- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- mefistofeles: Érdekes történések a hardveraprón...2.
- GoodSpeed: POCO X6 PRO 5G 12/512 GB vs Samsung Galaxy S24 FE 8/256GB
- t72killer: Fürdőkád kontra elektromosság: XXI.század
- shadowkidhu: SFF Itthoni labor
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
Új hozzászólás Aktív témák
-
Integra
titán
a dolog ott kezdődik, hogy idejében felismerted e a szituációt, hogy megelőzd..
idejében átmentél e a másik oldalára az utcána, vagy fordultál sarkon és tettél kis kitérőt a célodig, vagy mentél fény alá vagy több ember közé etc..
meg aztán megnézném, hogy itt közületek hányan tudnák alkalmazni ezeket az eszközöket élesben stressz alatt.. -
e.vid
senior tag
''Mert azok lópikulát se érnek
!''
Hát ebben azért nem vagyok ennyire biztos, de ha te mondod…
Valahogy én, jobban bízok a gp-okban… szívesebben használnám a pv-cs kombót, esetleg a gumit mintsem egy sokkolót/viperát, aminek használatához igen közel kellene kerülni a támadóhoz. Nem jó, ha megbökik az embert… -
Apophis
őstag
Azt sem árt meggondolni, hogy ha viperával gyorsan akarsz valakit harcképtelenné tenni, akkor fejre kell támadni, abba pedig igen könnyen belehal az ember, főleg, ha a támadó képzetlen. A spray hatótávolsága korlátozott. Ezért jó a riasztófegyver, méterekre elvisz, gyors, jóval nagyobb az elrettentőereje is (mégiscsak ''pisztoly''). A sokkoló egy emberre elég, de akár egy vastagabb öltözék is védelmet nyújthat ellene, megbízhatatlan, ráadásul egy ügyesebb támadó simán kicsavarja a kezedből. Az elektródákat méterekre kilövő ilyen szempontból jobb, de ugyancsak egy ember ellen.
-
gasMask!
tag
'' az összes zsaru arra fog rá menni aki azt felveszi!''
Basszameg!Én abban leszek kint - mielőtt bárki nekem esne, megjegyzem, csak fotózni megyek. - nem kockáztatok meg egy szemkilövést, meg a gázmaszk valamennyire az arcomat is védi, a védőszemüveggel ellentétben. Nem szeretném ha kicsit átformálnák az arcom, békésfotózás közepette
.
-
BOOSTER
aktív tag
Ha otthon valahogy ártalmatlanná teszel egy betörőt akko a legjobb ha szólsz egy rendőr ismerősnek (ha van) az a legjobb megoldás...(hallotam hasonló esetről és ilyenkor a csibész még a rendőrtől is megkapta a magáét és nem lett belőle ügy csak éppen a elment a kedve a betöréstől)
-
Sipi
addikt
Fegyvernek minősülő izéket szerintem hülyeség hordani. Helyes, ha tiltják, nem kell ide Amerika. Könnyű vele visszaélni, ráadásul igazuk van azoknak, akik azt mondják, hiába van nálad ''legálisan'', önvédelem esetére, egy estleges elborulásod után te is támadhatsz velük. Nem is szólva arról, hogy mi van, ha elveszik, és azzal gyepálnak el.
Teljesen jogos, ha az emberi életre veszélyes tárgyakat tiltják, szabályozzák.
Nekem azzal van gondom, hogy a jogalkotók a fegyvermentes verekedést láthatóan jó messziről, könyvekből szemlélve szabályozták.
Olyankor semmi olyanra nincs lehetőség, amelyeket a törvény felsorol. Már maga a mérlegelés szó is közröhej, mert sokszor még azt sem tudod mérlegelni, hogy elfuss vagy sem.
Az a gebasz, hogy totál értelmetlen szabályozást alkottak erre, ami ténylegesen az elkövetőnek kedvez.
Sipi -
Varga Csaba
aktív tag
Mint mondtam a gázpisztolyok hatótávolsága pár (2-4) m.
Aki ennél távolabbról akarja magát ''megönvédeni'' az gondolkozzon el egy kicsit magában, mert a bíróság nem ítélné jogosnak a védelmi helyzetet.
Gyakorolni a célzást komolyabban nem szükséges, mivel a kis hatótáv miatt egy emberalak nagyméretű, könnyen eltalálható célpontot nyújt.
Zárt térben a gázlőszer használata meggondolandó, főleg akkor, ha a későbbi menekülésünk iránya a lövés irányába esik, mert mi is részesülhetünk az anyag ''áldásából''
A gumilövedékkel TESTRE (és ne arcra) célozzunk, egyrészt nagyobb célfelület, másrészt a támadó maradandó károsodását (és az ezzel járó bírósági hercehurcát) elkerülendő!
Üdv
[Szerkesztve] -
Varga Csaba
aktív tag
A gázdefender, egy 6 lövetű forgótáras revolver, ami 9 mm knall gáz vagy riasztólőszer ''kilövésére'' alkalmas.
A ''fegyver'' anyaga ill a konstrukciója olyan, hogy abból hagyományos ''éleslőszer'' NEM LŐHETŐ KI.
A csőben ennek megakadályozására szűkítések vannak ill a cső és a dobban lévő töltényűr sem találkozik pontosan ennek a megakadályozására. A felfúrást pedig az alkalmazott gyenge anyag (alu, spiáter) hiúsítja meg.
Végeztek kísérleteket, hogy a dobba puha gumigolyót töltöttek a riasztólőszer fölé és annak lehetséges volt a rövid távra kellő erővel történő kilövése, mert a puha gumi ''átcsúszott'' a szűkítéseken. Alaphelyzetben a cső végére szerelt rakétakilövő toldatból lőhető ki egy nagyméretű gumigolyó. Ugyanezen toldatból pl szilveszterkor 15mm es jelzőrakéta is kilőhető. (kaphatók már hozzá ''komolyabb'' effektek is)
A gázlőszerben vagy kristályos klóracetofenon (CS) vagy kapszaicin (pepper) van ami lövéskor elpárolog és a lőporgázok viszik ki a csőből pár méter távolságra.
Arról hogy ezeknek a megvásárlása regisztrációval jár e inkább a boltban érdeklődj.
FIGYELEM!!!!
A hagyományos EGYBESZERELT flóbertlőszerrel tüzelő pisztolyok ENGEDÉLYKÖTELESEK lettek!
Az új fegyvertörvény hatálybalépése előtt ezek is szabadon vásárolhatóak voltak, de a jogszabály változása ezeket csak engedélyre megvásárolhatóvá ill tarthatóvá tette!!!!
AKINEK ILYEN VAN ENGEDÉLY NÉLKÜL A BIRTOKÁBAN AZ BŰNCSELEKMÉNYT KÖVET EL!!!
Amit a rendőrhatóság komolyan szankcionál. Megoldást jelent erre a problémára, az elöltöltős flóbertté történő átalakítás, vagy a fegyver leadása.
Üdv -
Shim
őstag
''Ha törvényileg nézzük a dolgokat a rend örijei jobban begerjednek akármilyen ki pisztojra még ha nem is igazi! ''
Kit érdekel ha begerjednek? Semmi joguk nincs eljárást indítani ellened, hisz egyrészt a fegyverhasználat jogos volt, másrészr a gázpisztoly teljesen legális. Ha még el is indul az eljárás azonnal felfüggesztik mert nincs jogi alapja. -
-
Apophis
őstag
Magyarul a lakosság kb 0.1%-a...
Szítom a flamet: én válaszoltam először konstruktívan. Ti meg jöttetek a mindenféle ágyúkkal...
Az AK-t meg akkor se hiszem el, és igen, fejbe lehet valakit lőni puskával 100 méterről, hogy a kevlár nem védi meg. Sniperrel meg 600-ról...
Vissza a topichoz, mindenki!
[Szerkesztve] -
Apophis
őstag
Ha hatan támadnak rád, akkor a futáson kívül nem sok mindent tehet az ember, hiába tanult bármilyen harcművészetet... Sajnos van, hogy jóval többen jönnek, ilyenkor semmit sem lehet tenni. Alternatív megoldás lenne 2 SMG a megfelelő felkészültséggel, de az meg nem túl legális...
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- World of Tanks - MMO
- iPhone topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- One mobilszolgáltatások
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 - i5-6300U I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G6 - i7-8GEN I 16GB I 512GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Samsung Galaxy S24 128GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A16, Samsung Galaxy A26, Samsung Galaxy A36, Samsung Galaxy A56
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest