- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bambano: Bambanő háza tája
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Tonnara di Scopello
-
LOGOUT
Opel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
ncc1701
veterán
válasz
body007
üzenetére
Hm. Tehát ketyeg a moci, és ha rámérsz, akkor 13.7V körül van? Mert akkor akár még jó is lehet a generátorom.
Van amúgy valami elektromos kehe a vasnak. Bedugom a kulcsot, elfordítom a kulcsot (nem indítom a mocit), akkor kiírja, h check battery system. Ha ilyenkor ráindítok, akkor égve marad az akku ikon, de megvan a 13.7V körüli fesz. Az akku fel van töltve amúgy, mert csepptöltőn van a vas a garázsban. Na, ha ilyenkor leveszem a gyujtást, visszaadom rá, és indítok, akkor nincs hibaüzenet. Eddig már két emberkénél voltam ezzel, de csak pingvinezésig jutottak, kb 250eft-ba került eddig. Akku új, hibátlan, generátort már újítattam fel, illetve elvileg már járt benne egy bontott is. -
Findzs
addikt
válasz
body007
üzenetére
Köszönöm szépen
Sajnos a távolság miatt nem jöhet szóba.Minden bántás nélkül:
Vannak ebben az országban olyan emberek is akik NEM Budapesten laknak.
Én is ezek közzé az emberek közé tartozom
Ez csak azért kívánkozott ki belőlem mert gyakran kapok különböző fórumokon budapesti elérhetőségeket, címeket stb. mintha mindenki ott lakna
-
Integrale
veterán
-
-
bodorjanos
aktív tag
válasz
body007
üzenetére
Nincs hibakód most szerencsére
Előtte az EGR nem zárt, akkor volt kód, de most béke-nyugalom van
Párom kocsija volt korábban, ez az alapjárat örökké ilyen volt. Most átkerült hozzám és engem zavar, szeretném kideríteni az okát. Mondjuk 270.000 km van a kocsiban, így lehet simán a kopásból származik a dolog, de nagyon periódikusnak tűnik a dolog, az a fura. Olyan beböfögős érzés, azaz rendszeresen pár másodpercenként mintha beböfögne (nem a legjobb szó rá) a motor. Minimális rángatás majd visszaáll rendesen. Igazából magasabb 1000+ fordulaton a hiba nem jelentkezik, csak a 800 körüli meleg üzemű alapjáratnál. -
válasz
body007
üzenetére
lezso csak maradjon a PH-nál.

Ilyen nem létezik hogy be kell kopnia. Mi is cseréltük a leírtakat és elsőre is csendes volt. Ennyi erővel a szalonból elhozva is kopognia kellene.
Lehet nem húztak meg valamit megfelelően, megnézetném mással ha ez a szerelő ilyen értelmes. -
Sanki
addikt
válasz
body007
üzenetére
Szétszedtem darabokra az órát:
1. eredetileg ezen a helyen a xenon visszajelző van: ugye az óralapon a jel megvan (kimaszkoltam a két fel- meg le mutató jelet, így megkaptam a tompított ikont). [kép]
2. A panelon pedig felforasztottam a megfelelő helyre 1 fehér ledet (meg elé természetesen a szükséges ellenállásokat). [kép]
3. A stekkerbe vettem bontóból komplett csatlakozót és abból kivettem egy szálat, majd azt a sajátomba illesztettem a megfelelő helyre.
4. A 3-as pontban lévő stekker jelet, pedig átalakítottam 1 optocsatolóval (mivel a lámpakapcsoló pozitívat kapcsol, de az órának meg negatív jel kell). [kép] -
válasz
body007
üzenetére
Emlékszem, az E Kadettban mennyire idegesített hogy nincs tompított visszajelzés.
Aztán tettem egy izzót a vonóhorog ikon alá, ami szintén zöld, és meg volt oldva a dolog, világított az, minden egyéb akció nélkül.
Most meg a J-ben megszoktam hogy nem kapcsolom le sosem, gyújtás levételével úgyis lekapcsol.
Csak akkor van gond amikor a szerelő pl. nézeget dolgokat és lekapcsolja hogy ne fogyasszon amikor csak gyújtáson van, én meg nem értesülök róla és nem kapcsolom vissza.
Ilyenkor a nappali menetfény vagy hogy hívják bekapcsol automatikusan, de az csak elöl kapcsol, és elöl hasonlóan világít a tompítotthoz, én meg nem értem hogy mit villognak hátulról
-
bozont
veterán
válasz
body007
üzenetére
Mióta én cserélek kereket, nincs ilyen probléma. Gumis után én is ugráltam a métetes csövön mire megindult egy csavar.
Mindíg megtisztítom a csavarokat, meg legutóbb kicsit megzsíroztam, mint kiderült ajánlja a gyártó. Mondjuk anélkül sem volt probléma. -
válasz
body007
üzenetére
Köszi!
após alámászott, azt mondta, hogy kb. 15cm...
Igyekszem követni a javallatodat.
Azt néztem, hogy 20k-ért van csatlakozós Hella, és 5 *-ot kapott (22cm-es kábelhosszal).Ja, és úgy tervezzük megcsinálni, hogy először akkusaru le, és csak utána cserélni, majd akkusaru vissza. Ki tudja, hogy kell-e szoftverezni, ha nem így cselekszünk.
-
mephi666
nagyúr
válasz
body007
üzenetére
ezt ismerem

...itt rendkívül korrektek voltak
már azt vizionáltam, hogy szállást kell kivenni, család nagy részét buszra ültetni és hazaküldeni, majd helyi szervizben tartani 3-4 napig a kocsit, végül kicsengetni vagy 400ezret
...aztán mondjuk kecskeméten lett is 300ezer fölötti számla: toronycsapágyak, lengéscsillapítók, fékek... plusz egy olaj+szűrőcsere -
válasz
body007
üzenetére
Ez a jóváhagyási szám ami alatt jóváhagyta a GM/Opel az olajat ehhez a motorhoz. tehát mehet bele...
Én általánosságban a Mobil/Mobil 1 olajat szoktam ajánlani/használni, de most már jók a GM olajak is, Castrol, akár LM is. Ami tudja a szabványt az nagy valószínűség szerint jó is lesz.
-
-
mohabá 007
aktív tag
válasz
body007
üzenetére
A gyertyákat, és a gyújtásmodult így a legegyszerűbb ellenőrizni. (nem szép, de hasznos)
Ha ezek jól működnek, akkor az ECU nem százas
Nem megfelelően vezérli a gyújtásrendszert, ezért dobja a P0351-2-3-4 hibakódokat. Ebből adódóan jönnek az égéskimaradás hibakódok, P0300-1-2-3-Ha az ECU-t levetted a radiátorról, nézd meg, hogy minden tüske sértetlen e.
-
Ferrari fan
tag
válasz
body007
üzenetére
Laikusként láttva a gyertyákat, én hasonlót akkor láttam, amikor olajat is fogyasztott a kocsi az üzemenyag mellé (Z16SE felújítás előtt ecotec szinten ette már az olajat kb. 1l/1000km). Visszaolvastam a hűtőfolyadék szintet és állagát nézted, de az olajat nemí rtad, ezért is merült fel....ettől még igaz lehet a beázás is.
Remélem sikerül olcsón orvosolni.... -
mephi666
nagyúr
válasz
body007
üzenetére
totál laikusként:
p0303: 3. henger gyújtáskimaradás... látszik, hogy a felső gyertya nem száraz, ott maradhatott ki a gyújtás
p0300: több hengert érintő gyújtáskimaradás
p0351-2-3-4: gyújtótekercs vezérlő áramkörök...ez azért szerintem mind összefügghet (gyújtáskapcsoló/gyújtótrafó beázhatott, vagy ilyesmi?)
-
ncc1701
veterán
-
-
mephi666
nagyúr
válasz
body007
üzenetére
...most cseréli kb 4edjére? szerintem már bekötött szemmel is megy neki

...nekem egyszerűbb dolgom volt a vezérműtengely jeladóval: ott kb az volt a lényeg, hogy jól álljon meg a szíjtárcsa és lukon legyen az egyetlen csavar feje, ami fogja a jeladót
(lekopogom: dec27 óta hibakód nélkül megy a gyári bontott) ...kis kézügyesség nem ártott amúgy a cseréhez, de nem volt vészes (F-nél a tolatólámpa kapcsolóját cserélni nagyobb sz*pás volt) -
Ferrari fan
tag
válasz
body007
üzenetére
Így van, mert ugyanaz, ahogy be is fotóztad, megfelel a gyári előírásnak.
A linkelt és általam használt ATF terméklapján ez van még:
"Csúcsminőségű szintetikus hajtóműolaj személygépkocsik, kishaszonjárművek és teherautók automata sebességváltóihoz és kormányszervó-rendszereihez, ahol a gyártó DEXRON-III G szintű olaj használatát írja elő." -
Ferrari fan
tag
válasz
body007
üzenetére
Kis update a Z16SE G astra caravanomról, [link]
trafó csere után is volt rángatás, bár kisebb mértékű, de nem szűnt meg sajnos
De meg lett a megoldás is, amire a szerelőm is a homlokához csapott, hogy jah tényleeeeg
Ugyanis az üzemanyag (benzin) volt a hibás, pont ebben az időszakban több kút is kifogyott, eléggé lecsökkent tartály szinttel árult hatósági árás terméket, emiatt nagy valószínűséggel valami szmötyi került betankolásra, ami nem lehetett sok, mert egy barátom tanácsára 100-ast tankoltam a kocsiba és néhány 10km után megszűnt a jelenség. Azóta kapott E10-t is és tökéletes.
Így most a régi trafót elrakom tarcsiba és bent marad az új.Tanulság: rángatás esetén olcsóbb, ha pár 10L-t tankol az ember próbából E5-ös 100-ast és csak utána kezd alkatrész csere berébe, ha továbbra is fennmarad a probléma
+helyzetjelentés a hűtőrendszerről a november 15. környékén megrendelt gyári vízcső a mai napig beszerzés alatt és nem tudni mikor érkezik meg, több helyen is kérdezte a szerelőm, másik utángyártottat is rendelt az se volt jó
Még jó hogy meg lehtett oldani a problémát és a gyári csőből ami bent van és kitágult, lehetett vágni, így nem maradtam kocsi nélkül, de ki tudja meddig bírja még
Azért egy gumicsőre ennyit várni, főleg, hogy 36ezerbe kerül....
-
-
válasz
body007
üzenetére
Elkezdtem túrni az irodalmat, nem olyan egyszerű ez mint gondoltam. A kapcsoló a multitimer-nek (MUT) szól, h szeretném felkapcsolni a ködvágót. A MUT behúz egy relét az meg kapcsolja a pilácsot. Szal lehet az a MUT baszás van megmakkanva
Este kiszedem / visszateszem hátha csak vmi kontakt kínja van. Ha mégse akkor kiszedem a donorból és megpróbálom azzal
-
-
válasz
body007
üzenetére
Ha igaz amire gondolok, a lámpakapcsoló engedi hogy bekapcsold a ködlámpákat, szerintem a lámpát felkapcsolva kap csak áramot a ködlámpa is.
Ezek alapján meg lehet hogy a lámpakapcsoló makkant meg, az az F-ben is sűrűn cserés lett.
De nem fix, nincs egy másik kapcsolód a polcon? Akár lecserélt is aminél más kör ment tönkre. -
-
ncc1701
veterán
válasz
body007
üzenetére
Dízeleknél fontos az indítóáram, amit le tud adni. Eleve izzításra nagyon sok amper megy el, ha akkor beesik nagyon az akku feszültsége, az már gond lehet. Simán lehet, h egy akku volt mérővel még ok, de áramot nem tud eleget adni, ezért kell elvinni a kocsit akkus céghez, akik rámérnek, megmondják, h mennyi %-os az akku.
-
válasz
body007
üzenetére
&@#104362Markizmark
Köszönöm szépen!Ez jó hír, legalább akkor nem romlik el idő előtt (legalább az olajtól nem).
Akkor a gyertyára is ráhibáztam.
A tömítésnél is 4-es csillagosat jelöltem be.Lassan összeáll a rendelés, de egy valamit még kérdeznék: gumikéder a csomagtartóhoz lehet ilyen? (Astra F, Sedan).
(Merivás kérdéssel még "adós" vagyok, maj összeszedem a gondolataimat meg infókat.)
-
peet137
tag
válasz
body007
üzenetére
Én is eddig jutottam, de mivel üzemanyag nyomást sajnos nem tudok mérni, ezért indultam a vákuum/fals levegő irányába.
Bár egy benzinszűrő csere nem különösebben nagy kaland, ez eddig eszembe sem jutott.
Most félig van a tank kb, lehet, h tankolás előtt meg is lépem, abból baj nem lehet, reméljük

-
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lenovo 40AH és 40A1 dokkoló, töltő is.
- Bontatlan! PlayStation 5 Slim Digital + kontroller 2 év garancia 2028.04.09-ig, számlával!
- Telefon felváráslás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Eladó új állapotban levő Redmi Note 10S 6/128GB szürke / 12 hónap jótállás
- GAMING PC! Ryzen 9 3900X / RTX 3080 / B550 / 16GB 3200MHz / 500GB NVMe / 1250w Gold! BezsámítOK
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Párom kocsija volt korábban, ez az alapjárat örökké ilyen volt. Most átkerült hozzám és engem zavar, szeretném kideríteni az okát. Mondjuk 270.000 km van a kocsiban, így lehet simán a kopásból származik a dolog, de nagyon periódikusnak tűnik a dolog, az a fura. Olyan beböfögős érzés, azaz rendszeresen pár másodpercenként mintha beböfögne (nem a legjobb szó rá) a motor. Minimális rángatás majd visszaáll rendesen. Igazából magasabb 1000+ fordulaton a hiba nem jelentkezik, csak a 800 körüli meleg üzemű alapjáratnál.

már azt vizionáltam, hogy szállást kell kivenni, család nagy részét buszra ültetni és hazaküldeni, majd helyi szervizben tartani 3-4 napig a kocsit, végül kicsengetni vagy 400ezret
Nem megfelelően vezérli a gyújtásrendszert, ezért dobja a P0351-2-3-4 hibakódokat. Ebből adódóan jönnek az égéskimaradás hibakódok, P0300-1-2-3-