Hirdetés
- Klaus Duran: HP wifi nyomtatás+ win11.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Gurulunk, WAZE?!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- eBay-es kütyük kis pénzért
Új hozzászólás Aktív témák
-
zsiga667
addikt
''Nem állítottam ezt (sem).''
Nem. Azt állítottad, hogy a Szigeti veszedelem azért nem jó mert régies a nyelvezete és nincs semmi üzenete a mai diákok számára. Szerintem meg van, a régies nyelvezet meg azért egy átlagos képességű embernek ne jelentsen gondot...
''De nézz csak utána, mennyit panaszkodnak az angol anyanyelvűek, és hogy irigylik a világ többi részét, akik modern fordításban olvashatják Shakespeare-t.''
A hamburgerzabáló Bush-szavazókra gondolsz? Mert nekik javasolnám a képes Shakespeare-meséket.
Mellesleg a magyar Shakespeare-fordítás se éppen ''modern'', mégis egész tűrhető... 
''Egyébként Shakespeare-t és a Szigeti veszedelmet nem tartom egy kategóriának, bőven az előbbi javára.''
Ezért kötelező Zrínyi műveiből kb 100 oldal, Shakespeare műveiből pedig ezer.
''Nincs ezzel semmi baj, én is olvastam nem kevés olyasmit, amit ''minőségi irodalomnak'' tartanak.''
Ez meg is látszik az írásaid stílusán, és ezt nem helyettesítheti semmi más.
''Csak azt nem gondolom, hogy érdemes végigrágnia magát az embernek a ''minőségi irodalom'' adott hányadán pusztán azért, hogy kiragaszthassa a plecsnit a homlokára: Letettem a műveltségi vizsgát.''
És nekem, mint leendő agrármérnöknek, miért kell tudnom differenciálegyenleteket megoldani?
Mert használni nem fogom, soha életemben. De arra jó volt, hogy fejlesztette a problémamegoldó képességemet. Az irodalom meg a szókincsemet, stílusomat. És mellesleg szeretem ezeket a könyveket, így nem is tudom magam igazán beleélni azoknak a helyébe akik nem olvasnak. 
''Ez talán így van, bár nem vagyok biztos benne, hogy a társadalmi sikerhez feltétlenül szükséges az egészen minimálisnál nagyobb műveltség, de hogy ez-e a lényeg, az már igen erősen nézőpont kérdése. (Számomra nem ez a lényeg.) [...] Biztos, hogy mindenki erre vágyik? Én pl. nem akarok igazgató lenni; még akkor sem vonzana a managerek világa, ha nem kellene külön ''alkalmazkodni'' ehhez.''
Erre meg csak anyit tudok mondani, hogy irigyellek.
Új hozzászólás Aktív témák
- Eladó szép állapotban levő Apple iPhone 11 64GB fehér / 12 hónap jótállással!
- 146 - 147 - 166 - 167 - 168 - 169 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4090
- Honor 200 Lite / 8/256GB/ Kártyafügetlen / 12Hó Garancia
- Honor 90 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i5 11400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700 10GB Zalman T4 Plus Chieftec 650W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Mellesleg a magyar Shakespeare-fordítás se éppen ''modern'', mégis egész tűrhető... 
Mert használni nem fogom, soha életemben. De arra jó volt, hogy fejlesztette a problémamegoldó képességemet. Az irodalom meg a szókincsemet, stílusomat. És mellesleg szeretem ezeket a könyveket, így nem is tudom magam igazán beleélni azoknak a helyébe akik nem olvasnak.