Hirdetés
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Kalandor: Muti, mekkora a havad?!
- Cifu: Űrhajózás 2025 - Összefoglaló írás
-
LOGOUT
Opel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
BigBlackDog
veterán
válasz
DNReNTi
üzenetére
Nálunk ugyan kicsit másabb volt a felállás, inkább az egyterűek voltak terítéken. A és B Zafirát néztünk, de egy-két H Astra is bejött a képbe. H Astrából az 1.7-es dízelt próbáltam, B Zafirából pedig volt az 1.9-es is. Az 1.7-es kicsit talán csendesebb járású volt, az 1.9-es motor hangja tiszta "traktoros" volt már számomra.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Kényelem terén egyértelműen a Zafira a nyerő szerintem a kettő közül. Vezetés közben nem éreztem nagyon hátránynak a magasabb építését, viszont lábtérben jobb volt, mint az Astra és a magasabb tető miatt szellősebbnek is tűnt számomra. Viszont a Zafirában az A oszlop alja néha idegesítő tud lenni, balos ívekben, kanyarokban, szerencsétlenebb helyen lévő zebráknál előre kell hajolni, ha be akarod látni a holtterét tisztességesen.
Viszont a dízel-benzin témában én is feltenném Calogero kérdését; miért nem benzin?
Dízellel azért már könnyen fel lehet szállni a szop0rollerre ilyen idős példányoknál szerintem.Rozsdásodást nem nagyon láttam még ezeknél (ha van, akkor én azt otthagynám), esetleg kavics felverődésekből kifolyólag egy-két pötty azért lehet. A valós futásteljesítmény megállapítását már nem tartom annyira könnyű diónak az Opeleknél, saját tapasztalatok alapján (szerencsére) nem kopnak túl könnyen a beltéri felületek, anyagok. Én a váltószoknya-kormány párost szoktam nézni általában, talán ez tud legjobban árulkodni. Kormánynál nem(csak) a felületet, hanem a küllők szélét is szemügyre szoktam venni (ahol a hüvelykujj pihen), mivel a kormányvédő csodákra képes. Váltószoknya 100e km alatt szerintem egyáltalán nem kéne kopott legyen, viszont ismerősnek a H Asrtájában 350e km felett, városi használat mellett már levedlette a bevonatának nagyobbik részét. Persze ezek sem biztosítékok semmire, mindent ki lehet cserélni ugye.
A fent írtak persze csak a saját véleményemet tükrözik, nem mondanám magamat nagy hozzáértőnek, csak megosztottam a tapasztalatokat, mivel nemrég lettünk túl mi is ezen a procedúrán.

Új hozzászólás Aktív témák
- Haditechnika, harcászat
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Melyik tápegységet vegyem?
- Háztartási gépek
- LEGO klub
- Projektor topic
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
- Óra topik
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- További aktív témák...
- Eladó szép állapotban levő Apple iPhone 11 64GB fehér / 12 hónap jótállással!
- Akció! Bontatlan Sandisk SSD Plus 2TB
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB Blue Titanium -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3693
- REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40A9 USB-C Dock (ELKELTEK) - CSAK RENDELÉSRE
- Fém, összecsukható és kihúzható fotó állvány eladó
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Dízellel azért már könnyen fel lehet szállni a szop0rollerre ilyen idős példányoknál szerintem.