- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Gurulunk, WAZE?!
- bigyo108: A vén PC-Főnix újjászületése
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Aktív témák
-
ngabor2
nagyúr
ugye, milyen fárasztó?
én meg most kezdek bele a maradék gomba rántásába. olyan rég főzőcskéztem, már hiányzott.
darabolás... csak jó kés kérdése. nekem nemrég sikerült tényleg éles késeket vennem, gyönyörűen lehet vele paradicsomot, hagymát aprítani. most volt is benne részem. ha nem zabáltam volna tele magam túrós galuskával, akkor ennék a gombapaprikásomból, ami kóstolás alapján igen jó lett (talán egy kis sót még elviselt volna).
-
rarri
senior tag
Már megijedtem, hogy neked van szerelmi bánatod!
De ezek szerint szegény kemnek van.
Tim: Értem.
Meggyőző érvelés.Tehát attól függ nálatok, hogy milyen célból néztek meg egy lányt, vagy egy lányról egy képet.
neduddki: Valóban ez az általános...
Race: Várjál csak, fogsz te még irigykedni rá!
-
Bubu79
addikt
-
bnss
veterán
Több oka is van, hogy miért nem egyszerre megy a szüret. A legfőbb ok, hogy túl nagy mennyiség, nem tudjuk hová rakni, ha leszedjük egyszerre. A másik, hogy a fehér szőlő között van korábban és később érő típus, ezért nem célszerű egyszerre szüretelni. Augusztus első hete óta folyamatosan szedegetjük a csemege szőlőt, azt sikerült nagyjából eladni, mert akkora mennyiséggel nem tudnánk mit csinálni. Még vissza van a fehér szőlő préselése, meg a komplett kék szőlő szüret.
Str8 sk8r: az még egy kicsit odébb van, vagy ha megfelel a 3 évvel ezelőtti bor is, akkor megmutathatom.
rarri: én a jól bevált technikát alkalmaztam, ki kell szívni a "mérget".
-
NoLF
veterán
nézd meg a rettenthetetlen c filmet feliratosan, közelebb áll a végére a füledhez a skót tájszólás, mint eddig, én imádom, mindig jókat nevetek rajta. angliában már annyira nem imádtam, mert nem volt felirat a skótok feje fölött/alatt mikor beszéltek hozzám, de azért vhogy csak megértettem.
-
Bubu79
addikt
Az biztos, hogy eléggé kiábrándító tud lenni, amikor minden óra számolással megy el...
Az elektromossággal foglalkozó rész még érdekelt is ( nem véletlenül kerültem olyan pályára, amilyenre ), de a többi valahogy sosem tudott igazán meghatni...
A legtöbb óránk úgy nézett ki, mint egy soronkövetkező matekóra - ami nem tartozott kifejezetten a kedvenceim közé...
Gyanítom másképpen alakulhatott volna a hozzállásom és mások hozzáállása is, ha több látványos szemléltető óra lett volna, kevesebb számolgatással...
Verus: Hogy állunk per pillanat a sárkányosodással?
-
Kephamos
addikt
ngabor2:
saját tapasztalat: egy időben korrepeltáltam fizikából, egy hetedikes gyereket. mivel kezdtek? elektromosság! azt se tudták még, hogy mi az erő, mi az elmozdulás, mik az alapok... de elektromosság
Lehet hogy ezért útáltam mindig a fizikát.Ha nem tévedek, akkor nem 7.-ben kezdi a fizikát tanulni az áltsulisok és nem is az elektromossággal kezdik.
-
ngabor2
nagyúr
amikor alsós voltam, a könyveim/munkafüzeteim felét haza se vittük, volt egy zárható szekrény, és oda pakoltuk.
az alsósoknak éveken áthúzódó, vastag könyveket adni alapvetően hülye ötlet. meg kellene szűrni, hogy mit oktatnak általánosbn, és milyen sorrendben.
saját tapasztalat: egy időben korrepeltáltam fizikából, egy hetedikes gyereket. mivel kezdtek? elektromosság! azt se tudták még, hogy mi az erő, mi az elmozdulás, mik az alapok... de elektromosság
a legszebb, hogy a könyvéből (ami vékony volt, ennek ellenére nehéz) a képeket megismertem... az én könyveimben is pont ezek voltak
a tankönyv-szerkesztőknek nincs egy csöppnyi logikájuk se? csak a profit, csak az extraprofit. meggyőzik az egyes tanárt, hogy márpedig az ő tankönyvéből taníccsa a hülegyermeket, mer az jóóóó! dehogy jó, anyám, csak nagy a profit, amiből talán csöppen a tantóbának is...
természettudományos beállítottságú vagyok: a természettudományos tárgyakat csak kísérletekkel, szemléltetéssel és természetjárással lehet bemutatni. igen szép, hogy vastag, nehéz lapokon színes ábrákon bemutatnak pár kísérletet... viszont ha inkább lenne olyan opció, hogy "ha az iskola megveszi ezt az egyszerűbb, kevésbé drágán előállított könyvet kicsit többért, akkor a kísérletek bemutatásához szükséges cuccokat biztosítjuk". ez különösen fizikánál jönne be, hisz a kísérletek többségét sokszor meg lehet ismételni, míg a kémiánál ez kicsit macerásabb (a káliumot 1x lehet vízbe dobni...).
-
1010
őstag
azert en elbirtam az iskola taskat,nehez volt es megis,
mas ha valaki gyereke satnya vezna,alultaplat,ezt a legtobb gyerek csak kifigasbol mondja
lassuk csak,
legyen 40 kilo(nem zsiros bodon) a taska 4 kilo,az mar tenyleg sok
az a test sulya 10/ resze
ha en 90 kilo vagyok es egy 9kilos valamit kene cipelnem naponta hat nem szakadnek meg.
mas hogy megveszik a gagyi kinai iskola taskat ami vagja hatat,masik hogy ahogy race apo szokta mondani ez sarkitott dolog,mert midnen szart bele tesznek abba a taskaba,az pedig komoly problema ha egy 6-7eves gyerek 1het utan nem jon ra hogy azokat a konyveket amit nem hasznal aznap,nem kell iskolaba vinni,es a tesi cuccot se kell hurcolaszni,se a festo vasznat a festkes vodrot,a slagot,a kardan boxot,han em csak az aznapit,
-
egy darabig én is "mérges" (nem jut eszembe jobb szó) voltam, hogy mindig kajára kérnek pénzt, és cigit/piát vesznek belőle.. de aztán valahogy megvilágosodtam, ésrájöttem, hogy ez is kényszerűség... egyszerűen eztaz életet nem lehet józanul elviselni..nekik cska ez a két örömük van az életben: cigi és pia. de az életösztönük azért még erős, és nem lesznek öngyilkosok. szóval ha épp olyan kedvemben vagyok, és van miből én kérdés nélkül adok nekik
-
Tim82
félisten
Ti most Lortech-hel felváltva ültök a gép előtt?
Az avatár nem tökéletes, még szakállam is van egyébként. Meg nincs zöld pulóverem a valóságban, sőt, kerülöm a zöld színű ruhadarabok használatát.
Csapos: ja, valamit elk*rtam a laborban a varázslötyikkel, azért vagyok ekkora törpe.
-
-
rarri
senior tag
[link]Itt megnézheted./ a dolgozom címszó alatt / A legegyszerűbb, ha a legtöbbet nézettre mész rá.
Az ABS fékrendszer kábeljára rögzítem az érzékelőt, Ford, Rower stb.Nagyon jó meló!
Tildy: Akkor ényleg vírus lehet. Azzal nincs mit tenni túl kell élni.
Vagy csináld amit Katica mond, szerintem az a legjobb.
Most mentem, Sziasztok!
Aktív témák
- Lenovo Yoga Slim 7 i5-1135G7 8GB 512GB 14" FHD IPS
- Apple iPhone 14 Pro Max (USA Model) / 256GB / Gyári függeteln / (CSAK E-SIM) / 12 Hó garancia
- Apple iPhone 14 Pro Max / 256GB / Gyári független / 12Hó Garancia / 87% akku
- Apple iPhone 14 Pro / Gyárifüggetlen / 128GB / 12Hó Garancia / 88% akku
- Apple iPhone 15 /Gyárifüggetlen / 128GB / 12Hó Garancia / 90% akku
- ÚJ Microsoft Surface Laptop 7 13.8" 2K - 120Hz Érintő - Snapdragon X Elite - 16GB - 512GB-2 év gari
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX One S 512GB lemezes játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- HP EliteBook 830 G5 16GB 512GB 13.3" FHD IPS
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A20e/Samsung Galaxy A40/Samsung Galaxy A04s/Samsung Galaxy A03s
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest