Hirdetés

2024. június 10., hétfő

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Lokál  »  ON TOPIC [újabb ámokfutás] (kiemelt téma)

Hozzászólások

(#33851) tildy válasza fokukac (#33849) üzenetére


tildy
nagyúr

Ez nem igy mukodik, te is tudod...
De izzitsd a gitart azert:)

"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain

(#33852) #24650752 válasza fokukac (#33849) üzenetére


#24650752
törölt tag

És még Ő fog átmenni hozzád, hogy hagyd abba, mert nem bír pihenni. ;]

(#33853) fokukac válasza concret_hp (#33850) üzenetére


fokukac
nagyúr

tudom. De közvetlen szomszéd csinálja... már hónapok óta, minden hétvégén.

Pleased to meet you - hope you guess my name

(#33854) concret_hp válasza fokukac (#33853) üzenetére


concret_hp
addikt

ja hát akkor csapjál oda a gitárnak, mint Zorán :D

amúgy el nem tudom képzelni, hogy heteken át mit lehet csinálni rendszeresen ami fúrással jár egy panellakásban :U

[ Szerkesztve ]

vagy fullba vagy sehogy :D

(#33855) FehérHolló válasza concret_hp (#33854) üzenetére


FehérHolló
veterán

Nálunk anno több hónapig fúrt a szomszéd, és mindig éjszaka. De ezt már elpanaszoltam anno részletesebben itt. :)

Más: Tegnap becsöppentem egy erasmusos házibuliba. Hát, érdekes volt. Lehet, hogy kicsit vissza kellene vennem az elvekből és az erkölcsből, és többre vinném. :U

Skynet is real. It's called Google.

(#33856) EQMontoya válasza tildy (#33851) üzenetére


EQMontoya
veterán

Azért azt tegyük hozzá, hogy az igazi pöcsök szombaton is reggel 8-kor fúrnak. 10-től 20-ig felőlem fúrhat, de reggel 8-kor pofánb@szom érte.

[ Szerkesztve ]

Same rules apply!

(#33857) BlacKSouL válasza fokukac (#33847) üzenetére


BlacKSouL
addikt

Amatőr...

Egyrészt te hányszor csöngettél már be hozzá rendszeresen véletlenül hajnali 3-kor? És miért nem???
Másodszor: Hányszor kérted már kölcsön a fúróját?
Harmadszor: Most áll bosszút a Lipótasszony, mer' állandóan bementél oszt elcsórtad a kajáját.

Amúgy nekem is volt ilyen anno 99-ben mikor jártam be suliba 8-ra, de 7 előtt nem kellett kelnem. Na alattunk 5-kor rendszeresen felüvöltött a Kossuth rádió. Bírtam úgy 2 hétig, de akkor lementem egy szál alsógatyában, és csöngettem izomból. 20 másodperc konstans csöngetés után a következőt hallottam a Kossuth rádiót elnyomva egy 70-80 éves öregasszonyhangtól és a hozzá tartozó öregemberhangtól:
- CSÖNGETETT VALAKIII???
- MIII???
- CSÖNGETETT VALAKIII???
- TESSÉKK!!!
- CSÖNGETETT VALAAAKIII???

Na, mentem vissza, felírtam egy cetlire, hogy NEM KÉNE MINDEN ÁLDOTT REGGEL A KOSSUTH RÁDIÓT ÜVÖLTETNI HAJNALI 5 ÓRAKOR MERT MINDENKI ALUDNA MÉG!!! és beszúrtam az ajtón.
Persze utána sajnáltam szegényeket, de valamit csinálni kellett. Többé nem szólt hajnali 5-kor a Kossuth..Azé' remélem túlélték.

Aláírás (nem kötelező megadni)

(#33858) EQMontoya válasza BlacKSouL (#33857) üzenetére


EQMontoya
veterán

Te még szolid vagy. :) Történt egyszer, panelprogram idején: Csöveket szedtek ki, persze okosan lentről felfelé haladva. Az alsó szomszédban kivették, takarítás, majd kivették nálunk is, persze lepergett egy adag szemét. Feljött az alsó szomszéd néni, aki talán egy villanyoszlopba is bele tudott volna kötni, méghozzá nekifutás nélkül. Becsengetett, majd ajtónyitást követően a következőt kaptam az arcomba:
-Maguk azzal szórakoznak, hogy hozzám dobálják le a szemetüket???!!
-Igen. Ez a hobbink.

Lefagyott. Egyből csöndesebbre váltott... :)

[ Szerkesztve ]

Same rules apply!

(#33859) concret_hp válasza BlacKSouL (#33857) üzenetére


concret_hp
addikt

a napokban már megfordult a fejemben, hogy én is írok egy cetlit a szomszédnak, hogy a lakasából terjedő macskahugyszagon nem sokat segít a napi háromszori fél órás fürdés, de mivel heteken belül elhúzok innen, inkább nem piszkálom ;]
(közösköltségbe a vízdíj természetesen benne foglaltatik :U

vagy fullba vagy sehogy :D

(#33860) BlacKSouL válasza EQMontoya (#33858) üzenetére


BlacKSouL
addikt

Haveromékat az alattuk lakó Csaba (Ő szólította meg őket: "Kedves felettünk lakó fiúk", mireők: "Kedves alattunk lakó Csaba") zaklatta folyton levelekkel, mert szerinte egyik szobából átjárkálnak a másikba. Ők meg persze visszaírtak neki. Ment a levélváltás, aztán végül ellopta a lábtörlőjüket. Ők meg visszalopták maguknak az övét. Másnapra visszakerült minden a saját helyére :) Végül kihívta a rendőrséget, akik kijöttek, elbeszélgettek haverommal, aki megmutatta a Karateszövetség rendőroktatói igazolványát, elbeszélgettek egy kicsit, aztán mondták, hogy ha balhéznak alattuk, szóljanak nekik nyugodtan... :) Végül a leveleket, meg efféléket odaadták a tulajnak, aki történetesen ügyvéd volt... A történet vége kitalálható: Távoltartási vagy milyen végzést kaptak odalent, vagyis nem is szólhattak hozzájuk, mert akkor automatikus bünti. Asszem végül el is költöztek.

Én egyedül laktam egy albiban a két sztori között. Nekem ott is volt alattam egy öreg házaspár, akiknek meggyőződésük volt, hogy állandó ricsaj, zörgés, nyikorgatás, futkosás jön tőlem (egyedül laktam, napközben suli, este valahol voltam, vagy max tévéztem az ágyon fekve) Padlószőnyeg volt, és a folyosón papucsban jártam. Mikor huszadszor szóltak a lépcsőházban, az öreget magam előtt szabályosan felkergettem magamhoz, kicsit erélyesebben, és körbezavartam a lakásban, hogy akkor essen neki és mutassa meg mi a zaj forrása. Miután meggyőződött róla, hogy egyedül vagyok, és a lepecsételt kriptából is több zaj jön, és ha a szoba közepén dobogva ugrálok se hallani le, többet nem zaklattak.

[ Szerkesztve ]

Aláírás (nem kötelező megadni)

(#33861) fokukac válasza EQMontoya (#33858) üzenetére


fokukac
nagyúr

2000-ben költöztem albérletbe, kőbányára az örs mögé. az első szociális élményem az volt, hogy még az első nap egy nyanya a liftben megkérdezte, hogy mi hánytuk-e le az erkélyét..?
persze. a kilencedikről a hatodikra :-)
célirányosan :-)

Pleased to meet you - hope you guess my name

(#33862) FehérHolló válasza fokukac (#33861) üzenetére


FehérHolló
veterán

alulról.

Skynet is real. It's called Google.

(#33863) sztanozs válasza fokukac (#33847) üzenetére


sztanozs
veterán

Ma én is köcsög voltam - sőt fel is jött az egyik kedves lakó, hogy lesz szíves és feljelent. Rácsuktam az ajtót. Mára (és a hétvégére) így befejeztem a fúrást, de asszem a jövő héten így minden este kénytelen leszek fúrni héttől nyolcig. Nem hiszem, hogy még két három lyukat ne bírtak volna ki.

Bezzeg amikor a szomszédban úgy üvöltenek egymással, hogy odébb kellett költöznünk egy szobával... :U

JOGI NYILATKOZAT: A bejegyzéseim és hozzászólásaim a személyes véleményemet tükrözik; ezek nem tekinthetők a munkáltatóm hivatalos állásfoglalásának...

(#33864) fokukac válasza sztanozs (#33863) üzenetére


fokukac
nagyúr

ha három lyuk három estét igényel, akkor szerintem szerezz egy hiltit...

Amúgy pedig van különbség a között, hogy pár percig csinálod, vagy órákon át..
Egy jó fúróval egy lyuk 10 másodperc...

Pleased to meet you - hope you guess my name

(#33865) Tim82 válasza fokukac (#33861) üzenetére


Tim82
nagyúr

Most eszembe juttattátok azt, amikor konyhafelújítás volt nálunk és a felettem lakó vénasszony egyrészt előadta, hogy valamelyik nálam dolgozó mesterember belopózott hozzá és kilopta a tömítést az ő konyhai csapjából, majd azt, hogy direkt elzártuk csak az ő fürdőszobai vizét (lehetetlen, mert csak az övét nem tudjuk, az egész lépcsőházét lehet egyszerre - két nappal korábban fél órára megtettük egyébként ezt, de akkor előre szóltunk).

Az utóbbival kapcsolatban egyébként telefonon hívott üvöltözni, én meg beballagtam a fürdőszobámba és lehúztam a WC-t, miközben üvöltött a fülembe. Ezek után amiatt volt kiakadva, hogy hogy húzhatom le a WC-t, miközben ő üvöltözni méltóztatik velem. Közöltem, hogy úgy, hogy ez a bizonyíték arra, hogy nincs elzárva a víz, mert akkor nálam sem működne. De hogy ő kihívja a vízvezetékszerelőt és beperel és én fogom fizetni minden javítási költségét stb., itt nyomtam ki a telefont.

Másnap hallottam, hogy jött hozzá a vízvezetékszerelő. A számlát azóta is küldi nekem a vénasszony.

Ja igen, slusszpoén, hogy két nappal később meg mintha mi sem történt volna, felhív, hogy segítsek neki levelet írni Németországba. Közöltem, hogy nem érek rá. Azóta nem beszéltünk, ez volt úgy három éve.

"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA

(#33866) bobsys


bobsys
addikt

Ezert utaltam panelban lakni. Sok egyuttelesre keptelen elmebeteg barom

Enterprise Admin? Kirk kapitany leszel? - Ne törődjél semmivel, egyél zsömlét kiflivel

(#33867) bandus válasza bobsys (#33866) üzenetére


bandus
veterán

igen, én is tudnék mesélni...

otthon a felső szomszéd az ordibálós, két gyerekkel. ennek köszönhetően megtanultam különböző nevelési praktikákat már (kilógatlak az ablakon, eltöröm a lábad, a krvaanyád), hihetetlen. a legjobb, hogy az otthoni panel fűtési rendszere sosem lesz felújítva, mert valami okos kiszámolta, hogy ez nem eredményez költségmegtakarítást, a beruházás sosem fog megtérülni, és szinte mindenki ezt el is hitte...

ezért nem fogok én soha, de soha panellakást venni. úgyis most határoztuk el, hogy akkor belekezdünk egy lakásprojektbe. de reálisan ez 5-8 év, mire ebből olyan lakás és olyan helyen lesz, amilyet szeretnénk, lehetőleg minimális, 5-6 M körüli hitellel.

"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"

(#33868) fokukac válasza bandus (#33867) üzenetére


fokukac
nagyúr

hát, ha csak ez zavar... vedd meg az én lakásom, nincs felettem senki, és 14 ezer a fűésszámlám, úgy, hogy ebből 4000 a melegvíz.. :-)

[ Szerkesztve ]

Pleased to meet you - hope you guess my name

(#33869) Tim82 válasza fokukac (#33868) üzenetére


Tim82
nagyúr

Te is csak egy szobában fűtesz?... :)

"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA

(#33870) fokukac válasza Tim82 (#33869) üzenetére


fokukac
nagyúr

én sehol nem fűtök, és így is van 20-22 fok, mert befűtik a lakást a csövek :-)

Pleased to meet you - hope you guess my name

(#33871) lorcsi válasza bandus (#33867) üzenetére


lorcsi
veterán

itt szegeden az egyik tízes lakóit a helyi önkormányzati tsh kezelő cég rábeszélte a panel szigetelésre
tudni lehet, hogy a panelben nem a leggazdagabbak laknak..
és mostanra úgy alakult, hogy a tsh. nem bírja fizetni a szigetelésre meg korszerűsítésre felvett hitelt..és csődben van :Y a helyi önk. kézben lévő cég meg mossa kezeit és átadta valami havercégnek a csődben lévő tsh kezelést...

#33870:
2 hete voltam egy iylen panlel lakásban, ez is tízes tömb és sarki lakás
szatyorban összeszedve az összes radiátor tekerő, mert mindet lekapcsolták. ehhez képest melegem volt pulcsi+farmerben :Y
ők is tudják hogy kell :)

[ Szerkesztve ]

(#33872) BlacKSouL válasza bandus (#33867) üzenetére


BlacKSouL
addikt

Érdekes ez, mert az általam említett minden történet Pesten, albérletekben volt.
Itt, itthon, vidéken, a 64 lakásos paneltömbben nagyon ritkán vannak gondok. Utoljára kb. 16 éves koromban jöttek fel alulról, mikor este 9-kor néptáncot gyakoroltam, alattam a gyerekszobában meg kisgyerek próbált aludni, (tehát jogos). Azelőtt meg hasonló okokból anyámék mentek át úgy 30 éve, mikor a szomszéd gyerek a 2x500 Wattos hangfalakat próbálgatta az akkori diszkózenékkel. De az is jogos volt.
Egyébként vannak zajok, átjön a centrifugázás hangja, szögbeverésé, húsverésé, felújításé, porszívózásé, de valahogy kifejezetten meg lehet szokni, mert sosem idegesítő mértékű. És valahogy egymásra is kevesebbet hallom panaszkodni az embereket.
De mondom, ez itt vidék

Felújításról meg annyit, hogy lassan 22 éve költségmegosztókkal üzemel a fűtéselszámolásunk, ami átlagosan 35%-nyi összemegtakarítást eredményezett (mod: a teljes ház hőmennyiségét tekintve) az egykori átalányos "fűtsükazutcátis" módszerhez képest. Ha hozzáteszem, hogy a régi duplaszárnyú fakeretes sima ablakok 7kamrás dupla hő és hangszigeteltre cserélése után egyedileg kb még 10-15%-nyi volt a megtakarítás...
És akkor tegnap kiszámoltuk, hogy a fűtésre is alkalmas légkondi téli alkalmazásával havi kb 8000 Ft-nyi megtakarítást realizálhatunk a költségmegosztós, radiátoros központifűtés helyett mintegy 85%-ban azt használva...
Ha pedig semmi fűtés nem megy, a lakást a mellette lévő 4 másik lakás hője 18-19 fokon tartja...
Igazán semmi bajom nem lehet a panellel.

[ Szerkesztve ]

Aláírás (nem kötelező megadni)

(#33873) Tim82 válasza fokukac (#33870) üzenetére


Tim82
nagyúr

Akkor viszont valami nem jó nálad, én egy szobában fűtök + egy szobában még 1-es fokozaton van a fűtés és így fizetek kb. annyit, vagy valamivel kevesebbet, mint Te. Pedig nálam szar a szigetelés.

"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA

(#33874) tildy válasza BlacKSouL (#33860) üzenetére


tildy
nagyúr

Nem tudom, tudnek-e panelben elni hosszutavon. Szerencsere eddig sosem kellett, nem is szeretnek.Mar ez is a halalom, hogy nincs kert! Nem kell nagy, csak ahova kiulhet kicsit az ember.

Itt sem halljuk a szomszedokat, csak max havonta egyszer, ha epp az indiaiak tripla hangerovel gyilkoljak egymast a szomszedban.

Errol jut eszembe a foldszinten lako "siralylanyt" sem hallottam mar regota vinnyogni,, de lehet csak amiatt nem, mert zarva az ablak, meg telen nem vittek ki a lakasbol levegozni. Csorinak valami komoly baja van, 10 eves, beszelni nem tud, ugy kell etetni, mozgatni .

[ Szerkesztve ]

"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain

(#33875) BlacKSouL válasza tildy (#33874) üzenetére


BlacKSouL
addikt

Ha nem panelba születtél, sosem szokod meg. De én csak előnyét látom. Ráadásul nosztalgikus romantikája van számomra, mint a régi békeidőkben, amikor szombatonként meg vasárnap mindenki sütött-főzött, mindig tudtuk kinél mi a kaja, nyáron meg este az erkélyen állva tudtuk ki mosott délután. A két ház között porolták a szőnyeget, tavasszal látszott a szembeházban ahogy mindenki nekiáll az ablakpucolásnak, karácsonykor meg ahogy papucsban, kabátban mindenki faragja a fát a talpba.

Aláírás (nem kötelező megadni)

(#33876) tildy válasza BlacKSouL (#33875) üzenetére


tildy
nagyúr

Varosi vagyok epp (meg ha el is koltoztunk 5 eves koromban, Jaszberenyhez kotodom igazan),de nekunk az volt a szorakozas, hogy a sracokkal jartunk le a zagyvaba furdeni ( kert vegeben volt a gat, mogotte a folyo, olyan tiszta volt a vize, lelattunk az aljaig!) meg a páston toltottuk az idot.

Pont az az erzesem van panellal kapcsolatban, mint bobsysnek.

"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain

(#33877) tope


tope
addikt

Lassan 20 éve, hogy nem élek hosszú távon lakásban (na jó albérlet volt közben, de az más volt), és 1-2 alkalommal maszekolások okán fogva mikor mégis arra tenget az életem, akkor igen furcsának tűnik a sokadik szomszéd zöreje. Ha lehet, és úgy is alakul az életem, akkor sosem fogok lakásba költözni, mert azért egy családi háznak megvannak ilyen szempontból az előnyei (bármikor mikor akarok kimegyek az udvarra, akár egy 1 pillanat alatt ; nyugodtan hallgathatom magasabb hangerővel a dolgokat, nem fog szólni a szomszéd ; nem fog zavarni a szomszéd tevékenysége, amit a ház belsejében művel ...)
OK, persze vannak negatív dolgok is, de kérdem, mi a tökéletes megoldás, na hát olyan nincs.

UI: Hely de kaki ez a bill., pedig azt hittem a Genius név miatt talán elvárhat az ember 1 minőséget.

(#33878) ToBeY


ToBeY
nagyúr

Nálunk meg a felettünk lakó idős hölgy minden hajnalban ordibálva telefonál nem kellemes fél-6 kor erre kelni
Mondjuk én világ életemben panelban laktam és mikor vidékre utazom a nagyszülőkhöz, az sokkal jobban zavar.Pl kakas ébresztőt nem tudom megszokni. Meg azt hogy éjszaka mindig ugat valakinek a kutyája vagy hogy folyton flexel esetleg fát vág valaki hajnalban láncfűrésszel.Télen extra a disznó visítás ha vágás van.

[ Szerkesztve ]

(#33879) neduddki


neduddki
nagyúr

HI!

szomszed koltozik vissza a hazba, este 7kor villanyszerelo fur-farag szol, hogy bocs de egyszerun kell, mondom neki, en csak fel9utan megyek fel ha tul hangosak, mivel 2vel felettem van en bezzeg semmit nem hallotam a munkabol, miutan bertem az ajton, jo ezek a oreg hazak:- )))

udv

neduddki

mod; eiteszcimboram mondta: falr szekreny bele ruha azon nem sok zaj gyun at es igaza van

Setit: mijjen konid van? /....leg...:- )))/

[ Szerkesztve ]

https://facebook.com/bestwax.eu, mailto: bestwax.eu@gmail.com hamarosan: www.bestwax.eu a lustasag fel egesseg, en tejjesen egesseges akarok lenni

(#33880) Tim82 válasza ToBeY (#33878) üzenetére


Tim82
nagyúr

A kutyaugatás szerintem is rosszabb a legtöbb panelban tapasztalható ember-okozta zajnál (legfeljebb nem tudok érte haragudni a kutyákra :) ), a kakassal nem szokott bajom lenni.

[ Szerkesztve ]

"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA

(#33881) Dylen válasza Tim82 (#33880) üzenetére


Dylen
aktív tag

Mi ezt szoktuk hallgatni nyáron a szomszédból :D

bagoly vagyok! ...de azért királylány is!! ;-)

(#33882) tildy válasza ToBeY (#33878) üzenetére


tildy
nagyúr

Hat, meg mindig jobb azt hallgatni, mint a szomszedot , mikor szexel ;]
Dylen : aww:)

[ Szerkesztve ]

"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain

(#33883) BlacKSouL válasza neduddki (#33879) üzenetére


BlacKSouL
addikt

Hát az neki a teljes neve (pedig nem spanyol, de nemes) hogy 'Samsung AQV12KBBN Jungfrau Flagship'

4,5-ös COP-je és 4,5-ös EER-je van, fűtésben a pmax(bev) egyetlen egy alkalommal olyan 1235W volt. Az átlag egy 8 órás téli üzemben (0- -5fok közötti kinti, és 24-25 fokos bentire állított hőmérsékletnél) 350-400 W, tehát napi 3-4 kWh. Legyen mondjuk 40Ft/kWh akkor az csúcsban 160Ft/nap. x30= 4800 Ft.
De ennél átlagban kevesebb volt, mert a felfűtésnél megy csak 900W körülre, onnantól 20 percen belül 250-350 körülre leesik, illetve ha kint mínusz van akkor leolvasztáskor megfordulásnál, meg utána a visszafűtésnél vesz fel megint nagyobb teljesítményt. Tehát kb. havi 4000 Ft volt a fűtés, plusz a legtávolabbi szobában néha bekapcsolt a radiátor. Erre jön a költségmegosztós rendszer egységes elosztású alapdíja, ami a teljes 64 lakás energiafogyasztásának 25%-a 64 felé osztva, de ezt akkor is ki kell fizetni, ha soha egy milliJoule energiát nem fűt a radiátorom, tehát ezzel nem számolok.
Azt a kb. 5-8000 Ft-ot amit összességében megspóroltunk a klímával való fűtéssel, azt nyáron fogjuk tudni visszakölteni amikor menni fog a hűtésre a cucc. De ott a max teljesítmény csúcsban sem megy 850-900W fölé, az átlag ott is valahol 250-300 W körül lesz.
Vagyis az eddig nyáron nem létező hűtési villanyfogyasztás miatti pluszköltséget télen a légkondi+radiátor kombináció (vagyis inkább csak a légkondi) energiatakarékossága szépen kitermeli.

Vicces paradoxon, hogy ha csak akkor fűtünk mikor már hideg van, akkor jobban kell fűtenie, nagyobb tömeget, jobban kihűlt lakást, míg ha napi 7-10 órát megy, akkor eleve magasan van tartva a lakás hőmérséklete(a benne lévő tárgyakkal együtt), így ha hosszabban(többet) fűtünk, akkor kisebb az energiafogyasztás :) (Aki gázkonvektoros házban 2-3 napra télen letekeri vagy kikapcsolja a konvektort, és 10-12 fokot kell újrafűtenie, pontosan tudja, hogy szarabb, mintha 3 napig folyton megy a gáz.
Remélem ez a hűtésnél is igaz lesz. Kb. ez a jó hatásfokú inverteres rendszer érdekessége.

[ Szerkesztve ]

Aláírás (nem kötelező megadni)

(#33884) neduddki válasza BlacKSouL (#33883) üzenetére


neduddki
nagyúr

HI!

ja aszomgyak az oksok, hogy fojjamtos futes 10-15% megtakaritas,
reggel 1 orqt megy a kondi az alatt feltolja 22.5fole utanna a viessmann in tezi 45fokos kileovel /~-1-2 fokig/
inkabb arra lennek kivancsi -7-10 ben mennyi a copja? majd keresek vackot es mije nem h-ztok /~44 vs ~28 ft/

udv

neduddki

https://facebook.com/bestwax.eu, mailto: bestwax.eu@gmail.com hamarosan: www.bestwax.eu a lustasag fel egesseg, en tejjesen egesseges akarok lenni

(#33885) ToBeY válasza tildy (#33882) üzenetére


ToBeY
nagyúr

Én inkább hallgatom azt,hogy a szomszéd reszel mint hogy ablak alatt kukorékoljon a kakas.Vagy hogy éjszaka egerek mászkáljanak padláson mindenféle ijesztő zajt kiadva.De ez biztos megszokás kérdése.

(#33886) tildy válasza ToBeY (#33885) üzenetére


tildy
nagyúr

Ablak alatt nehezen kukorekolhat, mert altalaban csirkeolban van, az meg kb 20-30 meterre van a te hazadtol.

"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain

(#33887) bobsys válasza tildy (#33886) üzenetére


bobsys
addikt

Kiveke mikor kitudnak jonni es a keritesen ulve tolja :)

Enterprise Admin? Kirk kapitany leszel? - Ne törődjél semmivel, egyél zsömlét kiflivel

(#33888) neduddki


neduddki
nagyúr

HI!

innye de laccik hogy vaoris banda vaytok, nicns az akokas ami felerne egy felizgaitt gyongytyuk bagazzsal:- )))

udv

neduddki

https://facebook.com/bestwax.eu, mailto: bestwax.eu@gmail.com hamarosan: www.bestwax.eu a lustasag fel egesseg, en tejjesen egesseges akarok lenni

(#33889) EQMontoya


EQMontoya
veterán

Azt azért elárulhatjátok, hogy Ti hol éltek. :) Tildyről tudom, hogy külhonban, de lakást venni ott se lehet. Már csak azért kérdem, mert lehet itt házról álmodozni, de tapasztalat, hogy BP-n nettó 3-400 fölötti fizuból sem lehet még értelmes lakást sem venni belátható időn belül, nem hogy házat. Max bivalbasznád felsőn, aztán ingázol napi 3 órát.

[ Szerkesztve ]

Same rules apply!

(#33890) bandus válasza EQMontoya (#33889) üzenetére


bandus
veterán

mi jelenleg albiban, elég jó környéken, szép lakásban. minden király, kivéve, hogy végre rájöttünk, hogy az alsó szomszéd elmebeteg nő az aki rohadt hangosan hallgatja a zenéjét, de asszem lassan elkapom akkor. a vicc az, hogy első, és eddig egyetlen találkozásunkkor ő kapott el engem, hogy késő este legyünk már szívesek nem mosni, mert hangos a mosógép. persze mindez akkor történt, amikor még egyetlen egyszer sem mostunk itt, nemhogy este :)

mi is pont mostanában beszélgettük, meg döntöttük el ezt, hogy akkor célirányosan be van tervezve egy saját ingatlan. de az bizony valóban 5-8 év, mire megengedhetjük magunknak ezt. valami ilyesmit szeretnénk: [link],

[ Szerkesztve ]

"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"

(#33891) EQMontoya válasza bandus (#33890) üzenetére


EQMontoya
veterán

Hasonló a helyzet nálam is, XI. kerület, csöndes része, 4 lakásos tégla társasház, a háznak van saját kertje, szóval ez így oké. Persze albérlet. De 30 millát összebarkácsolni egy fizuból, az a lehetetlenhez közeli kategória.

Same rules apply!

(#33892) concret_hp válasza bandus (#33890) üzenetére


concret_hp
addikt

tipikus hirdetés, alaprajz véletlenül sincs :D pedig azért a <60m2 és 2+2fél szobát megnézném hogy néz ki :C

30 milla sztem nagyon sok ahhoz képest, hogy annyiért egyébként házat is lehet venni

[ Szerkesztve ]

vagy fullba vagy sehogy :D

(#33893) bobsys válasza EQMontoya (#33889) üzenetére


bobsys
addikt

Jelenleg tarsashazban, de jovore szeretnenk egy ilyet venni. A cel pedig valami ilyesmi
Felujitandot akarok, azok olcsobbak, szep lasan rendbe tudja rakni az ember maganak.

a ready to move in dealeknel altalaban a felujitas koltsege +30-40-50K a haz ara

Enterprise Admin? Kirk kapitany leszel? - Ne törődjél semmivel, egyél zsömlét kiflivel

(#33894) bandus válasza EQMontoya (#33891) üzenetére


bandus
veterán

najah, egy fizetésből igen, szerencsénkre mi ketten vagyunk, így máris könnyebb a dolog. plusz van még otthon is egy lakásom, ami ugyan nem sokat ér (4-5 M között valahol), de azt eladva azért megint beljebb vagyunk, plusz egy kis szülői támogatás, plusz egy kis hitel. így gondoljuk most. + ebben az időtartamban azért én beleszámolok egy 2-3 éves külföldi munkavállalást, ahol mégis könnyebben spórol az ember (persze lehet, hogy ott is maradunk).

hp:

igen, a lakásárak elszálltak, nem is kicsit, és biztosan lehet is ennyiért házat venni. viszont amilyen házat szíveen megvennék, az már megint a 40-50 M kategória gyorsan megnézve: [link], [link].

szóval ezt talán majd kicsit később. persze nyilván egyszerűbb lenne engedni az igényekből, de amíg egyelőre úgy gondolom, hogy reálisan elérhető ez számunkra, addig nem szeretnék :)

"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"

(#33895) Tim82 válasza EQMontoya (#33889) üzenetére


Tim82
nagyúr

Sajátnak mondható panellakás a IX. kerületben, a Pöttyös utcánál. Örökölt, illetve hivatalosan anyám nevén van és szvsz lesz is egy darabig, nincsen a névátíratásra fölös pár százezrünk. A felújításra meg összességében költöttem és fogok költeni majdnem annyit, mintha saját lakást vennék.

"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA

(#33896) BlacKSouL válasza neduddki (#33884) üzenetére


BlacKSouL
addikt

-10 környékén már nagyon bajlódik, ez már nem arra való, hogy ott adjon alapfűtést. Olyan -5-ig volt tolerálható, azalatt exponenciálisan romlik a hatásfoka. Ott már sokszor fagy be a kültéri, mert annyira sosem száraz a levegő, és akkor meg ugye leolvasztás, 10-12 perc, utána kiszárít, majd visszafordít és újra felfűt, de már nem olyan meleg amit befúj sem. A -5 - +20°C közötti kinti hőmérsékletben viszont elemében van.
Ma pl. kint 4-5 fok van, de déli fekvés, faltól-falig üveg, besüt a nap, úgy van 24-25 fok, hogy semmi nem fűt.

Az uccsó mondatot nem értem. Mit nem csinálunk?

Aláírás (nem kötelező megadni)

(#33897) ToBeY válasza tildy (#33886) üzenetére


ToBeY
nagyúr

Nagyszüleimnél a baromfiudvar ajtaja nyitva szokott lenni.Egyszer a unokatesóm kutyája elvitt egy japán kakast:D

[ Szerkesztve ]

(#33898) concret_hp válasza ToBeY (#33897) üzenetére


concret_hp
addikt

hajnalban? :)

ha valkai menne depech mode koncertre, van 2 eladó 9900as jegy

[ Szerkesztve ]

vagy fullba vagy sehogy :D

(#33899) troland26 válasza bobsys (#33893) üzenetére


troland26
őstag

ehhez a típushoz van saját víznyelő .. ugye ? :D

(#33900) bobsys válasza troland26 (#33899) üzenetére


bobsys
addikt

Alapfeltetel :DDD

Enterprise Admin? Kirk kapitany leszel? - Ne törődjél semmivel, egyél zsömlét kiflivel

Útvonal

Fórumok  »  Lokál  »  ON TOPIC [újabb ámokfutás] (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.