad nem fáj és CRP nem magas, akkor kb biztos hogy nincs colitis-ed, hülyeség került a papírra (előfordul).
Amúgy a fekete széklet meg a székrekedés lehet egymástól teljesen független dolog is, nem biztos hogy egy kórkép okozza a tüneteket. Székrekedés önmagában okozhat hasfájást. Szóval lehet korábbi gyomor/nyelőcső savmaródásból volt vérzésed és ezért volt fekete a széklet, és ettől függetlenül van a szákrekedés, ami miatt fájt a hasad(?). Egyértelműen kizárhatná még a colitis-t egy vastagbél tükrözés.
-
gergo5991
őstag
válasz
ArthurShelby #1362 üzenetére
mind1ik meghallgatot, annyit mondot okééé és kb itt véget is ért a dolog.
-
gergo5991
őstag
sziasztok, egy crp vizsgálat kimutatja ha az embernek vastagbél gyulladása lenne? vérkép alapján azt mondták hogy nincs semmi gyuladásom, fertozésem se, hasfájás miatt mentem készültségre, onnan kórház lett a vége. Székrekedés plusz egy fekete széklet miatt mentem oda mert olvastam azzal feltétlen azonnal orvoshoz kell menni, de semmit nagyon nem találtak az orvosok az uh-n, inkább csak találgatás ment, hogy vastagbélgyulladás, meg mittudom én mi, eléggé megijjedtem. Gyomortükrözésen savlekötőt irtak fel mert sok a savam és valami heg is volt már emiatt a gyomromban, plusz valami rekeszizom sérvet is irtak a papirra. Mutattam belgyógyásznak a kórházi leletet, kédezte van-e valami panaszom mondtam nincs hát nem is foglalkozott azután vele. Hasi uh-ra annyi van irva hogy sigmodeum 3,5mm hatáérték szélességben, meg colitis-t irtak, de ha az lenne lenne valami panaszom is nem? vagy hogy van ez? neten utánanézve a colitisnek hasmenés a tünete de olyanom meg nincs. Amugy vagy 7 sebész látott 3 nap alatt, abból 3 azt mondta vakbél másik 4 hogy nincs vakbél, 1 vastagbélgyulladást mondott, 1 colitist. Az is fura az elso uh-n orvos semmit nem vett észre, a másik orvos precizebb volt és o irta ezt a sigmodeum 3,5mm-t meg epepolipot vagy mi de az is minimális és évente 1uh kontroll.
-
Apollo17hu
őstag
válasz
LilProphet90 #1359 üzenetére
Tükrözésig szerencsére nem jutottam el. Ultrahangon voltam kétszer is.
-
LilProphet90
senior tag
válasz
Apollo17hu #1357 üzenetére
Hát igen, ez bosszantó. Amúgy olvastam valahol olyat, hogy maga a tejfehérje intolerancia (nem egyenlő a tejallergiával) általában más egészségügyi probléma eredményeképp alakul ki, és alaposabb kivizsgálást igényel. Az intolerancia-vizsgálat óta nem voltam semmilyen szakorvosnál, egyedül a háziorvosnál a hasnyálmirigy-fájdalom miatt, de letudott antibiotikummal és Enterol-lal. Te voltál gyomor- és végbéltükrözésen?
(#1358) legelek: Inkább ilyen romlott hús szaga volt, ami azért nyáron könnyen előfordulhat, bár én túlontúl érzékeny vagyok a húsok szagára. Elvileg 1-2 nap az ételmérgezés lefolyása, ami már letelt, de tegnap estétől ilyen durva, majd meglátjuk. Mást nem tudok elképzelni.
-
ArthurShelby
addikt
válasz
LilProphet90 #1356 üzenetére
Ha nem sütik meg a gyros húst rendesen, akkor az abban lévő baktérium (most nem tudom fejből a nevét) okozhat ilyen durva dolgokat. Széklet mintából lehet megállapítani (és ilyenkor az ántsz vagy mi is felkereshet, hogy hol ettél, persze utólag már nem fognak csinálni semmit).
szerk: a tejsavó érzékenység nagy szpás. Egy barátomnak van, nem ehet sajtot, csokit, fagyit...de ő is bűnbe esik néha, meg vannak fokozatok, kicsit lehet feszegetni a határokat.
-
Apollo17hu
őstag
válasz
LilProphet90 #1356 üzenetére
Majd írj, volt-e értelme elmenni diabetikushoz.
Pénzkidobás volt. Nem sok újat tudott mondani a hölgy, és szakmailag is elég felületesnek tűnt. Lehet, hogy balszerencsém volt, hogy őt fogtam ki. Visszagondolva az elmúlt évekre, a gépi tesztet kellett volna minél hamarabb megcsinálnom (a Food Detective se jó túlságosan sok mindenre, mert nem pontos, és kevés allergént tartalmaz), és annak az eredményével kellett volna akár egy állami gasztroenterológushoz mennem.
Nem tudom, írtam-e már, de az utóbbi években sokszor volt orrvérzésem. Fül-orr gégész nem talált semmit. Nagyon sokáig azt hittem, hogy a sportolás miatt van: kihajtom magam, felborul a vízháztartás, és az ideiglenesen megnövekedett vérnyomás okozza. De nem. Az ételintolerancia volt. Amióta figyelek arra, mit eszem, nem vérzett az orrom. (A nyáron egyszer nagyon durván "csaltam" étellel, fél nap múlva jött a szokásos hasi görcs, majd rá néhány órára az orrvérzés. Szerencsére azóta sincs semmi.)
Amúgy az bosszant nagyon a témával kapcsolatban, hogy tejfehérjére érzékeny vagyok (tehát semmiféle tejterméket semmilyen tablettával semlegesítve sem fogyaszthatok), laktózra viszont nem, ezért nem jár az adókedvezmény.
-
LilProphet90
senior tag
válasz
Apollo17hu #1342 üzenetére
Majd írj, volt-e értelme elmenni diabetikushoz. Nekem is hasonló problémám van, tej, enyhe búza és tojás lett az eredmény, de így sem tökéletes, hogy figyelek rá (első pár napban az volt, aztán éjjeli elviselhetetlen görcseim voltak és fájt a hasnyálmirigyem pár napig, azóta megint nem tökéletes). Valsz IBS is közrejátszik.
Egy kérdésem is lenne. Szombaton vélhetőleg romlott gyroshúst ehettem, 2 napig hasmenésem volt, ma már olyan görcseim voltak, hogy összerándultam, emellett hőemelkedés és hidegrázás. Elképzelhető, hogy a hússal volt baj? Szagra nem volt túl jó, viszont jó értékelései vannak a helynek. Barátnőm is evett, ő sincs tökéletesen, de nem ennyire, bár ő csak egyet evett, én két telihúsosat. Köszi.
-
gergo5991
őstag
válasz
ArthurShelby #1347 üzenetére
szia, igen a csuklómat fogják mr-ezni, a térdem az még régen történt elestem egy gyárilag hibás görkorival, és 5 évig nem voltak hajlandóak mr-re küldeni mert csak találgatok. 5év után diagnózis - törött meniszkusz, bár azóta nem operáltattam meg
-
törölt tag
válasz
ArthurShelby #1353 üzenetére
Ahol a borda és a másik szin találkozik. Ott kattog.
Ma voltam vele dokinál. Meghallgatta a légzésem. Azt mondta, hogy nem hall semmi olyat, ami gond lenne. Ha el is van törve és megröntgenezik, nem tudnak mit csinálni vele. Így ügyeljek rá, hogy minél kevesebbet kattogjon, mert annál nehezebben fog meggyógyulni. Erre ma akármit csináltam kattant egyet.
A sportot ha nem muszáj ne erőltessem. -
ArthurShelby
addikt
válasz
#75376384 #1352 üzenetére
És ott is kattog, a szegycsontnál?
Egyébként szerintem nincs nagy baj, ettől függetlenül okvetlen menj el orvoshoz.
Addig meg mindent óvatosan."viszont mindennél jobban zavar az a kattogás és a tudat"
Én is ilyen vagyok, nálam ilyenkor túlságosan beindul a fantázia, és idegesít, hogy nem tudom mi a baj. Ha erre van gyógymódod szólj -
törölt tag
válasz
ArthurShelby #1351 üzenetére
falmászás közben rosszul érkeztem és a térdemmel úgymond mellbe rúgtam magam, persze mindezt egy elég vastag szivacsra érkezve, szóval az tompitott sokat. mindig nagyon vigyázok és soha nem volt semmilyen gondom ebből a sportból, pedig már elég régóta űzöm, de most valahogy sikerült ennyire szerencsétlenül esni.
bal oldalamon van, a kulcscsont szegycsont felöli oldalán, az alatt talán a 2. borda.
ezt a képet nézve valahol ott, ahol a úgymond két szin találkozik.ami roppant mód fura, hogy nem fáj csak bizonyos esetekben, de akkor se elviselhetetlen, csak roppant mód zavaró. ilyen az ha nevetek, köhögök, tüsszentek. ha hanyatt fekszem, akkor nyomást érzek azon a ponton. illetve ha, úgy fekszem, hogy nem egyenes a gerincem, mert a fejem alatt a kelleténél több párna van, ilyenkor csak felkelés után van egy pár másodperces nyomás. plusz ha nem figyelek és púposan tartom a hátam, akkor egy idő után elkezdem "érezni".
ami viszont mindennél jobban zavar az a kattogás és a tudat, hogy ott nem kellene. nyilván nem fogok megpróbálni semmit, szigorúan csak azt, amit a kezelőorvos mond majd.
-
ArthurShelby
addikt
válasz
#75376384 #1350 üzenetére
Pontosan, a röntgen alapján lehet pontosabbat mondani. Illetve az is fontos, hogy pontosan elmeséld mi történt.
Milyen sport, mi történt konkrétan? (pl küzdősport, kis/nagy ütés/rúgás)
Mik fájlnak? Mellcsont, első 2 pár borda, kulcscsont?
Pontosan merre? Középen, balra-jobbra középtájt?
Kattogni az ízület szokott (konkrétan a szalag, lehet hogy a porc sérült, és emiatt a szalag nincs a helyén, vagy a csontok nem jól ízesülnek).Ezt nekem csak mesélték, a lényeg hogy ott az egyik borda szúrt a szívénél (ezért először szívgondra gyanakodtak). Aztán kiderült, hogy a bordának van egy minimális deformitása, és az nyomja a mellkasát. A gyógytornász meg úgymond visszarántotta (hason fekvés, elöl keresztben a bal kéz, és ezt húzta meg izomból). (mivel ezt csak mesélték (a páciens), aki nem orvos, illetve én is lehet, hogy pontatlanul emlékszem, így nem kell 100%-osan készpénznek venni)
Új hozzászólás Aktív témák
- BMW topik
- Megújult a PROHARDVER!
- iPhone topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Egyéni arckép 2. lépés: ARCKÉPSZERKESZTŐ
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Vezetékes FEJhallgatók
- Projektor topic
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- Eladó egy pár alkalommal használt Patagónia Tenpenny XXL méretű vászon dzseki.
- Eladó új állapotú Fjallraven Raven Jacket M XL férfi kabát.
- Garmin Forerunner 45s Sportóra
- Remington AS8606 Curl & Straight Confidence meleglevegős hajformázó készlet
- Mellkaspánt Gopro és egyéb akció sport kamerákhoz mellkas pánt
- Nexus 6P 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad Ultra Docking Station (40AJ)
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max/
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 7700K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest