Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- mefistofeles: Az újkori csalók...
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Notepad++
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- gerner1
- DeFranco: Tanuljunk angolul játékosan! - Duolingo
-
LOGOUT
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
at100
csendes tag
Sziasztok!
OMV alatt meg lehet oldani hogy a felhasználók saját könyvtárakat kezeljenek az egyébként közösen használt egyéb tárterületeket tartalmazó RAID5 kötetben?
-
lovi27
addikt
válasz
adamka16 #944 üzenetére
Két dolgot javaslok:
1. Ha usb-ről telepíted, minek a DVD? Húzd le róla.
2. Vagy az ISO-t kiírod egy újraírható CD-re DVD-re, és onnan telepíted.
De ne legyen benne csak az az egy HDD, amire telepíted.
Reméltem, hogy a 0.5-ös verzióban hozzányúlnak a telepítési részhez is,megszüntetik a korlátokat, de egyenlőre inkább más irányban fejlesztenek tovább (Plex Media Server, OwnCloud Server, stb). Sajnos nem túl gyorsan. -
adamka16
őstag
válasz
adamka16 #943 üzenetére
Ezt írja ki még mindig és nem is tudok tovább menni:
És innen az istenért se tudok tovább lépni.
Innen való az iso: [link]
openmediavault_0.5.0.24_amd64.iso - nevű.Nincs ötletem mi lehet még a gond. Eddig nas4free volt fent, az gond nélkül feltelepült, meg ugyan ezzel az iso-val vmware alá is tökéletesen felmegy. Biosba a sata vezérlő native ide-re van állítva és ennyi.
Vagy kezd kifingani a memóriakártyám? :/ -
adamka16
őstag
Sziasztok!
Mi lehet a probléma:
Megcsinálom a legújabb iso-ból unetbootin-al a telepítő pendrive-ot, elindul a telepítő, de pár lépés után cd-rom-ot nem talál és hogy floppíról próbáljak meg keresni valamit, én sem értem mit.
Vmware alatt ugyan ezen iso-t betallózva tökéletesen felmegy. mi lehet a gondom? -
-
lovi27
addikt
válasz
Honkydoo #931 üzenetére
Azt tudtam, hogy jelentősebb rendszerfrissítésekkor törölni kell a böngésző cachet, mert különben a webgui rosszul működhet. De hogy ez menet közben is előfordul, erről most hallottam először. Úgy látszik időnként ajánlatos (más ok miatt is) törölni a böngész cachet.
Biztos kényelmes és frankó az owncloud, de én nem leszek a felhasználójuk. Minden felhőszolgáltatást messzire elkerülök...
-
Honkydoo
őstag
Chrome volt a böngésző. De mennyit kerestem a hiba forrását..
A megoldáshoz végül az vezetett, hogy az asztali gépemen lévő ubira is feltettem egy lynx-et és ott is ment.Ez azért már gyanús volt, akkor gondoltam, hogy üríteni kellene a böngésző gyorsítótárát.
Amúgy frankó ez az owncloud, most próbálgatom.
-
Honkydoo
őstag
apt-get update szépen lefut
Ami érdekes még, hogy én is ugyanazt tapasztalom mint itt az első hozzászóló.
Ha elmozgatom máshova az '/etc/apt/sources.list.d/omv-extras-org-sardaukar.list' fájlt, akkor betöltődik a plugin lista, ha a helyén van akkor nem.
De ha a tartalmát deb http://packages.omv-extras.org/debian/ sardaukar main-t beleteszem a '/etc/apt/sources.list.d/openmediavault.list' -be akkor sem töltődik be a plugin lista.A cache ürítést kipróbáltam, de nem lett jobb sajnos.
-
lovi27
addikt
válasz
Honkydoo #925 üzenetére
A sources.list-ben nincs hiba, megegyezik az enyémmel. Azért az apt-get update paranccsal nézd meg van-e hiba.
Ezek szerint manuálisan fel tudod rakni a plugint, tudod használni. Úgy emlékszem valami cachet szoktak ilyenkor törölni, ami talán segít, de nem akarok ajánlani semmi konkrétat, nehogy miattam kelljen újratelepítened, mikor töltögetsz. Ugye a legfrissebb verzió fut... -
Honkydoo
őstag
Más:
console-ból felraktam a website plugint, beállítottam a UI-ban, hogy a virtual host type legyen port based, beállítottam az útvonalát a weboldalnak (/media/[RAID 5 tömb]/www/)
Ha SSH-n keresztül lynx-en nézem a 127.0.0.1:8181-et, betölti a /www/-n lévő fájlok listáját (nincs megadva index.php), de ha az asztali gépről chromeból nézem a [gép ip címe]:8181-et, azt írja 400 bad request.
Ez mitől lehet?
-
Honkydoo
őstag
Torrent szépen seedel vissza.
/etc/apt/sources.list
#
# deb cdrom:[Debian GNU/Linux 6.0.0 _Squeeze_ - Official Snapshot amd64 LIVE/INSTALL Binary 20130824-13:07]/ squeeze main non-free
#deb cdrom:[Debian GNU/Linux 6.0.0 _Squeeze_ - Official Snapshot amd64 LIVE/INSTALL Binary 20130824-13:07]/ squeeze main non-free
deb http://ftp.hu.debian.org/debian/ squeeze main
deb-src http://ftp.hu.debian.org/debian/ squeeze main
deb http://security.debian.org/ squeeze/updates main non-free
deb-src http://security.debian.org/ squeeze/updates main non-free
# squeeze-updates, previously known as 'volatile'
deb http://ftp.hu.debian.org/debian/ squeeze-updates main non-free
deb-src http://ftp.hu.debian.org/debian/ squeeze-updates main non-freeSzerk.: Nemrég néztem, karakteres felületről tudok csomagokat telepíteni csak web UI-ról nem.
-
aicon
senior tag
A 0.5-höz elérhető a mysql plugin?
Vagy itt van lemaradás? -
Honkydoo
őstag
Oké,
A hardver egy D945GCLF2 + 1 GB RAM + PCI-X 3ware 9500S-4lp + 3 HDD
Az os, 0.5.13.Az OMV-ben installálva van az OMV extras. A bővítmények listáját eddig szépen elértem, igaz, néha volt olyan, hogy communication failure-hibát dobott. Fel van telepítve a torrent és a minidlna, az omv extras bővítmények közül.
Mostanában egyáltalán nem tudom elérni a bővítményeket, de csak azt nem. A többi funkció megy szépen.
A processzor alig van terhelve, vagyis max 10%, de általában 0-1% szokott lenni.Szerk.: Mást nagyon nem telepítettem, talán a 3ware web UI-t SSH-n de ennyi.
Szerk2: A szolgáltatások közül megy a CIFS, NFS, SSH, miniDLNA, torrent -
lovi27
addikt
válasz
Honkydoo #915 üzenetére
Az üzenettől függetlenül települ a plugin. Várj kb. 10 percet, hagyd magára az OMV-t. Utána, ha megnézed ott lesz feltelepülve. A v0.5-nél úgy tűnik sikerült megoldani ezt az ál-hiba üzenet problémát, mert 20 perces szöszmötölés idejéig sem vesztette el a kapcsolatot a pc-vel.
-
Honkydoo
őstag
Üdv újra,
Megint belefutottam egy problémába... Fel akarnám tenni a mysql plugint, de nem tudom lehívni a bővítmények listáját.. Azt írja: communication failure
-
aicon
senior tag
válasz
mandriva11 #912 üzenetére
Miután nálam egy év alatt két pendrive-t is kinyírt, egy 2.5" HDD-ra raktam a rendszert. Azóta nincs vele gond.
SSD-n gondolkodtam én is de nem láttam szükségét. -
zsolt501
nagyúr
válasz
mandriva11 #912 üzenetére
Egy pici SSD
-
mandriva11
tag
Mi jobb omv rendszernek? Vinyó vagy SSD, mert ahogy olvastam a pendrive-ot hamar tönkreteszi, vajon az SSD-vel is ezt teszi?
-
Honkydoo
őstag
VGA tiltás
Nem találtam ilyen jumpert, de ha nem fogyaszt sokat, akkor megnyugodtam.AC power
Ha minden igaz tudja a lap, majd kipróbálom.Köszönöm a válaszokat!
-
lovi27
addikt
válasz
Honkydoo #908 üzenetére
Szia! AC Power. Ezek a beállítások a BIOS-ban találhatók - nem felhasználói szoftver szint. A HP mikroszerverben Restore After AC Power Loss funkciónak hívják - azaz mit csináljon, ha a hálózati feszültség újra megjön: maradjon kikapcsolva, bekapcsoljon, vagy a kikapcsolás előtti állapotot vegye fel (Power OFF, Power ON, Last State). Keress valami hasonló funkciót a BIOS-ban.
VGA tiltása. A megoldást - ha a gyártó egyáltalán szükségesnek tartotta - az alaplapi jumperek között keresd. Ha nincs, az sem nagy gond, mert amennyiben a vga chip nem hajt meg monitort, akkor üresjáratban nem sokat fogyaszt.
-
Honkydoo
őstag
Üdv urak,
Nemrég kezdtem el használni az OMV-t nagy megelégedéssel.
Az lenne a kérdésem, hogy hogyan tudom beállítani, hogy a gép amint áramot kap automatikusan induljon?
Még egy kérdés: Hogy tudnám letiltani az integrált videokártyát, hogy a gép kevesebbet fogyasszon?Az alaplap egy Intel D945GCLF2
-
lovi27
addikt
Igen, műszakilag nem gond, a linux disztribúciók olvassák/írják az NTFS-t. Kezdetben én is gondolkodtam rajta, hogy megcsinálom, de nem láttam szükségét. Ha egyszer linux, akkor legyen EXT4. És fordítva is igaz. Windowsal sem akarom írni az EXT4-et, pedig műszakilag az sem gond.
-
iff
senior tag
Szia! Nálam jó fél éve megy az OMV. Sikerült mindent beállítani, amit használok rajta. Ami kicsit nehéz volt az a cpu temp, venti fordulat kijelzése, de sikerült az is. Az OMV verzio: 0.4.36 Kingston 16GB CF kártyán fut (266x). Vas: Asus p5qpl-am, proc: intel E7500, Ram: 2x1GB DDR2 800MHz. Nem volt gondom az írással és az olvasással sem. Két különálló winyó van, ami ntfs fájlrendszerű. Ezeken már meglévő dolgaim voltak és nem volt gond a felcsatolása sem. 0.5 kipróbáltam, de jó ideig maradok a 0.4-nél.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Figyelem!
Megjelent a Debian 10-re épülő OMV 5 stabil kiadása.
Új telepítésre ez a verzió ajánlott.
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Ukrajnai háború
- PlayStation 5
- A Sony technológiáinak krémje lett az Xperia 1 VII
- Robogó, kismotor
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Hálózati / IP kamera
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Starcraft 2 Collector's Edition
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- PS5 konzolod megvásároljuk: Budapest, Kecskemét, Szeged, Debrecen vagy akár GLS futárt küldünk!
- Apple iPhone 12 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T510 - i5-520M I 8GB I 160GB I 15,6" HD+ I Nvidia I Cam I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude 5320 - i5-1145G7 I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest