- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- votlage71: Kábel menedzsment
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- droidic: Időutazás floppyval: A 486-os visszavág PCem-men
- bambano: Bambanő háza tája
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
nesa
veterán
válasz
SpongyaBob #852 üzenetére
f:3,5-4,5 VS f:4-5,6
-
nesa
veterán
válasz
SpongyaBob #850 üzenetére
latom neked E-620 van miert nem ISO 200 on hasznalod?
Lenne itt igenye valakinek a kozeljovoben fenyeros 40-150 re?
-
nesa
veterán
válasz
SpongyaBob #847 üzenetére
Ez melyik 40-150 az uj kittes verzio vagy a regebbi fenyeros?
-
2ning
tag
válasz
SpongyaBob #847 üzenetére
-
válasz
SpongyaBob #830 üzenetére
sokat játszottam a kérdéssel, használtam ME-1-et és a pentax-féle keresőt is (O-ME53 vagy mi... és nem, nem jó oly-khoz, elég keményen kellett reszelni, mielőtt felment). mindkettő nagyít és életlenít. hosszútávon egyiket sem szerettem használni, inkább maradtam a kicsi, de éles keresőképnél.
-
Mercutio_
félisten
válasz
SpongyaBob #836 üzenetére
ELőtte ki kellene próbálnod, mert ismeretlen "márka", és lehet, hogy nagyít, de mondjuk a kép elmosódottabb lesz, mert nem erre tervezték az üveget ami benne van.
-
supercow
őstag
válasz
SpongyaBob #834 üzenetére
-
nesa
veterán
válasz
Toroekes mattuveg kell de szerintem ,nincs ertelme jobb jarsz 1 csipes adapterel ,azert szerintem a toroekes mattuvegtol igen sotet lesz a keresokep.
-
supercow
őstag
válasz
A mattüveg csere tudtommal semmit nem nagyít a keresőn, viszont segít a manuális fókusznál. Nagyobb keresőhöz kell a nagyítós szemkagyló, néhany oldallal előbb volt róla szó, kb 15e Ft a gyári, vagy utángyártottat veszel olcsóbban.
-
aldebaran
addikt
válasz
SpongyaBob #782 üzenetére
A "P"-módban, illetve az A,S,M módokban minden beállítás marad. Ha az előre beállított sémákra mégy: portré, tájkép, stb, akkor ha beállítottál valamit, akkor kikapcsoláskor elvész.
-
nesa
veterán
válasz
SpongyaBob #782 üzenetére
E510 nel ugyhiszem 2-3 profilt is belehet alitani de fogalmam nincs hogy hogyan mert eddig meg nemgondoltam ra hogy ilyen funkciora szuksegem lehet.
Deha valaki leirja majd az jo
-
nesa
veterán
válasz
SpongyaBob #780 üzenetére
-
nesa
veterán
válasz
SpongyaBob #770 üzenetére
Azert lett 40 mega mert TIF be mentetted, ha JPG kell akkor kapasbol ugykene menteni vagy kesobb masik foto szerkeszto progival menteni JPG-be, a kepilesztest bekapcsoltad jot tesz altalaban meg akkor is ha alvanyrol csinaltad.
Megmutatod majd nekunk a HDR kepet ,kivancsi vagyok.
Azert akarom eladni mert egesz mas obira gyurok, ehez ma jutottam hozza
bekellett szamolnom a 4/200ba.
-
nesa
veterán
válasz
SpongyaBob #768 üzenetére
Akkor megveszed 2,5k alku nelkul
-
nesa
veterán
válasz
SpongyaBob #760 üzenetére
Nekem a benti monitoron fekete itthon jo, igazabol direkt lett ilyen.
Volt masik verzio is csak a nap nagyon rosszul sutott akkor.
-
nesa
veterán
válasz
SpongyaBob #751 üzenetére
Az a fokusz gyuru es csinal az csak atkell alitani vagy manual fokuszra vagy S-AF+MF esetleg C-AF+MF es maris mukodik.
-
supercow
őstag
válasz
SpongyaBob #742 üzenetére
Legolcsóbban egy AF visszajelzős M42 adapterrel tudod megoldani. Ahhoz találsz olcsón mindenféle obit.
-
nesa
veterán
válasz
SpongyaBob #742 üzenetére
Azt az obit szerintem nemkene eroltetni inkabb vagy OM vagy M42 es obit nezz hozza ,esetleg az alairasomban szereplo obi ha erdekel durvan olcson akkor keress meg.
-
supercow
őstag
válasz
SpongyaBob #675 üzenetére
Siker, pénz, csillogás!
Grat a cucchoz, dupla zoomot rendeltél?
-
supercow
őstag
válasz
SpongyaBob #657 üzenetére
Kollégának igaza van. 25mm-est akkor vegyél, ha mondjuk E-420-ra akarod hogy a lehető legkisebb legyen, utazáshoz, városnézéshez. Mivel neked E-620 lesz, nem hiszem hogy annyit számít majd az obi tömege vagy mérete. Inkább gyűjts 12-60 SWD-re
A Sigma 30mm-ben van HSM motor és tényleg gyors, a sokat szidott fókuszálási gondok nálad nem lesznek, mert a menüben objektívenként tudsz korrigálni (E3,E30,E620)! Ha van rá vedd meg, én is azt tervezem beltéri és éjszakai képekhez, sok helyen azt írják hogy f1,8 körül ajánlott használni, de nem értettem miért.http://www.youtube.com/watch?v=NZi-jtLgdHs
http://www.youtube.com/watch?v=PyRpIRZ75Sc -
sebgutkopf
őstag
válasz
SpongyaBob #657 üzenetére
Mi úgy általánosságban haragszunk az Olyra ezen obi miatt.
1. Egy fix obitól nem ilyen fényerőt várunk el.
2. Fix obitól jobb képminőséget várunk el (nem rossz, de ennyit egy jó zoom is tud)
3. 2,8-as fényerőt és ilyen képminőséget, ilyen egyszerű felépítéssel nem ilyen áron kéne.Mondhatni változatlan paraméterekkel fele áron, vagy ugyanennyiért 1,8-as fényerővel lenne értelme.
Így a mérete az egyedüli poén benne.
Ott van vele azonos áron a 35mm-es macro. Műanyag az is 2/3 FÉ-vel sötétebb, de egyrészt macro, ráadásul képminőségben agyonveri. -
supercow
őstag
válasz
SpongyaBob #652 üzenetére
Van egy 4GB Sandisk Ultra II, ez 15MB/s. Vettem egy 256MB Olympus xD kártyát is vészhelyzetekre illetve a panorámát próbálgatni, de még nem volt időm rá. Benne van a gépben.
Tegnap lőttünk a gyerekekről sorozatokat a kertben focizás közben 4-5 képet szépen mentett. Szerintem normál felhasználáshoz nem kell utrabrutál UDMA, persze legyen minőségi de nem kell elszállni. Pl én biztos nem leszek sport tudósító, szóval nem kell 20fps és csúcs memkari. -
supercow
őstag
válasz
SpongyaBob #650 üzenetére
-
Messer22
senior tag
válasz
SpongyaBob #647 üzenetére
HI
Ez a kivárás kétélű dolog
le és fel is mehet az ára..A CF kártya jó lesz, 4gb-t vegyél legalább, vag 2x2gb. ha kártyahiba esetén van féltenivaló..
-
supercow
őstag
válasz
SpongyaBob #639 üzenetére
mindegy, benéztem a kérdést.
-
nesa
veterán
válasz
SpongyaBob #639 üzenetére
D80 nincs de ezis jo kiindulo pont Kb olyan magas csak kevesbe szeles ,ez az oldalaranyok miatt van,szoval azert nem olyan kicsi, vannak ennel kisebb keresok is APSC be is,meg nyilvan nagyobbak is.
-
nesa
veterán
válasz
SpongyaBob #616 üzenetére
Mire vagy kivancsi?
-
supercow
őstag
válasz
SpongyaBob #605 üzenetére
Szenzor méretek összehasonlítva:
Nagyobb méreben itt. -
válasz
SpongyaBob #603 üzenetére
kb. ugyanolyan magas a 4:3 szenzor, mint a a 3:2 aps-c szenzor, de kevésbé széles. nagyobb valamennyivel az aps-c, de azért a "sokkal nagyobb" erős túlzás, nincs érdemi különbség. ez - szerintem - ne legyen fő szempont a választásnál, bármelyik mai szenzor elég jó már.
-
törölt tag
válasz
SpongyaBob #598 üzenetére
Nézd, miután lassan meg tudom fogni a 410-et úgy, hogy ne akarjam eldobni ugyanazzal a lendülettel, szerintem meg fogod szokni
Ebben a kategóriában (pontosabban méretben) nincs férfikéznek igazán megfelelő gép. Vannak különbségek persze, de tonképp ugyanilyen szerencsétlenül fogok egy 1000D-t, sőt, még az 500D sem kényelmes méret. Fogni. Viszont ha cipelni kell, kezdem egyre jobban szeretni a kicsikét -
supercow
őstag
válasz
SpongyaBob #598 üzenetére
Ha a közelemben laknál felajánlanám hogy nézd meg az enyémet, de inkább olyan helyre menj, ahol kint van több is (E4X0, E5X0, E620). Az E620 keresője nagyobb többinél, engem nem zavar, pedig láthatóan kisebb, mint a Praktica vázé, amit apámtól örököltem (ezzel készültek a gyerekkori képeim)
-
válasz
SpongyaBob #590 üzenetére
nagyon-nagyon röviden: ha kézreáll (jó a fogása), majd belenézel, és nem zavar a kereső mérete (elég pici), akkor vedd meg, mert ezen kívül más hátránya nincs neki.
-
supercow
őstag
válasz
SpongyaBob #593 üzenetére
Menj be egy boltba és taperold végig a gépeket, mert az E-620-nak más a markolata, mint egy átlagos DSLR gépnek. Nem rossz (nekem kényelmes és tetszik is a retro feeling), de nem mindenkinek passzol a kezébe. Ha nagyobb markolat kell 4/3 rendszerben, nézd meg az E-510 vagy E-520-ast.
-
supercow
őstag
válasz
SpongyaBob #590 üzenetére
Nekem E-620 van, nagyon tetszik, elégedett vagyok. A képeid témája (portré, táj stb) ne befolyásolja a gépválasztást, max annyiban, hogy figyelembe veszed az érzékelő oldalarányait. Az Oly 4:3 arányú képeket csinál, az APSC szenzoros gépek 3:2 arányú képet, ami nyomtatásnál fontos lehet.
Esetleg az éjszakai felvételekhez gondold meg a magasabb ISOnál fellépő zajosodást, amit sokan szidnak a 4/3 szenzoroknál, bár nekem még nem okozott komoly problémát.Ezen kívül viszont az Olympus nagyon jó objektíveket csinál, még a kitben kaphatók is sokkal jobbak a többi gyártó kitobijánál.
Még a méret és tömeg az, ami az Olympusnál nekem pozitív, nem szakad le a nyakam/vállam egy hosszabb séta alatt.
Majd a nálam többet tudó tudósok megmondják az egyéb okosságokat.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen okostelefont vegyek?
- OLED monitor topic
- sziku69: Szólánc.
- Sorozatok
- Battlefield 6
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Hardcore pizza és kenyér topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3061, 96% Akkumulátor
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3050, 96% Akkumulátor
- Surface Laptop 7 Business edition - Intel Core ultra 5 236V energiahatékonyabb az intelnél! -olvass
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G 256GB 1 év Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 64GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2190, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest