- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- ldave: New Game Blitz - 2025
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- droidic: A fapados NAS tuningolása
- Gurulunk, WAZE?!
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- Arc összefoglaló szerkesztés
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
LOGOUT
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
alaves
addikt
válasz
REauditor #75853 üzenetére
Mérnöki szemszögből azt mondanám, hogy a WOLED kijelző optimálisan megtervezett és legyártott a fő paraméterek vonatkozásában, tehát a tömege, merevsége, rugalmassága is (behatárolt költségkeretek között). A felgőzölt OLED réteg egy geometriailag stabil rétegen nyugszik, így maga a kép is megfelelően szabályos. A külső átlátszó védő réteg egyenetlenségének nincs jelentősége.
Azt nem tudom, hogy a Panasonic és a Sony mennyire kap 'félkész' kijelzőt az LGD-től. Lehetséges, hogy pl. a külső réteget, keretet ők illesztik rá (pl. JZ980 és A80J félig matt réteg). -
-
blakey
titán
válasz
REauditor #75857 üzenetére
Maga a kijelző, tehát az egész "egység" egyenes, nem lehet hullámos, hajlított, stb, akinek olyan az cseréltesse. A panel maga is sík viszont a különböző rétegek okozhatnak optikai csalódást és úgy tűnik mintha nem lenne "kifeszítve" a panel, pedig valójában sík. Tudom, mert minden OLED-en érzékelhető a jelenség, hiszen eddig 1 adott technológia létezett.
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
Panasonic-nál és Sony (83 coll) ilyet nem látsz.
Amúgy mikor a 77-es LG-ben panelt cseréltünk négyen (két szerelő, a szomszéd és én), úgy hajlott a kijelző, mint egy papír, komolyan azon lepődtem meg, hogy p...ba nem tört ketté és utána már én is láttam azt a torzulást, de lehet, hogy csak azért, mert direkt figyeltem. Szerintem meg nem normális jelenség, mert ha a "háta" kapna egy kitámasztást, akkor ez nem fordulna elő. (lásd első bekezdés).De a lényeg, hogy ez használatban nem látható, viszont ki tudja, hogy az évek alatt milyen degradáció éri a kijelzőt...(senki)
-
Ren Hoek
veterán
válasz
Ezen ne izgulj. Valakinek még a fém hátlapban és a teljes panelban is van egy kis csavarodás :) Nekem B7 nem teljesen sík az biztos. Pedig vigyáztam rá felrakáskor.
Ilyen méretben már tényleg nehéz megoldani ennél az anyagnál hogy tükörsima legyen, minden OLED/polimer/antireflex stb réteg.
-
-
T560i
tag
válasz
Szia ! Ugyan ezt kérdeztem a Philipstől,ugyan ez a készülékem van! Ezt a választ kaptam! Tájékoztatjuk, hogy az ön által leírt jelenség a Philips oled tévék esetében megfelelnek a termék specifikációnak. Az oled panelek nem üvegből készültek, ezért a felületi egyenletlenségek elfogadottak, részei a specifikációnak.
-
válasz
Szerintem teljesen normális egy kijelző, főleg ha ekkora , bizonyos deformitása! Mivel eleve eléggé vékonyak az Oled panelek így főleg láthat az ember bizonyos torzulást, az általad említett kikapcsolt állapotában, tehát ez teljesen normális, szerintem...plusz nekem igaz LGC1 van, de ez lényegtelen, most néztem és én sem úgy látom a dolgokat benne mint egy tükörben(mivel nem is az😁), tehát nálam is van ilyesmi amit írtál!
Új hozzászólás Aktív témák
- Azonnali A320 B350 X370 B450 X470 A520 B550 X570 chipset alaplap felvásárlás személyes/csomagküldés
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T460 - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Gamer PC- Számítógép! Csere-Beszámítás! R9 3900X / RX 6700XT 12GB / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- LG 27GR95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- LG 27GN800P - 27" IPS - 2560x1440 - 144 hz 1ms - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDR 10
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest