Hirdetés
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Gurulunk, WAZE?!
- Asszociációs játék. :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Samsung PRO Ultimate microSDXC 512GB (MB-MY512SA/WW) a Galaxy A5x-be
- Digitális Állampolgárság Program
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Szólánc.
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
addikt
válasz ViZion #19366 üzenetére
Nekem ez a Casa OS annyira nem szimpatikus így képek alapján, igaz nem próbáltam még ki. De nagyon le van butítva nekem a webui.
Szerintem teljesen jó oprendszer az OMV, csak a helyén kell kezelni és persze nem árt egy kis Linux alaptudás, hogy mit miért merre. Nekem lassan 7 éve van nekem fent az omv, semmi bajom nem volt még vele, csak olyan problémám volt amit a tanulás alatt magamnak baszkuráltam el
Amióta proxmox felett fut a rendszer azóta meg uri kényelem van a heti mentésekkel meg snapshot lehetőséggel.Igaz, én ugyan úgy megtudnék mindent csinálni terminálból is, ez a plusz webui csak a lustaság miatt jó, elég melóhelyen a fekete-fehér ablakokat nézni
[ Szerkesztve ]
-
Horvi
őstag
válasz ViZion #19352 üzenetére
Igen volt hiba, próbáltam fsck-val javítani de ezek szerint nem sikerült neki.
Végül is amargo által küldött fórum bejegyzés segített viszont módosítani kellett rajta egy kicsit. A ddfull-nál nem kellett a grubpart-al meg ezekkel vesződni, egy az egyben rá kellett dd-zni a backup fájlt a meghajtóra. Viszont jött egy hiba a végén, hogy no space left on device és kb bár byte-ot nem tudott kiírni. Bootolni bootol a rendszer viszont a root csak ro-ban van felcsatolva.
Hello darkness, my old friend...
-
Horvi
őstag
válasz ViZion #19343 üzenetére
Most itt túrom a githubot meg az OMV fórumot is. Majd kipróbálom amiket küldtetek illetve találtam. Mondjuk a bejegyzés végén az arc írta, hogy ezért használja inkább a clonezillát és nem a backup plugint
Egy A300-as DeskMini a gép azon fut nekem az OMV.Hello darkness, my old friend...
-
Zügynök
tag
válasz ViZion #19312 üzenetére
Ez történt:
Debian GNU/Linux comes with ABSOLUTELY NO WARRANTY, to the extent
permitted by applicable law.
Last login: Thu May 25 21:36:32 2023 from 192.168.1.143
Could not chdir to home directory /home/Peter: No such file or directory
$ sudo smbstatus
Bízunk benne, hogy megkapta a szokásos tudnivalókat a helyi
rendszergazdától. Általában a következő három dolog lényeges:
#1) Tartsa tiszteletben mások személyiségi jogait.
#2) Gondolkodjon gépelés előtt.
#3) A nagy erő nagy felelősséggel jár.
[sudo] Peter jelszava:
Peter nincs a sudoers fájlban. Ez az eset jelentésre kerül.A Nas vezetéken van a routerre kötve, a telefon ugyanazon router wifijén van.
Üdvözlettel: Zambelly Péter
-
Zügynök
tag
válasz ViZion #19310 üzenetére
Ezt irta ki:
Linux Nas 5.16.0-0.bpo.4-amd64 #1 SMP PREEMPT Debian 5.16.12-1~bpo11+1 (2022-03-08) x86_64
The programs included with the Debian GNU/Linux system are free software;
the exact distribution terms for each program are described in the
individual files in /usr/share/doc/*/copyright.
Debian GNU/Linux comes with ABSOLUTELY NO WARRANTY, to the extent
permitted by applicable law.
Last login: Thu May 25 21:32:42 2023 from 192.168.1.143
Could not chdir to home directory /home/Peter: No such file or directorySzerintem a Peter usernek adtam jogosultságot Ír/olvas/Végrehajt
Telefonról nem látom a Nast (igaz soha nem is próbáltam ezelőtt)[ Szerkesztve ]
-
Zügynök
tag
válasz ViZion #19307 üzenetére
Nem kér, látszik a hálón a Nas, ráklikkelek, feljön a Raid mappa, és ebbe nem enged beleírni. Totalcommanderből ha próbálom, közli hogy rendszergazdaként fog csak menni a beírás, kicsit töpreng, majd úgy sem megy, nem tudok a Raid mappába írni.
-
tradeelek11
Topikgazda
válasz ViZion #19231 üzenetére
Én tettem OFFba az ámokfutásodat, kedves "csak a tuya a legjobb" kollega.
"Megúszta az OMV, de legközelebb megy a buguntu server fölfelé "
Szerintem tedd fel nyugodtan,
Nekem is van olyan szoftver ami nem az én szám ízem szerint működik,
azt én hanyagolom, de nem szidom mert azt nem illik, és lehet hogy bennem van a hiba.
Tedd már meg hogy legközelebb úgy szólsz hozzá hogy valamit nem szidsz amit
használsz, mert akkor már törlöm. Ez nem az Okos Otthon topik.Konklúzió szakmailag nyugodtan, véleményt tartsd magadba.
Megköszönném ha nem válaszolnál, vagy ha igen privátban.
Tisztelettel
-
ViZion
félisten
válasz ViZion #19229 üzenetére
talán a dist-upgrade és az omv-aptclean parancsok megoldják.
Fain, majd este kiderül...Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
amargo
addikt
válasz ViZion #19216 üzenetére
ohh basszus azt hittem a proxmox topicban vagyunk és magával a proxmox-al van gond, de megnyugodtam
OVM-t pedig csak backup után frissítem.. az érzéseim hasonlóak vele kapcsolatban.“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!”
-
gianni85
veterán
válasz ViZion #19207 üzenetére
Oksa, összeszedem még1x az infókat és megpróbálom később a linux topikot.
Nem gondoltam, hogy gondot okoz a web gui-n keresztül az update, ha ssh ajánlott, akkor legközelebb úgy csinálom (vagy inkább hagyom a fenébe, ha minden müködik)
csak, hogy legyen itt is látszata…smartd service nincs, smartmontools van. Reboot után ott a drive, leállítottam a service-t … failed to convert unwritten extends to written extends … aztán le is dobta a drive-ot. Folyt köv a linux topikban, ha sikerül kideríteni mi volt a baj, azért megemlítem itt is. -
ViZion
félisten
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Figyelem!
Megjelent a Debian 10-re épülő OMV 5 stabil kiadása.
Új telepítésre ez a verzió ajánlott.
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest