- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- droidic: Videó letöltés yt-dlp-vel (profi módszer)!!!
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- gerner1
Új hozzászólás Aktív témák
-
djpetar
tag
válasz
#81556480 #1148 üzenetére
Üdv!
Epesavakat lehet lekötni, erre léteznek úgynevezett epesavkötő gyanták. Sajnos hazánkban -legjobb tudomásom szerint- nem törzskönyvezett szerek, ezért nem kaphatók. Egyébként az ún. kolesztiraminról és kolesztipolról lenne szó. Amennyiben koleszterinszint csökkentés miatt volna rá szükséged, akkor ezetimib hatóanyagtartalmú gyógyszerek elérhetőek vénykötelesen.
-
törölt tag
Üdv!
Epe sókat mivel lehet lekötni ?
Van erre vény nélküli gyógyszer ? -
freaghill
őstag
Sziasztok!
Meg tudnátok mondani, hogy megközelítőleg egy 19 éves srácnak mennyibe lenne egy fogszabályzó?
TB van még vagy már mindent nekem kell állni? -
MornKapitány
tag
válasz
wwenigma #1145 üzenetére
Ennek örülök. Bölcs gondolat volt a háziorvos véleményét is kikérni. A gyógyszertáros asszisztens volt vagy gyógyszerész? A dupla hatóanyaggal meg azért vigyázni, bár a B vitaminnal nem lehet annyira eltéveszteni a célt. De érdemes az előírt adaggal kezdeni.
Mondjuk nem a neurobionnál, de egy rakás gyógyszernél érdemes keresni az olcsóbb darabokat, a gyógyszertárosok egy kis nógatás után általában segítenek benne, mert ez nekik nem üzlet... erre tökéletes pl. a webbeteg is, hogy felkészültek legyünk. -
wwenigma
Jómunkásember
válasz
MornKapitány #1143 üzenetére
Nohh volt egy próba (bár a gyógyszertáros szkeptikus volt), a migrént megelőző tünetek megjelenesekor párom betolta a kombót. Működött, igaz nem 5perc alatt hanem kb. 20 perc alatt hatott, nem alakult ki nagyobb migrénes roham. Hasára is jó hatással volt a Pantoprazol KRKA.
A háziorvos is egyetértett a leírtakkal.
Egyéb okok miatt szükségessé vált Milgamma szedése, e helyett találtam a Neurobion forte tablettát , olcsóbb és dupla hatóanyag... csak hátha valakinek szintén kell.
-
MornKapitány
tag
válasz
wwenigma #1141 üzenetére
Igen. Ezzel jobban ki lehet így jönni a dolgokból. Ilyenkor érdemes a roham kezdetétől szedett aszprin mellé reggel napi 1x bevenni egy gyomorvédőt. Ha nincs különösebb gondod a gyomorsavaddal, akkor bőven kitart 24 óráig. Ilyenkor érdemes 1 hétig szedni a migrénes roham hosszától függetlenül.
Lehet kapni vény nélkül is kicsit többért, de ha a cerucalt úgyis íratnod kell, akkor nyugodtan mondd meg a háziorvosodnak, hogy írjon mellé ún. proton-pumpa inhibitort (PPI), ami lehet panto-, omeprazol stb. Ahogy láttad, ami támogatva van, az sokkal olcsóbb. Németországban nálunk a klinikán úgy adtak csak ki nem-szteroid jellegű gyulladáscsökkentőre receptet, hogy megmondták, hogy vegyen hozzá PPI-t. Szerintem ott ez azóta sem változott. Viszont nem hülyeség.
-
batai15
félisten
válasz
MornKapitány #1140 üzenetére
Már elmúlt
hál istennek 😊
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
MornKapitány #1139 üzenetére
Köszi, pantoprazol jonak tunik anyagilag is.
-
MornKapitány
tag
válasz
wwenigma #1137 üzenetére
Mivel a hatóanyag a lényeg, és nem a gyógyszer neve, ezért a két 500mg-os tabletta/por, ki mint szereti az ASS-t (Acetyl-SzalicilSav) tökéletesen kiváltható a cerucallal együtt a korábbi gyógyszered. Mivel a cerucal hatóanyaga a metoclopramid, ua. ami a hányást csökkentette a másikba. Nos egy 20-as Bayer ASS-ből kijön 10 adag, az 910 forint körül van, míg a cerucal 510 Ft támogatva (10 mg/tabi a hatóanyag) (vényköteles!!!), ezért 10 adag kijön hát, kicsit több mint egy ezresből. A megspórolt pénzből meg vegyél pantoprazolt vagy omeprazolt az ASS fekélyokozó hatása ellen.
tökéletesen kiváltható, háziorvossal irasd fel a cerucalt. a többi meg megy vény nélkül.
Morn
-
batai15
félisten
Sziasztok!komolyabb igénybevétel után ,pár nap múlva észrevettem hogy a bal felső karomban, a könyöktől nem messze van egy duzzanat vagy valami ilyesmi. Nem látszik,csak tapintani lehet. És csak akkor fáj ha nyomkodom. Azt mondják izom húzódás vagy ín lehet.. Szerintetek? Vagy orvos esetleg?
-
wwenigma
Jómunkásember
Lenne egy orvosi kérdésem. Van egy gyógyszer ami nem kapható már magyarországon, külföldön megvásárolható magyar receptre de nagyon drága a hazaszállíttatása. Migrénre kell, Migpriv néven fut. A hatóanyagai alapján (900mg Acetylsalicylic acid , 10mg Metoclopramid) gyakorlatilag 2 szem Aszpirin (500mg) + 1 szem Cerucal-lal helyettesithető (1100ft/5adag) ámbár mivel por formában volt, a hatás késlekedhet. Aki esetleg járatos a témában, attól kérdezném hogy a fenti dolog helytálló-é vagy inkább extra áron (6000ft/6 adag külföldről) próbáljam meg beszerezni?
-
FehérHolló
veterán
Tud valaki jó magán/public fogászt (nem fogorvost), aki akár valamennyi plusz zsé ellenében hajlandó lenne velem foglalkozni hétvégén?
Nem baj, ha elfogadja az egészségpénztáros kártyát, de nem is követelmény.Elmentem egy nagyon kis repedéssel fogdokihoz múlt vasárnap, kifúrta valamennyire, ideiglenessel betömte, hogy ne fájjon, gyökérkezelni akarja holnap. Mivel maga a repedés ténye kevésbé érdekelte, most egy 10 percnél álló nagymutató irányban, körülbelül arányos hosszban végigtörött a tömés mellett a fogam.
Menteni akarom, ami menthető.. -
HollyBoni
veterán
Sziasztok!
A kezemen, könyök alatt összevartak egy pici sebet, tényleg elég kicsi, nem is gondoltam volna hogy ezt varnni kell. Nem akarok visszamenni a kórházba kiszedetni, mert este 10-től éjjeli 2-ig kellett várni mire összevarrták. Legutóbb mikor voltam egy kis vizsgálaton akkor is 2 órát kellett várni. Házilag nehéz kiszedni?
-
Petike6
tag
Sziasztok.
Olyan problémám lenne,hogy aura migrénben szenvedek. Mostanában elég gyakori. Ma szombat van és a héten már 4. napja jön elő. Ezzel lehet valamit kezdeni házilag? Vagy egyenes út a neurológiára? Kicsit aggasztó mert a munkám miatt sokat autózom és nemrég a leállósávban dekkoltam 15 percet amíg beszámítható állapotba nem kerültem. Szóval elég kellemetlen dolog. Valaki tanácsot esetleg?
-
bubi92
őstag
válasz
MornKapitány #1131 üzenetére
rendben, akkor most már annyi infót kaptam, hogy elmondhatom igazából azért kérdeztem, mert a pincében fogva tartok valakit. mostmár tudom, hogy véreztessem ki a leglassabban
viccet félre téve tényleg köszi a választ
-
-
bubi92
őstag
válasz
MornKapitány #1129 üzenetére
rendben, kösz ia választ, én is így gondoltam. csak olvastam egy cikket és kétely merült fel bennem.
-
MornKapitány
tag
Szia!
Természetesen van. A vérzés mennyisége elsősorban a bőrnek az erezettségtől függ (mivel csak akkor vérzik az ember, ha az ereket átvágjuk), ezért jobban fog pl. a fejen lévő seb vérezni, mint a mondjuk a hátunk közepén
.
Az ujj általában a jobban erezett testrészek közé tartozik. Ha olyan helyen, mélybevágóan sikerül belenyesni, akkor akár egy artériát is sikerült átvágni (de ilyenkor már elég vékony ahhoz, hogy a megfelelő nyomás mellett nem fogunk elvérezni.) -
bubi92
őstag
ha különböző helyeken megvágjuk csak a bőrt, akkor van olyan rész az emberi testen ami "vérzékenyebb" vagy mindenhol egyformán kezd el vérezni
-
qdak
addikt
sziasztok, 1 ismerosnek ezt diagnosztizaltak tudoszuresen: ,,Tüdő értágulat''
vki tud ra mondani vmit, menyire veszelyes, mitol, miert?nekem meg horgo hang van nehanyszor levegovetelnel, meg valladek is jon fel neha az mitol?
-
FehérHolló
veterán
Tud valaki megbízható és hozzáértő magán sportorvost BP-n, illetve Pécsett?
Személyes, vagy közeli ismerősi tapasztalat alapján természetesen. -
Eagl3
veterán
Sziasztok!
Le tudja nekem fordítani valaki édesanyám pet-ct eredményét?
-
_ATi_1
senior tag
Sziasztok!
Lehet másnaposan tetanuszt kapni?
-
gordonfreemN
addikt
válasz
Thunderzolee #1122 üzenetére
Írtam neked oda is.
-
válasz
gordonfreemN #1121 üzenetére
Ehhhehh.. hát igen, pont ezért kérdeztem, csak mielőtt nekiálltam Googlezni a témában, gondoltam itt is megkérdezem.
Egyébként írtam róla, de ott se mentünk sokra:
http://logout.hu/bejegyzes/thunderzolee/orvosi_kerdes/friss.html -
gordonfreemN
addikt
válasz
Thunderzolee #1120 üzenetére
Szerintem, ez inkább jogi útra terelhető, mert szabadság jogodban korlátoznak.
Olyan mint a kamera az öltözőben stb... -
Üdv!
Nem tudja valaki, h hivatalosan van olyasmi, h egy embernek meddig KELL kibírnia pisilés nélkül?
"Egészséges ember kibírja szünettől szünetig." mondá műszakvezető úr személyesen.
Ezen idő alatt (étkezési fél órás ebéd-szünet után) 12.35-től 14.50-et kell érteni, ami cirka 135 perc, azaz több mint két óra.
Nem tanultam ezzel kapcsolatban semmit, legalábbis nem emlékszem.
Eddig úgy gondoltam, elsősorban attól függ, ki mennyit eszik/iszik délben:
Egy tányér leves, ill. a második elfogyasztása közben/után megivott 2-3 pohár víz, mondjuk 1 liter folyadék bevitelét jelenti.
Ezt meddig KELL tudni "egészséges embernek" visszatartani? -
gordonfreemN
addikt
válasz
gordonfreemN #1118 üzenetére
A választ megkaptam a dokitól, kiújult, hurrá.
-
gordonfreemN
addikt
Sziasztok!
Elég "gyér" a topik forgalma (gondolom a kevés hozzáértő), nem tudom érdemes-e beszúrnom a kérdésem.
A lényeg, hogy műtöttek ambulánsan, a magánsebész állítólag (ezt válaszolta, mikor kérdeztem) nem felszívódó belső varratot tett be. Ez elképzelhető? Ilyen létezik?
A másik, hogy már ide s tova 3 hónapja a műtétnek (gynecomastia) és ahol a csomót éreztem annó, ott most egy kemény felszínt érzek a bőrréteg alatt. A keménység mozgatható, viszont alá nem lehet nyúlni, tehát a mellszöveten lehet. Ez normális?
Voltam azóta máshol vizsgálaton, mindenhol a szájukat húzzák, illetve legutóbb úgy beszaraztottak, hogy azt hittem elbőgöm magam. Azt mondták, hogy ez a kemény érezhető 3x3cm-es felület a bőr alatt a mirigyállomány kiújulása és újabb műtét lehet szükséges.
Mondta ezt az UH-s doki, majd a sebész erre az eredményre azt mondta, hogy a varrat van/ lehet betokosodva, vagy behegesedve (ha nem felszívódó elvileg). Nem kell műteni, csak ha fájni fog.
Na kössz, életkedv 0...
Esetleg tudtok valami tanácsot? -
b4sxe
aktív tag
Sziasztok !
Lenne egy olyan kérdésem, hogy a mellkasomon illetve hasamon karomon (összesen kb.10 fél centisek se...) ilyen kis kör alakú hámlások jöttek elő pár napja, de csak most kezdett el érdekelni, hogy mi ez.. mert ugye sorba jönnek elő, nem viszket nem fáj csak idegesít,hogy ott van és nem tudom mi ez , googlen utána néztem de nem tudok jobb keresőszót ennél mint h , kör alakú hámlás.. arra meg valami gombás hülyeséget ír, olvastam az mitől lehetne de közöm nincs ilyen dolgokhoz... nem vagyok egy igénytelen ember, édesanyám szerint többet foglalkozok magammal mint egy lány, úgy h ezt biztos kizárnám!!!! Esetleg valami ötlet, tipp ? Köszi előre is ! -
Drizzt
nagyúr
Most látom csak, hogy régebben társalogtam ilyen témakörben. Nem véletlen, hogy most írok. Szombaton későn jöttem haza, utána lefeküdtem aludni, de kb. két óránként hasmenésre ébredtem. Ezen kívül aznap még voltam kétszer focizni, ott is nagyon elfáradtam, jobban, mint szoktam, előtte levő szerdán is ugyanez volt. Hétfőn egész nap pánikoló kedvemben voltam, s olyan érzésem volt, hogy mindjárt összeesek. Elmentem az üzemi orvoshoz, elmondtam a panaszaimat, illetve hogy kb. 2 hete kifejezetten gyengének érzem magam. Megérintette az álltájékomat, a hasamat, majd elküldött vérvizsgálatra. Ma lett meg az eredmény. TSH a határértéken belül van ugyan, de alsó limithez közel, LDL koleszterin majd duplája volt a felső határértéknek, picit alacsony a vörösvértest, ezen kívül még magas picit valamelyik májenzim. Ezek úgy fest eléggé a pajzsmirigy túlműködésre utalnak. Úgyhogy most ultrahangra kell menni, illetve vitaminokat tolni amíg nem lesz eredmény. Időpontot elsőre június 1-re sikerült kapni, így nézek egy ultrahangot...
-
nope00
tag
Tegnap este történt egy kis baleset ruhástól rámásztam a barátnőmre ám amikor "megböktem" hátulról a ruha valahogy megfeszítette az álló hímtagomat és a fitymafék környékén most lett egy kicsi vérömleny nem fáj akkor is csak egy kicsit fájt épp borogatom, kérdésem h valakivel történt-e hasonló dolog illetve estleges szakértő megtudná e mondani hogy mi a teendő? Orvos?
-
barca4ever
tag
válasz
Pisztillus #1110 üzenetére
Értem!
Amúgy nem sportolok csak néha kerékpározom egy pár kilométert de azon kívül nincs intenzívebb testmozgásom (néha egy kis foci) de nem rendszeres egyik sem! Kerékpározás Heti max 3 alkalom 1; 1,5 óra foci meg havi 3-4 alkalom! Majd mindjárt mérek egyet megint és akkor kiderül.
Majd arról is beszámolok!
-
Pisztillus
senior tag
válasz
barca4ever #1109 üzenetére
Szia!
Még épp határeset (gyógyszeresen közbeavatkozni 140/90 felett kell). De nem ártana még pár dolgot tudni: sportolsz-e pl. Na meg egy mérés nem mérés, célszerű lenne reggel, délben és este is mérni. Plusz kellene a pulzus adat is. De nagy valószínűséggel nincs ok aggódásra. (Na meg a 139-es érték lehet attól a tudattól is, hogy most vérnyomást mérsz, és hú mi lesz - ez egyfajta "fehér köpeny" effektus.)
kpal: Attól, hogy a TFT technológiánál nincs már a CRT vibrálása, amely állandó pislogásra készteti a szemet. Így előfordul, hogy csak nagyon ritkán pislogsz és a szem kiszárad. Gyors kezelése: patikában kapható rá szemcsepp, pl. a Visine.
-
barca4ever
tag
Sziasztok!
Lenne egy apró kérdésem , semmi különös csak érdekesség képpen kérdezem!
mostanában mértem a vérnyomásomat és 139/60 lett az eredmény! Van aki azt mondta hogy ez egy picit magas! Testalkatom:186 cm magas 75kg
szerintetek ez az érték jó?? -
eziskamu
addikt
Régen írtak ide, de azért megkérdezem. Milyen mentális betegség lehet, ami hasonlít az Aspergerhez, de serdülő korban kezdődik, és a humorérzéke és humorélvezete nem csökken az illetőnek, viszont a beszédkészsége jelentősen romlik?
-
kpal
nagyúr
Az mitol van hogy vettem uj tv-t és és monitort sőt monitorból már a 2. is van mert égeti a szememet és be is pirosodik igen hamar a régi képcsövesnél meg sokkal később jelentkezett ez a tünet . Valahogy ezeket az uj technikájú eszközöket nem bírja a szemem .
Most akkor a szemem túl érzékeny vagy a látásom romlik ? Ja és kék szemű vagyok . -
vikvuk
senior tag
Vacsora után közvetlenül nem szabad fogat mosni, mert savas kémhatású a száj. Várni kell vele 1-2 órát.
Ezt mennyire kell komolyan venni? Nem szoktam ilyen szünette tartani, mi baj lehet belőle?
-
barca4ever
tag
Szia!
22 éves vagyok ezért az úgynevezett "ivarérési" korból már kiléptem.
Bőrklinikára gondoltam hogy elmegyek mert ott tüzetesen átvizsgálnak és pontos eredményt kapok.Ami a pattanásokat illetiájnak vörösek és fehér pont van a közepükön ami mosás után kifakad de sok van belőluk ,az arcbőröm pedig rettenesen zsíros ha nem mosom rendszeresen, és van ammikor egy nagy "pattanás" jön ki az arcom valamely részén és több fehér pont van rajta. Már teljesen ideges vagyok miatta és nagyon rossz úgy felkelni "na ma milyen borzasztóan nézek ki?"
ami a szervi problémát illeti,én már csak erre tudok gondolnimert sokmindent kipróbáltam és semmi említésre méltó változás!
-
rien
senior tag
válasz
barca4ever #1097 üzenetére
Ilcsi néni Fekete szappanát próbáltad már? Boltban nem kapható csak Ilcsi kozmetikusnál vagy pl. Vaterán tudsz venni/rendelni.
Jackie Chan is ezt használja
de ha rákeresel nagyon sokan dicsérik.
-
Eagl3
veterán
válasz
barca4ever #1099 üzenetére
Szia!
Mindenféleképpen keress fel másik bőrgyógyászt a problémáddal. Jó lenne azt is tudni, hogy valóban pattanásokról van-e szó, vagy esetleg más kiütés, mert nagyon nem mindegy.
Mennyi idős vagy? És igen, lehet akár szervi eredetű is, értsd valahol gyulladás van a szervezetedben.
Új hozzászólás Aktív témák
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Yettel topik
- Autós topik
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Motoros topic
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- Diablo IV
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 12400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Zalman S2 TG Seasonic 650W
- 12 Részletre BANKMENTES KAMATMENTES ASUS Vivobook 15 X1504ZA-BQ856W laptop további tulajdonsága
- AKCIÓ! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 6GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 1TB SSD RX 6700XT 12GB Zalman Z1 Plus Seasonic 650W
- Új monitor állvány - csak össze lett szerelve
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest